Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona aveese faʻamalosi i totonu o le falemoa

O tagata e ona moa e masani lelei i le lima-lima ma se manu laiti ae matautia - o alofa e mafai ona osofaʻi i luga o le moa moa, faʻaumatia ma le faʻamalosia ona tagata. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i auala e mafai ona faʻaleagaina ai se tagata e leʻi valaʻaulia ma puipuia le fale.

Faailoga o se tagata e leʻi valaʻauina

E le gata i lea, e le o se mea e faateʻia ai i latou. E le o taimi uma e amata ai ona vave tuliloa e le au taufaasese, i le taimi muamua e mafai ona alu i luga o le lauiloa. E lagona e poula le i ai o lenei tagata taufaaleaga, ma ua atagia mai ia latou amioga. O le taeao e sosoo ai, e foliga mai e le masani ai: o moa ua le lava, taumafai e aua nei tuua le fale.

Aoao pe faʻapefea ona puipuia le moa mai i manoa ma pusa.

O se faailoilo manino o le fale na asiasi atu i le manu i le po o ni tulagavae e le masani ai i luga o le eleele poʻo le kiona. O le mamao i le va oi latou o le a faʻaalia ai le ituaiga manu na osofaia le moa. Weasel lafoaʻi mai le 200-300 mm, marten - 300-400 mm, ferret - 500-600 mm.

Faʻafeiloaʻi atu i le kiona

O le a le tulaga lamatia o le gafa ma marten

E ui lava e foliga mai e manaia tele le ituaiga o tosili, ae o se tagata e le fiafia. O le osofaia, na te seʻe ese ai le tagata na afaina ma maligi ona loimata. O lenei meaola e iai ona nifo malolosi, lea e mafai ai ona faigofie ona fasi se kusi poo se moa.

E te iloa? I Roma anamua ma Europa, na masani ona faʻaaogaina i le tele o tausaga o ni fagafao, na latou fesoasoani e puipuia le fale mai lau ma maunu.

Ona o le laititi ma le lanu uliuli o le fulufulu mamoe, e mafai ai e le weasel ona puipui lelei, o le mea lea e le faigofie ai ona maua. O lenei manu e seasea ona osofaia ia moa, fafagaina i luga o manoa ma fusi, ae a toesea o le a amata ona vaavaai mo isi punaoa o meaai. Ua filifilia Weasel e tuli i le falemoa, o loʻo i ai ni faʻasalaga i pusi ma taifau. A maeʻa le faʻaalia o le mailei i totonu o le fale e mafai ona e vaʻaia ni nai masini moa ma moa.

Toto moa fasi moa

O manu faapena, martens, fafagaina manufelelei ma manulele, ae afai ei ai nuu ma meaola e lata i lo latou nofoaga, o le a latou tulimanu foi iina. I le taimi o le osofaiga, o le marten muamua na sosolo i le faai, ma ia 'ai loa. Na te alu ma le agavaʻa ma vave, ma faigata ai ona puʻea. O le faʻamamatia uma o moa moa i le taimi e le o se metotia marten. O le a ia 'ai le moa mo le taunuu mai seia oʻo ina leai se moa.

Aoao pe faʻapefea ona tuʻuina atu se pou moa vao ma savali mo moa.

Auala e ulufale ai i le moa

O le alu i le fale e mafai ona faʻaogaina i totonu o se pu avanoa. O se oso i totonu o le faavae poʻo se loimata le mautonu i le puipui - o nei mea uma e fesoasoani i le tagata e leʻi valaʻauina e alu i moa. Afai e leai ni pupu puipui o le fale, ae o loʻo i ai ni laupapa e pala mai le taimi ma le faʻafefe, e faigofie lava ona faʻasaga i latou.

Toto ma kusi o le auala sili ona fiafia e ulufale ai i totonu o le fale, o lea o le puipuia o le fanua mai nei tagata manuʻa e tutusa lona taua e pei o le moa moa. Afai e leai ni pupuʻu ma pu i le teritori, e mafai e le manu ona faʻagasolo atu i le faʻaleleia o le tino, pe eli se lua i lalo o lalo ma ona maʻila.

Petting e faʻavae i luga o togi laiti.

E faʻapefea ona puʻe se maʻa i totonu o se falemoa

Mauaina o faailoilo o le taufaaleaga e ulu atu i totonu o le fale, e tatau ona e galue vave ma le naunautai. E mafai ona e puipuia lau fagafao i auala eseese.

Aoao pe faapefea ona e aluese mai le vaega o le meaola, kusi, maunu e mafai ona tosina atu ai le alofa.

Fai oe lava ia

E mafai ona e puʻea le manu i ou lava lima, ae o lenei metotia e faigata tele. Matou te tulituliloa le avega i le po, i le taimi nei ma e tatau ona nana ma matamata. I le maitauina o le pulou, e tatau ona e vave lafoina se palanikeke mamafa po o se timu i luga, ia lolomi ma tuu i totonu o se fale.

I le faagasologa o le puʻeina e tatau ona fufulu totigilimaina ia le mafai e le manu feʻai ona gagau. Afai na te fafaga oe, e tatau ona uu lona isu ma tuu se fasi fafie i lona gutu.

Aveesea o le manu e mafai ona avea ma ala faʻalelei - aua o le mea lea e ave ese mai le fale ma tuua i lona natura natura.

O le maua o le alofa e matua faigata - o le meaola e vave tele.

Meafale fale

E tele auala mo le pueina o meaola laiti e osofaia ai moa:

  1. O se pakete po o se atigipusa e faapipii i luga o le lagolago lea e tuu i ai le pusi (se fasi aano o manu). O le tagata taufaaleaga, o le taumafai e ave le maunu, tuʻituʻi lalo le lagolago ma ua taofiofia.
  2. O le potu e fetaui i ai le maunu. E tatau ona faʻapipiʻi le faitotoa ina ia tapunia vave pe a ulufale atu se tagata e leʻi valaʻaulia.
O nei metotia e le o taimi uma e maua ai le faʻamoemoega, aua e le mafai e le manu ona le amanaia ia mailei, ma manao e ola ola moa ia i latou. E le gata i lea, e latalata i ia fausaga e tatau ona e i ai i tiute, aua, e tusa lava pe taunuu i uta, o le a taumafai le tagata taufaaleaga e alu ese ma lona malosi.

E te iloa? Ua i ai se tatou gaosiga vave. Faatasi ai ma le tele o 55 g, e mafai ona latou 'aina le 25-27 g o aano o manu i le aso.

Tele laumei

O lapisi o manu laiti ia, o le mea la pe a puʻeina oe e mafai ona e faʻaaogaina ni manoa lapoa. O latou o se pusa laupapa poʻo se uaea uʻamea; se alalaupapa susunuina e sosoo ai le vavae o loʻo tuʻu i totonu.

I le ogatotonu o le mousetrap o loʻo pipii ai le pusi. Ina ia puʻeina le vete, e sopoia e le tagata taupulepulega le alalaupapa ma pau atu i totonu o le mea pueata. E le mafai ona e aluese mai lenei mailei na o oe lava.

E mafai ona faʻatau mai ituaiga ousa i faleoloa faʻapitoa, pe mafai foi ona e faia oe lava.

Scarers

Afai o le galuega a le faifaatoʻaga e le aofia ai se laveaʻi faʻamalolo mai tagata e le o taʻua, ae na o le tuliesea oi latou mai a latou moa, o le a maua ai ni masini faapitoa e laveai ai:

  1. Faʻamatalaga Faʻamaumau. E maua ai le maualalo o leo e le lamatia ai tagata ma e le faʻalogo i le taliga o le tagata. E amata ona fefefe manu ma sosola ese mai le fale.
  2. Faʻamamala i le masini felafoaʻi. Aʻo latalata mai, o le manu e faʻamalosia ai le aofia ai o se moliuila, lea e faʻaalia ai le malamalama ma le leo o faailo, lea e fefefe ai i latou e leʻi valaʻauina ma toe foʻi atu i le fale.
O nei masini e tuu latalata i le fale ina ia le latalata mai ai manu laiti.

Faʻatau auala

O loʻo i ai foi ni auala tuai, ma ua leva ona atiina ae e ala io tatou augatuaa e fesoasoani ai e faʻaumatia faʻatauvalea. O le mea pito sili ona lauiloa o nei mea o le paʻu i luga o puipui o le fale. Ae o lenei metotia e le mafai ona taʻua faapitoa le faatuatuaina, talu ai e mafai e le meaola ona ulu mai le pito o le taualuga poʻo le faʻaleagaina o le faavae.

Ina ia faʻafefe ese tagata faʻatau, e mafai ona e faʻaaogaina fasi 'oti e manaʻomia ona faʻataʻapeʻapeina i le falemoa. Ona o lona manogi manogi, o le a faʻaosoina ai se faʻaogaina o se lagona o le lamatiaga.

E le gata mai i mea taufaasese, e tatau ona puipuia le moa moa, iloa pe faapefea ona faamama le coop mai le fuʻa, pe faapefea ona vaʻaia i totonu o le moa moa.

Faʻasologa

O se auala lelei e taulimaina ai manu feʻai o le faʻatulagaina lea o mailei tulimanu i le teritori. Pe a ulu atu i totonu se manulele, o se masini o punavai ma papatusi e mausali ai ona ua ma ona vae, ma o le a le mafai ona taofia.

E taua! Faʻapipiʻi se mailei, e manaʻomia ona e tausia lelei lona faʻasiga, aua e mafai ona sola ese le soasel ma le mailei.

Ae ui i lea, e le tatau ona galo ia i tatou o nei meaola e matua faautauta ma o le a le latalata i le mailei e pei o tagata. Ina ia foia lenei mataupu, e tatau ona e faapipiiina le mailei i le manua, ufiufi i ni fagu vavae pe ufiufi i se lime vave. Seti le mailei pe a uma ona togafitia togafitiga i totonu o le ie.

Afai e faʻavaivai le fale pe i ai foi se vaega na eliina e roi, o mailei e tuʻuina i le amataga ma le pito i tua o le alavai. O le pusi e mafai ona avea ma fulufulu moa - o le a fiafia le manu ia i latou, o le a manao e vaʻaia atili ma pau atu i le mailei.

Mailei mo tagata faatauvaa

E faʻafefea ona puipuia se moa moa mai se mea taufaasese

I le avea ai o se "alagaola ola" e mafai ona e faʻataʻoto i geese poʻo turkey, lea, o le lagona o foliga mai o se tagata taufaasese, vave ona faʻavevelaina le faailo (ia manatua le talaʻaga lauiloa e uiga i le auala na laveaʻiina ai e Keese ia Roma). I le taimi lava e tasi, ua lava naua ina ia le mafai ai e le tagata taufaasese ona vave ona taulimaina.

E mafai ona e faʻafefe i se soasel, marten poʻo le pocatcat faatasi ai ma le fesoasoani a peti: maile ma pusi. E tatau ona tuʻu le pusi ile fale moa. E tatau ona tuʻuina le taifau i totonu o se pusa faʻapipiʻi lata ane, poʻo le faia o se filifili umi.

E taua! Aua neʻi tuʻuina atu i taifau i moa, aua e mafai e anufe ona fiafia ma faʻaleagaina manu.

Afai e leʻi mafatia au meaola i le osofaʻiga a malo e leʻi valaʻau mai, e tatau ona e faia nisi o puipuiga e puipuia ai lenei mea mai le tupu:

  1. Mataitu le tulaga ma le toe faaleleia o le moa moa, aloese mai le le talafeagai o vaʻa ma loimata.
  2. O laupapa pala i totonu o puipui e tatau ona vave suia i ni mea fou.
  3. E tatau ona fusi le teritori i se faʻala uʻamea ina ia le mafai e le manu ona ulu i totonu o le fale.
  4. I luga o le fola ile fale olemoa e tatau ona e faʻalauteleina papatusi uʻamea, ma le faitotoa e tuʻuina ai se loka faʻamautinoa.
  5. I totonu o le fale moa ma nofoaga lata ane, e tatau ona mama, aloese mai le faaputuputu o otaota e mafai ona lafi ai le manu.

Weasel i totonu o le falemoa o se malo le fiafia, ae, faatasi ai ma nisi o taumafaiga, e mafai lava ona aveeseina. I le iloaina o auala uma e mafai ai ona maua, e mafai ona e puipuia tumau lou aiga hen mai le foliga mai o se tagata taufaasese.

Faʻafefea ona aveese faʻamalosi: iloiloga

E mafai ona e faʻamalosi i le itu o le povi paʻu, pe afai ei ai sau mea e maua. Lava. Na ou aveesea le fox i le tele o mea na lafoina aʻu i le lapisi, lea e manaia - e oo lava i nai kio ua leai ...
Valery_
//www.pticevody.ru/t623-topic#8339

Ma o le alofa, na aveesea ai au mai laʻu taifau, e foliga mai, i le po, e foliga mai o se pusi e tamoe i totonu o le fanua, ma e masani ona sailia e laʻu taifau ituaiga uma o manu, moa, manulele, froke, ma gata. O lea na ia alu atu ai ia te ia. O lea na ia tau ma ia mo se taimi umi, sa ia taumafai malosi e puipuia o ia lava, na manumalo ai. Ua oo i le taimi e tanu ai o ia i le taeao.
Eleni
//forumodua.com/showthread.php?t=82063&p=2760264&viewfull=1#post2760264

E le gata i lea, o le a le mafai ona faʻatuatua, e mafai ona fesoasoani i le mailei ae e sili atu ona lelei le ola i luga o le Initaneti iina ma manaʻomia pea ona maua i le taimi muamua, a le o lea o le a manatuaina ai mataupu faavae. mailei. Ua matou tau ma ia, o le taunuuga e 60 moa, 20 goslings, 15 poults. A o leʻi maua i se mailei, ae na alu o ia i se mailei. Sa i ai se soasel po o se ferret.
Tanielu
//www.kury-nesushki.ru/viewtopic.php?t=1003#p5003