Mo le talimalo

E faʻafefea ona faʻamago i luga o le vavao i luga o le microwave po o le aerogrill ma e mafai?

O laʻau e lauiloa mo le taofiofia toetoe lava oa latou mea aoga aoga ma le tofo ile foliga malogo. Rosehip - o se isi filifiliga sili atu i le lama fou i le tau malulu ona o le maualuga o le vitamini C. Ma o le maualalo o le susu i fualaau aina o le a puipuia ai le oloa mai le faaleagaina ma o le a avea ma faʻamaoniga o le umi o le teuina.

Ina ia mafai ona faʻamago fua o lenei laau, e tatau ona mulimuli i nisi o tulafono o le pikiina, saunia o le rosehip ma lona vave faʻamago. Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia ona e filifilia mea lelei meafale, e pei ole papa, kulumu, ma isi masini.

Faatomuaga

O le tele o faletua o fale nofoia o loʻo latou mafaufau pe mafai ona faʻamago le rose vao i totonu o se ogaumu microwave ma le uʻamea, lea e taʻutino ai ma le faʻamaonia le kukaina o lenei mea vave, vave ma lelei. Faatasi ai ma le siakiina ma le siakiina o taimi uma, e mafai ona e saunia lelei se magoga mai sulu i le aerogrill. Ae peitaʻi, afai o oe o se tasi oi latou o loʻo mafatia i le fesili: "E faʻafefea ona faʻamago le rose vao i totonu o le microwave ma faia saʻo i le mea e mafai ai?", Ona matou faanatinati lea e te ita. Ae paga lea Microwave mo lenei faʻamoemoe e le talafeagaima na o le faaleagaina o au fua.

O lenei mea e mafua mai i le faʻaleleia totonu ole microwave oven ma lona maualuga malosi. O le Rosehip ua mamago mai fafo, ae mai totonu o le a tutusa lava le susu.

E tusa lava pe leai sau masini eletise e ese mai le microwave, sili atu ona aloese mai lenei auala mataga, ma talitonuina metotia masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le masani ona faʻamago i totonu o le faapaologa po o le fale.

O a ituaiga e mafai ona mamago?

Toeititi lava leai se eseesega, o se mea e fai i le fale po o le ola vao. E masani lava, o ituaiga nei e faʻaaogaina mo le faʻamago: "Daursky", "Maysky" poʻo le "Spiny". O Berries e lata ane i auala ma totonu o le taulaga e matua le manaomia. - E tele naua le pefu ma nai otaota laiti.

Mo le faʻamagoina e fetaui lelei ma sulu, lea na aoina i le pito i luga o lona matua. O se taifau aganuu e tu i luga, e pei o se tulafono, i le amataga o le tautoulu, lea e mafai ona fuafuaina e se lanu mumu sesega. Amata ona faʻagogo le sisi i le taimi lava e uma ona aoina - i se tau vevela.

Laasaga i lea Laasaga

O le mea lea na ma manatu ai o le faamamaina o sipuni i totonu o le microwave e le mafai, o lona uiga tatou te agai atu i le fesili i le auala e faʻagogo ai vine i totonu o le ogaumu faʻasalaga.

E faapefea ona saunia?

Na o le aoina o vao vao manaomia suʻesuʻe ma le faaeteete mo leona ma isi faaletonu. Aveese uma toega o le fugalaau, laʻau ma lala, ma le lafoaʻi faʻamalosi o vine ua paʻu pe paʻu. O fualaau lanu meamata poo fualaau aina e le talafeagai foi mo le taumafa tagata. O le laʻau ma le nofoaga o le atigipusa ua fautuaina ina ia tumau pea ona faʻamaonia - a leai e lamatia ai le le lelei o le sua i le taimi o le susu.

Ona mafai lea ona e faʻamamaina le oloa i lalo ole vaʻa suavai faʻasusu i se mea e gaosi ai meaʻai ma faʻamago mo sina taimi i luga o solo pepa. Mo le faia o lenei mea, ia piki se potu pogisa ma le maualuga o le suavai, lea o le a le maua ai e le vine ia ave o le la.

Vaevae fua i vaega tutusa pe a latou sauni mo le faagasologa. Manatua: pe a faʻamamago, o fualaau faisua, o vine ma fualaau aina e leai se aoga o le susu o le loto, ma faʻaititia ai le tele. O lea, mai le 1 kilokalama o rosepaʻe matutua, e mafai ona e faia le tusa ma le 220-250 karama o mea faʻagogo.

O nisi o fai togalaau e le tatau ona fufuluina fua o vine, ma faaitiitia lo latou faamama mai lala laau ma fao. E mafua lenei mea ona o le mea moni e le talafeagai le aveesea o sulu o la latou pusa puipui.

O le mea sili e le o le faʻagaloina o fualaau mamago sauniuni e tatau ona faʻamamaina lelei aʻo leʻi faʻaaogaina, ma le faʻaaogaina o lauti po o vailaʻau faʻasaina i totonu o vai inu ua avea ma togafitiga faʻavelala. O lea o le a mautinoa lava e te faʻaleagaina fua mai vine uma.

O a mea e faʻagogo?

I le avea ai o se tulafono, e le na o peleti e pipii i le ogaumu o le felaʻaleʻaleʻa, ae faʻapea foi ni upega faʻamau faʻapitoa e le mafai ona paʻu ai oloa mamago. O loʻo i luga o se faʻataʻitaʻiga e taua tele le tuʻuina atu o sauniuniga uma o le togafiti - i le tasi papa, ma tuʻu ai sina avanoa i le va o vine. O le mea lea latou te le pipii ai le tasi i le isi, ma i le faʻalanoa umi o le a latou le mu ai i le faavae.

I le taimi e faʻamago ai sulu i luga ole papa aua nei galo e tuu se tamai va i le va o le tapuni ma le mamanu o le masini. O vao i le taimi atoa o le kuka o le a manaʻomia ai le maua o le ea fou ma le mafai ona faʻasaʻo le sili atu o susu mai le pulupulu.

E fia le taimi e manaʻomia?

I totonu o le afi faʻafefe o le afi ua maeʻa ona saunia pe a ma ni nai itula mulimuli ane. I lena tulaga, afai e foliga mai ua le lava le malosi o le puao vao, ma o le ogatotonu o vine e pipii i lima, ona mafai ai lea ona tuu le gaʻo vao e malogo mo le isi 20-25 minute. Na o le pau le tulafono i le galue ma le aerogril, o lea e le mafai ai e ia ona gaosia fua. Aua nei faʻagogo le sipuni o le rosa mo le sili atu i le 4-5 itula - o le a mu ma e matua le atoatoa mo meaai.

E tatau foi ona manatua e uiga i le ituaiga ma le ituaiga o vine - o faʻataʻitaʻiga tetele ma se paʻu paʻu e manaʻomia ai le tele o taimi. Laititi, lanu-paʻu - o le a faʻamago ma mago vave vave.

Filifiliga masani

Faʻamau mo le mafanafana maualuga le saoasaoa o le vevelaina ia mafai e le vai ona sola ese mai le sipuni, ma o le a matuai vevela uma lava ia pia.

O se tasi o mealilo o vavao mago ma saogalemu saogalemu o lona muamua lea. O le faia o lenei mea, i totonu o se atigi vailaau i le vevela, ae le o le vai inu, o vine uma lava e tuua mo le taʻi 18-25 minute. O lenei mea o le a saunia ai le sua mo le tele o le vevela ma faʻasaoina le tofo suamalie.

Lulu

Afai e te faʻatuatua i lau metotia ma e matua mautinoa lava o le mana o le afi uʻamea e maualuga pe faʻalautele, ona lava lea + 55-65 ° C. Afai e te vevela le vevela, ona suamalie lea o vine, ma i le maualalo o le vevela, o le kuka o le a tumau mo ni nai itula, o le aveeseina o le oloa o se vaega taua o meaʻai.

O le fofo pito sili ona lelei o le faʻaliliu malie lea o le iunite faʻatasi ai ma vine.O lena mea o le a maua ai se sauniuniga faʻapipiʻi e aunoa ma se faʻaleagaina o sulu. O le mea e ono tupu, e mafai ona faia le isi 1-2 itula, ae o le taunuuga o le a aoga.

Siaki sauni

I le faaiuga o le vaitaimi faatulagaina, filifili nisi o vine mo le asiasiga ma asiasia. O le pele e tatau ona fememeaʻi, ma o le lanu o le rose vao o le a faʻapouliuligia le tele o leo, ae o le a tumau pea le loloto. I le paʻi, o meaʻai e faʻamausali, aua le malepe, ma o le paʻu paʻu e le faʻapalapala pe a oso i luga.

Afai e te maitauina o le suamalie e mama tele, faigofie ona pipii faʻatasi i le va o latou lava, ma "pipii" i tamatamailima, o lona uiga e te manatu faatauvaa i le rose i totonu o le ogaumu felaʻiaʻi.

E te le manaʻomia le faia o le mea sese a se tagata tomai faapitoa i mea taumafa aina ma vave ona maeʻa le kuka, faʻapipiʻi i luga o pusa ma pusa. Alu e faʻamago i se mea pogisa ma lauʻeleʻele seia toʻa.

E mafai ona e tuʻuina se pepa paʻu pepa poʻo se mea lalaga. O le Rosehip e tatau ona manaia i le vevela o le potu.ina ia le "afu" i totonu o se pusa faamau. O lea e te puipuia ai tau o le taumalulu mai le faaleagaina ma le faaleagaina, faʻalauteleina le ola ola.

Recipes

E faʻatatau i le mafuaʻaga na faia ai le sitiʻu mago, o le vavaeina o le rosehip o se tali sili ona lelei, aemaise lava pe a fai e lapoa tele ma mafiafia le faʻapitoa. Mo le sauniuniga o apu apu ma le tataina vave o lauti uma o vine o le a tatau ona vaeluaina ma le totoa i le ogatotonu (umi). Afai o le rosehip dried e aoga mo meaʻai ma isi ipu suamalie, o fatu mai le totonugalemu e sili ona lelei ona aveeseina.

Totogi i luga

Matou te faʻamoemoe ua e maua le tali i le fesili: "E faapefea ona faʻamago le rose i le microwave?". O faʻasolosolo lelei le saunia o fulufulu afu afifi o le a puipuia oe ma lou aiga mai le le lava o vitamini ma mea taumafa i le tau malulu ma le taumalulu. E masani lava ona fautuaina ia fua o le Rosehip e ave i le pepa o le lauti, e lua mo le puipuia ma mo togafitiga faʻasolosolo tutusa.

Faʻaeteete i le filifilia ma le faʻamamaina o vine ao leʻi faʻamago. E le tatau ona e lamatia ni faletupe ma taumafai e faʻamago fatu i totonu o le microwave. O se meafaigaluega sili atu ona aoga o le a faʻamaonia le aerogril. Faatasi ai ma le tausisia o tulafono laiti ma suʻesuʻega masani o vine, e oʻo lava i se tagata e leai se togalaau poʻo se faletalimalo o le a mafai ona faʻamago lelei a latou selu fou, lea o le a teuina saogalemu mo le 3 tausaga.