Fualaau aina

E faʻapefea ona maua se seleselega lelei o le pasili? Pe a totoina i le tautotogo i le eleele avanoa?

Pasili o se vao vavalalata e le lelei ma e maua i le toetoe lava o togalaau aina uma, e masani ona faaaoga i le kuka, cosmetology, ma vailaau ona o ona aoga aoga. E faʻaaogaina e faʻaopopo ai meaʻai i salakeke, pi ma isi ipu, ma e tele atu vitamini C i totonu nai lo le moli.

Greens e mafai ona faʻaaogaina uma ma faʻamago. Pasili e lua ituaiga - aʻa ma laʻau. E tofu uma le laʻau, ae o aʻa foi e tupu aʻe ai se aʻa e mafai ona aina. O lenei laʻau e lua e mafai ona sulufaʻi ma faʻasolo i le tausaga na sosoo ai. Ina ia maua se seleselega, e tatau ona e mafaufau i le taimi o le totoina.

Aisea e taua ai le totō aʻa aʻa i le tautotogo i se nofoaga avanoa?

E i ai lona uiga - e tupu mai mo se taimi uumi (fatu e ola i le 15-20 aso), o lea e taua ai le totoina i le taimi sili ona lelei ina ia mafai ai ona maua le lanu i le taimi. I le taimi lava e tasi, e mafai ona teuteuina i le taimi o le taumafanafana e maua ai ni fuʻa fou. Afai e te lūlū le pasisa ia Iuni-Iulai, o le a le gata i le taimi e avatu ai se seleselega, ae o le a faʻavaivaia foi. Mo le pakisa o le pakisa, o aso e toto ai e taua tele. a leai o le a leai se taimi e toto ai aʻa laau.

Taimi faʻaleleia

I le taimi o le totoina o le pasesa e aafia ai:

  • ituaiga pasili - aʻa poʻo le laulaau;
  • nuu tulaʻi;
  • mea e tulaʻi mai ai - i luga o fualaau aina, i totonu o le lauʻeleʻele, i le avanoa tatala, i le fale i luga o le windowsill;
  • taimi o le tausaga;
  • tulaga vevela.
Ina ia mafai ona toto le pasesa i le taimi, e tatau ona saunia se nofoaga e tulaueleele ai muamua. Mo le totoina o le tautotogo, eliina moega ma faʻafefete i le tautoulu.

O a mea e aʻafia ai pe a mafai ona e toto se laau ma pe faapefea ona fai sao?

Taimi o le tausaga

A sili atu ona lelei le lūlū o laʻau, pe o le a tuai tele le totoina o ana fatu ia Me?

E lua auala autu e totoina ai le pasesa i le malae, ma e faalagolago i le vaitau. O le tele o taimi, e totoina lautini i le tautotogo, i le taimi lava e maualuga ai le vevela o le ea i luga atu o le tikeri 1, ma le lalolagi e mafanafana i le 2 simita i totonu. Aua e te fefe i le malulu o le weather - pasili e faigofie ona talia gutu e oo i - 4 tikeri. Ona o le le lelei o le pasili, o le uluai totoga e mafai ona faia i le faaiuga o Aperila. I lenei tulaga, o le a sauni le au e 'ai ia Iuni.

E mafai ona e vave faʻateleina le fatuina o fatu, pe afai e te faʻapipiʻi muamua ma ufiufi le totoina mo sina taimi seia oʻo ina tupu mai le totogo e puipuia le palapala mai le faʻamamago.

Mo le totoina o le pasili i le taumalulu, e tatau ona totoina fatu aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o Oketopa, ina ia latou maua le taimi e faʻavaivai ai, ae le faʻafefe. O le lalolagi e tatau ona malolo laitiiti. Ona vavao lea o laau, o le a latou ola i le tautotogo, ma o le a saunia le greens mo le faaaogaina i le faaiuga o Aperila-Me.

Tausaga i lea tausaga, o tulaga tau i le taimi lava e tasi e mafai ona matua eseese lava. O se tautotogo malulu po o se mafanafana mafanafana ua tolopoina i se aso mulimuli ane. O se tautotogo mafanafana ma le malulu matua i le tautoulu o le a faatagaina ai le totoina o fatu muamua nai lo mea masani. O le mea lea, e tatau ona fetuutuunai le taimi e tulaʻi ai e faʻalagolago i le faʻaaliga lata mai.

Itumalo

Afai e mafai i le tautotogo e toto ai fatu pasili i nofoaga tatala i Siberia ma Urals, o le a le taimi e sili ona lelei e totoina ai se laau i Moscow?

O le totoina o le taimi o le pasili i le malae vaʻaia e faalagolago i le itulagi, o fea oi ai le galuega e tulaʻi mai ai. I le itu i saute, o le uluai totoina o le tautotogo ua maeʻa ona faia i le amataga o Mati. I Sasae Mamao, o aso e tolopoina i le faaiuga o Mati, ma i Urals, i Siberia ma le itu i mātū o Europa Europa - e oʻo i le faaiuga o Aperila.

O le totoina o le pasili i le taumalulu na faia mulimuli ane i le itu i saute o le itulagi. I le itu i saute o Rusia, o le totoina o le taumalulu e faia i le faaiuga o Novema, aʻo i matu - e le sili atu nai lo le faaiuga o Oketopa.

O fua o le totoina e mafai ona ese e tusa lava pe i totonu o le itulagi e tasi. O lea i le itu i saute o le eria e tasi, o le pasesa ua totoina i ni nai aso nai lo le itu i matu. Mo vaega taʻitasi o loʻo i ai lona lava faʻatulagaina o kalena.

Faʻatoʻaga

O le totoina o le taimi e faʻatatau i tuutuuga e totoina ai laau. E pei ona taua i luga, i luga o le eleele tatala - o le amataga o le tautotogo po o le autumn ae leʻi amataina le kiona, ae o le tulaga lea pe afai o le lulu e faia e fatu. Ina ia maua muamua le seleselega, e mafai ona totō le pasesa i le ituaiga o laau totō. I lenei tulaga, o le totoina o loʻo faʻatinoina mai i Ianuari i totonu, ma le totoina o fatu i le eleele ia Aperila, i le taimi lava e vevela ai le ea. I lenei tulaga, ia Me o le a mafai ona e fiafia i le fualaau fou muamua.

I totonu o le greenhouse lulu le pasesa e mafai ona vave. I le itu i mātū o loʻo i ai le faaiuga o Mati, ma i le itu i saute e lūlūina i latou ia Fepuari. Afai e malupuipuia le fale kiona mai le malulu, ona i ai lea i matu o aso e totoina ai e mafai ona suia ia Fepuari. Greens ua tupu i le tausaga atoa i greenhouses, o lea e masani ai i faleoloa.

O i latou e leai se faufauga e mafai ona ola pasili i le fale i luga o le windowsill. I totonu, o laau e le faalagolago i luga o fesuiaiga o le vevela, o lea e mafai ai ona e lulu i soo se taimi. O le mea autu o le faʻamautinoa o loʻo i ai i lau laau le susulu atoatoa ma le faʻamalosia lelei o vai, ma o lanu manogi o le ai ai pea i luga o le laulau.

Pasili o se laau e le aoga ma aoga, o le a teuteuina ai le laulau ma aso malolo. E le manaʻomia le tausiga o le taimi ma o le a fiafia i lanu lauusiusi seia oʻo i le malulu. Ina ia mafai ona maua se seleselega lelei, ua lava lea e mataitu ai aso o le toto ma ia amanaʻiaina uma ia foliga.