Faatoaga faatoaga

Barnevelder: o mea uma e uiga i le fausiaina o se aganuu Dutch o moa i le fale

I le faaiuga o le 19 senituri, o le manaoga mo le lanu enaena-ulu, na atili ai ona naunau e faʻatau. Ona amata ai lea ona sopoia e le aufaifaatoʻaga ia ituaiga eseese e ausia ai nilakeke lanu-sukalati.

O manulele, lea na mafai ona aumaia, ua taʻua o le tagata matutua, na faasolosolo lava ina salalau solo.

Tala faasolopito

I se tamai taulaga e igoa ia Barneveld i le 1850, na taumafai ai le faifaatoʻaga Van Esveld e fai se fanau fou e ala i le sopoia o manu felelei faatasi ai ma chicken breed Kohinquin, lea na ave e fuamoa ma se atigi enaena. Na faʻaauauina pea le gasologa o galuega, o le motu o le rhode, o le kaleshans carad, yellow ortontones, pomipo, ma le fusuaga a Indian e taulimaina ai lanu-enaena e faaopoopo i tuaa o le ituaiga. O le taunuuga o le faʻaalia mai o laumei o le lafumanu, lea na faʻaalia ai taunuuga lelei o le gaosia o fuamoa ma i le taimi lava e tasi na ave e fuamoa i nila enaena, e ui lava e le mafai ona maua se lanu uliuli. I le taimi muamua, latou te le mananao e iloa le ituaiga, talu ai e faigata ona tuueseese le lisi o le lisi, ae ina ua maea le galuega i le sopoia ma le faatulagaina o tulaga faatauaina i le 1923 (e tusa ai ma le isi lomiga - i le 1910), na aloaia le ituaiga.

O manulele o lenei ituaiga na avea ma tagata lauiloa tele, sa latou fiafia ma feinu i totonu oo latou aiga, ma e lei pine ae aveina atu i latou i Siamani ma Egelani. I le mavae ai o ni nai tausaga, o le faʻaauauina o le faʻaleleia atili o tulaga faʻasolosolo faʻatasi ma le faʻaleleia mo le tausia o moa e pei o manulele teuteu na taʻitaʻia ai foliga o se ituaiga o ituaiga o ituaiga.

E manaia le faamasani i ituaiga ma felauaiga o moa: masima, maran, amroks, tagata Hungarian, lanu enaena, redbro, master gray, hubbard, highsex.

Faʻamatalaga ma Vaega

O le ituaiga o Barnevelder e ese mai i foliga vaaia, lanu, amio, lelei o gaosia o fuamoa ma le faʻaleleia o lagona.

O fafo

E tusa ai ma tulaga faʻavae moa:

  • o le faavae e malosi, o le faasologa o lapisi, lapisi e maualalo, o le umi e 1/3 le loloto;
  • ua afifi le ua, e le umi, ae le o se pupuu;
  • namu vaovao laʻititi laʻititi, tetele, ma faʻafefe lelei;
  • o le tua e le o toe umi, e tufatufa atu i le lautele, e siitia i luga i le vaega o le siʻusiʻu;
  • o apaau o loo fusi i le tino;
  • o le siʻusiʻu e maualuga, e faʻalelei-e le umi;
  • o le manava e maualalo, lapoa, e tufatufaina i le lautele;
  • ulu e lautele, e le maualuga tele, leai ni fulufulu i luga o foliga;
  • o le pito i lalo e laʻititi, ma le moli uila, ufiufi i se paʻu manifinifi, e mafai ona i ai ni faʻamatalaga mataʻutia;
  • sina 'ava faʻataʻamilo;
  • earlobes e le tele tele, elanoa, manifinifi, mumu;
  • beak samasama samasama, tetele, ae puupuu;
  • mata susulu moli ma se lanu mumu;
  • sulu tetele, lelei-faʻamalamalamaina, atiina ae;
  • e le o le uumi o paʻu, o le ponaivi e manifinifi, vali samasama;
  • mamafa mai le 3 i le 3.5 kilokalama.

Le hens O tuʻutuʻuga faʻasologa e aofia ai uiga nei:

  • o le tino e tele, o le tau e maualalo, o le fatafata e lautele, o le manava e vaivai;
  • o le tua e le o se taimi umi, o le tulaʻi i luga o le vaega o siʻusiʻu o le uiga lea;
  • o le siʻusiʻu e tele i le tino, e tafe ma tatala i luga;
  • vae samasama ma se lanu enaena;
  • mamafa mai le 2.5 i le 2.75 kg.

O le mamafa o se ituaiga meaola e le sili atu i le 1.5 kilokalama, sili atu 1 kg. E le tatau ona iai manuʻa:

  • vaapiapi, maualuga pe maualuga foi le tino;
  • vaapiapi tua;
  • toso malosi o le laina pito i tua;
  • pusa pupuu vaʻa;
  • vaʻa vaapiapi;
  • vaapiapi pe tipi ese le siʻu;
  • fusi uʻamea;
  • faʻamaonia taliga.

E te iloa? E lelei manatuaina e poula foliga o tagata, latou te iloa le tagata e mai le 10 mita le mamao.

Lanu

E mafai ona valivali moa Barnevelder pei o lenei:

  • lanu lanu;
  • i lanu paʻepaʻe po o le uliuli.

Lanu lanu e aofia ai le lanu uliuli, mumu, papaʻe, lavender gray, black with double edging in black or white. Lanu enaena E toʻalua ona pogisa i luga o fulufulu. O manulele e lanu uliuli io latou ua, ma o latou fagu ua lanu uliuli ma ua tumu i lanu moana lanumoana. I luga o apaau, o le fulufulu e paʻuuli-enaena i fafo, uliuli i totonu ma se lanu uliuli. O lenei ituaiga lanu e faʻaalia i le lanu uliuli o le tasi o le paolo, e le tatau ona tele naua le fulufulu uli. Manulele manu mumu i luga o fulufulumanu e faaluaina le lanu eletise.

Lanu uliuli Hen e faʻaalia i le paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, e sinasina ma le paʻu uliuli.

Lavender gray gutu i luga o fulufulu enaena - O se suiga lea ua aloaia i Netherlands. I totonu o le US, e na o moa lanu mumu-lanu enaena ma le lanu pogisa ua aloaia. I Peretania Tele, e le pei o isi atunuu, manulele lanu mumu lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, lalaga sinasina ma manava manaia. I le tele o atunuu, e le amanaʻia le lanu o le kulukoo - o le lanu lanu enaena, o le tino paʻu lanu paʻu, o le paʻepaʻe paʻepaʻe, o se paʻepaʻe papaʻe o fulu. O le faaluaina o le fausaga o loo faamatalaina e ala i le i ai o itu e lua - i le pito i fafo ma le isi i le ogatotonu. O manulele e lanu uliuli po o fulufulu fulufulu i luga o le ua ma le tua, i luga o pito e lanu uliuli pe uliuli, o le ogatotonu o le pusa. O le faaluaina o le faʻailoga o loʻo i luga o le fatafata, ogavae, manava.

O pepe e fananau i siliva siliva, Saina siliki, bielefelder, Pavlovskaya, o malo sili ona manaia.

O le lanu e le tatau ona faʻafefeteina le uli, enaena lanu enaena, e le tatau i le moa ona i ai ni fulufulu paʻepaʻe i totonu o apaʻau ma le siʻusiʻu.

Lanu uliuli e iloa e se lanumoana lanumoana, nai lanu enaena. Lanu paepae e aofia ai lanu mai le kulimi i le siliva paʻepaʻe, e aunoa ma le samasama leo.

I totonu o Netherlands, naʻo fusi paʻu e mafai ona i ai se paolo siliva.

Le lanu o moa o le lanu enaena, enaena enaena, uliuli, samasama ma se lanu enaena.

Uiga

O toeaina e le o ni mea e sili ona leaga, e faʻafefe i le filemu, e lelei le vaʻaia ma isi ituaiga o moa, faʻapea foi ma manu felelei ma manu, latou te le fefefe i tagata, aua le faanatinati atu i ai.

E te iloa? Ina ia mafai ona ave fuamoa, e le manaʻomia e le moa se moa, ae o moa e le mafai ona paʻu mai ia fuamoa.

Faʻatausaga o fuamoa

O paʻu manu e matua fua tele lava: amata ona fanau i le 7 masina le matutua, latou te faʻaumatia i le tausaga e tusa ma le 180 fuamoa e tusa ma le 60-70 g taʻitasi. I le taumalulu, o nei manulele e faaauau pea ona ave. O latou fuamoa o loʻo i totonu o se atigi lanu enaena. O le faʻaigoa o le vao e faʻasusu ai fuamoa e tusa ma le 40 g.

I le taimi o le molt, lea e tusa pe tusa ma le 2 masina i le tautoulu, e le faanatinati moa. O manu felelei manu pe a oʻo i le 3-4 tausaga le matua.

Saili pe o le a le mea e fai pe afai e le o lelei le gaosiga o moa, ave fuamoa laiti, fufulu fuamoa, ma mea foi e lelei lelei fuamoa.

Hatching lagona

O le totoga o le moa i totonu o moa ua lelei ona atiaʻe, latou te le gata e popole e uiga ia latou fanau, ae e mafai foi ona latou puʻe fua o isi ituaiga. I le averesi, e tusa ma le 95% o fuamoa e ola, ma moa mai moa.

Tuutuuga o le taofia

O le tuʻuina atu o tulaga lelei mo moa i Barnevelder o le fausiaina sao lea o se moa ma faʻavasega le fanua mo le savali.

Coop Manaoga

O lenei ituaiga o moa e tatau ona gaoioi tele, o lea e sili ai le le taofia i totonu o cages. Afai e te le tuʻuina atu i palemene le avanoa e savali tele ai, o le a amata ona i ai faʻatasi faʻamaʻi i luga o latou paʻu.

O le coop e tatau ona lava lona lautele i le sikuea 1. E leai se sili atu ma le 5 moa, ma sili atu - 3. Ia, afai e ufiufi mai le itu i matu e le isi fale, o le a le afaina i matagi malulu - e leai se afaina o le ola maloloina o manulele. Ae ui i lea, e tatau ona muai vaaia ni vaalele laiti i le ea, o le ea i totonu o le potu e le tatau ona paʻu.

O le faʻamaʻavale e mafai ai e oe ona pulea le vevela ma le susu i le moa moa. O lenei mea e saofaga i le atinaʻe masani o le manulele ma fesoasoani e faʻateleina le tamaoaiga o lona faʻaleleia o le gaioiga.

E le gata i lea, e manaʻomia e manufelelei le lelei malamalama, e tatau ona i ai ni faamalama i le fale o le hen. Ina ia mafai ona latou ave fuamoa, e tatau ona malamalama ia le itiiti ifo ma le 17 itula i le aso, o le mea lea e tatau ai ona faʻaleleia faʻasalalauga e ala i auala faʻapitoa, aemaise i le taumalulu. O se tulaga taua mo le mataupu o le le maua lea o le maualuga o le timuga ma lologa, o lea e sili atu ai le faia o le faavae i lalo o le chicken coop columnar. A e timu timuga poʻo le faʻafefe o le kiona o le a le lolovaia, o le a mago uma iina.

Papa o le a latou vevela lelei pe afai e ufiufi i le eleele, ma i le faagasologa o le tausia o le oneone, seedust poʻo shavings. Ina ia mama le falemoa, e tatau ona suia le faaputuga taimi, o lea o lona taumafaina o le a pe a ma le 15 kg i le tausaga ile manu.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le filifiliga ma le faʻatau mai o se moa moa, galue tutoʻatasi ma le faʻaleleia atili o le moa moa.

Pa puipui i totonu o le moa moa, e mafai ona e fausia mai laupapa, piliki po o poloka poloka, o le filifiliga muamua e lelei ona e le manaʻomia se faʻamaunuʻu faaopoopo ma faʻamafanafana i le taumalulu. Ina ia maua ai tulaga lelei mo Barnevelder, o le vevela i totonu o le potu e tatau ona i le va o +18 ma le +25 ° C.

I totonu o le puipui, ua saunia se avanoa mo le ulufale atu ma tuu i se mamao 20 cm mai le faavae, ufiufi, fausia o se tamai fuaitau i se foliga o se ala, ma tautau le faitotoa.

I le 1 m mai le fola e faʻaogaina ai le ogaumu, o le mamao i le va e tatau ona tusa ma le 30 cm, ma le lautele - 5 cm. I se nofoaga pogisa, o fao e faʻaputuina ma le fesoasoani o vaomago, fluff, sawdust, fatu mai le toto, ina ia ave ai moa.

Ina ia puipuia mai vaʻavaʻa, ave moa masini malogo mama o le oneone ua faʻafefiloi ma lefulefu. O lenei paluga ua sasaaina i pusa o le tusa ma le 0.5 square mita. m

O se mea e manaʻomia muamua o le i ai lea o fafaga ma meainu, lea e tatau ona faʻaauʻau ina ia le mafai e manufelelei ona faʻasese meaai mai iina ma toso i le ogatotonu. Tuʻu ese le mea e fafaga ai penisina poʻo seashells.

Ia faamasani i ituaiga o moa o fuamoa, aano o manufasi, aano o manu-fuamoa, auala teuteu.

Nofoaga mo le savali

I tafatafa o le moa moa, e tatau ona saunia mo se nofoaga e savali ai le 2 taimi le tele o le moa moa, lea e pa puipui i se pa e le itiiti ifo ma le 2 mita le maualuga, a faʻapea o le a sopoia e manulele. O le teritori e tatau ona alu ese mai le togalaau, a leai o le a kili e moa ma faaleagaina le fua.

E tatau foi ona tuʻuina atu i ai se pulou e tuʻuina atu ai i le paʻu manu le avanoa e lafi ai mai le vevela o le la i le taumafanafana.

Auala e tumau ai i le malulu

Faʻafelelei manu felelei. I le leai o ni matagi malulu, e mafai ona savali le manulele i le taumalulu. Ia mautinoa o le vevela i totonu o le moa moa e le pa'ū ifo ile +5 ° C.

Aoao atili e uiga i le tausiga o moa i le tau malulu: auala e fausia ai se moa moa mo le taumalulu ma faʻavave le mafanafana.

O le a le fafagaina o moa matutua

E leai ni meaʻai i le meaʻai. E ui lava i totonu o Europa e fafagaina i latou i mea fefiloi, i o tatou tulaga latou te naunau ai e 'ai fatu, fuamoa e kuka, kisisi, ma falaoamata sana.

E taua! I le tuufaatasiga o le fafaga e tusa ma le 60% e tatau ona avea ma saito - karite, millet, saito, sana, sorghum, oats, rye, buckwheat.

Fafaga faalua i le aso:

  • i le taeao - e tusa o le 8 i le taeao;
  • i le afiafi - e tusa ma le 17 itula.

O le aofaʻi o meaʻai i le aso e 75-150 g. A maeʻa le 0.5 itula pe a uma ona fafagaina, ona aveese lea o toega o meaʻai ina ia le aau ai manu felelei.

Afai e le tuʻuina atu le calcium i manulele, o le lelei o fuamoa e ono mafatia. O le mea lea, e fafagaina i latou i ni penisina, pipiʻi ma pulou, pusi paʻu, ma felafolafoaʻi ma le lime. O meaai e tatau ona maua ai le protein i totonu o le tino o moa, aua o le mea lea ua tuʻuina atu i ai laumei, pulou, pito, alfalfa, lefete, falaoamata, pi. O le fefete ua tuʻuina atu i le faʻamamaina 15 g i le aso. Ina ia faia lenei mea, 30 g le fefete ua faʻamavae i le 3 lita o le vai mafanafana ma faʻaaogaina mo le 8 itula.

O le gaʻo o se mea talafeagai, latou te o mai faatasi ma le siʻisiʻi, falaoa o le ponaivi po o le iʻa (o le mea mulimuli i ni mea laiti, ina ia le faʻaleagaina le tofo o fuamoa).

O le tele o fuamoa mai moa, e le lava le filifilia o se ituaiga o fuamoa fuamoa mo le fausiaina. E taua le faʻapena lelei o la latou meaʻai, tuʻuina atu mea uma talafeagai ma vitamini.

O le taumafa o gaʻo i totonu o le tino o le a maua ai meaai mai fatu, pateta, beets, zucchini ma isi fualaau faisua. Afai e muamua totoina le saito, o le a tele atu vitamini E ma B.

E tatau i poukini ona maua i taimi uma le mama ma le fou. vai. Latou te manaʻomia foʻi kalaupapa, lea e mafai ona faʻasalalau i le nofoaga o le savali.

Totoina o moa

O le faʻaleleia o tamaʻitaʻi e faigofie, ua lava lea e maua ai le tausiga lelei mo le tupulaga talavou.

Hatching eggs

Ina ia fausiaina lenei ituaiga, e mafai ona e faʻaaogaina le incubator, tuʻu ai iina fuamoa na faʻatau pe faʻataʻatia e a latou lava moa. E mafai foi ona e tuu fuamoa i lalo o le hen hen poo le faatauina mai o moa.

E taua! O le aofaʻiga, pe a ma le 94% o Barnevelder faʻasalaina moa.

Tausia le talavou

A maeʻa le pulou, o moa e manaʻomia le faʻamalamalamaina pea o le faʻamalama ma le vevela o le masima + 35 ° C. A maeʻa le 2 aso, e mou atu le faʻalauiloaina o le malamalama, ma a maeʻa le 7 aso e mafai ona e amata faʻaitiitia malie le vevela o le ea. Ina ia faʻaleleia le faʻamaʻi o maʻi moa, e tatau ona tui.

Nati

O le taimi lava e uma ai le pipiʻi, e fafagaina moa i le lua itula, a maeʻa le 7-10 aso, e 5 meaʻai e lava. Amata ona fafagaina le moa fualaʻau fuamoa, lea e lalagaina i le semolina, ina ia le pipii ai i le fulu. Mai le aso e sosoo ai, e mafai ona e amata faʻaopoopo le kusi falaoamata, millet, fualaau faisua, galu, a maeʻa le 5 aso latou te faʻafeiloaia ai iliili, oneone, ma mea faʻaopopo minerale. E mafai ona tuʻuina atu le fafaga o meaʻai ua fuafuaina mo moa. O lona fua atoa e amata ona tuʻuina i le tasi le masina talu ona fanau mai. E manaʻomia e chickini le maua o vai mama, o le susu e tatau ona lafoai ona o ni faʻafitauli o le gaʻoina.

Suiga o le vao

E taofi e poula le gafatia e tuʻu ai fuamoa mo le sili atu ma le 10 tausaga, ae a mavae le 3-4 tausaga, o le fuainumera o fuamoa fuamoa e faʻaitiitia, ma o le tele o latou faʻaititia. E le gata i lea, o le a avea le aano o le moa ma le malosi ma le le lelei. O le mea lea, o nisi taimi e faia ai le sui o le lafu mo talavou.

Malosiaga ma vaivaiga

O faʻamanuiaga o le faʻatoʻaga e aofia ai:

  • filemu filemu;
  • lē faʻaleagaina;
  • lelei fua o fuamoa;
  • fuamoa tetele;
  • mea manaia o aano o manufasi;
  • matagofie foliga vaaia ma lanu o fuamoa;
  • aano o manu-manu;
  • faʻamalosi e faʻafefe ai fanau;
  • maualuga ola o fanau;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • mafanafana vavalalata;
  • avanoa e auai ai i faaaliga.

Ae ui i lea, o le faʻateleina o fatuga e iai ona aʻafiaga:

  • naunau i faʻamaʻi o sooga;
  • le manaʻoga e tuʻuina atu se moa aano moa ma se fanua faʻasaʻoloto e savali ai;
  • maualuga tau.

Vitio: barnevelder chickens silver

O le mea lea, barnevelder o ni moa mananaia matagofie o le a fiafia ia te oe e le gata i foliga matagofie, ae faapea foi ma aano oona, o le tele o fuamoa ma se atigi enaena. E te le maua tele le afu, faia o tuutuuga mo le tausiga, ae o le tausiga lelei e talafeagai, aemaise lava e uiga i le vateatea ma nofoaga. Ae e tatau ona e manatu e faapea, mo le avanoa e maua ai ia manulele e te manaʻomia e teu se mea itiiti.