Faatoaga faatoaga

Malamalama i le coop i le taumalulu

O le vaitaimi o le palau, gaosia o fuamoa, ma le lelei o aano o manufasi ma fuamoa e faalagolago i le umi o le ao i moa. I le maualalo o le galuega, o le moa ua leiloloa le gaosiga ma avea ma faʻafitauli i faʻamaʻi eseese. O le mea lea, e fautuaina e veterinarian i le gasologa o le tausaga e tausia ai manu i tulaga o le 14 itula le faʻasoa. Faʻafefea ona faʻapalapalaina le moli i totonu o le moa moa, lea e filifilia, pe o fea e faʻapipiʻi ai ma taimi e aofia ai - matou te taʻuina atu mulimuli ane i le tusiga.

Uila o le taumalulu

I le taunuu mai o le tautotogo, o le umi o le ao o le ao e tusa ai ma fautuaga a veterinar e faʻapupula i le 14 itula. O se aoga tele lenei i le soifuaga o tagata o le fale. I le 5 i le vaveao, latou te ala mai faatasi ma le oso aʻe o le la, ma i le afiafi latou te toe foi atu ai i lo latou oso pe a amata ona pogisa. O ia tulaga e masani lava mo moa: e atiina ae lelei, ola vave ma o loʻo ave.

E te iloa? Chickens e le faanatinati i le pouliuli. E tusa lava pe a oo i le taimi e tuu ai se fuamoa, o le a faatalitali le manulele mo le vaveao po o le aofia ai o le malamalama.
Ia Oketopa, pe a le o ni aso e sili ona puupuu, o le a faʻaitiitia le galuega i le hens. I le vaitau o le taumalulu, latou te taofia atoa le fuamoa. E le gata i lea, o le tulaga le toʻa i totonu o le falemoa e matua lelei tele mo le siosiomaga o faʻamaʻi. O le mea lea, o le toʻatele o tagata e faʻaaogaina le faʻamalamalamaina o lafumanu i le malulu.

Aoao pe faʻapefea ona faia lelei faʻamalamalamaga mo se fale o le atunuʻu.

Faatasi ai ma le malosi ma le susulu o le malamalama, e mafai ona faatumauina le maualuga o le fua o le fuamoa o fuamoa, faapea foi ma uiga muamua o manufasi. Ae tusa lava pe itiiti ifo mea sese i meafaigaluega e mafai ona sili atu ona leaga nai lo le lelei. Faʻatau uma itu lelei ma leaga.

Faʻaauau

E faʻamaonia le faʻamalamalamaina o moli i totonu o le fale i le taumalulu e le mea moni e faapea:

  • moa faʻaauau pea ona taʻavale;
  • ona o le faaseseina o le gasegase, o le tuputupu ae o le tuputupu ae ua sili atu ona atiae;
  • lafumanu e lelei tele le soifua maloloina faaletino ma e seasea ona maʻi;
  • i le malamalama, o le fafagaina o meaʻai e sili atu le vave ma sili atu le lelei, faʻafefe meaʻai e sili atu ona lelei;
  • o lapoa ma faailoilo lelei o aano o manufasi, faʻapea foʻi ma fuamoa e faʻaleleia;
  • faaitiitia le pasene o manuʻa i totonu o le aufaipisinisi;
  • faateleina le ola ola o le moa.
E te iloa? O le ituaiga sili ona taugata o moa i aso nei e seasea ona avea ma sui o le ituaiga tagata Initonesia. "Ayam Chemani"lea ua leva ona manatu ua le toe i ai. O le natura matagofie o lenei manulele tulaga ese o loo i lona lanu uliuli lanu uliuli, lea e le gata o lanu, ae o le paʻu foi, mata, gutu ma e oo lava i totoga o manu felelei. O le uiga o le lanu e tumau lava pe a maeʻa togafitiga o le tino. E toʻatele tagata tafafao maimoa e talitonu o le a maua e le moa le fiafia e faʻavavau i le aiga. O le mea lea, o le tau mo le lua manu felelei e amata mai le 5 afe US.

Faʻasologa

E le o tagata atamamai uma latou te iloa lelei i totonu o le moli o le fale:

  • o le tino moa ona o le faifai pea o le fuamoa-faiva e leai se taimi e toe faʻaleleia ai meaafa o le calcium, faʻapea foi ma le faʻafouina atoatoa o le laumei.
  • ei ai le maualuga o le lamatiaga o le afi, ona e le mafai ona taofiofia le malamalama i le po;
  • i le amanaia o le tau o le eletise i le vaitau o le taumalulu, o le tau o le tausia o le fale e siitia tele.
E le gata i lea, e tele lava le faʻalagolago i le ituaiga o moli ua faʻapipiʻiina, lona tulaga ma le susulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le moli le talafeagai e mafai ona mafua ai le malulu o pusa, o la latou osofaʻiga, faʻapea foi ma le popole o papa. Ua talitonu tagata popoto e sili atu le malamalama o le malamalama mo le mafaufau o uarota.
E te iloa? I le faʻavasegaina o laʻau moa vaivai, o le Vietnamese na tauivi ma le mamafa o vaʻavaʻa na avea ma taʻitaʻia - "Ga Dong Tao". I le lalolagi ua na o le 300 tagata taitoatasi o lenei ituaiga, lea e iloga i se kelu-nut-like crest, o se faavae mamafa ma ni paʻu mafiafia. E masani lava, o le fusi o le vae o le moa a le tagata matua e fetaui ma le fusi o le lima o se tamaititi.

Ituaiga o moli

O se faʻaaliga faʻaonapo nei o malamalama e fetaui lelei mo le moa moa e mafai ai oe ona fai se filifiliga i luga o se talosaga. E mafai ona e nofo i luga o pusa faʻalavelave faʻalavelave poʻo le faʻataʻitaʻiga ma le faʻaalia o le LED, fesuisuiai, fesuiaiga o le malosi. O le a le eseesega i le va oi latou, o a ni mea e le lelei ma aoga sili - ia tatou malamalama faʻatasi.

Faitau foi e uiga i le auala e fai ai se fafie fafaga mo moa, fausia ma faapalapala se moa moa, e pei foi ona faia ai se pa, se fale ma se ofaga.

Pulu faʻatele

O lenei filifiliga, o le tele o tagata e amata ona sili atu ona fiafia i luga o lisi o tusi, aua o le taugofie. O lona vaega faʻavae e matagofie foi. Ae i le faagasologa o le taotoga, o le tau muamua e le tauamiotonuina ia lava.

Faʻapitoa:

  • faigofie ona faʻaaogaina;
  • faigofie ona suitulaga;
  • malamalama lelei;
  • ono mafai ona faʻaaoga i tulaga leaga o le tau;
  • talafeagai mo pusa masi afi;
  • fale faʻasolosolo faʻatasi ma manu feʻai faʻatasi ma le faʻamafanafana faʻaopopo.

Faʻafitauli:

  • vaivai;
  • pule malosi malosi.
E taua! E taua tele le pogisa mo manu uma, e aunoa ma se faʻasesega. I le taimi lea, o le ponaivi o loʻo faia, suiga o le metabolism i le calcium (lea e taua mo le tumau o le atigi), o mea taua o le puipuiga o mea e tutupu.

Fuga o moli

E faʻamaonia lelei i latou i aso faisoo. O latou uiga iloga o le malamalama papaʻe lava. E fetaui lelei mo le faʻaauau i luga o le tulaga faʻatapulaʻa ma le faʻasaga.

Faʻapitoa:

  • faʻamaoni;
  • faʻaauau le taotoga;
  • lelei atoatoa i le taumafaina o malosiaga;
  • tau talafeagai.

Faʻafitauli:

  • le manaoga mo le faʻaaogaina faapitoa;
  • siosiomaga lamatiaga.

Lulu faaola faaola

O lenei filifiliga faatosina e le taua le tau o le eletise, lea e aafia ai le tau atoa o le tausia o le fale.

Faʻapitoa:

  • le gafatia e fetuunai le fusi o le malamalama manaomia;
  • tau maualalo.

Faʻafitauli:

  • maualuga tau;
  • le i ai o le mercury i totonu o le moli, lea e afaina tele ai le siosiomaga;
  • vaivai (le lelei o le tau ma le lelei).

Moli uila

O lenei filifiliga e iloa lelei i le umi o lana galuega. I le tuʻufaʻatasia e mafai ona e maua ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo le faʻamalamalamaina o fagaoa. E masani lava ona tuu i le taualuga.

Faʻapitoa:

  • faaauau pea le galue i luga o le 50,000 itula;
  • faigofie ona faʻaaogaina;
  • le le mautonu i tuutuuga ma le tutoatasi mai mea vevela i fafo;
  • tetee i le paʻu;
  • puipuiga mai le pefu ma le vevela o mea totino e mafai ona i totonu o le falemoa;
  • le mafai ona fetuunai le malosi o le tafe o le malamalama;
  • lelei i le puleaina o le mana.
O mea le lelei, e mafai ona e filifilia naʻo le tau maualuga.
E taua! O le lanu o le moli e faʻapitoa ona aʻafia ai puaʻa. A filifilia le moli, ia manatua o lanu lanumoana o moa mama, moli - e faʻaolaina ai le galuega o la latou gaioiga, lanu meamata - faʻalauteleina le tuputupu ae, ma mumu mumu e taofia ai moa mai le tosoina o fuamoa.

Le susulu o le malamalama i le falemoa

E le fiafia le meaola i le malamalama tele. O le mea lea, e sese le mafaufau o le tele o faʻamalama malamalama o le a manuia ai manu. Ina ia aua neʻi faʻaitiitia le moli, e fautuaina e le au atamamai e alu mai le mana o moli ua filifilia ma le vaega o le moa moa. Mo sikuea mita taʻitasi o avanoa, e 1 le watt ua lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ei ai sou fale i luga o le 10 sikuea, e mafai ona e taofiofia le moli e tasi i le 60 watts. I le tulaga o le tele o fausaga, o le a tatau ona amanaia vaega patino e tatau ona tumau le paolo. E manaʻomia le tuʻuina atu o le malamalama i le faaiuga o le tautoulu, pe a faʻauʻuina e manu felelei le faagasologa masani o le molimauina. I le taumalulu, pe a faʻaalu e manu felelei uma o latou taimi i totonu, e tatau ona amata le tafa o ata taitasi i le liliuina o le moli, ma o le la e tatau ona sosoo ai ma le liliu ese. Ina ia faafaigofie le tausiga o le moa chicken coop, o le tele o tagata na te faatulagaina ni taimi timu e mafai ai ona e fetuunai e le na o le umi o moli, ae faapena foi le malosi ma le susulu o le moli.

E taua! Afai e ufiufi le moli i se pusa tioata puipuia, o le a faaluaina lona soifua auaunaga.

O fea e tuʻu ai le moli

O nisi o faifaatoaga o manu felelei ua talitonuina o le moli o le falemoa e talafeagai i luga o faamoega, ma taumafai e faamalamalama nei nofoaga i le mea sili e mafai ai. Ae o tagata atamamai e matua tetee i se ituaiga o fuafuaga, manatu o le malamalama sili ona susulu e tatau ona sili atu i luga o tagata e fafagaina ma inu. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamau le moli i le auala masani i luga o le taualuga. I lenei tulaga, latou te saofagā ai i le lelei o le 'aiina o meaai ma le atinaʻe lelei o meaola o loʻo i totonu. Pe a ufitia ia nusi ma paʻu, e leai ni mafuaaga e popole ai moa.

Aoao pe faʻapefea ona faia au lava meainu ma fafaga mo moa.

Le taimi e faʻaali ai le malamalama

Afai na e filifili i totonu o le taumalulu i le ao atoa o le a i ai le malamalama i totonu o le falemoa, na e matuai sese lava. E tusa ai ma tagata atamamai, e tatau ona aofia ai naʻo le taeao ma le afiafi. E masani ona amata i le ono i le taeao. Ma pe a amata ona susulu i fafo, e moli moli aʻo leʻi tafa. E latalata i le 16:00 ia aofia ai. E manaʻomia le faʻamalamaina o le moli pe tusa o le valu i le afiafi. Aua nei faasee i luga o manulele le umi o le ao. A maeʻa, o na tulaga o le a faʻaumatia ai. O mea uma lava ia e fesoasoani i faifaatoaga moa e faʻalautele atu le fua o fuamoa a a latou uarota ma ausia ai le maualuga o le gaosiga mai ia latou. Ina ia mafai ona faʻavasega se potu, ua lava le malamalama ma tomai e maua e tagata taʻitasi. Ma afai e te taumafai, ona faʻatasi ai lea ma le fesoasoani a le au faʻatau faʻatau e mafai ona e faʻasao oe lava mai le amataga ma tulafono faatonutonu tusi lima o le taimi o le taamilosaga.

Vitio: faʻaleleia o le taumalulu i le falemoa