Faʻatoʻa totoina laau toto

O ituaiga autu o le wisteria (wisteria), faʻamatalaga ma le ata

Wisteria poʻo le visteria - o se umi, agavaʻa, aʻea luga o le aiga legume. E tupu aʻe i le itu i saute, i mea e lagona ai le lagona lelei, e maua ai le tele lanu ma manumalo e aunoa ma se malutaga.

O Wisteria e iai laʻau lapopoa, o laʻau muamua o loʻo i ai le pito ma faʻamaeʻa. O fugalaau o le laau e mama lanu viole, e seasea ona sinasina. Faʻaalia i luga o le tautau o pulumu lūlū e oʻo i le 30 cm le umi.

E fuga mai Wisteria i le tautotogo, ma i le taumafanafana atoa e tumau pea ona fuga mai pupu. O lenei mea e avea ma se faʻaaliga iloga mo le faʻaaogaina i le mamanu.

E manaʻomia e Wisteria tulaga lelei. E manaʻomia e ia se lā susulu ma eleele laulelei. Mo lea mea, e tatau ona e tuʻuina atu ni lagolago malosi, e pei ona tuputupu aʻe le wisteria i le taimi atoa ma nofo ai i se nofoaga tele.

E fuga mai Wisteria-Liana pe a le oo mai laulaau. E aliali mai pe a uma ona fuga le laau.

E taua! O fugalaau manaia o le wisteria e le fetaui mo le tipi, aua e vave ona mou atu. O le matagofie o laau totō e mafai ona fiafia i lona foliga masani.

O fua o le wisteria o pusa pipi. O lo latou umi e oʻo atu i le 15 cm, i totonu o loʻo iai ni fatu lapopoa.

O ituaiga eseese o le wisteria, masani i o tatou latitudes.

Wisteria Saina

I vaomatua mauga i le maualuga o le 500-1800 mita i luga aʻe o le sami i le ogatotonu ma sasaʻe o Saina, ua tupu le wisteria Saina. E maua foi i Iapani, ma na sau i Europa i le 1816.

O le laau o se vine toto ma le maualuga o le 15-25 mita, o laʻau i le pito i lalo o le 25-40 cm ma le ufiufi i luga o le auala, o le paʻu ua sinasina le lanu.

O Wisteria Saina e fuga mai ia Aperila ma Me. Toe mafai ona toe fuga i Aokuso ma Setema. O foliga mai o le fulufulu e foliga mai, e aofia ai fugalaau lanu-paauli-paʻepaʻe pe paʻepaʻe ma se manogi le lelei.

Fugalaau fuga i le taimi e tasi. O le umi o le 2-5 cm, e lima petala. O faʻaaliga o loʻo i luga o lala poʻo lala o lau o le lua tausaga.

Wisteria o soʻo se ituaiga o le malamalama-e manaʻomia ma faʻamalosia luga o le palapala: e fiafia i le loloto o laufanua suamalie ma susu. O se ituaiga o le malulu e mafai ona puipuia mai i le vevela o le a tumau i le taimi e alu ifo i le vevela i -20 tikeri. Saina tele le Wisteria Saina i siosiomaga i le taulaga, o lea e masani ona faʻaaoga i le faʻaogaina o fanua.

E lua ituaiga o togalaau aina:

  • paʻepaʻe (alba) - fugalaau paʻepaʻe;
  • Terry (plena) - fugalaau fugalaau.
Sa totoina Saina Wisteria i paka. O se mea mataʻina ona o le lalelei o laʻau lauulu, lea i le tautoulu ua avea ma samasama auro. E mafai ona tupu ae e le o ni foliga o fue, ae i le foliga o se laau, saʻo pe afai e faia le teuteuga. E talafeagai foi mo le ola i totonu o ipu.

E te iloa? Wisteria e mafai ona faʻalauteleina e ala i fatu, ae e le faʻasalalau uiga o le varietal. E le gata i lea, o laau totō e tupu mai fatu laau e le tele, o le fuga o le fugalaau. O le mea lea, e sili atu le faʻapipiʻiina o lapisi o le lapisi ma le tuʻuina atu.

Wandenia ua tupu

E le o togafitiga uma ua tupu i togalaau. Ae i totonu o ituaiga togalaau e lisiina wisteria fuga mai. E oʻo atu i le maualuga o le 10 mita, e matua itiiti lava nai lo le wisteria Saina.

Laʻau o le vine wisteria poʻo floribunda tetele (e oʻo i le 40 cm), faʻalavelave - na latou aoina e oo i le 19 laulaau. O fugalaau e laiti, lanu uliuli. Fualaau ile 2-3 vaiaso mulimuli ane le veniia Saina. Fugalaau fuga malie.

Wisteria e fuga mai le malulu. Tuʻu i luga -23 °.

E tusa ai ma le matagofie o mea e sili atu nai lo le varnia Saina. E faʻaaogaina i le faʻaleleia o fanua ona o le anoanoai o lau matagofie, lanu felanulanuaʻi. E oʻo atu i le 60 cm le uumi o inflorescences. O fua e foliga matagofie.

Fugalaau teuteu o le wisteria floriferous:

  • paʻepaʻe (alba) - ma fugalaau paʻepaʻe;
  • lanu piniki (rosea) - fugalaau lanu piniki;
  • purple terry (violateo-plena) - lanu viole lanu viole;
  • fuga (macrobotrys) - palasi e oo i le 1.5 mita le umi, leaflets e oo atu i le 10 cm;
  • fesuiaiga (variegata) - ua fesuiai laulaau.

Laulelei visteria

Laulelei visteria muamua mai Iapani. O le Liana e oʻo atu i le maualuga o le 10 mita, o loʻo ola mai le toto. O laʻau e faʻalavelave, 10 cm le umi. O latou faʻasalalauga i itu uma e lua.

O fugalaau o laau papaʻe. Faʻapotopoto i se pulumu e umi atu i le 15-20 cm. Amata ona fuga ia Me ma Iuni. E i ai ituaiga o vistia matagofie ma lanu paʻepaʻe paʻepaʻe ma le lanu violē.

O fua na amataina ia Novema ma e 20-centimeter beans ma se velo vevela.

O Wisteria e sili ona lelei mo le ola i totonu o ipu.

Japanese Wisteria

Japanese Wisteria muamua mai Iapani. O lenei liana ma fugalaau paʻepaʻe, e le o teuteu e pei o isi meaola.

E taua! Sa amata ona fuga mai Wisteria Saina i le matua o le tolu tausaga, Iapani Iapani - i le sefulu o ona tausaga. O lenei fale e mo i latou e faʻatali.

O lenei togi o le wisteria e itiiti ifo le malulu.

Shrub wisteria

Tagatanuʻu i North America timu ile wisteria. O lenei la, e oʻo i le tolu mita le maualuga, o loʻo paʻu paʻu. Fugalaau violē-lanumoana, tele-lapopoa. Infrorescences wisteria shrub e oʻo atu i le 15 cm le umi.

O lenei laau matagofie e le masani ai nai lo isi ituaiga. Ua tupu malie le vao o Wisteria. E mafai ona tupu i luga o vavae.

Wisteria Coarse

Wisteria Coarse o se ituaiga vaʻaia o le vaʻaia o le wisteria. Na ia afaina foʻi mai Amerika i Matu. Maua le umi o pulupulu - e oo i le 1.5 mita. Ua faʻatulagaina le laau e pei o le malulu, ae o nisi taimi e leai se totogi.

E te iloa? Wisteria e tupu i luga o ogalaau i le tautoulu e tatau ona aumai i totonu o potu e le pa'ū i lalo ifo le 8-10 tikeri. O le suavai e 65-75%, e tatau ona susulu le moli. Faʻasalaga i le taumalulu, e matua manaʻomia lava e le laau. Ia Mati, o teuteuga ua faia e fausia ai le pale.

O le totoina o se tasi o nei ituaiga o wisteria i luma o le ulufale atu i le fale poʻo luga o le terrace, e mafai ona e fiafia i le matagofie o fugalaau ma o latou manogi. E iai foi le wisteria e teuteu ai fagafaʻai togalaau, puipui puipui.