Cumin

Faʻaaogaina o le kumini e faʻaleleia ai le lactation i le taimi o le susu

I isi vailaʻau, o le kumumu ua manatu o se tasi o auala sili ona lelei e faʻaleleia ai le lactation i le taimi o le susu.

O lenei tusiga o le a talanoaina pe faʻapefea ona sauniuni ma ave faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiina i tina talavou, faʻapea foʻi ma uiga faaalia ia te ia o vailaau faʻapitoa.

Faʻamatalaga ma vailaʻau kemini o le kumini

O Cumin o se mea manogi mai Eurasia. O le laau lava ia o le aiga faamalu. E maua uma i totonu o le vao ma le fomu o le fale. E totoina e le toto ni paʻepaʻe papa-paʻepaʻe poʻo ni piniki piniki, e ufiufiina i fualaau o fualaau lautele - o fatu ia o aganuu. Ua totoina le laau ina ia gaosia ai mea manogi toetoe lava i soo se mea. O le tofo o le fatu e vevela, ma o le tofo e vevela. O le Caloric o le 100 g o le faʻaogaina o le 333 kcal.

Faitau le laulau o le vailaʻau kemini o le laau:

O le faʻaogaina o vitamini i le 100 g o le kumini:I nai aofaiga laiti o loʻo iai foi:
B4 - 24.7 mgretinol - 0.383 mcg
ascorbic acid - 21 mgB1 - 0379 mg
beta carotene - 18 mgB2 - 0.65 mg
Ui tutusa - 3.606 mgB6 - 0,36 mg
tocopherol - 2.5 mgB9 - 10 μg

E te iloa? Ua leva ona faaaoga e le tagata fua o le kumini - na maua i latou e tagata suʻesuʻe i talafaamaumau i tuugamau o pusi Aikupito.

Maua i le tuufaatasiga ma minerale aoga mo le tino:Taumafa tau taumafa (i le 100 g o oloa):
potassium - 1351 mgproteins - 19.77 g
Kalaku - 689 mgFat - 14.59 g
fumela - 568 mgcarbohydrates - 11.9 g
magnesium - 258 mgfiva taumafa - 38 g
sodium - 17 mgvai - 9.87 g
uʻamea - 16,23 mgefuefu - 5.87 g
Zinc - 5.5 mgsuauu gaʻo tumu - 0.62 g
manganese - 1.3 mgmono - ma le le malie - 0,64
apamemea - 910 mcg-
seleni - 12.1 mcg-

O aoga o le kumini i le susu

O meatotino aoga o le laau e faapitoa le taua i le vaitau o le susu. O le mea moni o le mea manogi o loʻo i ai se aafiaga lelei i le gaosia o le suāsusu sa matauina e le au togafitiga anamua. O elemene lisiina elemene e fai ma sui o se aoga taua i le faʻamautinoaina o gaioiga o meaola e fesoʻotaʻi ma le metabolism. Ona o le i ai o le calcium i le mea manogi, ua maua ai se lactogonic lelei. I le taimi lava e tasi, o uiga lelei o le susu susu o loʻo faʻaleleia foi.

O le tele o infusions ma teuteuga i luga o le fua o le laau e mafai ona taofiofia ai le toe faʻamalosia o gaioiga i totonu o le inumaga. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le colining intestinal i le pepe fou.

E le gata i lea, o le faateleina o le hemoglobin, paʻu, fao ma le lauulu e faaleleia. Ona o le maualuga o lona uʻamea, o le kumumu e taua tele mo fafine o loʻo mafatia mai le anemia i le vaitau o le puerperal. Ascorbic acid, o loʻo iai i mea manogi, faʻapupulaina le malosi o le tino i faʻamaʻi pipisi.

E mafai ona susu le susu i le susu?

I le vaitau o le fafagaina o le susu e mafai ona faʻaaogaina e avea o se sui soʻo. Ae ui i lea, o le le mafai e tagata taitoatasi ona le faapalepale o le oloa e le mafai ona taofiofia - e mafai e le laau ona avatu allergies i le tina ma le tamaitiiti. E faʻaalia i le vevesi o le paʻu.

I nisi tulaga e le masani ai, e iai le faigata ona manava, talepe, tale ma le gastrointinalinal ita.

E taua! O le lactogonic properties of cumin e mafai ona avea ma se faʻalavelave matuia mo se faʻamalosia o se fafine i le mammary gland ma le tele o le mumū e mafai. E tupu lenei mea pe a tele le suāsusu o le tinā talavou, ae o loʻo faʻaaogaina pea tupe i luga o lenei faʻavae.

E oʻo lava i le leai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e le tatau ona e faʻaleagaina mea manogi o tina talavou. O le laau e mauoa i mea faʻateleina e faʻateleina ai le faagasologa o le faʻamalosi o le uʻamea, lea e ono lamatia mo le tino (tuʻuina atu e tele le uʻamea i le tuufaatasiga o le mea manogi). Faʻaeteete i mea manogi pe afai ua maua oe i le maʻisuka. O le mea moni e faapea, a maeʻa le maeʻaina o le kumini, e mafai ona oso maualuga le suka i le toto.

E le mafai ona faʻaleagaina vailaau faʻaleaganuʻu e pei o lacting tina e mafatia mai le maʻi o le manava poʻo le gastritis.

Talu ai o le kumini e tafe ai le toto, e sili atu le mumusu e te talia pe a fai ua e faia se vaega e le o iai. E le gata i lea, o le tolopoina o le suavai mai le tino e faʻateleina ai le mamafa i fatugaʻo.

Saili foi po o le a le aoga ma le leaga o fatu o le kumumu.

Auala e faʻaaoga ai le kumini e faʻalautele ai le lactation

O se tasi o meafaigaluega aupito sili ona malosi e foia ai le faafitauli o le lavelave o le lactation o se fusi o le kumumu. Ina ia maua 1 tbsp. l fatu i totonu o se fagu vevela, sasaa 200 ml o vai inu i luga. Vili le tapuni o le vaa. A maeʻa le fufuluina mo le 5-6 itula, faʻaaoga le vai. Inu faalua i le aso mo 2-3 tbsp. l 30 minute aʻo leʻi faʻaaogaina le tamaititi i le pusa. E sili atu le saoasaoa o le susu. 2-3 art. l fatu fuʻa suamalie mo se lita o vai faʻafefe. Filifili, faaopoopo le suka. Auina atu le tuufaatasiga i le afi, aumai i se vevela ma kuka mo le isi 7-10 minute. Ave le meafaigaluega mo 2-3 tbsp. l 3 taimi i le aso. Ia mautinoa e inu le mafanafana ma 20-30 minute aʻo lei fafagaina. Le faʻaleleia o le toto i totonu o le pusa ma faʻaleleia le tafe o le susu e fesoasoani e faʻamaʻi le pusa i le suauʻu mai fua o le laau.

E te iloa? I Lativia, o le sisi ma le kumini ua tusia i totonu o le resitala o ipu aina. O loʻo i ai le igoa "Yanov cheese" ma ua saunia i aso malolo.

Fuataga aoga tele o le kumumu uliuli. 1 mataua o le meaʻai o le caraway ua faʻafefiloi ma le 1 tsp. soʻo se vailaʻau manava poʻo se meaʻai gaʻo. Faaaoga le faʻafefiloi o suauu i luga o le pusa, aloese mai le vaega o le pulumu, ona faʻafesoʻotaʻi lea ma gaioiga mama.

Lapataiga pe a faʻaaogaina le kumumu e se tina tausimai

Ina ia puipuia oe lava ma lau pepe mai mea e le manaʻomia, faʻaeteete:

  1. Ina ia mautinoa e le o le maʻi le tamaititi, e manaʻomia e le tausisoifua ona ave le 1 tbsp. l fusi poʻo le teuteu o fatu. Afai o le aso e nofo ai le setete o le soifua maloloina o le pepe fou, ona mafai lea ona faateleina le fualaau.
  2. Faʻasalaga o decoction poʻo le faʻasalaga e faʻatagaina e leʻi muamua atu nai lo le tasi le masina talu ona tuʻuina atu.
  3. Ole fua ole aso o fua o laau e le tatau ona sili atu i le 200ml.
  4. E matua faasaina ona ave le suauu cumin i le taimi o le lactation i totonu. Aʻo leʻi faʻaogaina fafo, ia mautinoa ia tuu sina mataua i lou tapulima ma mataʻituina lou tino. Afai e leai se mumu, e mafai ona e faʻaaogaina le suauu saogalemu.

E taua! Ae e te leʻi amata faʻaaogaina le kumini, e tatau ona e faʻatalanoaina se fomaʻi e uiga i le manaʻomia mo le faʻaleleia o le lactation.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le kumini fatu ma le pata e taua tele pe a fai susu. O le mea autu e manatuaina o totoga taʻitasi o le tagata lava ia. Faʻatasi ma lau fomaʻi, filifili se fua e lelei mo oe e faʻaleleia ai le gaosiga o le susu susu.