Faatoaga faatoaga

Faamatalaga o le ituaiga o moa Appenzeller

I lenei tusiga tatou te fia talanoa e uiga i se ituaiga e le masani ai o moa, o ona foliga e mafai ona faateia e oo lava i tagata sili ona lauiloa o ituaiga o manu felelei. I le faaopoopo atu i se faʻaaliga faʻagaloina, o moa chicken Appenzeller e sili atu ona lelei ma puipuia ma e le atoatoa i meaai ma tausiga. Faitau e uiga i mea taua o le ituaiga ma tulafono o le tausiga.

Amataga

I le taimi muamua, sa fafagaina Uppenzellers i Suitiselani e na o le teuteuina o le fanua, ae na matua ofo lava le au faifaatoaga i le faatinoga o faailoga o ituaiga eseese o moa. E le o iloa le matua o le tausaga o le Appenzeller, ae ua maua e saienitisi e sili atu ma le 300 tausaga.

O le ituaiga o moa e pei o le "Lakenfelder", "Sumatra", "Gudan", "Silk Silica", "Pavlovskaya Golden", "Hamburg", "Bielefelder", "Barnevelder", "Araukana", "Brekel" siliva "," Legbar "," Maran "," Bentamka "," Paduan "," Forverk. "

Eseese uiga

O chickeni o lenei ituaiga e gaogao lelei, peitaʻi e laiti tele. O se tasi o foliga o fafo - o le pito i luga o le ulu. Seʻio tatou suʻeina pe faapefea ona foliga tutusa tamaʻitaʻi ma tama o le Appenzeller.

Poula

Chickens ei ai uiga nei i fafo:

  • o le tino e faʻatapulaʻa, lapotopoto;
  • o le ua o le umi o le uumi, malosi malosi;
  • pusa fagu e sosoʻo i luma;
  • o le ulu e laʻitiiti, i lona pito i luga o loʻo i ai se ufiufi paʻu ma se pu e pei o se pu-pei ma faʻamau;
  • mata e enaena, pupuu ma malosi, faatasi ai ma ni pogai vevela;
  • e leai ni fulufululu i luga o foliga; o pipi lapopoa laiti o loʻo i lalo ifo o taliga mata;
  • o apaau ua lelei ona atiina ae ma e mau i le tino;
  • O le fulufulu e mamafa, o fulufulu uʻu e umi ma saʻo;
  • O le lanu sili ona taatele o le paʻu pepe e paʻepaʻe ma paʻu uliuli, ma lanu uli, siliva-uliuli, lanu auro ma lanu e faatagaina foi.
Faamasani oe lava i sui pito sili ona lelei o fuamoa, aano o manufasi, aano o manufasi-fuamoa, taua ma mea teuteu teuteu.

Roosters

O tane e iai faʻamatalaga nei i fafo:

  • e sili atu le tele nai lo namini, o latou tua ma pusa e lautele, o le ua e laiti ae malosi;
  • neck, tua ma le siʻusiʻu e fausia ai se paʻu lamolemole, lea e tuʻuina atu ai i le tino se foliga tutusa;
  • o le manava e sili atu ona foliga foliga mai nai lo moa;
  • o le ulu e tutusa lona lapopoa, o le paʻu i luga o foliga e mumu, e aunoa ma ni fulufulu;
  • lapopoa, paʻepaʻe ma le lanumoana, o mataʻitusi e manino ona iloa;
  • o le pito i luga o le ulu ua ufiufi i fulufulu mafiafia, e fai ai se tuuga lima, o se pu ma se mea saʻo;
  • moa malo e malolosi ma lelei ona atiaʻe;
  • o fulufulu mafiafia e fetaui ma le tino o se moa, aemaise lava fulufulu uumi e tupu i luga o le ua ma lalo ifo;
  • pito sili ona manaia - kositsy umi ma siʻosiʻomoe lemu.

Natura o moa

O le toatele o tagata e malamalama i lenei ituaiga tagata e le masani ai e faapea o le Aufaipisinisi o loo i ai se uiga faauo, o lea e lelei ai mo le fefaasoaaʻi ma isi ituaiga o manulele.

Sei o tatou iloa po o le a se isi uiga lelei o loʻo manumalo i luga o paranesi Suetena:

  • fia iloa;
  • gaoioiga;
  • leai se osofaʻiga i tuaoi i le fale.

E taua! O le fia iloa o le Appenzellers e mafai ona afaina ai lo latou ola maloloina. E mafai e poukini faigofie ona oso i luga o le auala pe aʻe i luga o le saite a le isi tagata. Faʻatulagaina o le teritori mo la latou savaliga, faʻapitoa i le lelei ma le maualuga o le pa.

Gaioiga

Ua matou saunia mo oe se laulau lea e faʻaalia ai faailoga autu o le gaosia o le ituaiga o chicken Appenzeller:

Palu eleʻau, g

E fia fuamoa i le tausaga, pcs.

Fua mamafa, g
1800-2300120-15055-75

O le taofiofia o manulele o lenei ituaiga ua manatu i le vaeluaga o manu felelei, ma o la latou fuamoa muamua e mafai ona faia i le 55 masina.

Faiga Faʻapitoa

O le tausiga o lauʻeleʻele Suisela e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. E oʻo lava i se faifaatoʻaga muamua e mafai ona feagai ma le tuputupu ae o Appenzellera - e matua faigofie lava ona tausia i latou.

Meaʻai

O fuamoa o le fanau a le Appenzeller e matua manaia lava. O a latou meaai i aso uma e masani lava e leai se eseesega mai le taumafa o soʻo se isi lava moa. Na o le pau le mea e tatau ona e gauai i ai o le suia lea o tulafono o le fafagaina i taimi o le tau malulu ma le taumafanafana.

  1. I le tau malulu e fafagaina manu felelei pe tusa o le faatolu i le aso, ao faʻaaogaina se meaʻai vevela. Ia mautinoa e faʻaopopo i le vailaʻau oona ma meaʻai faaopoopo e fesoasoani e faʻatumu ai le leai o meaʻai i le tino Appenzellerov.
    O le a aoga ia te oe le faitau pe o le a le suamalie o le moa mo le gaosia o fuamoa, faʻapea foi ma le auala e avatu ai moa vine, bran ma aano o manu ma le ponaivi.
    Mai i mea masani o le a avea ma faʻaopoopoga meaʻai o fualaʻau mata ma gaʻo manu. O faʻasalalauga e faʻavae i luga o fatu vela e faʻateleina le lagona o le atoatoa i totonu o le vao. O le vai i totonu o le feeder e tatau ona suia e le aunoa, e sili atu ona vevela muamua aʻo lei auauna atu.
  2. I le taumafanafana o le a sili atu ona faigofie le fafagaina o manulele - na o le tuʻuina atu o lili i luga o le mutia, ma o le a latou tausia i latou lava. Fuga lauusiusi fou ma iniseti o le a faatumuina ai le hens ma mea aoga e le sili atu le leaga nai lo le mash.
E te iloa? O paʻu o Suiselani o ni siliva lelei, o loʻo i ai ma le fiafia faʻaalia o latou moa i luga o le mutia, ma faigofie ai ona faʻafefeteina fua o isi manulele.

Tausiga

Ua matou saunia mo oe tulafono e lima o le a fesoasoani i au manulele e maua ai foliga lelei ma e le faʻaitiitia ai le fua faatatau o le gaosia i le gasologa o le tausaga:

  1. Faʻaauau se tau vevela ile fale. O le faateleina o le maualuga o le susu i luga o le ea o le a mafua ai ona afaina ai faamaʻi i lau aiga moa.
  2. Lelei lelei. Faʻalelei ma faʻalelei pea i totonu o se moa moa, o tulaga lelei ia mo le toe gaosia o siama faʻamaʻi ma microorganisms e mafai ona faʻaleagaina ai le soifua maloloina o Appenzellers.
  3. Faʻaauau le faʻaaogaina o le potu.
  4. Ole suʻesuʻega faifai pea o manulele e se fomaʻi, faʻapea foʻi le usitaʻia o le faʻataʻitaʻiga o tui puipui mo le faʻamalosia o le puipuiga mai le tele o faamaʻi matautia mo le Uppeller.
  5. Se taumafataga eseese ma paleni.
    Faitau atili e uiga i auala e saunia ai fafaga mo moa ma mo manulele matutua ma ou lava lima.
    O mea taumafa vevela, mea e gaosia i fale ma vailaʻau ma minerale e mafai ona faʻafefeteina ai manulele ma meaʻai talafeagai uma mo lo latou atinaʻe atoa. Aua nei galo e uiga i vai mama i le tagata inu.

Moult

O se tasi o vaega o le Suiselani o le gaosia o moa, o le le lava lea o tamaiti laiti. Ae e le o lona uiga latou te le toe suia ni fugalaau. O tausaga uma lava i le faaiuga o le tautoulu, e faasolosolo lava ina paʻu atu fulufulu tuai, ma i lo latou tulaga e fou, susulu ma sili atu ona matagofie.

O le vaitau lenei e tasi le masina ma le afa, ma e mafai ona maua e le manulele se faʻaitiitia o le gaioiga ma se malologa i le tuʻuina o fuamoa. E fautuaina e faifaatoaga tomai e faaleleia atili le tulaga lelei o meaai a Appenzeler i le taimi o le molting ma faaopoopo vitamini ma elemene taua ia latou meaai i aso uma, ina ia toe ola mai fulu fou ao lei amata le tau malulu.

E taua!I le vaitau o le taumafanafana, ia mautinoa o meaʻai i totonu o le lapisi e le silia ma le tolu itula. O le maualuga o le vevela e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi. Suavai i le tagata inu e tatau ona toe faafou i le lua itula.

Le lelei ma le le lelei

Sei o tatou faʻamaonia mea taua o Appenzellers:

  • foliga fou ma foliga muamua;
  • toʻafilemu ma faauo;
  • faʻataʻitaʻiga lelei gaioiga;
  • atiae lelei le atinaʻeina o fuamoa;
  • malosi malosi le puipuiga.
O le a aoga ia te oe le faitau e uiga i le mea e fai pe a mumusu moa ma fetogi fuamoa, pe aisea ua i ai le toto i fuamoa moa, pe manaʻomia se moa mo moa e ave fuamoa pe a amata ona faanatinati.

E leai lava ni faaletonu i Appenzellera, o aʻafiaga autu e aofia ai:

  • o le tau maualuga o tamaʻi talavou ona o le tele o le ituaiga;
  • faaitiitia i le gaosia o fuamoa i le tausaga lona tolu o le tuʻuina o lens.
E te iloa? O poula o se tasi o nai manulele e faigofie ona maua i le hypnosis. Ina ia mafai e le manulele ona paʻu i lalo, e tatau ona e uu lona ulu ile fola ma tusi se laina sao i se penisina mai le gutu. O le palapala o le a taatia lemu ma tilotilo i le laina na e tusia.

O le mea lea, o le ogatotonu o moa o Appenzeller, e ui lava i le faigata, e le mautonu i le anotusi ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa mo la latou gaosiga ma le toe gaosia. Afai e manaʻo ai, e oʻo lava i se faifaatoaga e le masani ai o le a feagai ma le fausiaina o lenei ituaiga o manulele.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

E i ai laʻu 'au faʻatau auro, na ou faʻatauina i le Sparrows Bird Park. Faʻatasi ma Auro, oʻu fiafiaga. Laulelei, agaalofa ma eseese amioga, pe a faatusatusa i manu masani ma fuamoa, o nisi ituaiga o moa. Telefoni feaveaʻi, aemaise lava o le hen, e pei o se pheasant poʻo se patiri. O le taimi uma e tamoe ai, ae matua matagofie lava, e peiseai na uu e le matagi se fulufulu ma ave, e ui lava ua lua tausaga le matua. Ma felelei lelei. Faʻafeiloaʻi ae le faʻamalosi. O le matamata ia i latou o se mea fiafia, i se tulaga lautele, o lenei manulele e mo le agaga, o le a le tele se aoga - o fuamoa fuamoa lava, o mea laiti e laiti, o le fuamoa o fuamoa e tutusa. Faamaoni ma 'ai sina meaʻai, lelei tele. O le a avea ma se nofoaga e mautinoa lava e iai se aiga appenzeller eseese!
Dmitry V
//fermer.ru/comment/1075302074#comment-1075302074