Aseta

Faʻasaga i le laupapa OSP-3 (OSB-3): uiga ma faʻaoga

Aʻo faia le galuega i fafo i le fausiaina, e taua tele le faʻaaogaina o mea lelei e le talafeagai i soʻo se tau. Faʻasaga i le faʻavae (OSB) o se sui taua o mea taugofie, ae sili ona lelei. O ona uiga sili ona lelei e maua manino ai le lelei i le faʻatinoina o faʻamatalaga manino mo puipui i totonu ma fafo o fausaga.

Faʻatino le faʻavae OSP-3 (OSB-3)

Faʻasaga i luga o le faʻailoga, masini. "Faʻatinoina le lalaga laupapa" - mea faʻapipiʻiina mai i le tolu laulau faʻalautele (faʻasolo) laupapa. O le faʻatulagaga o tupe meataalo i le OSP-3 ei ai lona uiga faapitoa:

  • totonu vaega ei ai se faʻalautelega i luga;
  • fafo vaega o loʻo i ai se faʻatulagaga umi.
Faafetai i lenei tekinolosi, malosi malosi ma le tetee atu i mea maualuga e ausia.

O le gaosiga o papatusi e faia i masini faʻapitoa faapitoa, o loʻo faʻaumatia ai le fafie (tuʻuina atu), ona maeʻa maeʻa lea i faʻapipiʻi faapitoa.

E te iloa? O le faagasologa o le faʻagogoina o tupe meataalo na nonoina mai le alalafaga taumafa, aemaise lava, na faʻaogaina le tekinolosi o le faʻamago i le gaosia o pateta pateta.

O le vaega mulimuli o sauniuniga o le faʻavasegaina o tupe meataalo ma lona teena e tusa ai ma uiga. I le gaosiga o le OSB, e mafai ona i ai i lalo ia meataalo laupapa mea nei:

  • i le umi e oo i le 15 cm;
  • i le lautele i le 1.2 cm;
  • i le mafiafia i le 0.08 cm
O le faagasologa o le faʻafouina (o lona uiga o le faʻaaogaina o resins) ma le gluing i le taimi o le gaosiga e faia i le faʻaaogaina o resini laupapa ma le wax ma le faʻaopoopoga o iniseti ma antiseptics (faʻataʻitaʻiga, boric acid), ma ituaiga ituaiga resins e faʻaaoga mo totonu ma fafo.

I le faaiuga o le gaosiga, o loʻo tuʻuina atu i luga o faʻatautaia le laulau meataalo o le masini i luga o le vaʻaia, a maeʻa ona latou tosoina ma tipi i luga o le faʻatusa tele. I le gaosiga o sea gaosiga, ua maua ai se mea e maua mai i se ituaiga tele, ua faia saʻo i luga o meaʻai laupapa, ua faapipii faʻatasi ma le vevela faʻamalosi mai le maualuga o le vevela i totonu o le lomitusi ma togafitia i vailaʻau e faateleina ai le tetee i tulaga o le tau.

E taua! O le maualuga o le gaosiga o le gaosiga e faʻamautinoa ai le tulaga o le "tetee i le afi" o mea.

Faʻavasegaga

Faʻasaga i le laupapa e tusa ai ma tulaga masani a Europa ua taliaina e ituaiga:

  • maualalo le malosi mo le faʻaaogaina i potu e maualalo le maualalo - ituaiga OSB-1;
  • maualuga malosi mo le faʻaaogaina e avea o se faʻailoga lagolago i potu e maualalo le maualalo - ituaiga OSB-2;
  • maualuga malosi mo le faagaoioia i tulaga maualalo maualuga - ituaiga OSB-3;
  • mea umi umi mo le faʻaaogaina o se lagolagosua lagolago i tulaga maualalo o le faʻamafanafana - ituaiga OSB-4.

Faʻalagolago i le faʻaogaina o fafo, OSP-3 ua vaevaeina i ituaiga nei:

  • ma togafitiga faaopoopo (susulu);
  • e aunoa ma se togafitiga faʻapitoa (le faʻaumatiaina);
  • faatasi ai ma le maeʻa (tagi);
  • tasi le itu ua vane (varnished);
  • ufiufi i le laminate (lalagaina).

O le ituaiga o ipu e faalagolago i le vaega o lona talosaga. O le maualuga ma le malosi o papatusi, o le maualuga o le tumau i lalo o avega mamafa i tulaga faigata. O lenei uiga o le OSB e afaina ai le tau o mea, talu ai le maualuga o le makaina o mea, o le maualuga o le tau.

Toe faaleleia i totonu o se fale poʻo se fale e manaʻomia ai sauniuniga amata muamua. O le mea lea e aoga ai ia te oe le aʻoga: pe faapefea ona aveese le vali mai puipui, ma faʻamamaina mai le taualuga, auala e faʻapipiʻi ai le pepa ata, pe faapefea ona uʻu vai i totonu o se fale tumaoti, pe faapefea ona fai se puipui puipui ma se ki, auala e fai ai se pupuni laupapa ma se faitotoa poʻo le auala e fai ai puipui puipui faʻamau.

Faʻamatalaga faʻapitoa

O le fausiaina o nei mea i le taimi nei ua mafai ai ona tatou gaosia oloa ma soʻo se uiga faʻapitoa.

OSP-3 ei ai faʻapipiʻupu eseese:

  • tele e mafai: 1220 mm × 2440 mm, 1250 mm × 2500 mm, 1250 mm × 2800 mm, 2500 mm × 1850 mm;
  • o le mafiafia o le ipu atonu e: 6 mm, 8 mm, 9 mm, 11 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm.

Vitio: vaaiga lautele ma mea totino o OSP OSB-3 Pauna faʻalagolago i le tele ma le mafiafia o le OSB ma e mafai ona ese mai le 15 kg i le 45 kilokalama.

OSB maualuga - 650 kg / m2, lea e tutusa ma le tele o plywood.

E te iloa? E mafai ona faʻamalosia le malosi o le fagasolo i luga o laufanua e tusa lava pe a uma le 24 itula o le galo i le vai.

O le filifiliga o le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai i le faʻaaogaina o le meafaitino ma aiaiga mo le teuina pe a manaʻomia. O le tele o mea e teu ai fesoasoani e fesoasoani i le teuina i totonu o se fale teu oloa ma le faʻaitiitia o le faʻamamafana ma le lelei o le ea.

I le toesea o ia tuutuuga, e tatau ona teu malu i lalo o ata tifaga po o se faʻavaa; e taua le vavaeeseina o papatusi mai itu uma i le ata tifaga mai le faʻalauiloaina o le siosiomaga.

Mama

Faʻasaga i le laupapa i luga o ona uiga e iai uiga lelei lelei:

  • o le natura o meafaitino matagofie i le gaosiga e fuafua ai le lelei o le siosiomaga ole OSB;
  • tau talafeagai e faia ai mea e manaomia;
  • na faia i luga o meataalo laupapa, o le mea lea, ei ai sona mamafa mamafa;
  • OSB e faia mai mea masani masani e faigofie ma faigofie i le galuega, o lea e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o mea faigaluega faʻapitoa;
  • o le faʻasalalauga o laupapa meataalo e maua ai e le komiti fetuutuunaiga, e talisapaia lenei uiga pe a galue i luga o luga;
  • faʻasalalauga faʻasalalau e mafai ai foi ona taofiofia mamafa mamafa o loʻo faʻaaogaina;
  • laupapa lelei laupapa ma le vevela, tuʻuina atu o uiga taua ma OSB.

Faʻafitauli

I le eseesega ma le tele o tulaga lelei, o nai faaletonu o le PCB e itiiti lava O le mafuaaga autu mo lo latou i ai e faalagolago i le kamupanī:

  1. Ole aofaiga tele o pefu laupapa e mafai ona faʻaaogaina pe a galulue ma le OSB e manaʻomia le tuʻufaʻatasia o mea puipui (foe, masini, totigilima). E le gata i lea, o se mea na faʻatautaia e ala i le gaosia o vailaʻau, o le ulu atu i le bronchi ma le nofo ai iina, e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi poʻo nisi faʻalavelave i le gaioiga o totoga o le tino.
  2. Mo le gaosiga o le OSB maualalo, o resins ma vaega phenol-formaldehyde e mafai ona faʻaaogaina, lea e mafai, i le taimi o le faʻaogaina o le mea, ona mafai ona tuʻuina atu mea oona, mea inu i totonu.

E taua! Faʻaaogaina i le gaosia o le maualalo o laʻau lelei e faʻauʻu ai le ola ma le teuina ole OSP-3.

Talosaga

Aotelega o le faʻatautaia o faʻailoga lautele e lautele. I le taimi o galuega i totonu, PCB e faʻaaoga:

  • mo le faaleleia o fola;
  • puipui puipui ma sooga;
  • fausiaina o fausaga, e aofia ai fofusi ma solo;
  • i le gaosia o mea faʻapipiʻi poʻo mea e teu ai.

Mo galuega i fafo, o PCBs e faʻaaogaina:

  • e pei o le taualuga o le faavae mo le tuʻuina o se pusa tioata; Faʻaaogāina o le OSB mo le tuʻuina o faʻamau ma le ufiufi o puipui puipui

    O le a aoga mo oe le faitau i le auala e faʻatu ai se fale ma se manatard roof, faʻapea foi le auala e fau ai le taualuga ma le ondulin poʻo le uamea.

  • mo le faʻaogaina o fafo o puipui puipui;
  • mo fausaga faʻapusa i fafo, e aofia ai ituaiga eseese o fencing.
O le tulafono autu mo le faʻaaogaina o le sitaili o le faʻasologa o mea e tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma o latou faamoemoega faamoemoeina, e pei ona faʻaalia e le latou makaina.

O kamupani sili ona lelei i Rusia

O uiga lelei ma le tau maualalo o le OSP-3 o loʻo faia ai mea e manaʻomia, ma o lona gaosiga o loʻo i le tele o atunuu i le salafa o le lalolagi. Pau lava le eseesega taua o le i ai o tekinolosi tekonolosi ma faʻafouina fou i le gaosiga a le Europa o le faʻatautaia o faʻailoga, lea e atagia tonu i le lelei o le meafaitino.

Mo tagata gaosi Rusia, o loʻo i ai foi tagata gaosia oloa maualuga, e aofia ai le OSP-3, e mafai ona tauva ma tagata gaosiga Europa.

E taua! O tau mo oloa Rusia e sili atu ona maualalo nai lo Europa, lea e faʻatau ai oloa.

O tufuga aupito sili ona lelei i laupapa faʻapitoa i Rusia o:

  1. MLC "Kalevala"Faatasi ai ma se gaosiga o le gaosiga e sili atu i le 600,000 m2, o loʻo i totonu o le Republic of Karelia.
  2. Kamupani "STOD" (Tekonolosi o laupapa i ona po nei), faatasi ai ma le gaosiga o le sili atu i le 500,000 m2, o loʻo i le taulaga o Torzhok.
  3. Kronospan plant (Kronospan)Faatasi ai ma le gaosiga o le gaosiga o le sili atu i le 900,000 m2, o loʻo i ai i Yegoryevsk.

Ina ia fesoasoani i le faʻatinoga vave o le fausiaina o le fausaga, o le galuega e le manaʻomia ai le "sili taumafaiga" ma mea faigaluega faʻapitoa. O mea taua o le meafaitino e aofia ai le tele o faʻalapotopotoga, faʻasalalauga talafeagai ma tau maualalo. O nei uiga lelei e tele taimi sili atu nai lo le faaletonu o le OSP-3, ma o le faʻaaoga lelei o papatusi e mautinoa ai le maualuga o le taotoga.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Faʻavae Plate OSB "Kronospan" - pei ona foliga mai, o se mea manaia. E faigofie ona galulue ma. E faigofie lava ona tipi i le toetoe o soʻo se meafaigaluega i luga o le laau, ia avea o se hacksaw, jigsaw poʻo se tagata faʻataʻitai ma se uila tipi i luga o le laau. O le mea saʻo lava lea ou te faʻaaogaina.

E faigofie ona tipi, e aunoa ma ni tupe meataalo. O le mea autu e le o le faanatinati.

O le tele o le faʻaaogaina o sea ituaiga mea lautele e lautele. O se tasi o loʻo nonoa le taualuga, o loʻo faʻaaogaina e se tasi e avea o se mea mo le vaeluaina, na ou vaʻaia foi na latou tosoina le faletaavale mai totonu, ma o lea ou te faʻaaogaina le slab OSB 9 mm. e ufiufi ai le taualuga i lalo o le auala faʻapipiʻi.

O le meafaitino e atoatoa le lamolemole, lapisi pepa 1.25 mita i le 2.5 mita.

E pei lava o lenei. O le OSB-3 OS o le puipuia lea o le susu, ae le o lona uiga e le susu. O le vaiaso i le timu e le taua tele mo ia, ae e le aoga le inu i le vai. Mo faapitoa potu malulu ei ai isi mea. Ou te fautuaina o se mea e sili ona talafeagai mo le tele o ituaiga o galuega. Sa ou faatauina mai se OSB-plate i le taumalulu e oo lava i le tau o le 14 Belarusian rubles per page. Ole tau e tusa ma le 17 ruuga, ae afai e te tilotilo i faleoloa e mafai ona e maua se tau e sili atu le taugofie. Ole mea e le taugofie, ae leai ni filifiliga faapitoa. I lalo o se laupapa faʻapipiʻi po o se laupapa faʻataʻamilosaga e taoto faʻatasi, poʻo OSB se ipu. O le pepa komiti e tusa ma le 3 taimi sili atu ona taugata.

Cool-hlopetc
//otzovik.com/review_4958005.html

O le tagata lava ia, na ou faia se fola mo au lava i lenei fale, ma e mafai ona ou fai atu e le sili atu le leaga nai lo le laminate e sili atu! E i ai laʻu tamaititi ma se kuka kuka e le fefe i le vai, e le o le tusitusi e le fiafia. Ioe, ma o le sili atu tele o le a ou fai atu o le tau ma le faigofie o le galuega, e mafai ona ou faaopoopoina ata i aʻu upu uma ma e mafai ona aoga se tasi ae aua nei e lagona le faanoanoa mo le varnish, e tatau ona faaaoga i ni tulaga se lua pe a maeʻa le galuega! Ma mo le faʻaaogaina o le lacquer, e te manaʻomia le onosaʻi ma naʻo se pulumu, i se tulaga e le faʻaaogaina le lacquer i se masini e faʻaleleia ai le masini poʻo se uila, e le o lelei tele. Ma o lona tino autu e mafai ona faigofie ona vaaia i le fale ma se eletise eletise poʻo se vili.
sssr19902006
//otzovik.com/review_1481563.html

Ou te fia faʻasoa atu ia te oe loʻu lagona lelei o le OSB plate "Kronospan". O se mea sili ona talafeagai ma talafeagai i le fausiaina ma le toe faaleleia. Muamua, matou te faʻaaogaina le ipu e faʻaleleia ai le fale, poʻo le fale. o fale na toe fausia le fola ma i totonu o le fale na faia ai e le taifau se fola mafanafana. I le aluga o taimi, sa matou faatauina se fale, fale sa matua matautia (na faigata lava ona taua o ia o se fale). E masani lava, na matou vaeluaina ma na fautuaina i matou e tagata e fausia se fale (fausiaina vave) mai le ogaumu OSB "Kronospan". Sa matou talanoaina ma filifili e fausia. O le faiga o le fausiaina na na o le lua vaiaso, na foliga mai e matagofie, mafanafana le fale, i totonu e manaia lelei le fafie. I totonu, matou te tatalaina le varnish, i fafo na togafitia i se vali vali. I le lautele, ua faamalieina i matou, matou te malolo ma le fiafia tele! Ou te fautuaina tagata uma e faʻaaoga le OSB plate "Kronospan"!
faʻailo
//otzovik.com/review_1712636.html