Tomato ituaiga

Vaega o le tuputupu ae o le meli i totonu o le togalaau, totoina ma le tausiga o tamato samasama

O le tele o fatuga o fatu ma fualaau o fualaau faisua ua faia ai nisi faigata mo i latou e fiafia e eli i totonu oa latou lava togalaau. Na amata ona faigata ona filifili, ma oso atu i totonu o le vaeluaga o fuafuaga tau maketi.

Masalo o foliga vaaia e le masani ai o le vaomago lea e sili atu nai lo le fua ma le tamato O le meli e le fiafia i ai. O ai na faia lenei filifiliga o le a le faanoanoa.

Meli paʻu o se ituaiga o tamato, o lona foliga mai muamua e mulimuli mai i fualaau lelei tele, o faʻamaʻi pipisi, faʻalelei ma le tofo lelei.

Honey drop: faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga

O se vaega o tamato o se ituaiga o ituaiga e aofia ai le meli Honey, i le faʻamatalaga ma ona uiga o loʻo i ai upu uiga ese mo le loto o le pule.

O le faia o pupuvao malolosi (e oo i le 2 m i greenhouses, e oʻo atu i le tasi ma le afa - i le togalaau) e tipi, o ona lala taitasi ua ufitia i fuifui o le afa sefulu tamai (12-15 g) fugalaau lanumeamata samasama lanu samasama, e tutusa ma lapopoa amber tetele.

O nei tamato, e mafai ona aʻafia i le 30 g le mamafa o le meli, e taʻua o le meli o le pata mo se suamalie faapitoa o le pulupulu, lea e tusa ai ma le faʻamatalaga o tagata atamamai, o le tele o le suka i totonu o tamato.

Faʻapitoa faʻaleleia O loʻo faʻavaivaia le meli

O le paʻu o le meli e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le faʻaeteete o nisi tulaga tuputupu aʻe

Tuutuuga o le totoina o tamato

O fualaau taumafa fualaau taumafa e filifilia se taimi mo le totoina, e taʻitaʻia e le tau o le seleselega. O le amataga o le fua o le paʻu o le Honey, e fautua mai, e tusa ai ma le faʻamatalaga o le ituaiga, totoina o fatu mo laau toto i le amataga o le tautotogo. O totō totō o loʻo totōina i totonu o le greenhouse poʻo le lauʻeleʻele palapala ia Me - amataga o Iuni.

Laʻu Malu Manaomia mo le Malamalama ma le Lao

O le eleele e tatau ona lelei. O le mea sili ona sili ona fiafia i ai o se eleele laulelei laufanua e aofia ai le faʻafefiloi o le togalaau aina ma le humus ma le oneone. E tatau ona tatala ma vele i vaiaso taʻitasi. A o le lūlūina, o nisi mea e teu ai le pata ma superphosphate ua faaopoopo i le eleele.

O le mataʻutia o le Meli e pa'ū e tusa ai ma le lelei o le eleele e manaʻomia ai le suia o le pito i luga o le eleele lanu meamata i tausaga taʻitasi. O le atinaʻe manuia o totoga totō e mafai ona maua i le la susulu. O le aʻafiaga o aʻafiaga o fualaau o aso puaoa e tatau ona faʻavaivaia e le malamalama faʻaopoopo i moli eletise.

E faʻafefea ona filifili se mea e faʻaleleia ai mea lelei

O le faʻamuamua (e le o le paʻu) o ituaiga o tamato O le mutia o Honey ua faaopoopo atu i ona uiga lelei e pei foi o le mafai ona faʻaaogaina ona lava fatu lelei mo le totoina. O le tipiina, fufuluina ma fufuluina tamato atoa i totonu o se sieve, faʻamago fatu na totoe (luga o se solo solo), tuʻu i totonu o ato ma tuu i se mea pogisa, lea e le mafai ona maua e muse.

A maeʻa le lua poʻo le tolu tausaga, o le a sili atu le maualuga (e oʻo atu i le 96%), ae o le siama lava e oʻo atu i le 7 tausaga. Peʻa ma fatu faʻatau i faleoloa e faʻatau faʻatasi ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina.

Totoina o Fatu Meli

A o le lūlū fatu faʻamaʻi. E faia lenei mea e ala i le galo i le vaifofo o le potassium popo poʻo le hydrogen peroxide. Ma le isi, o fatu o loʻo tuʻuina i le loloto o le 2 cm i totonu o se palapala susu.

Ona tuʻuina lea o pusa faʻapipiʻi e ufiufi i ata tifaga i se potu mafanafana (+ 22 ... +25 ° C). A maeʻa le 7-10 aso, o le a faʻapipiʻi ai le fuʻa muamua.

Totoga o le tuputupu ae Meli kuluga: auala e tausi ai fua

Tuputupuina o kulimi eseese O loʻo i ai foʻi ona lava uiga faʻafefe.

Filifiliina o fatu ma togafitiga mulimuli mo le meli

O le laʻau moni muamua o loʻo aliali mai o loʻo manaʻomia ai le suaina o tamato (e mafai ona e faʻatali mo le pepa lona lua). A uma le tele o le suāsusu, e tatau ona iai tamato i ipu eseese poʻo ipu tuusao i pusa fatu.

O le taua o le faʻatulagaga o le aoina o le pipiʻi le aʻa autu ina ia mafai ai ona maua ni aʻa fou. O le aʻa e tatau ona tanu i le eleele i le maualuga o lau.

Suiga o laau i totonu o le fale koli

O le suiina o laau i se nofoaga tumau e muamua atu i ai faʻamaʻa. Saogalupe e faʻaalu le tele o itula i le ea fou.

Greenhouse e talia malo fou i le afa muamua o Me. Ae afai, e ui lava i lea, o loʻo tatalaina le fanua mo le totoina, ona faʻaaogaina lea o aso i le faaiuga o Me - o le amataga o Iuni.

O tulafono lautele e maua ai le totoina o tamato Amene i le eleele e tusa ai ma le 40 x 70 cm fuafuaga. O le faʻaalia e faʻaalia ai o vavao i le va o laina e mafai foi ona faʻaititia i le 40-45 cm e aunoa ma le afaina o fua o le a tutupu i le lumanai - o le a faʻamaonia le faasaoina ma faʻamautuina.

O le eleele e tatau ona mafanafana, ma o le ea e le o lemu tele, lea e tatau ona faʻaauau pea ona faʻaogaina le fale koli. A tupu aʻe i le ea fou, e ufiufi laau laiti i se ata tifaga, ma o lagi uma e tatau ona i tua.

Tulafono mo le fafagaina ma le fafaga

Afai e taua le faʻafeinuina ma se vai inu lelei (e le silia ma le tasi i le 6 aso), lea e tatau ona mafanafana ma puipuia. Laʻei pito sili vaifofo vai o vailaau faʻalavelave ma mea faʻapitoa faʻamalosi e faia i vaiaso taʻitasi i le vaitau o le totoina o fatu, ma pe a uma ona totō i totonu o le fale lauʻeleʻele poʻo le fanua. A oʻo mai le ovaries, o loʻo faʻapipiʻiina togavao faʻatoʻa i fugalaʻau, lea e oʻo atu ai i le saoasaoa o le fua o fua o fua.

E te iloa? Afai e te mulumulu le palapala ile mea ole mea ole mea ole mea ole mea ole mea ole mea ole mea ole tino, ona avea lea o lona tino palapala ma mea e fafagaina ai anufe e fatu ai le humus, faʻaputuina tomato i se auala masani. E mafai e lenei mea ona faʻasaoina isi fafaga.

Faʻafefea ona fai se lagolago mo tamato

O le maualuga o le tuputupu aʻe o faʻatoʻa o le tamato O le paʻu pele na mafua, e tusa lava po o afea ma pe o fea e tupu ai, galuega faʻatupuina o lagolago malosi. Garter e faia uma i totonu o le kiona ma luga o le togalaau.

O le faʻaaogaina o Greenhouse e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le taamilosaga faʻasalalau poʻo le taʻavale. O le maualuga o le maualuga o laau i le malae vaʻaia e mafai ai ona e faʻapipiʻi i pine uumi po o le laina. E le sili atu ma le lua pe tolu fugalaau e fai ai laau, faʻasalaina ma le le alofa le laasaga tafatafa.

Auala e taulima ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi

Resistance o le Meli o le a faʻavaivai i le masani mo maʻi faʻamaʻi aiga - tuai moli, pala, lanu uliuli - e le o iai se mafuaʻaga mo le faamalieina atoatoa. Faʻaeteete faʻaeteete e te manaʻomia ona e saʻo i totonu o greenhouses, lea e masani ona tupu ma totōina ai lenei vailaʻau eseese.

Mo le gaphylaxis fufuluina o palapala ile vaomago po o le peat e faʻaaogaina. O le puipuia o le togavao ma le "Phytosporin" poʻo isi mea e le faʻasaina (antiviral ma antifungal) o le a fesoasoani i le faʻasaoina o togalaau i le taimi o le galueaiina ma o le a maua ai se avanoa e selesele ai se seleselega lelei.

E faʻaaoga le faʻaaogaina o faʻamaʻi pipisi:

  • feʻaveaʻi soo;
  • fufulu eleele;
  • pulupulu i se vaifofo o le hydrogen peroxyide poʻo le celandine.
E taua! E faapitoa lava e faasaga i aphids le togafitiga o vao ua osofaʻia ma se vaifofo o le vai ma le fasimoli tagamea.

Meli Loto Fuaina

O le paʻu o le meli o se ituaiga vave ituaiga, o lona uiga, o le seleselega o ona fua e mafai ona aveesea pe a uma le 3-3.5 masina - i le taimi e tasi ma le aoina o uluai mumu mumu. Fruiting e umi se taimi - mai le ogatotonu o le taumafanafana i le faaiuga o Setema.

Mūmū paʻu mūmūmalie: mea lelei ma meaʻai o le ituaiga

E tusa ai ma tagata atamamai ma iloiloga o le au faifaatoaga, e mafai ona faia ni lisi faʻatusatusa o le lelei ma itu leaga o le ituaiga o Tom Drop Tomato.

O le lisi muamua o le a aofia ai faʻamatalaga nei:

  1. O le au pele o meaʻai, ae le o le mauaina o le mamafa o le mamafa, o le a maua i le Meli e sili atu le pipiʻi i mea maualalo i le kalori.
  2. O le aufaipese o le fesoasoani masani mo le vaʻaia lelei ma le faʻamalosiina o puipui o toto toto o le a maua i nei tamato, ma faʻateleina mea o vitamin A lanu samasama.
  3. O le vailaʻau o loʻo i ai se puipuiga malosi i le tele o faʻamaʻi, aemaise lava i le vae uliuli ma le phytophthora.
  4. O le laau e matua puipuia i le lamala ma e le tele tele le vevela.
  5. O fatu Tomato e lelei tele ma tumau-germination.
  6. O fua laiti e fesoasoani i le faigofie o le tisa.
E te iloa? O mea lelei lelei o le suka e mafai ai ona faia le siamu mai tomato matamata o le meli.

Faatasi ai ma vaivaiga e mafai ona aofia ai vaega nei (o nisi taimi e mafua mai i le taua):

  1. Talu ai ona o le maualuga o le pipi, o le meli o le meli e le maualalo. E itiiti se aoga mo le sauniuniga o oloa faʻale-aganuʻu - suamato ma le pateta.
  2. E faʻatusatusa i isi ituaiga o tamato i nei vaega maualalo o vitamini C (mo i latou o loʻo mafatia i le maualuga o le eletise, atonu o le a faʻaopoopo).
  3. Tausiga i le faagasologa o le tuputupu ae o le meli, aemaise lava le aveeseina o laasaga, e tele se taimi.
  4. O le laau e matua mataʻutia lava i fesuiaiga i le malulu o le ea ma le taua o meaʻai o le palapala, lea e leaga mo le fua.
E taua! E le mafai ona fai e aunoa ma le pasynkovka, e aunoa ma le zaklamiv vaega atoa ma vao vao.
O le maualuga o le lelei o le Honey Drop i luga o lona le taua, i se tulaga aoao, o mea le lelei e tau atu ai i le mea moni o tagata nofo ma le togavao latou te nonofo tumau i o latou moega.

O lona lauiloa tele, ona o le faigofie ma le manaia o lona faaaogaina, ua tatau ai ona sili atu le vaʻavaʻai i le Honey Drop ma le au gaosi oloa o mea taufaatoaga.