Masini faʻapitoa

Sueina meaola: ituaiga, mamanu

Faatoagaina i aso nei e le mafai ona aunoa ma se masini. E mafai ona e taulimaina ma le lima ia vao ma mea faʻamaʻi i luga o le lima hectares, ae mo le togafitiga o vaega tetele, o lenei auala e matua le fetaui. O se tasi o masini e manaʻomia e faifaatoʻaga uma e manaʻomia se seleselega lelei e tatau ona i ai se mea e gaosia. E tele suiga eseese o nei mea faigaluega, o ia mea e mafai ai ona e foia ni galuega maʻoti, faatasi ai ma se malamalamaaga ma le poto masani, e mafai foi ona e faia se pulumu ma ou lava lima.

Afai e talafeagai

O le sprayer o se pusa moli. O le uiga o lenei masini o le suluina lea o vaega laiti o le vai poʻo isi vai i luga o se vaega tele e faʻaaoga ai se vaalele o le vaʻavaʻaleina ua tuʻuina atu i lalo o le mamafa.

O sea auala e le mafai ai ona na o le vave ma lelei le gasologa o vaega tetele, ae ia faʻaititia foi le taumafaina o le vai faʻaaoga i lenei faiga.

Poli, aemaise lava, o lapisi, e masani ona faʻaoga, i mea taufaatoaga.

Faatasi ai ma la latou fesoasoani, na gaosia:

  • e le gata ina faʻapipiʻiina le susu i totonu o le eleele ma le puipuia o laau mai le lamala, ae faʻapea foi le faʻamamaina o le vaega maualalo o le ea, faapea foi ma le faʻaitiitia o lona vevela (i taimi o vevela vevela, o ia fuafuaga e matua talafeagai lava mo le puipuia o fua).
  • o le faʻaofiina o le faʻamaina o le suavai ma le faʻatupulaia o tulafono faatonutonu, e aunoa ma se taimi i aso nei o le mauaina o se tauvaga tauvaga e le mafai;
  • togafitiga o laau mai faamai ma meaola faalafua (fungicides, iniseti ma isi vailaau e tineia ai manu faalafua ua faaaogaina mo nei faamoemoega);
  • otaota vao, lea e leaga tele mo meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, e matuai le talafeagai lava le velaina o fua o faatoaga).

E te iloa? O le seleseleina o suka suka mai nofoaga e le o togafitia e vao e faʻalautele ai le faʻaaogaina o le taimi e manaʻomia mo lenei mea e tusa ma le 80%.

Ae ui i lea, o masini e fesiligia e le gata na faʻaaoga e faifaatoaga. O lea la, mo se faataitaiga, faatasi ai ma la latou fesoasoani e faʻamalosia laʻau soka, ma i nisi tulaga e tele laʻau, e faia.

Eseesega

O vailaau faʻaonapo nei e ese mai le tasi ma le isi e tusa ai ma le tele o taʻiala, aemaise lava:

  • e ala i le faiga o le pamuina o le ea (pamu, masini, pulu, penisini, diesel);
  • i le volum tank (tele, laʻititi, laʻititi);
  • e tusa ai ma le tikeri o le faʻaaogaina o le vaifofo galue (maualuga o le ultravolume, maualalo maualalo, masani);
  • e ala i le faʻapipiʻiina o le metotia (faʻapipiʻiina, taʻavale, faʻamalosi);
  • le ituaiga o tufatufaina atu o le vai (fan, maea);
  • e ala i le tofiaina (faʻapitoa, lautele).

Mafaufau i le eseesega autu i le va o masini e tusa ai ma le autu autu ua taua.

O le a aoga foi mo oe e aoao ai e uiga i le taiala mo le filifilia o se taʻavale, ma ia e faamasani i le tomai faapitoa o le taʻavale Belarus MT3 1221, Kirovets K-744, DT-54, DT-20, Bulat-120, Belarus-132n, T-30, MT3 320 , Uralets-220, MT3 892, MT3 1221, le auala e faia ai se mea e gaosia i fale fale.

E ala i le faʻatulagaina o le metotia

O le masini o soʻo se taʻavale e maua ai se mea faʻapipiʻi faʻapitoa e mafai ai ona e faʻaogaina lenei masini faʻatoʻaga mo le foia o galuega eseese. O vili eletise e aofia ai ituaiga masini e mafai ona faʻatauina i luga o se taʻavale i se auala talitutusa.

O lenei ituaiga suauu e i ai se tamai vai mo le suavai galue (e masani lava 600-800 lita) ma laau e tusa ma le 12-18 mita. Ae peitai, ei ai masini ua fuafuaina mo le tele o togafitiga togafitiga, ma e mafai ona tele le faitau afe o lita.

O nei faʻataʻitaʻiga e fetaui lelei mo atinaʻe tetele faʻatoʻaga, aʻo mafai ona filifili e le faifaatoaga filifiliga sili ona taugofie.

O vili eletise e fesuisuiaʻi i le faʻatinoga, vave faʻasolosolo ma isi taʻiala.

O le mea lea, faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga taugata, e mafai ona e tagofia le sefulusekene heresa o le avanoa i le itula ile umi o le saoasaoa o le 15 km / h, ae o meafaigaluega foi ma se masini vai e mafai ai ona e vave foia vave galuega.

Faatasi ai ma le lelei o mea faapipii e masani lava ona matauina:

  • lelei lelei;
  • fesoʻotaiga ma faʻataʻitaʻiga i le lotoifale;
  • faʻaogaina atoatoa (leai se fesoasoani a le tagata e manaʻomia);
  • saogalemu ma le umi o le taotoga (ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete ma le faʻaleleia lelei).

O le ituaiga lona lua o le faʻaogaina o le pamu moli i le avetaavale ua taʻavale. O lenei ituaiga e iloga i le tele o le tele o galuega galue a le tane, e masani lava ona fuafua i le lua i le fa afe lita.

E tutusa lava le mea e tasi i le va o le laau (pe a fai e le sili atu i le 18 m le faapipiiina o lenei parakalafa, ona amata loa lea o le taʻavale mai le 24 m ma e mafai ona oʻo i le 36 m). O le mea lea, o lenei filifiliga e sili atu ona fetaui mo faatoaga tetele, e pei ona fuafuaina mo le gaosia o nofoaga i le faitau selau o hectares.

A le o lena, o mea e sili ona lelei i luga ole suauu mama e mafai ona tutusa lelei ma mea e teu ai, ma o le le lelei o ituaiga uma e lua, o le faalagolago i le maualalo o le avetaavale, lea e mafua ai le faaleagaina o mea totino (aemaise lava i luga) ona o le gaioiga o sea masini i luga o le fanua.

E taua! Aufaifaatoaga e televave le saoasaoa e avea o se mea sili ona le lelei o suauu taina ma lapisi.

O le pulumu puʻeina e le tagata lava ia o se masini faʻaoga autasi lea e le manaʻomia se taʻavale. O se vateatea tele ma eseese o fesuiaiga e mafai ai e oe ona filifili se faʻataʻitaʻiga i mea e sili ona lelei: o le uili o le uili, o le uʻamea o le uʻamea, le mamafa o le tane, gaioiga,

O faʻamanuiaga le mautinoa o lenei ituaiga o meafaigaluega taufaatoaga e:

  • maualuga maualuga o le masini, e oo i le autopilot poʻo le faʻailoga;
  • le mafai ona fetuutuunai le tikeri o le totoina ma le faʻaaogaina o le fofo galue;
  • lamolemole solo;
  • faʻasalaga maualuga;
  • sao lelei le saoasaoa;
  • manaia;
  • leai se mea e manaʻomia mo galuega faʻapipiʻi i luga o le taʻavale ma mulimuli ane faʻaumatia;
  • malosi ma le tumau;
  • siosiomaga lelei.
Aoao e uiga i le lelei o le Neva MB2 motoblock, le Bison JR-Q12E, le Centaur 1081D, ma aoao foi i le ala e suatia ai le uila moto ma se suotosina, pe faapefea ona faateleina le galuega a le motoblock, pe faapefea ona fai ni mea mo le motoblock.
Ae ui i lea, o le mea e faʻaleleia e le tagata lava ia o loʻo i ai ni mea faʻapitoa, aemaise lava, o se tau maualuga ma le tapulaa tapulaa o le talosaga (leai o se tulaga masani).

E ala i le ituaiga o tufatufaina o le vai

E tusa ai ma lenei fuaitau, e vaevaeina moli i vaʻa pusa, lea e faia ai le pulupulu ona o le mamafa o le eletise na faia i totonu o le tino, ma le mamafa o le pulupulu, pe a faʻaleleia le vai e le mamafa ma le ea na faia e le tagata.

I le avea ai o se tulafono, o suiga muamua e faʻaaoga mo galuega i le fanua, ma le lona lua - i togalaau ma tovine.

E tatau ona maitauina o le masini masini e lua ituaiga - o le pefu ma le potu (vaitafe). O le manaʻoga mo le tasi poʻo le isi ituaiga o meaola e tatau ona tuʻuina atu e fuafua i le totoina o le mamanu ma le maualuga o mea totō.

O le tele o le le lelei o meaola moli vavalalata e le gafatia ma gasegase le aoga o le suavai ona o lona ulu atu i tala atu o le palealii o laau ma le eleele i luga ole eleele. Blower Sprayer

E taua! E le tatau ona faʻaaogaina mea faʻaleleia o le ea e pei o le pefu i le matagi po o le ao foi: o galuega uma e tatau ona faia i le taeao po o le afiafi.

O le auala o le fausaga e mafai ai ona toeitiiti lava foia lenei faafitauli. I ia ituaiga masini, toe faʻaaogaina le faʻaaogaina o gau gau (e toe foʻi i le gafatia), o le maualuga o togafitiga e oʻo atu i le 100%, e le o ave le suavai i le matagi ma e le faʻaputuina ile palapala.

O le mea e leaga ai, o ia masini e sili atu le taugata ma o la latou gaioiga e maualalo.

O pamu pamu e tuʻuina atu le laugatasia maualuga o le pulumu ma se tikeri itiiti o le faʻafefe.

I le malaga

O nisi meaola e mamanuina e taulimaina ai ituaiga o fualaʻau, ua taʻua i latou e faapitoa. E manaia le mauaina o ia ituaiga masini i na faatoaga e taulai i le tuputupu ae o oloa maoti.

O isi faʻataʻitaʻiga lautele, e talafeagai mo le faʻaaogaina o soʻo se mea totō, lea e mautinoa, i luga o mea uma, i le auai i le seti o masini faʻapipiʻi eseese lea e mafai ona suia e fuafua i le manaʻoga.

Ina ia atinaʻe lau 'upega tafaʻilagi, o le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona filifili se tagata galue, e uiga i le lelei o se tagata e galue i le tusi lesona, auala e faʻaaoga ai se asiosio, ma pe aisea e manaʻomia ai le eleele.

Faʻapipiʻi Sprayer Design

O le pulumu luga o se faʻapaʻu uamea e faʻapipiʻiina i ai se masini e faʻapipiʻiina, ua faʻapipiʻiina ai elemene e manaʻomia.

O le masini e aofia ai:

  • pamu;
  • pusa vai;
  • mea faʻapipiʻi ma fulufulu fale (faʻalagolago i le fesuiaiga e mafai ona avea ma se mea e faʻaleleia ai, otaota, masini, ma isi);
  • masini mo le fausiaina;
  • toso faʻasolosolo.

Faʻafefea ona e faia oe lava

Mo se tagata, e le itiiti ifo ma le atamai i le auala, e manino lava i le masini o le sprayer, i se tulaga lautele, e leai se mea faigata. O lona uiga e mafai ona e teuina se aofaiga tele o tupe ma, nai lo le faatauina o se pulumu e faia i se mea vaʻaia, e mafai ona e faia oe lava.

I le taimi lava e tasi, o le faʻataʻitaʻiga maeʻaeʻa o le a faʻaalia le tele o galuega patino e tatau ona foia ma lana fesoasoani.

Fale faʻamalosi fale: vitio

I lenei tulaga, e lua auala e mafai. Muamua o le faʻaaogaina lea o vaega maeʻa i le galuega, lea e mafai ona faʻatau i soʻo se faleoloa faʻapitoa faʻapitoa, ma galue i luga o le mataupu faavae a se faʻailoga a tamaiti.

O le mea e maua ai le pulumu e sili atu le taugofie nai lo le faʻatau. O le lona lua o le ausia lea o tupe sili ona lelei e ala i le sailia o le faʻaogaina o mea avanoa i le lima, o vaega e aveesea mai se taavale, ma isi.

Ae ui i lea, o le a tatou manaʻomia:

  • tanuga mo le fofo o galuega - fagu apa po o le paʻu palasitika o le voliga o loʻo manaʻomia;
  • lapotopoto a le PVC, faʻaupuga, isi vaega uʻamea mo le gaosiga;
  • sima uʻamea i vaega taʻitoʻatasi ma tafatafa;
  • pulupulu (mo lenei faʻamoemoe, e masani lava ona fetaui lelei pusa masani, lea e mafai ona maua i soʻo se mea e sui ai paʻu);
  • 12 volt eletise eletise (o le mana sili lea ona lelei e ausia ai le mamafa).

E taua! O le eletise eletise o le masini sili ona taugata i le sprayer. Ina ia aua neʻi faʻatauina se masini ua uma ona fai, e mafai ona faʻafetaui mo lenei faamoemoe se pamu eletise uila tuai poʻo se pamu mai se afi.

Meafaigaluega manaʻomia:

  • masini faʻaleleia;
  • seleulu mo le uamea;
  • eletise eletise poʻo sikulipili;
  • hama;
  • paʻu;
  • meafaigaluega fua.

Amataina:

  1. Tuu le pamu i totonu o le tane.
  2. Mai se tulimanu, paipa ma se fafafaʻamea uamea tatou te kuka ai se faʻavaa o lapoa talafeagai.
  3. Faʻapipiʻiina i luga o le faʻavaa, o le a manaʻomia ona faʻapipiʻi le tane.
  4. Matou te faʻapipiʻi le tane i luga o le fausaga.
  5. Faʻapipiʻi penisini i paipa.
  6. Faʻapipiʻi le paipa ma le moli i le tane.
  7. Matou te faʻapipiʻiina le moli ua maeʻa i le avetaavale. O le avega i le pamu e tuʻuina atu i le PTO (o le iunite o loʻo faʻaliliuina le suiga mai le motoa i le mea faʻapipiʻi, o luga o trak uma), ma o le eletise o le a maua ai le siitia ma le faʻaitiitia o le pulupulu.

O se masini e faigofie ona fai, e mafai ona maua ai se tulaga sili ona maualuga o le gaosiga o vaega tetele. O le mea moni, e le tatau ona e faʻaaogaina i luga o se alamanuia, ae mo se fanua e 40-50 eka - o se filifiliga lelei tele!

Auala e filifili ai le mea sao

Filifilia se masini o le tasi ituaiga poʻo le isi, muamua lava, e te manaʻomia e tali le fesili autu: o le a le mea e fai.

I luga o se fasi fanua mafolafola e lima laau ma tolu moega, ua lava lava le maua o se pusa faʻapipiʻi o le ato, e faʻaaogaina le sefulu eka tatou te manaʻomia masini, ma pe a tatou talanoa e uiga i se ogaoga o mea tau pisinisi, atonu e aoga le mafaufau i le faʻatauina o se masini faʻapolofesa faʻapitoa: matua taugata, ae aoga tele.

O le auala tutusa, i se tulaga lautele, e aoga ona faʻaaoga pe a filifili pe faia se faʻataʻitaʻiga e faia e le tagata lava ia: pe afai o se faifaatoaga faifaatoaga e mafai ona faamaonia o se tau talafeagai taugata, ona faʻalagolago lea i pisinisi tumau, faʻalagolago i masini na faia mai vaega faʻaaogaina. o loʻo i ai se tulaga lamatia o le leiloloa o le tele o mea.

E te iloa? Pe tusa ma le 90% o vaiinu uma na faʻaaogaina e le tagata e faʻaalu i mea taufaatoaga, ma mo lita taitasi e manaʻomia mo le totoina o fualaau faisua, e 12 lita na faʻaaluina i le fausiaina o tafaoga.

I soʻo se tulaga, e iai ni faʻailoga masani e filifilia ai se tagata e sili ona maualuga le pulumu, o nei uiga e ao ona amanaia pe a faʻatau:

  • maualuga le tikeri o le totoina o le fofo o galuega, o le faaitiitia o le lamatiaga o vailaau oona ma fomaʻi, ma, o le mea lea, o le laau e maua ai se vevela oona ma galo le gaʻo; E le gata i lea, o le suavai lelei e maua ai le maualuga o le tamaoaiga o vai ma sauniuniga faʻapipiʻi;
  • o le lagolagosua ma le atoatoa o le gaosiga e mautinoa ai le leiloa o le fofo o galuega, lelei le lelei o faiga o faatoaga ma le saogalemu o le siosiomaga;
  • o le ono mafai ona faʻaleagaina i laau i le taimi o le gaosiga (faʻaitiitia le faʻatagaina o le taʻavale e faʻaaogaina ai meaola e taʻavale ma taʻavale e le aoga i le gaosia o fualaʻau e pei o se faʻataʻitaʻiga, sunflower poʻo sana);
  • (mo le togafitiga o vaega laiti e mafai ona ositaulagaina lenei fuainumera, ma e sili atu le maualuga i le maualuga o le ituaiga o tane, ae e manaʻomia e le aufaifaatoaga tele se masini tele ma se pusa lapoa, ae, o le a na o le faalavelave i se tamai fanua);
  • o le i ai o ni fesuiaiga o fesootaiga ma le mafai ona fetuunai le mamafa (o lenei mea o le a faatagaina ai le faaaogaina o masini mo le gaosia o fua eseese);
  • saogalemu ma le tumau (o le tau o le mea e sili ona taua iinei);
  • faigofie i le faʻapipiʻiina ma le faʻavaeina, faigofie ile femalagaiga ma le faʻaaogaina.

O le totoina o le auala e tatau ai e puipuia ai fanua, togalaau ma tovine mai faamaʻi, meaola faalafua ma vao. O le faiga lava lea e tasi e mafai ai ona sili atu le faʻaaogaina o fomaʻi talafeagai mo le faʻaleleia masani o mea totō.

O vaega laiti ma togafiti o fale e mafai ona taulimaina i masini lima, ae o se auala sili atu ona ogaoga e manaʻomia mo se faifaatoaga tomai.

E i ai ni meaola e faʻapipiʻiina i luga o se masini o loʻo i ai nei, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa faʻapitoa mo le faʻaleleia o vai i le fanua.

E le gata i lea, o loʻo i ai pea le avanoa e fai ai le iunite ma o latou lava lima, mai le faʻaogaina o auala. O le filifiliga e faalagolago i le galuega, gafatia tau tupe ma, ioe, le i ai o le tomai ma musumusuga.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Lua vaitau na galulue OP-2000 mai le "Victoria", Rostov-on-Don. O le pulupulu o se atigipusa laitiiti, ae na vave ona tatou faʻaaogaina ni pamu se lua (e masani lava ona alu tasi) mo le itu tauagavale ma le taumatau, i le itu, ma faia le pa i luga o le mama, 110l / ha. Se fualaau o le herbicide ma faia se pusa i luga o le pusa. O le saoasaoa o le taʻavale e faʻatatau i luga o le fanua, o le malosi o le 22 mita. Ou te fautuaina oe e ave le 18 m, o le a malosi. O le pa o loʻo i ai se lagolago uili. O le lafoaʻiina o mea uma lava e atoatoa le masini. Faʻasalaga laiti, ae o nei mea uma, o le aoga o le totoina i le maualuga, ona o se fualaau e 100 l / ha e le fefe tele i le matagi e pei o ni pulu e 30-50 l / ha. Ma o le mea pito sili ona taua, e le afaina, o se mea eletise eletise maualuga. O le pamu na suia i lalo o le tusi saisai (e le afaina), ae o le eletise eletise eletise o loo tumau pea i le atunuu. A uma le galuega, ia fufulu faʻasefulu ma Fae.
Lexa61
//fermer.ru/comment/1075383543#comment-1075383543

Matou te manaʻomia se pulupulu masani mai le 2.5 kupita, faʻalagolago ma faigofie ona tausia, e sili atu i le eletise, e le o faʻaulufale mai, e le manaomia le avetaʻavale i totonu o le pusa, aua o loʻo i ai se vai faʻafe, kompmpyuter pe afai e te manaʻomia oe mafai ona tuʻu! O loʻo i ai nei se Paselani faʻapipiʻiina JAR MET 1000 l. 15 м. переделанный под малообъем, прицепной нужен как альтернатива малообъему, для листовой подкормки кукурузы и для других работ где нужно больше воды чем при малообъемном опрыскивании!
Добрыня
//forum.zol.ru/index.php?s=b280595d5a958ec3e99524a26923fee2&showtopic=5901&view=findpost&p=168732