Fualaau aina

Tomato fou suamalie "Bullfinch": uiga ma le faʻamatalaga o le ituaiga, ata

Mo vaipanoa ma se malulu, puupuu le taumafanafana, o ituaiga faapitoa e pei o tamato mautu ma le le lelei. Latou te tuʻuina atu i laʻau malulu ma le lamala umi, e le manaʻomia le faʻatulagaga, toetoe lava a le maʻi. O le ituaiga lea o Bullfinch, lea e mafai ai ona maua se seleselega lelei, e oʻo lava i le au fai togalaau.

I la matou tusiga o le ae maua ai se faʻamatalaga atoatoa o lenei ituaiga. Ma e mafai foʻi ona faʻafesoʻotaʻi ma ona uiga autu ma foliga o tekinolosi tau faʻatoaga.

Bullfinch Tomato: faʻamatalaga eseese

Bullfinch - se ituaiga fou fou. O le togavao e faʻamaonia, laʻititi, e le o tulaga maualuga, maualuga mai i le 30 i le 40 cm. O laulaau e laʻititi ma lanu meamata. Fua e kuka i tamai pulumu o le 3-5 fasi.

Fua o le laʻau tele, mamafa 130-150 g, lapotopoto faʻataʻamilo, faʻatasi ai ma se lipine e le mafaamatalaina. Le lanu o tamato papaʻe o le a lanu mumu. O le paʻu e manifinifi, ae lelei e puipuia le fua mai le taʻe. O le pulupulu o se mea e sili ona manaia, malie, ma sina fatu fatu. O meaai e manaia, suamalie, e le o le suavai.

O le fuamato o le tomato na faia e Snegir e avea ma faʻatoʻaga a Rusia. E lafoina mo le ogatotonu o le lalolagi uliuli ma le itu i matu, e fuafua mo le galueaiina i le malae vaalele ma i lalo o le ata tifaga. E mafai ona totōina vao tetele i totonu o koneteina ma vases mo le faʻapipiʻi i luga o verandas, faʻamalama, pusafana. Tomatoes faʻafeiloaʻi le faʻaitiitia o le vevela ma le leai o le susu, ae i lalo o tulaga lelei, o le a sili atu le fua o le gaosiga.

O fua e maua i le lautele, e mafai ona 'aina fou, faʻaaogaina e fai ai salati, soupu, mea vevela, palu pateta, sua sua. Tomato e talafeagai mo le gaosiga atoa.

Uiga

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • sili ona lelei le tofo fua;
  • laiti vao e mafai ona tupu i luga o moega avanoa poʻo lalo o ata tifaga;
  • tumau tumau;
  • le le mautonu i tuutuuga o le taofia;
  • tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi, vaega lanu enaena, tuai moli.

Tulaga faaletonu i ituaiga tomato Bullfinch e le o vaaia.

Ata

O le ata o loʻo faaalia ai tomato Bullfinch



Vaega o le tuputupu ae

Toto Tomatoes eseese Bullfinch sili atu le tuputupu ae o le ala toto. A o lei totoina, e mafai ona togafitia fatu i se mea e faatupuina ai le tuputupu ae e matua faaleleia ai le siama. O le meaʻai e fai i le fanua o togalaau, faʻafefiloi ma le tele o le humus. E mafai ona faʻaopopo se vaega itiiti o le oneone tafe. E lūlūina fatu i totonu o pusa e leai se sili atu i le 2 cm. Mo le germination, e te manaʻomia se vevela e tusa ma le 25 tikeri.

A maeʻa le faʻaalia o le mama muamua, e faʻaitiitia, ma o loʻo faʻapipiʻi atu pusa i se malamalama susulu. Pe a oʻo mai uluaʻi laʻau moni i luga o laau totō, latou te galu, ona fafagaina lea i se fugalaʻau tele. O le maualuga o le faʻamaʻiina o le fertilizing e sili ona lelei, e mafai ai ona e vave maua ni fafie ma faʻamalosia ai aʻa. I le vaiaso ao lumanaʻi le toe totoina, e faʻamaʻaʻaina fatu laau, aumai i latou i le faapaologa po o le fanua mo le tele o itula muamua, ona sosoo ai lea ma le aso atoa.

O totogo e momoli atu i le moega e latalata i le amataga o Iuni, pe a mafanafana le eleele. Tomato ua totoina i nofoaga na nofoia e laumei, kāloti poʻo le kapisi. E le manaomia le totoina o laau i luga o moega lea na tutupu ai isi mea olaola: tamato, eggplants, pepa.

O le eleele e faʻamaʻaina ma humus, e totoina vao i se mamao e 30-40 cm mai le tasi. O le faʻaogaina o laina i lalo ifo o le 70 cm. I aso muamua, e mafai ona ufiufiina laau laiti i afifi. E masani ona fafagaina Tomatoes, ae tele, e faʻaaoga vai vaivai, vai mafanafana. O vaiaso uma o le totoina e fafagaina i fualaʻau minerale e faavae i luga o le puluuʻu poo le potassium, e aumaia i lalo o le aʻa poʻo le pulupuluina o vao. E le talafeagai le nonoa o tamato maʻoti, ae mo le sili atu o le fesuiaiga o le ea e aoga le aveeseina o laulaau maualalo.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi: auala puipuia ma pulea

Tomato ituaiga Bullfinch faʻasaina i le tele o faʻamaʻi: lau lanu enaena, lauulu poʻo le pala. Ina ia puipuia le foliga mai o le galo po o siama, ua fautuaina e faamaligi le palapala i se tali vevela o le potassium i taimi uma. O laau totō e totoina i le phytosporin poʻo se isi vailaʻau faʻasaina. O le vave ona tatalaina o le palapala ma le aveeseina vave o vao o le a fesoasoani e puipuia le totoina.

Insecticides o le a fesoasoani e faʻateʻa ese faʻamaʻi pepe. E mafai ona e faʻaaogaina ao le i fuga, pe a uma ona fusia fua, ona faʻaaogaina lea o togafitiga faʻalaifanua: o se fusi o le celandine poʻo le sipisi, o se vaifofo vaifofo o le fasimoli tagamea.

Toto ma le le lelei o tamato Bullfinch - o se filifiliga sili ona lelei mo le fai togalaau e le o iai se lanu meamata. O fualaau lanumumu lanumumu e matua suamalie, ma ua latou pala i luma o le tele o ituaiga masani.