Lafumanu

Faʻaaogaina o le matua ile povi pe a uma le tagi: aisea, mea e fai

Faʻaaogaina o le matua i totonu o se povi pe a uma le paʻu o se faʻasologa lea e tupu tele lava. O lenei tulaga ei ai le tele o taunuuga le lelei mo le manu, o lea e leai se tulaga e le tatau ona le amanaiaina. I mafuaʻaga o togafitiga, togafitiga o togafitiga ma le puipuiga, faitau i luga.

O le a le lamatiaga o le leiloa o le matua ile povi

O lenei tulaga e le pasi e aunoa ma se siaki mo le meaola: masani lava, ma le togafitiga le lelei, o le necrosis o le tino e atiina ae, o lona uiga o le le maua o le fanau. O le mea e faanoanoa ai, e oʻo lava i le vave faʻafouina o le tino e le faʻamaonia ai le leai o se atinaʻe o le endometritis, lea e mafua ai le le na o le le iloa, ae o le atoa foi o le leiloa o le gaosiga.

E taua! Faʻatoʻateleina o le matua o nisi taimi e faaalia i le 1 pe 2 aso i le maea ai o le faʻamanuiaina lelei

Aisea e mafua ai ona paʻu le povi pe a uma ona paʻu

O lenei faʻalavelave e tele mafuaaga.

Faʻamaumauga autū:

  • vaivaiga vaivai ma vaivai o le okeni;
  • tolopo faʻamaʻi;
  • tele maitaga;
  • televave faʻatagaina;
  • tausiga le talafeagai ma savali le lelei;
  • vevesi pe vave ona aveeseina le tamai povi;
  • pasi maualuga o le fola, e mafua ai ona faaitiitia tele le croup o le manu;
  • mea e fusifusia i totonu o se fale mafolafola i le fola omea.
Faʻasolo i luga o le uterine i se povi

E faʻapefea ona faʻaalia e le fomaʻi ia lava

O le i ai o togafitiga e mafai ona iloa i mata le lava - o le tele o le okeni e manaia, ma e le mafai ona maitauina le leiloa: e foliga mai o se taga e pei o le paʻu, e ufiufi i ni manua vevela, e taoto mai le nofoa i le hock (ma le gau atoa).

Saili pe aisea e le tulai ai le povi pe a uma le paʻu.
I le taimi lava e uma ai le pa'ū, e mūmū le ato, pe a mavae ni nai itula, e fulafula le fulufulu poʻo le mumusu o le fulufulu, e amio leʻo le manu. E masani lava o lenei maʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻasolosolo o le vevela poʻo le saʻo.

Togafitiga ma metotia o le faaitiitia o le manava paʻu o se povi

Faʻaauau le faagasolo togafitiga o togafitiga e le tatau ona faia.

Faitau atili e uiga i le mea e tatau ona fai pe afai o se povi e leai se mea e faʻaipoipo ai pe ua 'ai.

E tatau ona fesoasoani le manu i se fomaʻi e galue e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  • suesueina le okeni, faʻaalia o lino ma faʻamaʻi pipisi;
  • togafiti le tino i le mafanafana 1% le potassium pati, fofoina; o tamai vaʻa e togafitia i le iodine;
  • aveese le togiaso;
  • faagasolo le okeni ma le kulukose e fesoasoani ai i le fulafula;
  • fetuutuunai le tino e ala i togafiti tatau, faamalosia e ave lona tulaga masani;
  • faʻafeiloaʻi vailaau faʻasaʻi (mo le vaiaso) ma hormones;
  • i le taimi lava e uma ai ona tuʻuina i totonu o le vaʻa tatau ona ulu atu i se vaifofo fomaʻi - furatsilina poʻo le pati faʻatoʻa;
  • Ina ia toe faatulaga le tagata matua ma aloese mai le toe faia o togafitiga, o le okeni e faʻamautu i se pessary poʻo le va o loʻo faʻapipiʻi.
Vitio: togafitiga o le faʻaolaina o le matua i se povi

Fuafuaga puipui

Ina ia aloese mai le tupu mai o maʻi, e mafai ona e faʻaogaina fua nei:

  • fesoasoani agavaa i le faletalimalo;
  • savali masani ma tulaga talafeagai mo le tausia o se povi tuai;
  • puipuiga o faʻamaʻi aʻo maitaga.
E te iloa? O povi taʻitasi e i ai se faʻamaoniga taʻitasi o le isu. I lenei mea, o manu e tutusa ma tagata e le o iai ni tamatamailima lima.
Lactation o le matua i totonu o se povi pe a uma le vevela o se faʻalavelave matuia ma aʻafiaga leaga, o le mea lea, i le iloagofie, e taua le tuʻuina atu o le manu i le fesoasoani talafeagai (sili atu le tomai) ma ia mautinoa e faia ni togafitiga e aloese ai mai togafitiga.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

ma le faʻasolosolo o le matua, o mafuaʻaga autu mo le leai o se faamalositino. le mautonu i le fafagaina o meaʻai ma se pisi tele o fola e faatatau i le tagata e auina atu. faʻatasi ai ma le faʻaititia o le aoga sili atu e mafai ona tupu ai le necrosis. matou te faia ni novakainovuyu poloka le m / y o le vetebra muamua, i le tasi o le o / m oxytocin 10.0 ml. matou vaevaeina le vaʻalele, pe afai ei ai, e manaʻomia le vai i taimi uma ma le tele o vai malulu (taofi le tafe ma faʻafefete le faʻafefe) mea, ma mea faapena, toe faʻatuʻoto i vavao i le va o taumafaiga, pe a uma ona vaʻaia, o le vavave o le tauau ma le latalata i aʻa o tagata vaivai o le puncture e sili atu le saogalemu (ou faʻaaogaina le fusi i le uaea) e (glucose chloride, ma isi)
Oleg Isupov
//fermer.ru/comment/831260#comment-831260

1. faʻamaʻo le tagata matua, mataʻituina uma lapataiga ma faʻamaonia 2. pe faʻapei ona ou faia i laʻu lava ala: latou te le paʻu, ae 12-14 itula talu ona toe faʻatuina o latou tiute i luga o le povi, na amata ona latou tuʻiina o latou lima poʻo o latou alofilima , o aso na sosoo ai sa i luga foi o tiute ae le tele (na o le siakiina i le 1.5-2 itula) IMHO: o se feau, ae leai se afaina i le povi (e leai ni pupuʻu mo faʻamaʻi ma le ono mafai ona maua) 3. faia se faʻasalalauga ina ia 20-25 cm le maualuga o vae vae nai lo luma 4 siaki faʻataʻitaʻiga (faʻamaina o uterine ) e 12 aso i loʻu tulaga: o le povi e ola maloloina pe a mavae le 2 vaiaso, e aunoa ma le leiloa o le tele ma le maualuga o le gaosiga o susu
le isi
//dv0r.ru/forum/index.php?topic=7827.msg458972#msg458972