Fualaau aina

O le totoina o le aʻa o le pasesa i le malae vaʻavaʻai, fale mafiafia ma luga o le windowsill. Nuances o le tausiga o togalaau

O le pakesa aʻa o se laau e le talafeagai, e alofagia e le tele o fai togalaau ma fai togalaau. E mafai ona e ola ae e le gata i totonu o le togalaau, ae faapena foi i totonu o le falemautotogi, ma totonu o le fale koli.

O le pasa laititi e lua tausaga. Mo le tausaga muamua na ia tuuina mai ai se fualaʻau aʻa, mo le lona lua-fatu. O lenei mea e mafai ai e tusa lava o se vaʻaiga pasili e seleseleina i luga o le upega tafaʻilagi e oʻo lava ile amataga o le tautotogo.

O le aʻa o loʻo i ai le tele o meaʻai e faʻaaoga mo le puipuia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi manuʻa.

Faʻaaliga manino

E le pei o le pasili laʻau, o le pakesa o le pakasa o loʻo mamafa i le palapala. E faʻasalaina mo le manua fou, e tele naua pe leaga le eleele.

Ole meaola lea e mafai ona totoina ile na o le luluina, aua e gafatia le gasegase e matua le lelei ma e mafai ona totoina se togalaau aʻa.

Filifilia se togi

Laveley root e sili atu ona malulu-mautu nai lo, mo se faataitaiga, kāloti. O le laau e mafai ona ola i le tau malulu i le togalaau ma i le amataga o le tautotogo e aumai ai greens. E tolu ituaiga o pasili aʻa:

  • vave tuai
  • afa o vaitau;
  • tuai ona matua

O se tasi o ituaiga sili ona fiafia i ai i totonu o tagata o le taumafanafana o le "Sugar". O fua aʻa e maua mai i le lua tausaga, ae i le taimi muamua e mafai ona e aoina greens. O lenei laau e mafua mai i le vave ona matua. Ma le tausiga lelei, o le seleselega e mafai ona oʻo atu i le 3 kilokalama. O laulaʻau e oʻo atu i le 50 cm le umi, ma o aʻa aʻa e maua mai le 30 cm ma le lautele o le 6 cm ma se aofaiga e oʻo atu i le 60 kalama.

Mai le ogatotonu o le vaitau e sili atu ai i togalaau le filifilia o le pasesa "fua." O le mamafa o le tasi le pakasa pasili e tusa ma le 90 karaka. O le gaosiga e maualuga atu i le 6 kilokalama. Pasili lau lanu lanu meamata ma manogi manogi.. Pe a tipi le laʻau rosette e ola vave. O le matua aoga o le eseese o le malulu ma le muamua o foliga vaaia.

Late-ripening variety ma le sili ona pele "Bordovik". O aʻafiaga o aʻa e maua i foliga o foliga o kāloti, oʻo atu i le 200 kalama le mamafa. O lenei vasega e maua mo le umi o le teuina i le fou.

Taimi faʻaleleia

Filifili se nofoaga e paʻu ai. E taua le saunia o le eleele: eli eleele (20-25 cm) ma faʻaopoopo i ai le humus (5 kg i le 1 sq. M). E mafai ona e toto pasesa i le faaiuga o Aperila, e totoina le laau i le vevela o le 3-4 C.

O le pasili e faʻamalosi mo le luluina o aso, o lea e taua ai le totoina seia oo i le ogatotonu o Mei.

E faapefea ona filifili le mea sao? O le nofoaga e tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga ma i le taimi e tasi e lava lelei le la, a leai o le a tupu laitiiti le laau. Pasili e fiafia ile laufanua lelei, e leai se mea e totoina i luga o le eleele ma eleele mamafa.

Totoina i se meaʻai lona lua; afai e te totoina muamua, o le pasese o le a faʻapupulaina. A filifilia se nofoaga, ia maitauina e le fiafia le laau i kāloti, coriander poʻo le dill e ola i luga o lenei palapala.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga o faʻatoʻaga fatu

A o lei totoina le pasesa, e tatau ona saunia lelei.

  1. Lua vaiaso ao le i totoina le aso, toto le fatu ile vai mafanafana.
  2. Suavai suia 2 taimi i le aso.
  3. A maeʻa aso e lua, ona fufui lea o fatu, fufulu ma tuʻu i luga o le mea faʻapipiʻi poʻo le gau mo le faʻamaʻi.
  4. A maeʻa pe a ma le 5-6 aso, ao fatu fatu, tuu i luga o le aisa i totonu o le pusaaisa mo aso e 12.
  5. Fufulu fatu.
  6. Toto i le eleele susu, i le sikuea 1. m o fanua - 0.5 kilokalama o fatu.

I nofoaga tatala

A o lei totoina, e tatau ona tuʻu le masini pamu poʻo le phosphate fertilizers i le palapala. I le va o moega e tatau ona i ai se mamao o le itiiti ifo ma le 20 cm, o le loloto ile loloto e tatau ona 2 cm.
  1. Liligi le fatu i totonu o moa ma fufuluina i le eleele.
  2. Ia mautinoa e sasaʻa.
  3. O nisi tagata fai togalaau latou te ufiufi moega ma se ata tifaga ina ia faʻaitiitia lemu le vai. O le ata tifaga e mafai ona tuʻuina seia oʻo i le mama muamua.
  4. Pe a ma le 2 vaiaso, o le a aliaʻe pine muamua.

O le laau e tuʻuina atu lauʻau i le malulu., o lea e mafai ai ona e tuua seia oʻo i le taimi o le tautoulu.

I luga o le windowsill

Mo le totoina o le pasili i le fale, e taua le filifilia o se ipu. I totonu o se fualaau faila e tolu fua o le a maua. E mafai ona e faʻatauina ni pusa loloto po o atigipusa, o le a galue foi se vaa. O le mamao i le va o laau e tatau ona 3 cm, pe afai e tele ni laina, ona vaelua lea - 8 cm.

Faʻamasala le potu i taimi uma, aloese mai faʻataʻitaʻi ma tausia le faʻamamaluina o le eleele. E mafai ona ola le pasili i le fale i le tausaga atoa.ae le o luga o le faapaologa po o le loggia.

I totonu o le greenhouse

O le totoina o laau i totonu o le fale laufanua e toetoe lava a tutusa ma le totoina o eleele, ae e mafai ona e totoina i totonu o le kiona i le faaiuga o Ianuari.

O le eleele i totonu o le fale laufanua e tatau ona laʻititi laitiiti poʻo le podzol tree. E mafai ona faʻaaogaina moli uila mo le malamalama lelei..

Aua nei galo e ea i le fale kiona. O le faʻaleleia o alavai ma le suavai e sili ona lelei mo le tuputupu aʻe o pasili.

Tausia se laau talavou muamua

  • I le vaitau o le tuputupu ae o laau, e tatau ona fafaga. O fuālaʻau faʻasamaʻi-potassium faʻamalolo e lelei mo lenei mea. I le vaitau o le tuputupu aʻe, e 2-3 taumafa faaopoopo e tatau. O le laei muamua, pe a faʻasaʻo le pasili 3-4 leaflets.
  • I le taimi lava e uma ai le totogo mai o laʻau, e tatau ai ona vevela le pasili ma malepe i le eleele. O le mamao i le va o laau e tatau ona tusa ma le 3 cm.
    O le mea muamua e tatala mo se laau talavou e le o loloto tele - 5-6 cm. Mulimuli ane - 10-15 cm. E tatau ona faʻauʻu pe a uma ona fafaga ma timu.
  • E faia le tafaoga i le taeao po o le afiafi. I le malulu o le tau, faʻaitiitia le aofaʻi o faʻavaivai, ma le faʻaititia o le susu. O le palapala e le tatau ona susu pe mago.
  • Aʻo lei tupu mai tanu, e taua le vaʻavaʻai o le potu (e aofia ai le fale kosi), aloese mai le faʻataʻitaʻiina, faʻaleleia e le aunoa le palapala ma aveese vao.

O aʻafiaga ono tutupu

Lave pasi e le taliaina tolenigao le mea lea, e tatau ona totoina i se nofoaga tumau. E sili atu pe a le faʻaoga se metotia e totoina ai fatu. E iai foi le pasesa e maua ai pine uumi. Ae afai e te totoina fatu (pei ona matou tusia i luga), ona leai lea o ni faigata.

I le taimi o le totoina i le taumalulu, e tatau ona faʻaoga faalua pe sili atu fatu. E i ai se tulaga lamatia o le a ou le tupu uma fatu.

Laveley root e lelei mo le tuputupu ae i le fale ma luga o le togalaau. O ona lauulu e mafai ona faʻaaogaina i foliga fou ma malogo, ma o le aʻa o le fualaʻau e lelei atoatoa mo salakeke, faʻapea foʻi ma sauniuniga o taimi masani.