Lafumanu

Sychevskaya togafiti o povi ma ata ma faʻamatalaga

O aso nei e faigata tele ona mafaufau i le olaga e aunoa ma le susu ma oloa gaosi, aua ua avea ma vaega taua oa tatou meaʻai.

E oo lava i aso anamua, na mafai e le tagata ona tatala le mealilo o le amataga ma le aoga o le susu, lea sa taofiofia ai ia vao vao, mamoe mauga (o tuaa o mamoe) ma asiasiga (o tuaa o povi).

I le lalolagi faʻaonaponei, e ala i le faʻaleleia ma le fesuiaiga o le gafa, e mafai ona fatuina le silia ma le afe ituaiga o povi, sili atu ma le selau zeb ituaiga ma sili atu i le tolusefulu vaevaega. Ona tatou talanoaina lea o se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa o povi, o le Sychevsky.

Talafaasolopito o le amataga

O le togavao a Sychevskaya na fausiaina e ala i le tele o laasaga ma filifiliga filifiliga i le vaitaimi o le aoina mai i le amataga o le 20 seneturi.

O le taimi lena o taumafaiga a le au faifaatoʻaga ma tagata suʻesuʻe faasaienisi o le Smolensk e fai ma augatupulaga uma mo le lafu manu, lea na mafua ai ona faia ni suʻesuʻega ma fesuiaiga o ituaiga eseese.

Sa faaleleia atili povi i le lotoifale e ala i le tuʻuina atu o latou vaitaele ile vaitafe ole Simmental gene pool. Ina ua maeʻa le fanau mai o uluaʻi faʻataʻitaʻiga o le ituaiga fou, sa latou faia se suʻesuʻega faʻapitoa maeʻaeʻa ma o le sili na filifilia mo le atinaʻeina o tagata taitoatasi.

E te iloa? Ole mea e masani ona togafitiina ole povi eletise o se suauu lelei, ma o le manogi uiga ese e aliali mai pe a susunuina ile solo lelei o iniseti.
Faʻafetai i lenei faiga, o le au suʻesuʻe o le vasega pepe na fafagaina le fanau a le Sychevskaya o povi, lea e iloga i le maualuga o fua o le susu, o le aano o manu, le lelei i le tausiga ma tulaga o le tau, ma le maualuga o le puipuiga i ituaiga eseese o faamaʻi ma maʻi.

Faamatalaga ma le ata

O faʻamatalaga mai fafo o povi Sychevsky e fetaui lelei ma le masani masani e uiga i foliga o aano o manu ma lafumanu.

Faʻaaliga ma faʻauiga

E leai se eseesega autu i le va o povi ma povi, faʻapea foi ma tamaiti laiti, o le eseʻesega ua na o le tele.

Aoao atili e uiga i ituaiga aupito sili ona lelei o susu ma aano o manu.

Bull

O lapisi e lapoa nai lo povi ma sili atu le malosi. O lo latou malosi malosi e ufitia uma ai maso malolosi e mafai ai e lenei manu ona faʻanatinati vave, e ui lava i le ofoofogia o lona fausiaina, ma auai i taua mo le puleaina. Le lanu o ia ituaiga meaola o le fawn, pale-motley poʻo le mumu.

I le mamae, o tane e oʻo atu i le tasi ma le afa mita, ma o le umi e ese mai le 155 i le 187 cm. O le ulupoʻo e lautele ma lapoa, faʻapipiʻiina i ni pu se lua. O le lautele o le pusa e eseese i le 63 ma le 85 cm. O le paʻu o le vaʻaiga lautele, lamolemole, e ufiufi i se ofu mafanafana ma gaʻo. O le mamafa o le mamafa o le povi Sychevskoy ituaiga e oʻo atu i le 900 kg.

E te iloa? I aso anamua sa talitonuina ai o le faatauina atu o se povi gasegase e ono mafai ona toe faʻafoʻisia.

Mamoe

O povi e itiiti lava le faʻailoaina o le musculature ma sina siʻisi laʻititi nai lo povi. O le fulufulu o fafine e masani lava ona masani, e foliga mai foi, ma vae tetele ma le croup. Lanu - fawn, pale-motley, mūmū, e le tele - mumu-mumu. Lulu - silky, puupuu, sina lalo ifo i le paʻi nai lo alii.

O le maualuga i le mamae o povi e oʻo atu i le 125-137 cm O le umi o le tino e toetoe lava a tutusa ma vavao ma laina mai le 140 i le 175 cm O le lautele o le pusa e le sili atu ma le 75 cm le paʻu.

O le mamafa o le mamafa o fafine o le ituaiga Sychevsky e eseese mai le 550 i le 600 kilokalama. Udder ua atiaʻe, e tele tele, lamolemole ma vaivai i le paʻi.

Calves

E maua e le mamafa le mamafa i le fua faatatau o le 800-1200 glama i le aso. Faʻailoga mamafa o le fanau fou a le sychevsk - 30-34 kilokalama. I le ono o le ono masina latou te ausia se mamafa o le 200 kilokalama. I le oʻo atu ile tausaga ma le afa tausaga, o tamaʻi povi e tusa ma le 350-400 kilokalama.

Matou te fautua atu ia te oe e faitau pe o le a le vitamini e manaʻomia e le tamaʻi povi vevela, pe faʻafefea ona filifili se tamaʻi povi lelei pe a faʻatau, ma ia iloa le mea e fai pe afai o le tamaʻi povi e faʻanoanoa ma e le lelei ona 'ai.

Meaʻai ma meaʻai susu

O le aano o aano o manu ma lafumanu o le ituaiga Sychevsk o povi e mafai ona aoteleina i le laulau lea:

Fua o le susu i le tausagamai le 4 i le 5 tone
Taumafa o susuFaʻafiafia, manaia, e aunoa ma se tofo malosi ma manogi
Fatmai le 3.5% i le 4%
Puipuiamai le 3.2% i le 3.6%
Faʻasalaga o le tupe mamamai le 800 i le 1200 kalama i le aso
Fasioti i fafo58%
Meat qualityMaualuga Laʻau mimiti, faʻamaʻagofie manua palapala

Vaʻaleleina nofoaga

I le 1950, na faʻauluina ai le faʻamaumauga a le Sychev i totonu o le resitala ma aloaia aloaia i le teritori o le Soviet Union. O le taimi lena, na fafagaina nei povi i le eria o Bryansk, Ryazan, Kaluga, faapea foi i le Republics of Moldova ma Belarus. O aso nei, o nei povi ua fafagaina i faatoaga o faʻatoʻaga o Smolensk, Kaluga ma Tver. O loʻo faʻaauauina i lenei aso le galue i le faʻafouina ma le faʻaleleia atili o le ituaiga.

Malosiaga ma vaivaiga

O le numera o faʻafitauli e le mafaamatalaina o le ituaiga o Sychevsk e mafai ona faigofie ona taʻua:

  • maualuga maua;
  • fasi manu fasia;
  • faateleina le gaosiga;
  • tausiga le lelei;
  • faigofie o fetuunaiga i tulaga eseese tau;
  • tumau;
  • tetee i tulaga leaga o le siosiomaga;
  • maualuga le faʻamaʻiina i faʻamaʻi eseese.
O le a aoga mo oe le faitau e uiga ile auala e lalagaina ai se povi, pe faapefea ona fafagaina povi i luga o le vao, ma ia iloa ai po o le a le mea e fuafua ai le mamafa o povi.

Ae o loʻo i ai le itu i tua o le tupe siliva.

O nisi nei o mea le lelei o lenei ituaiga:

  • o manu laiti e manaʻomia tele meaai, ona o le le lava o meaʻai i totonu o le fafagaina e fesoasoani i le faʻaalia ma le atinaʻe o rickets;
  • taumafa i meaai;
  • i povi e ola mo le taimi muamua, o le fanau mai faigata e masani ona tupu ona o le lapoa tele o le ulu o le tamai povi, lea e masani ona oo atu ai i manuʻa eseese o le tamaʻi po o le fafine.

Tausia ma fafaga fua

E ui i le faigofie ma le maualalo o manaoga o le ituaiga i tulaga ola ma le tausiga, ae o loo i ai pea nisi o tulafono e fautuaina e mulimuli i ai.

Totogi Mea e manaʻomia

  1. E tatau ona lava le lautele o le paʻu ina ia mafai ai e le povi ona ulu atu ma, pe a tatau ai, ia liliu 90 tikeri. Fua faatatau o le fale - e le itiiti ifo i le 2x2 m.
  2. O mea e faʻaaoga mo le fausiaina o le fale e tatau ona masani. E sili ona lelei le ave o se laau, e le o se mea e tatau ona vali ai.
  3. E fautuaina foi le faʻaleleia o fale mai laupapa poʻo laupapa faʻavae laupapa. O le mea e manaʻomia mo paʻu pepa o le a faʻaaogaina i le susu, pe i lalo ifo o le mamafa o se manu tele ma le maualuga o le faʻamafanafanaina o ia fola e vave ona avea ma maso. O le vafiafia lelei o le fola e tusa ma le 5 cm.
  4. E fautuaina le faʻaaogaina o vaomago poʻo vao mo le moe. O le mafiafia o le meaʻai e faalagolago i le mamafa o le malulu. O le vaivai i luga o le auala, o le sili atu ona manaia e mafai ona e ufiufi le fola. Ma le isi itu.
  5. O tagata e fafagaina ma inu meainu e sili atu ona tuʻuina i totonu o le paʻu ina ia le mafai e le povi ona feliuliuaʻi pe faʻafefe. Faʻamasoso ni atigi laupapa ma ni mea lamolemole (ina ia le afaina le manu). E mafai foi ona e faʻaogaina pusa palasitika. O le manaʻoga autu mo le tagata inu o le a avea ma ona gafatia, ona o se povi e faigofie ona inu se pakete vai i le sefulu sekone.
  6. Ona o lona faigofie faigofie ona fetuunai i tulaga vevela ma le fesuiaiga, o lenei ituaiga e matua le lelei lava. E mafai ona tumau lelei le vevela o le 40-tikeri, ma le malulu tele lava. I le vevela o le taimi, o le mea autu o le faʻamautinoa o loʻo i ai pea le vai i totonu o pusa pia, ma e le manaʻomia le tuua o le povi i le aoauli o le aoauli. E tatau ona tuu mo le taumafa i luga o se teritori o loʻo i ai ni paolo - o le a mafai ai e le povi ona pulea lona tulaga ma, pe a tatau ai, alu i le paolo. I le taimi o le taumalulu, e le mafai ona paʻu le vevela i totonu o le fale -5 ° C.
    E taua! Fale faʻamaʻavale - faʻaaogaina foi se elemene taua o le faʻatulagaga. O manu e le tatau ona i ai i totonu o se potu vevela ma le meataalo, ma o le mea lea o meafaigaluega a le mata o le a avea ma laasaga tatau.
  7. Tulaga faʻamalamalama: 12 itula - aso, 12 itula - po. I le vaitau mai le amataga o le tautotogo i le amataga o le tautotogo, o le a tatau ai ona faʻalauteleina le fale o manu, i le taumafanafana e leai se mea e manaʻomia, ae afai e susulu molī i totonu o le fale mo le lelei, e le afaina ai manu. O le mea autu e le o le faʻagaloina e tape le moli ina ia mafai e le fagafao malu ona moe.

Faʻamamaina ma le faʻapalapalaina o fale ma masini

E fautuaina e fufulu le faalua i le aso: i le taeao ma le afiafi. O ia faʻamamaga o le a aofia ai faʻataʻitaʻiga o feces ma o latou lafoaʻi, o le sui o mea e moe ai ma mea e fai ai le taele mo le manu. Faaaoga se pulumu vaivai, se vaifofo vaivai ma se vai e fufuluina le povi pe a uma le po ina ia mama i taimi uma ma lelei.

O le fafagaina o otaota ma meainu inu e tatau foi ona faʻamamaina ina ia le amata ai siama faʻamaʻi leaga. A maeʻa taumafataga taʻitasi, e tatau ona faamama meaʻai i meaʻai, ma inu pusa e tatau ona fufulu faʻatasi i le aso. Le faʻauʻuina o loʻo faia faʻatasi ma le fesoasoani o tapenapenaga faʻapitoa e sosolo i le ea mo le faʻaaogaina. O lenei faiga e fautuaina ia le itiiti ifo ile tasi i le vaiaso.

Faitau atili e uiga i ituaiga aano o manu ma lafumanu e pei o Yakut ma Krasnogorbatov.

Fafaga ma vai

I le taumafanafana, o meaai masani a le povi e aofia ai le gaogao o le vao, lea e mafai e le manu ona faʻaumatia i le le faʻatapulaʻa. O le povi lava ia o le a faʻatonutonuina lelei le aofaiga o meaʻai e 'ai, ina ia le manaʻomia le auai o le pule i lenei mataupu.

O le mutia e maua ai e manu uma minerale talafeagai, vitamini ma isi vaega o mea taumafa. Ae o tane, mo i latou na faʻafeiloaʻi mai ai fafaga e tausia ai lo latou malosi faaletino ma le tumau. I le taumalulu, o povi e 'ai vine ma vaovao, lea na selesele muamua i le taumafanafana. O loʻo i ai le tulafono lea e fautuaina e le itiiti ifo i le tolu masina e pasia i le va o le moa ma le amataga o le faʻaaogaina o se paʻu ma se silasila.

O le leai o vitamini ma minerale i le vaitau taumalulu e totogiina i le aofia ai i le taumafataga o mea faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, "Trivita"). Mo povi e faʻapitoa mo le fasiga, 1-2 kg o meaʻai e aofia ai i aso taʻitasi i le lisi. Ae o le vai, o le tulafono autu o le tatau ona i ai i totonu o le pusa oona ma faʻaaoga i taimi uma i vai fou.

E taua! Pe a fafagaina povi i le taimi muamua o le kiona mai le fale solo, e naʻo le maeʻa ona maua mai o le malulu mai le mutia.
O togafiti a Sychevskaya o povi ua avea ma se tasi o filifiliga silisili o loʻo faia i le lalolagi. O ona sui e oʻo mai i nei aso e faʻaalia ma le faʻaalia i le tele o atunuu ma ave o latou nofoaga i fale, ma le le faʻavaivai e faʻatumuina a matou pusaaisa i meaʻai susu.