Fale

Auʻaunaga e le manaʻomia mo tagata e fiafia i mea taufaatoaga - faia-it-yourself-greenhouses mo le fale

Toto lelei - o le tautoga o se seleselega tele. O laau laiti olaola e ola ai e fesoasoani i le falemalama.

I aso nei, e mafai ona e faigofie ona faʻatau fale o le kenera ua saunia mo le faʻatau atu i se lautele, poʻo le faia o le faʻatinoga tutoatasi o lenei fausaga faigofie.

Faʻapitoa ile fale lauʻeleʻele

Aiga mafiafia - o se mamanu laitiiti lenei mo le totoina o fatu laau ma puipuia i latou mai fesuiaiga o le vevela ma mea leaga o le tau. O le fua faʻatusatusa ma le avanoa vavalalata o le falemaututu o le fale mo laʻau e maua ai le vave faʻavevelaina o le ea i totonu o le fale, ae mafai ona puipuia malu ia laau lanu meamata mai vai malulu.

I le faʻaopoopoga i fualaau aina i totonu o greenhouses e tupu fua le vave totoina o fualaʻau: radishes, kukama, eggplants, suamalie, melon ma isi.

O nisi e le iloa le eseesega i le va o mataupu o le "greenhouse" ma "greenhouse"tuu le uiga tutusa ia i latou. Ae ui i lea, o nei mamanu e lua e iai ni eseesega eseese, o loʻo faʻaalia i foliga uma ma faʻamoemoe galuega.

O vaega autu o le fale koli:

  • talosaga mo le totoina o laau ma totogo fua;
  • laʻititi le maualuga o le fausaga (e masani lava e oʻo i le 150 cm);
  • greenhouses, o se tulafono, e le vevela. Ua faʻaputuina le vevela i totonu ona o le susulu o le la ma fugalaʻau faʻasaina (humus poʻo le manua) i totonu o le fale;
  • le mafai ona faigofie ona faʻanofo le fausaga i luga o le upega tafailagi;
  • E masani ona leai ni faitotoa i totonu o le greenhouse ona o lona laʻitiiti. O le mea lea, o le mauaina o laau e manaʻomia le faʻaaogaina atoa poʻo se vaega o le faʻapipiʻi;
  • o le greenhouse e masani ona faʻaaogaina i le tautotogo.
I le faaopoopo atu i nofoaga e pei o le "auala", e iai foi avanoa mo greenhouses ma mini-greenhouses, o se mea aoga foi mo le totoina o laau.

Lisi greenhouses - se avanoa e faʻaalu ai le taimi ma le malosi

Gaosiga o mea gaosi oloa gaosi ituaiga eseese o greenhouses, eseese e ala i le ituaiga o mamanu, gaosiga ma le tau. O nisi nei o faʻataʻitaʻiga:

  1. Faʻataʻaloga aisa - faʻaalia se mamanu mai foliga o le alumini. Faʻapipiʻiina ma se faʻavaa umi, e lauiloa mo lona tau taugofie, faigofie faʻapipiʻi ma faigofie femalagaiga.
  2. "Totogi" - o le ituaiga taatele o greenhouses. O loʻo i ai se mamanu faʻasolosolo, e pei ona faʻaaogaina se ufiufi - o se mea faʻapitoa e tele mea lelei, e pei o le: vai vaifofo, o le mafai ona taofi le vevela ma faia se microclimate lelei mo laau.
  3. O lenei mea e aofia ai fausaga faʻamalosi i le ituaiga o mea fafie, faʻapipiʻiina i le polyethylene cover, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o tagata o loʻo i totonu o greenhouses masani, lea e mafai ona faia i le plexiglass po o le palasitika.

Faʻaaogaina o mamanu faʻaonapo nei

Mo laau e le afaina i le taimi o le tuputupu ae, e tatau ona latou maua ni tulaga lelei.

I aso ua tuanaʻi, na o le tasi lava le auala mo tagata alolofa i le togafiti a Dacha, ma o le mea lea e tutoatasi ai le ea, vai ma le faʻamaʻaina o laau, ma tuʻuina atu foi ia i latou faʻamalamalamaga faaopoopo.

I aso nei, o loʻo faʻapipiʻiina fale ituaiga eseese o mea fesoasoani. O nisi faʻataʻitaʻiga ua faʻapipiʻiina i filatini, e faʻaaogaina i se taimi faapitoa, faʻatasi ma le faʻavevelaina ma le faʻaleleia o le ea.

O lea e taua ai le faʻamalamalamaina o mini-greenhouses Growbox ma Thermoboxing, lea e fai ma sui fausaga faʻapipiʻiina, faʻapipiʻiina se seti o masini e mautinoa ai le faʻavaeina o se microclimate lelei.

O lenei vitio o loʻo taʻu mai ai pe faapefea ona fai se pusa e fai-oe-oe lava tuputupu ae.

O le aoga sili O nei faʻataʻitaʻiga e aofia ai i le mea moni e faapea e le faalagolago le tau o le lotoifale i totonu o le vevela i fafo, lea atonu e le lelei.

Tatou faia o tatou lava lima

E faʻapefea ona faia se fale tiʻetiʻe fale ma ou lava lima? O le faia o se fale kuka i le fale e le tele se taimi. O se tasi lea o filifiliga mo se fale-moliuila mo le fale.

Muamua e tatau ona e faia se ata tusi fausiaina o le lumanai. A maeʻa lena mea, mai i laupapa e tatau ona faʻailo ai le fagu e aofia ai ni fata (faalagolago i le numera o tipu).

I le isi itu, o le pito i tua o le fale ua maeʻa ua tapunia ma se ata vali, lea e faapipii i le laau ma se mea faapipii. O nisi taimi nai lo se ata tifaga latou te faʻaogaina le tioata, tuʻu i luga o le kelu.

O fata taʻitasi o le fagu e tatau ona faʻapipiʻiina se moli susulu, faʻapipiʻi i luga.

Ua toto fatu Pusa faapitoa na saunia muamua mo le totoina o fatu, i luga o le pito i lalo o le oneone, o le alavai, alavai ma palapala.

Ina ia puipuia le fausia o le siama, e tatau ona fufuluina i luga o oneone le fafie.

I le maeʻa o nei faʻatonuga uma, e faʻapipiʻi pusa i luga o fata. E mafai ona totoina so o se mea totō i totonu o se fale lauʻeleʻele - o le mea autu o le faʻaleleia o laau i le taimi.

Pusa i luma e mafai ona tapunia i ata tifaga poʻo le tioata e fatu ai le vevela manaʻomia i totonu o le fausaga. Afai o le vevela mai i moli ua lava lea e maua ai le tau talafeagai, o le pito i luma o le fale koli e mafai ona matala.

I luga o le windowsill

E faʻapefea ona e faia se suauu ile windowsill i ou lava lima? I lenei tulaga, e faigofie lava mea uma. E pei o se faamalama falemalama i totonu o se fale poʻo se fale e mafai ona faʻaaogaina manino pusa tioata ma se tapuni.

Ua sasaaina le eleele ma ua totoina fatu, lea e tatau ona faasusuina aʻo solo le palapala. O lenei ituaiga greenhouse e talafeagai mo le totoina o fualaau totō.

O se fale lauʻeleʻele i luga o le faamalama e tasi le toe foʻi - o le vai pe a uma le suāsusu e le tuʻuina.

O le mea lea e tatau ona faia pu i le pito i lalo o le fagulea o le a faʻafefe ai le susu i le fata na muai faʻapipiʻiina.

Ua na o nisi nei o auala e mafai ai ma auala e totoina ai laau i le fale, lea, pe a manaʻomia, e faigofie ona faʻaaogaina i sina taumafaiga laitiiti.

Ma o lenei vitio o loʻo faʻamatalaina le auala e fai ai se tamai falemalama faigofie.