Fualaau aina

Le totoina o tamato lelei i totonu o le fale lauʻeleʻele - faiga faʻavae lauiloa, fautuaga mo ituaiga eseese

E iloa e le Faatoaga o le totoina o tamato i totonu o le fale laufanua e mafai ona seleseleina atili ma sili atu le agavaa nai lo le avanoa. O le mea lea, o le taimi lava e maua ai le malosi o laau toto, ma o le palapala i totonu o le kiona e lava le mafanafana, o le taumafanafana e faanatinati e toto laau mo se nofoaga tumau.

Ma o nei taumafaiga e le o se mea aoga, e taua le iloa o tulafono mo le totoina o tamato i totonu o le kiona. Sei o matou taʻu atu ia te oe le mamao mai le tasi ma le isi, e tatau ona totoina togavao o tamato, o le a le mea e ese ai le faʻavaeina o mamanu.

Aisea e taua ai lenei mea?

O le tele o taimi, e faʻasaoina e le au fai togalaau avanoa i la latou togalaau togalaau, faʻatusatusaina o le totoina. Tomatoes o fualaau faisua ia e le mafai ona faapalepale sina mea itiiti. O le maualuga, mafiafia, o le totoina o laau o le a taofia mai ai laau totõ e lava le avanoa i le ea ma le malamalama.

O le a le mea e fuafua ai le mamao i le va o vao?

O le totoina o le totoga e faalagolago i le ituaiga laau ma le ituaiga greenhouse lea ua fuafuaina e toto ai laau.

O le a le vaitaimi o le tasi ma le isi e tatau ona totoina?

O le totōina o tamato i totonu o le fale lauʻeleʻele e fesoʻotai ma se nofoaga faʻatapulaʻa ma le avanoa faʻapitoa. Faatasi ai ma laau totō totō e maʻi, latou te le lava le malamalama, faʻaitiitia le fua mai le vao.

O le totoina o se tamato i se mamao tele mai le tasi ma le isi e le o se mea saʻo foi - o le mea sili atu i totonu o le falemalama ua faʻaaogaina.

Ina ia filifilia le polokalame sili ona lelei mo le totoina o se tamato, e tatau ona e iloa pe o le a le ituaiga ma le ituaiga o laau toto tatou te totōina ile eleele. O faʻamatalaga uma ile togi o tamato ua faʻamaonia i luga o le teuina o fatu.

E taua. E tusa ai ma tulaga masani o le totōina o le tamato i totonu o se lauʻeleʻele, e lua fatu e fai ma ituaiga o meaʻai ma vave, o le mamao i le va o vao e tausia 35-40 cm, i le va o laina 50-60 cm.

Mo ni tamato, na fausia i le tasi mea, o le nofoaga e nofo ai e itiiti ifo: o le mamao i le va o vao e 25-30-30 cm, o le laina o laina e 45-50 cm. Mo le umi 60-70 i le va o laau totino, ma le va o laina 75-80 cm.

Fuafuaga mo ituaiga eseese o tamato

Tomato e eseese ma maualuga. E tusa ai ma le tuputupu aʻe o le vaitau, o ituaiga tomato e amata mai i le amataga, vave ma le matua. O le maualuga o tamato e vaevaeina i: umi (indeterminantnye), sredneroslye (fuafuaina) ma le faʻaogaina.

Faʻamaonia

Laʻau faʻamaonia po o le tele o ituaiga e tupu i le vaitau tuputupu aʻe, e leai ni tapulaa i le tuputupu aʻe. O le maualuga o le laʻau e mafai ona oʻo atu i le 3 m. Faʻafeiloaʻi ma ovaries o le a faʻataunuʻuina uma 2-3 laʻau, aʻo tuputupu ae le laau.

Tomatoes o ituaiga e le tauamiotonuina e sili ona taua, latou te manaʻomia le tausiga lelei atili: i le faagasologa o le tuputupu aʻe, e tatau ona faʻapipiʻiina, faʻapipiʻi ma nonoa i lagolago.

Eseesega e ala i ituaiga o fualaau eseese: eseese ma le tino, piniki ma le mumu. O le taatele i tulaga o le vaega pito i totonu: "Fiafia Rusia", "Sprut", "Bull's Heart".

Faʻasologa o faʻatoʻaga faʻapitoa mo ituaiga faʻatoʻaga:

  • Faʻasolo i le 2 laina. O le mamao i le va o laau toto e 60 cm, i le va o laina -70-80 cm.
  • E tutusa lelei, i laina e 2. O le mamao i le va o laau toto e 60 - 70 cm, o lipine lava latou e tuu 90-100 cm le va.

Afai e lautele le laufanua kesi ma o le eria e mafai ai ona e faia se tasi laʻau i le ogatotonu, ona i luga o se moega e mafai ona e tuʻuina laau i le faasologa o lauusiusi i laina e 3.

Fuafuaga (ala)

O le fuainumera o lona uiga o le "i ai le maualuga faatapulaaina". O le faatupulaia o le tuputupu aʻe i totonu o se tamato o ituaiga eseese e muta i se fugalaau fugalaau, ma mulimuli ane ua le toe tupu le fana.

O le tele o le tuputupu ae o le laau o le a tupu mai i laasaga sili ona atiaeina, o le na tupu aʻe mai le laʻau. I le va o ovaries o nei ituaiga eseese e itiiti lava nai lo le 3 laupepa.

O le faia o pulumu fualaau aina i le aofaiga o 5-8 fasi, o laau e matua taofia le tuputupu ae. O le malosi o totoe o loʻo faʻaalu na o le faʻavaeina ma le matuitui o le seleselega.

O le maualuga o le kulupu o le kulupu fuafuaina o tamato e amata mai i le 60 cm i le 1 mita, e faalagolago i le eseesega ma le itulagi o le galueaina.

E oo atu i le faaiuga o le 2017, o lauiloa sili ona lauiloa na lauiloa: "Turbojet", "Honey Savior", "Midas".

I le vaega o ituaiga eseese, ei ai: superdeterminant ma semi-determinant. Semi-determinant ituaiga o loʻo i ai le ogatotonu i le va o ni mea e le mafaʻatasia ma le maʻoti. O le vaega sili ona maualuga o tamato e aofia ai ituaiga ma hybrids, faapitoa ona gaosia, mo le mauaina vave o le seleselega o le tomati i le tautotogo. O loʻo faʻamatalaina i latou i le gaogao ma le tele o fua o le seleselega, pe a maeʻa ona le faia se ovary fou.

Mo faʻamatalaga. O le auala pito i sili ona lelei mo ituaiga ituaiga eseese o le fusi, 40 * 40cm.

Faʻasalalau, faʻasologa

O le maualuga o le toto, e faalagolago i le ituaiga o meaola poʻo le faʻavave, e mai i le 60-80 cm. O fua e laiti, e fuaina 100-120 g. O ituaiga eseese o Obads, Sanka. Seese, o se vaega o tamato faapelepele, "Ladybird", "Somme", e iloga i le vave ona matua. O faʻasologa masani o tamato o loʻo faʻavaivai.

O le tuputupu ae o le toto e oo i le 40 cm. E i ai a latou 'au saʻo ma latou te le pepelo i le faagasologa o fualaau aina. E vave ona mauaa aʻa laau ma fai ai le totōina o togalaau, lea na maua ai se alofa faapitoa mai tagata taumafanafana.

Totoina o togafitiga mo tumatumu ma tamato masani - i laina, lua-lainape a oʻo i le lautele o vavae 40-60 cm faʻatasi ma le lautele - 30 cm.

Polokalame eseese o totoga mo tamato i totonu o le fale lauʻeleʻele. E tusa ai ma tulaga faʻataunuʻu, 0.3 m manaʻomia mo laau toto mo le tuputupu ae masani ma atinaʻe.2 nofoaga aoga i lalo o laau taʻitasi. Ina ia le mafai ona auai faʻatasi i numera o le matematika, ua atiina ae e nisi o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga mo faʻatautaia.

O le a le tele e faʻapipiʻi ai ma le faʻatulagaga faʻapitoa?

O se auala tuufaatasi lenei o le totōina o fuamato toto o ituaiga eseese. O laʻau laiti e tuʻuina i tafatafa ane o puipui o le greenhouse., i le va o laau toto e tumau pea le mamao ole 30-40 cm

I le auala autū, e tasi le laina o tamato tuai ua leva ona totoina ua tuu i se mamao e 50-60 cm i le va o vao.

O le auala autu o loʻo fuafua i le lautele o le 80-100 cmma aisles mo togi maualalo e tusa ma le 50-60 cm.

I taimi vavalalata i le va o ituaiga eseese, o nisi taimi e totoina ai se laau e tasi o fua o laau toto.

Lalo

O le polokalame sili ona lauiloa mo faifaatoaga. Totoina o fatu na gaosia e ala i le faia muamua o le faailoga. E tusa ai ma lenei tekinolosi, o fatuga ma mea e filifili ai e totoina. E tusa ai ma le tuputupu ae o laau toto, o le mamao i le va o vao i le va o le 25 i le 40 cm, o le lautele i le va o laina o le 50-80 cm. O nei totoga e aoga mo na o greenhouses, lea e mafai ai e le nofoaga ona totoina laau tetele.

I le tutusa

O le isi igoa - fusi e tautau ai. O le eseesega autu mai le totoina masani o le va o fuainumera latou te le totoina, ae lua laina o laau. Faʻaauau pea le faʻaogaina o le tausiga, ma o le vaega o le greenhouse e faʻaaogaina sili atu ona tamaoaiga. Le mamao i le va o vaomatua -60 - 70 cm; laina avanoa - 25-50 cm.

Faʻalogo. O le totoina o paluga e talafeagai mo vaega uma o ituaiga o tamato.

Faʻasologa o lelei

E talafeagai mo ituaiga o tamato. O le moega i totonu o le kiona e tuʻuina atu i laina, o laau totō ua totoina i totonu o se siaki siaki. O le mamao i le va o laau e 50 cm.

A maeʻa le tulaʻi muamua o le laina, maka ia pupu i le lona lua. O vaieli uma e tatau ona manino i le ogatotonu e tusa ai ma laina muamua laina. E totoina tamato srednerosly e tusa ai ma lenei polokalame, tausia se mamao tele i le va o vaovao mo le lelei o le lele.

Auala e teu ai le lotoa

O fatu laau e totoina i tulimanu o se sikuea fausaga, o le ogatotonu o loʻo fausia ai le vai o le vai. O se taunuuga, e 4 vao i le pu. O le mamao i le va o laau e 50-60 cm, ma le loloto o le lua e 40 cm. O lea lua e oo i le 20 lita o le vai mo le faʻavaivai tasi. O lenei metotia e fetaui lelei mo ituaiga-sized, faʻamaoni ma shtambovyh ituaiga ma hybrids. O faifaatoaga, mananao e maua se fua lelei o tamato, e tatau ona iloa a latou eseesega eseese ma fuafuaga o le totoina o loʻo i ai nei.

E taua tele lenei mea i totonu o le laufanua laufanua, i le mea e leai se mea e masani ai le ea, o le maualuga o le maualalo o le eleele e fatuina ai tulaga mo le atinaʻeina o faʻamaʻi. O le tausisia o mealilo o le tuputupu ae o ituaiga eseese ma le totoina o togalaau e fesoasoani e taofia ai oe mai faafitauli o tausiga ma faateleina ai fua o fua.