Fualaau aina

Matou te iloa pe faapefea ona tupu le pipi Peking i le fale, ma ua matou sauni e faʻasoa mea faalilolilo!

O le kāpeti a Beijing o se faifaatoaga fualaau. E matua aoga ma lelei, e le manaʻomia ai se gaosiga umi. Mai laʻau lauolaola e masani ona saunia ni salakeke eseese, itu o ipu ma maso.

O lenei meaola e matua faigofie lava ona ola i le fale. E faʻapefea ona tupu lenei fualaau faisua i le fale, e aofia ai mai le fatu ma fatu?

O a tulaga e manaʻomia mo lenei mea ma oa faigata e mafai ona tulai mai? Saili le tali i lalo. O le ae iloa foi pe o fea ituaiga e talafeagai, pe faapefea ona toto se peking i luga o se faapaologa, pe faapefea ona selesele ma puipui se fualaau.

E mafai ona ola i le fale?

O le tuputupu ae o le kapeti piʻau o se mailei. Soʻo se tasi e mafai ona faʻaaogaina, ia avea ma se faleoloa po o se tagata fai togafesa. Afai e te usitai i fautuaga ma tulafono mo le tuputupu aʻe o kāpeti i le fale, o le a mautinoa lava e mafai ona e faia e aunoa ma le tele o faigata.

Vaega o le pepa

O le kāpuni a Beijing e le lelei i le tausiga, o lea o le a le tele ni faafitauli. Talu ai o le fualaau faisua e laiti, o le a faigofie lava ona tuʻu i totonu o se ulo i lou fale. E faʻatusatusa ma vaʻavaʻai mai isi ituaiga.

I le tusi. O se tasi o foliga o lenei kapisi e faapea e oo lava i se ulu masani o kapeti e mafai ona amataina se seleselega fou. E oo lava i le masina mulimuli ane, o ituaiga muamua o le kabeina o Beijing o loo tauaveina ai fua muamua, ae le o ituaiga uma e mafai ona mitamita i le vave o le seleselega.

Filifilia se nofoaga

O se nofoaga lelei e tupu ai le kāpeti Saina o se faamalama o se faamalama po o se pusa faʻatalama.

Aʻo tuʻu i luga o se windowsill, filifili matala e feagai ma saute. Afai e le mafai, aua le popole, o le a galulue foi itu i sisifo ma sisifo. Ae o le faamalama, o ona pupuni e faasaga i matu e le lelei tele, aua o le a le lava le susulu o le la mo le kapisi.

I le tautotogo o le tautotogo ma le amataga o le tautoulu, e tatau ona faamamaina pupu pi i luga o se faapaologa po o se vanu vevela.

O a ituaiga eseese e talafeagai?

Aʻo leʻi tupuina Tui pi i le fale, e tatau ona e mafaufau pe o fea ituaiga e sili ona talafeagai. Tuai ituaiga, o laʻititi laʻititi laiti.

  • Tautotogo - O se ituaiga o fua vave, o fua e aliali i totonu o le masina. Laʻau - moli lanumeamata ma se ulu fefete, inu i le tofo. Suiga o le siosiomaga e le afaina ai le laau. O le tautotogo e faigofie lava ona oʻo i se numera tapulaa o le malamalama ma le faʻaitiitia o le vevela.
  • Mai le tautotogo - pe a uma ona tupu mai, ona oʻo lea i le tino i totonu o le 25-30 aso. O le fualaau faisua e laʻititi, tusa ma le 250 grams. Talisapaia lenei ituaiga mo lona tofo ma le maualuga o meaʻai o le vaitamini C. Fualaau suamalie ma suamalie.
  • Khibinsky - vave ituaiga, lea e masani ona tupu i totonu o fale mautotogi. E malulu le fale. I le taumalulu, 25-35 aso talu ona lūlūina fatu, o le ulu ua fausia ma se rosette lautele. O laulaau o lenei ituaiga e mama ma malie, faʻaaogaina i salakeke.

Vaega o le tulaʻi i luga o le faletupe

E taua! O le taua tele o le nofoaga o le faapaologa, aua o le malamalama e taua tele. I le itu i saute, saute sisifo ma itu i saute sasaʻe o nofoaga sili ona talafeagai mo le totoina o kāpeti faʻaSaina. I luga o ao timu e tatau ai ona tuʻuina atu se malamalama faaopoopo i le fesoasoani a moli.

O le faapaologa e le tatau ona matala, e mafai ona tupu e na o se ata lanu. A oʻo mai le malulu, o le kapisi e aumai i totonu. O le totoina o kapeti i luga o le faapaologa, e mafai ona e maua fualaʻau gaʻo i le tausaga atoa.

Laʻasaga taʻitasi i lea Laasaga

Mai le saito

O le kāpeti a Beijing e fiafia tele i le ola, o le tuputupu aʻe i le fale e mafai lava e oʻo mai i se laau. E ese le faigofie. Afai e te alu i lalo i le pisinisi, e mautinoa lava e manuia.

  • Filifiliga mafai. O se filifiliga lelei o le a avea ma ipu tioata ma se voluma e 200 ml. O le tele e tatau ona i ai i le pito i luga o le tioata o le pito i lalo o le ulu e faigofie ona tuʻu.
  • Faʻaleleia eleele. Malamalama ae maua ai le eleele lelei i le oneone poʻo le vermiculite.
  • Faʻamasinoga. E faʻalagolago lava pe o le a le tele e te manaʻo i ai e ulu ai lou ulu, o le tele foi o le a faʻataʻamilomilo, ma o le sili atu ona malosi o le a faia e le pou, o le tele o le a tupu le ulu. Pe a totoina ma le faaeteete ulutala, e le tatau ona i ai ni lanu enaena. E tatau ona faʻapala le pito i lalo o le ulu.
  • Tausiga ma tuutuuga o le taofia. I le laasaga o le germination, e le manaʻomia tele e le fatu le tele o le susulu o le la, e itiiti lava le vevela mai le la. O le mea lea, tuʻu se ipu palasitika i luga o le faapaologa, ae le o le vevela o le la. I le vaiaso muamua, e le manaʻomia e le tagata le tausiga o le tagata lava ia, e na o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi vai.

    Pe a lava le maua o aʻa, ua totōina i le faʻafefiloi o eleele. E tatau ona faia ma le faʻaeteete le mea lenei, e pei o le aʻa e matua pala. Uʻu aʻa i le eleele ma ia mautinoa o le vaega pito i luga o le fatu e tumau i luga aʻe o le eleele.

  • Faʻasa I le popofou, o le aʻa na e totoina e sili ona lelei e le faʻafefe ai. E tatau ona amata amata ona fai pe a amata ona lau lau lautusi fou.

    Manatua! E tatau ona faʻalelei le faʻatau. Faatali seia maeʻa le palapala o le eleele, ma na o le fafagaina.
  • Laʻei pito sili. O le mea e masani ai, o le faʻamalosiina e manaʻomia i le vaitau o le tuputupu ae malosi.
  • Thinning. Pe a maeʻa le pito i luga, o le palapala e tatalaina, ma maua ai le ea i le aʻa

Mai fatu

Le auala sili ona masani ona faʻaaogaina e tupu ai le pipi pi ma fatu. Faʻafefea ona fai sao:

  • Filifiliga o tane. E manaomia se pusa tioata uamea. Piala e talafeagai lelei.
  • Faʻaleleia eleele. O le palapala e tatau ona matala ma fua, ma o le eletise e le mautonu. E sili ona lelei le faʻaogaina o le eleele, humus ma le oneone. E tupu lelei i le palapala, lea e faʻatau i faleoloa faapitoa.
  • Lauina A o leʻi lūlūina, e le susu le fatu laʻau.

    1. Lauina fatu i totonu o se eleele susu i le loloto o le 7-10 mm ma le va o le 4 cm, ma tuu ai se mamao e 10 cm i le va o laina.
    2. Ona fai sina siʻusiʻu i le eleele, faʻamalūlūina ma ufiufi i le alumini.
    3. A maeʻa ona e tuʻuina i se nofoaga mafanafana, mataʻituina le susu ma faʻalauiloa i aso uma se lauʻeleʻele i le ea.
  • Tausia toga. I le aso lona tolu o le a aliali mai pine. O le ata tifaga e tatau ona aveeseina ma tuu laulaau mo aso e lima i se nofoaga malulu lea e le sili atu ai le maualuga o le vevela i le aso +10 tikeri, ma i le po e le pa'ū i lalo +8.
  • Tuutuuga o le taofia. A maeʻa se vaitaimi muamua o le tuputupu ae, ia tumau pea le vevela o + 17-21 tikeri i le ao ma le 13-19 i le po. A maeʻa ona totoina ni fatu laʻau moni, e tasi le laau e tatau ona tuʻu i totonu o le ulo. Ua aveeseina laau toto, ae le o le tosoina, ina ia le faaleagaina ai aʻa, ae o le pine.
  • Faʻasa Ina ia vave ona ola le laau ma sili atu le malosi, o le palapala o le eleele e tatau ona tusa ma le 85%, ma le ea pe a ma le 75%. Faia le fafaga tele, ae le masani ma aua neʻi galo e ea le potu.

    E taua! E ui o le kapeti Peking e fiafia i le susu, e le faʻafefeina ai le vai, o lea e na ona e manaʻomia lava e faʻafeinu pe a maeʻa le masini.
  • Laʻei pito sili. I le vaitau o le tuputupu ae, ua fafagaina le kapisi. Latou te faʻaaoga le faʻamalolo e ala i le fafagaina poʻo le faʻaleleia. E fautuaina ina ia faʻamafanafanaina i le lua vaiaso i le vai biohumous. E le gata i lea, o le kāpeti a Beijing e le faʻaleagaina ai le pulupulu o le solution o le boric acid.
  • Thinning. E pei o le aʻa, pe a maeʻa le pito i lalo, e faʻamalo le eleele, ma maua ai le ea i aʻa.

I luga o le windowsill

Pepa o Beijing e mafai ona faigofie ona tupu i lou falemautotogi i luga o le windowsill.

  1. O fatu e totoina i pusa loloto o le eleele. O le mamao i le va o laina e tatau ona tusa ma le 8 cm.
  2. A o lei tupu mai le pusa vine na ufiufi i se ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana.
  3. A oʻo mai pupuu muamua, ona aveeseina lea o le ata ma ave le pusa i le faamalama. O le faamalama sill o le nofoaga sili ona lelei, talu ai o iina o le a maua ai e le kapisi le tele o le susulu o le la.

O afea e selesele ai?

O le taimi o le seleselega e faʻalagolago lava i le ituaiga vailaʻau Saina. O ituaiga muamua e mafai ona fua saʻo i le 25 aso, ae mulimuli ane na sili atu le sili atu i le masina ma le afa. E masani lava ona seleseleina le seleselega i le faaiuga o le tautotogo, pe a fai o le timuga e puna mai. Afai e te filifili e toto lapeti i le faaiuga o le taumafanafana, o le ae aoina fua i le tautoulu.

E faapefea ona teuina?

E tatau ona teuina le kuki i totonu o se potu malulu ma vevela ma le maualuga o le maualuga o le 0 ... +2 tikeri.

Faafitauli ma faigata

Ia mulimuli ma le faʻaeteete i le faʻavaivai, e le tatau ona susu le palapala. Afai ua e filifilia le metotia o le tuputupu aʻe ma le fesoasoani a le aʻa, ia aua neʻi galo i le amataga o le tuputupu ae, e sili atu le susulu o le la susulu.

E mafai foi ona e feagai ma se faafitauli taulaʻi. O mea autu o aphid ma fulu cruciferous. A e faʻafefeteina mea faʻamaʻi, ia faʻaaoga togafitiga o togalaau: decoctions o le wormwood poʻo le chamomile.

Faaiuga

Opeti a Beijing o se fualaau suamalie lea e mafai ona vave tupu i le fale. Afai e te mulimuli i faatonuga uma, o le a maua lau laʻau mumu, malie, ma lelei mo ipu eseese.