Fualaau aina

O le a fiafia i le seleselega e tusa lava pe feagai ma tulaga leaga o le tau - le tomati leopardisa o le kiona: faʻamatalaga o le ituaiga

Soo se tasi e fiafia i tomato tetele ma fualaau aina e tatau ona faataitai le tumutumu o le vao o le Snow Leopard. E fetaui lelei mo itulagi o loʻo i ai se tau le lelei, e tupu lelei i luga o moega avanoa poʻo lalo o se ata vali.

I la matou tusiga, matou te ofoina atu ia te oe se faʻamatalaga o le ituaiga, ona uiga masani ma uiga o le galueaina.

Tomato "Snow Leopard": faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaSnow leopard
Faamatalaga lauteleToto amata, fuafuaina, maualuga-totoina ituaiga o tamato
FaʻatonuRusia
Toto100-110 aso
PepaFaʻasalaga faʻapipiʻi, faʻapipiʻi i luga o le au.
LanuLanu mumu
Faatatauga o fuamati amata120-140 kalama
TalosagaFaʻasao, mo le faʻasaina
Tuʻu atu ituaiga2-3 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeUa totoina Tomatoes i le fatuina ma le leai o ni fua.
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

O le Snow Leopard o se fua o le matua o le fua tele. O le togavao e faʻamaonia, faʻalelei lelei. (E uiga i togi maualalo faitau iinei). O le laulaau e lanumeamata, lapopoa, o fua na aina i pulumu o 4-4 vaega. E ui lava i lona faʻatusatusa, e manaʻomia le faʻavaeina o le laau i le 1-2 'au, o le a tatau ona nonoa ni lala mamafa. O le gaosiga e lelei, mai le 1 laau e mafai ona e aoina 2-3 kilokalama o tamato ua filifilia.

Faatusatusa fua o tomato Snow Leopard ma isi e mafai ona maua i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Snow leopard2-3 kilokalama mai se togavao
Gulliver7 kilokalama mai se togavao
Pink Lady25 kilokalama i sikuea mita
Fat fat5-6 kg mai se togavao
O le pepe taalo8-9 kg i sikuea mita
Tagata valea15 kg i sikuea mita
Lanu uliuli6 kg mai le vao
Rocket6.5 kilokalama i sikuea mita
Brown suka6-7 kg i sikuea mita
Tupu o tupu5 kilokalama mai se togavao

O fua e fua tele, mamafa 120-140 g Lanu lanu mumu-lanu mumu. O le foliga e lapotopoto, ma e mafai ona iloagofie i le au. O le tofo e susulu, e le o le suavai, suamalie ma se gaioiga e le mafaamatalaina. O le tino e maualalo le fatu, suamalie, aano. Maualuga maualuga o suga ma fesoasoani amino aoga.

O le mamafa o fuamato o le suamalie o le Snow Leopard ma isi ituaiga e mafai ona faʻatusatusa i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Snow leopard120-140 kalama
Bobcat180-240 kalama
Rusia tele650-200 grams
Vavega150-300 fua
Altai50-300 gutu
Yusupovskiy500-600 kalama
De barao70-90 kalama
Fualaʻau600 kalama
Palemia120-180 fua
Stolypin90-120 fua
Buina100-180 kalama
Peresitene250-300 g
Tagata valea300-400 kalama

Amataga ma le Faʻaaoga

O le eseesega o filifiliga a Rusia, ua fautuaina mo le galueaina i totonu o se avanoa avanoa poʻo lalo o se ata tifaga. E fetaui lelei mo itulagi o loʻo i ai le vaʻaia poʻo le itu i matu, e le fefefe i le sologa lelei o le tau: afu, meaalofa, fulufulu pupuu. O fua maualuga, o fualaau aina e seleseleina ua lelei ona teuina, talafeagai mo femalagaiga.

Tomato e talafeagai mo le kukaina ma le kuka.

Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona totoina le tele o tomato lelei i le tausaga atoa i greenhouses? E faʻapefea ona maua se seleselega tele i le avanoa?

E faʻapefea ona tausia muamua ituaiga o mea taumafa? O a ituaiga e iai le puipuiga lelei ma maualuga e maua?

Le lelei ma le le lelei

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • sili ona lelei le tofo i le fua;
  • maualuga fua;
  • fualaau suamalie e talafeagai mo salati ma canning;
  • tetee atu i faamaʻi tetele: Fusarium, Alternaria, Verticillus, mosaic tapaa;
  • faapalepale i tulaga leaga o le tau;
  • Ua lelei ona teu tumato.

Naʻo le toe foʻi le toe foʻi e mafai ona mafaufauina o le manaʻoga e fausia se togavao ma aveese le gaioiga o le itu.

Ata

Seʻio tatou tilotilo totoa i le tomato o le Snow Leopard i luga o le ata:



Vaega o le tuputupu ae

Tomatoes e faʻaleleia uma fatu ma e leai ni fua. O meaʻai e fautuaina e faʻatumu ai le stimulator growth mo 10-12 itula. I le auala e totoina ai fatu, o fatu e totoina i totonu o koneteina ma meaʻai paleni. O le mea sili ona lelei o le faʻafefiloi o togalaau poʻo eleele suauʻu ma le humus ma fufulu le oneone. Mo le sili atu o le tau o le paleni o meaʻai, e taua le faʻaopopoina o sina superphosphate ma fafie. Faitau foi e uiga i le ituaiga o palapala mo tamato, e uiga i le eleele mo tagata totō matutua i greenhouses ma le auala e saunia ai a latou lava paluga palapala.

E lulu fatu ma se loloto pe tusa ma le 2 cm, e faapipii i le peat i luga ma sulu i le vai mafanafana. A maeʻa foliga o siama, o pusa e faʻaalia i le susulu o le la po o lalo o molī. O le susulu atu o le malamalama, o le sili atu foi lea o le ola o laau.

Pe a faʻaalia le uluaʻi lau o laʻau moni, o le totō o laau totō i ipu eseese. Ona fafagaina ai lea o laau laiti i le faʻaaogaina o meaʻai. Suʻega mo le nofomau tumau e amata i le afa lona lua o Me. Afai e filifili e totoina se tamato i se tulaga leai se fatu, o fatu e tuu tuusaʻo i vaieli, faʻafeinu i le vai mafanafana ma ufiufi i afifi. Mo le vaitau, e manaʻomia e le togavao le 3-4 taimi e fafagaina ai le faʻalavelave faʻalavelave.

Afai e manaʻo ai, e mafai ona suia i mea faʻalaʻau: faʻafefe mullein poʻo le moa.

  • Yever, iodine, uʻamea, hydrogen peroxide, amonia, boric acid.
  • Mineral, phosphoric, saunia, foliar, TOP sili ona lelei.

E tatau ona tele le faʻaleleia o laau, ae le o le tele o taimi, o le pito i luga o le palapala e tatau ona i ai le taimi e faʻagogo ai. O le vavao vao e le manaʻomia ai le teu, ae afai e mamafa tele lala, e mafai ona e faʻapipiʻi i luga o lagolago. O isi itu o le laau ma le laʻau ua aveeseina, e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le ea ma faʻateleina ai le tele o fua. O le mulimulitaʻi o le a laveaʻi mai vao.

Pests ma faʻamaʻi

Eseesega puipuia i faʻamaʻi tetele, ae o laau toto atonu e aʻafia i isi tamatoo le mea lea, o puipuiga e talafeagai. Aʻo lei totoina, ua toe faʻafou le pito i luga o le eleele, ua faaopoopoina se vaega fou o le humus. Faitau atili e uiga i le auala e saunia ai le eleele i totonu o le greenhouse mo le totoina o tomato i lenei tusiga.

Mo le saogalemu sili atu, e mafai ona faʻamaligi le palapala i se vaifofo vai o le paluga faʻasalalaʻau poʻo le suauu sulfate. O nisi faafitauli e mafai ona foia ma le fesoasoani o taimi faaopoopo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lanu enaena lanu enaena i le au o loʻo taʻu mai ai le le lava o le potassium i le palapala. O fua laʻitiiti e mafai ona mafua mai i le le atoatoa o le taulaku. O le vaʻavaʻaina, veleina ma le palapala e puipuia mai le pala. O le eleele e mafai ona faʻasalaina i vaomago po o peʻa.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi masani masani o tamato i greenhouses ma fua e faʻafefe ai i latou, faʻapea foi ma mea e paʻu ai, puipuiga mai ai ma ituaiga e le afaina ai le paʻu.

E pei o faʻamaʻi, Colorado beetles ma o latou aʻa, aphids, thrips, apogaleveleve mite sili ona lamatia tamato. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai tala e uiga i le auala e taulimaina ai i le Colorado potato beetle, faʻaumatia aphids ma thrips, e puipuia ai le foliga mai o le apogaleveleve. Afai e oʻo tele le faʻalavelave, faʻaaoga vailaau.

O le Leopard Snow o se filifiliga sili lea mo tagata fai togalaau e leʻi maua se fale koli ma e le mafai ona totoina ni ituaiga faʻamafanafana e faʻafefe.

O le Leopeti le lelei ma le faʻaleleia o le a maua ai se seleselega lelei, e mafai ona faʻaaogaina fualaau aina pe faʻaaogaina mo suʻesuʻega o le kuka.

I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai fesoʻotaʻiga i fualaau 'eseʻese ma fua eseese:

Taeaga tuaiTuai amataFaʻamaʻaʻa
GoldfishYamalPalemia
Faʻamanatu le fugalaauMatagi susuluFualaʻau
Vavega o le maketiDivaLulu le fatu
De Barao OrangeBuinaBobcat
De Barao RedIrinaTupu o tupu
Meli pelePink spamTinamatua o le Meaalofa
Krasnobay F1Laveʻa MumuF1 snowfall