Aseta

Pusa faʻamalosi mo le tuʻuina atu: ituaiga ma mataupu faavae o le galue, tatou te filifilia le mea silisili

Mafu fale ma fale tumaoti e masani lava ona iai i nofoaga e mamao ese mai le eletise tutotonu, o lea o se galuega taua mo latou e ona le faamautinoaina o le lafoai lelei o suavai leaga i le tausisia o tulaga mama. E masani ona faʻatautaia lenei faafitauli e ala i le faʻapipiʻi o tane vaʻa, lea o le a talanoaina.

Mataupu faavae o le taotoga

O tane faʻamaufaʻailoga o ni fausaga e fai ma vaʻa mo le faʻaputuina o otaota vale ma a latou togafitiga mulimuli ane. I tagata latou te masani ona taʻua o "tagata e nofoia." O le tane vavalo o loʻo i totonu o se lua eli lelei mo ia ma e faʻafesoʻotaʻi i le masini eletise o le fale ina ia tafe atu ai vai lafoai i totonu o lona faatanoa. Mai le pito i luga, o le fale ua tapunia ma se taualuga poʻo se fola i le aveeseina o se paipa mo le faʻaaogaina o kesi na gaosia i totonu o le tane vaʻa.

O le taʻiala o le faʻaaogaina o le fausaga e faalagolago i lona ituaiga: o nisi o fausaga e na o le faaputuputuina o otaota vale ma isi mea e maua ai le suamalie, lea e faia e le otaota lafoai otaota, o isi otaota liliu, aumaia vai faʻamamaina ile palapala.

E te iloa? Na maitauina i le taimi o le viliina i le aai anamua a Initia o Mohenjo-Daro, o le masini vaʻaia ua lauiloa o le matua i le lalolagi. Na fausia pe a ma le 2600 TLM. er ma e aofia ai le baths mo faʻamalologa masani ma se nofoaga e faʻaaogaina ai faletaele ma faletaele ma fale vai.

Ituaiga

E i ai ituaiga tane vaʻai eseese e eseese i mataupu faavae o le galuega ma le faʻamamaina.

O oloa gaogao ma le eletise

O le faʻavae o lea faiga o le toe faʻaaogaina o otaota ona o le ola o le microflora o loʻo atiaʻe i totonu o le vai. Ina ia mautinoa le lelei o le maota ma le siama, e tatau ona faatulaga se faʻaauau pea o le okesene.

Mo nei faʻamoemoega, o loʻo faʻaaogaina se compressor ma faʻaopoopoga faʻavasegaina.

O lea faiga e fesoasoani i togafitiga lelei ole suavai lafoai, aveese vai mama i totonu ole eleele, faʻafefeteina le ea ma gaʻo i totonu o le vaʻalele, ma faʻasaina otaota palapala i le pito i lalo o le faʻavae faʻavae seia oʻo i le faamamaina atili.

Anaerobic oloa

O lenei ituaiga o tane masini e masani ona maua i fale o le taumafanafana, talu ai e taugofie ma e sili ona lelei mo nisi taimi, faʻaaoga taimi.

O le taʻiala o le faʻatinoga e talitutusa lava ma le faʻatinoga o le masini muamua, ma na o le pau lava le eseesega e aofia ai le aʻafia ole siama ole siama i le faagasologa o otaota otaota, o mea ia e le manaʻomia le okesene mo le ola.

Mo le faʻavasegaina o le dacha, o le a aoga mo oe le aʻoga pe faʻapefea ona faʻapipiʻi se vai inu vai i ou lava lima, pe faʻapefea ona faʻapipiʻi se soʻo ma se ki, auala e faʻapipiʻiina ai le vai mai se vaieli i totonu o se fale, pe faapefea ona fai se taualuga o le fale.

O le faʻaaogāina o le faamamaina e le ese mai se tanuma vaʻaia ma le eletise: fufuluina o le vai, faʻapala.

I le anaerobic septic tanks, e 2 ituaiga, e fuafua i le auala e faamama ai le tane.

Faʻasalalau

O le masini suavai ma le faʻamalosiina o masini e masani lava i le mamanu ma le laʻititi i le telē, lea e lelei mo se nofoaga laitiiti ma sina faʻaaogaina o le vai.

O le faʻaaogaina o le faʻavae e tutusa lava ma se vaʻa masani masani: o le otaota e faʻaputuina i totonu, pe a faʻatumu le tane, e valaʻau le ashenisation auaunaga ma pamu i fafo.

O le lelei o le masini e faapea ua faʻamaufaʻailogaina ma e le faatagaina le vai eleelea e ulu atu i le eleele.

Faʻaleleia masini

O se tane faʻapitoa e faʻamalosi ai masini e mafai ai ona e faia e aunoa ma le pamuina o otaota faʻatasi ma le fesoasoani o vaʻa laʻu afi. O se tane faʻapitoa e faʻaaogaina e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga o se faamama masani: e tele ni vaega faʻasolosolo e ulufale atu i totonu o le mamanu lea e pasia ai suavai leaga, faasolosolo malie ona faamamaina ma faʻapalapala i tane.

O ia vai i le vaega faaiu o togafitiga e mafai ona lafoina i le eleele e aunoa ma le afaina ai le siosiomaga.

Lisi sauniuni

O le mea e lelei ai ma le toomaga i le tele o tagata e umia nofoaga ia e le o tuʻuina atu i le vaituloto tutotonu, e le o manaʻomia nei ona fausia ni vaʻa suavai i latou lava.

Afai ei ai sau avanoa tau tupe, e mafai ona e faʻatau ni masini faʻapipiʻi-faʻapipiʻi:

  • E sili ona lauiloa i le va o tagata nonofo i le mafanafana, o se laina o tane vaʻa ma le togafitiga o le eleele i le gaosiga "Triton Plastic" faʻatasi ai ma se igoa ofoofogia "Tanie". O vaega iloga o lenei ituaiga e maualuga le malosi o le pipi, se mamanu faigofie ma le tele o filifiliga mo ni atotupe ma manaoga. E le gata i lea, o loʻo gaosia e le kamupanī ni avanoa mo oloa gaosi ma se mea faʻapipiʻi e faʻateleina ai le mamafa o le tane. Talu ai o loʻo i ai se tulaga maualuga maualuga o le faʻamamaina, o le a tatau ai ona ave ese le palapala mai le tane i le tele o taimi nai lo nai masini faigofie.

  • Vaʻaia autasi i luga o le eletise "Bio-S" ua faamoemoe mo nofoaga o le atunuu. O uiga iloga o se tane faʻapitoa vavalo - paʻu ma le mama o le mamanu, ma le foliga o le tane e mafai ona tuʻuina atu se uta tele. I le faʻaopoopoga, ua maeʻa faʻamaufaʻailogaina le tane vavalalata ma mafai ona faʻapipiʻi i soʻo se eleele, tusa lava poo le a le maualuga o le vai, ma i le mea e tupu ai le malosi o le eleele e mafai ai ona faʻafetaia le galuega ona o le tele o vaega ole suauu. Mai le faʻaaogaina o sea oloa, e mafai ai ona tuʻu ese atu lona tau maualuga ma, tusa lava pe laʻititi, le tau o le eletise.

  • Faʻasalaga kamupani "Biofor" e galue tutoatasi i le eletise ona o le faagaoioia o le eletise lafoai suavai. O lona toesea i luga o le tane vavalalata e iloagofie ai, lea e mafai ai e le mamanu ona faʻasolosolo taimi umi, vaʻa malosi ma le leai o se faʻaoga. O le pito i lalo o ata taugata.

  • Faʻamau faʻamau "Yunilos" O se sui o tane vaʻa faʻaogaina, e faia i paʻu paʻu mafiafia, ma lona tikeri o le faʻamamaina o le suasami e oʻo atu ile 95%. O loʻo i ai se olaga umi galue - e oʻo atu i le 50 tausaga. O mea le lelei o le mamafa tele o le tane ma le taumafa eletise, ona o le i ai o se pusa malosi.

E taua! Faʻatau na o le gaosia o mea gaosia e le fale gaosiga, ona e maua mai i le maualuga ma lelei le palasitika, lea e mautinoa ai le saogalemu o le latou faʻaaogaina.

Fai oe lava ia

Afai e leai sau tupe e faʻatau ai se masini tapuni maeʻa, ae e te iloa le auala e aoga ai, ma maua ai le poto masani faʻainisinia, e mafai ona e taumafai e fausia se pusa o oe. Mafaufau i ituaiga sili ona lauiloa o ia ituaiga oloa.

Aoao pe faapefea ona e faia ou lava lima mo le alatele vaʻaia, lauʻeleʻele teuteu, faʻaogaina o togalaau, maʻa maa, togalaau lauusiusi, moega fugalaau, ala papa, vai vevela, taʻavale, moega fugalaau o paʻu, gabions.

O paʻu

O taavale afi faʻaaogaina e mafai ona avea ma se faʻavae lelei mo se faigamaʻe i le lumanaʻi. O otaota lafoai o le a aofia ai ni tane se 2, o ona puipui o loʻo fausia i paʻu (5-7 pia e masani ona faʻaaogaina).

O vaʻa o le a fesoʻotai faʻatasi ma i latou lava e pei foi o le fale faʻanatura. O le a oʻo mai le vaitafe i le masini muamua ma oʻo ai, i le mea moni, o le taimi muamua o le faʻamamaina - faʻamautuina i le suavaia o vaega tetele o otaota i le pito i lalo.

Matamata i se vitio pe faʻapefea ona fai se paʻu paʻu e teu ai oe.

Ma, oʻo atu i le maualuga o le vevela, o le vai faʻamamaina o le a tafe atu i le vaega lona lua, tele i le lapopoa. I lana galuega e faanatinati e liliu le siama mo le faamamaina atili o le faamama.

O le lelei o lenei filifiliga e taugofie, taugofie ma televave le fausiaina o le fausaga.

E leai se masalosalo, o loʻo i ai ni itu i lalo:

  • le lelei le puipui o puipui, lea e mafai ona aʻafia ai le afaina o le suavai i le palapala;
  • masani lava o se tamai tane taʻavale e mafai ona tatalia se tele o otaota otaota;
  • O se vavao suavai e sili atu ona talafeagai mo le tuʻuina atu, i le mea e leai se vai faʻaauau ma le tele.

Sini mama

E tele lava ina faʻaaogaina e fausia ai se tane faʻamautu o sima sima. Mo le fausiaina o se masini e sili ona lelei mo le faamamaina, 9 mama sima, 3 vaieli eli ma 3 manholes vavave o le a manaomia, lea o le a mulimuli ane ufiufi i le faavaa.

Faʻamaufaʻailoga mai sima sima e fai oe lava: vitio

O loʻo eli i le laina 1, e laʻititi le lautele nai lo le uumi o mama. I le pito i lalo ole lua lua vaieli, e sasaa i luga se sima ma o loo uu mama e faʻaaoga ai le paʻu, e tumu ia sooga i le tioata vai, ma aumai paipa paipa.

O le pito i lalo o le pu lona tolu, lea o le a maua ai le vai mama, ua lilofia i le iliili.

E taua! E lua vaieli e lua e tatau ona vaʻaia ina ia le aʻafia ai le palapala ile vai.

O le lelei o lenei metotia, o le faʻaaogaina lea o se vaʻa suavai e ala i le faʻaaogaina o otaota faʻamaʻi e faʻaaoga ai siama faʻamaʻi ma anaerobic:

  • o se tane faʻapitoa e le manaomia ai le tau eletise ma isi faʻamaumauga;
  • tau maualalo o meafaitino ma le vave fausiaina;
  • tele lapisi o tane tane.

Faʻamau e aofia ai i le telē tele o mama:

  • faigata ona faʻapipiʻi mea i le 'upega tafaʻilagi;
  • meafaigaluega faapitoa e manaʻomia mo le faʻatulagaina o masini;
  • O le faʻaaogaina e mafai na o na o vaega tele ma o le a le aoga mo vaega laiti.

Fale maa po o piliki

O le fausiaina o tane suauu mai piliki e sili atu ona taatele nai lo sima sima, talu ai o le galuega i lo latou fausaga e sili atu ona faigofie. O le potu sili ona masani ona faʻaaogaina poʻo le lua potu o le fausaga. I le avea ai o se tulafono, o ia tanini ua mamanuina mo se vaega itiiti o le tafe.

Atonu e te fia iloa pe faʻapefea ona faia se pa laau wicker, o se pa o gabions, o se pa mai se manoa o le filifili, o se pa e faia i le pa.

O le fausaga e aofia ai le saunia o lua e tusa ai ma le numera o potu faufale, i le pito i lalo o le oneone e tusa ma le 30 cm le mafiafia.

O le foliga o le lua e mafai ona faaluaina ma taʻitoʻatasi, ae o le filifiliga sili ona faigofie e faʻasalalau, talu ai ua lava e eli ai se lua ma, pe a faʻapipiʻi puipui, e fausia se vaeluaina i le va o potu piliki.

Matamata i se vitio i le auala e faia ai se masini sima faʻasaina i ou lava lima.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o piliki eleʻele. O le mafiafia o le puipui e tatau ona itiiti ifo i le 25 cm mo se vaʻaiga lapotopoto ma ia le itiiti ifo i le 12 cm mo le masonito faʻamau.

O le pito i fafo o le puipui e ufiufi i le omea ina ia mautinoa ai le faʻamautu lelei. Ina ia ufiufi le puipui ua faamauina, ua solo i le sima masima.

O piliki po o maa e faʻapipiʻi i luga o le sima e masani ona faʻaaoga;

O loʻo i ai foi le tekonolosi o masini masi, o loʻo faʻataatia le puipui e aunoa ma le faʻaogaina o se paluga. I lenei tulaga, o le fausaga e tumau lona malosi ona o lona mamafa ma le mamafa o elemene. O lenei metotia o le faʻataʻitaʻiga ua manatu o se mafuiʻe, ona o le mamanu e tumau pea le fetuʻunaʻi ma e le maua ai ni tafe i le taimi o le mimilo, i se faaopoopoga, e matua faigofie lava ona faʻavae pe'ā tatau.

O le le lelei o le fausiaina o se maa poʻo se piliki piliki e vaivai tele ma o le taimi tele e tau mo le fausiaina.

Faʻafaigofie Eurocubes

O le toʻatele o tagata e faʻaaoga penisini palama mo le fausiaina o se tane faʻapitoa i le atunuu.

I le taimi muamua, o Eurocubes o ni koneteina e fai i le palasitika uumi i totonu o se uʻamea uamea, ua fuafuaina mo le felauaiga o vai. E masani ona faʻatau mai i latou e nonofo i le taumafanafana mo le teuina o se vaega o vai. O sea vaʻa e faigofie lava ona faʻaaoga e pei o se paʻu i totonu o vaega laiti ma sina vaega tele o suavai leaga. Mo le faʻapipiʻiina o le pusa, ia eli le pu avanoa, pe a tuʻu le vaa.

O le lelei o sea ituaiga masini e taugofie, faʻapipiʻi faʻapipiʻiina, faʻagata ma tumau.

O le pito i lalo o le malamalama o le pusa, ona o le mea e mafai ona folau, ma le mea e sili ona vevela o le gaosiga, lea i lalo o le mamafa o le palapala o palapala e mafai ona suia foliga.

Faʻamau faʻamau

Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga i le tulaga o le faaleagaina o eleele pe lolovaia foi le upega tafaʻi ma le suavai, e taua le fuafua lelei o le tele o le vai.

E leai se faʻafitauli i lenei mataupu: o loʻo i ai tulaga faʻapitoa e faʻamaonia ai le maualuga o le gaosiga o le tane, fuafua i luga o le numera o tagata ola ma le fua masani masani o suavai lafoai, ia amanaʻia aso e tolu aso. O le mea lea, 200 lita o vai suavai i aso taʻitasi e faʻapitoa i tagata taʻitoʻatasi, i le faasologa, mo se aiga o tagata e toʻatolu, faʻapitoa i se aso e tolu aso, o le tane e 1,8-cubic mita septic tank e sili ona talafeagai. m

I le faʻatinoga, e tele mea e faʻapipiʻiina ai tane laiti tele ina ia mafai ai ona faʻaola avanoa ma tupe, ae aua neʻi galo o loʻo matou talanoa e uiga i le saogalemu o lau 'upega tafaʻilagi, o lea la e le talafeagai tupe faʻapolopolo i lenei mataupu.

Le eleele ma lona aafiaga i le filifiliga

Ina ia aloese mai faʻafitauli pe a faʻapipiʻi ma faʻaopopo atili le faʻaaogaina o se vaʻa suavai, e tatau ona amanaʻia mea e sili ona taua o le palapala e tatau ona tuʻu ai:

  1. Muamua lava, o le maualuga o le suavai i luga o le saite ua fuafua, ma e faalagolago i lenei, ua filifilia le loloto o le vaʻa. Afai e latalata le vai i luga o le eleele, e mafai ona manaʻomia nisi vai susu.
  2. O le faʻaleleia o le eleele ma le tele o oneone o le filifiliga aupito sili lea mo le faʻapipiʻiina o le tane e le manaʻomia ai ni laasaga sauniuni faapitoa.
  3. O le eleele, lea e amata mai ai papa papaʻe, e masani lava e le aʻafia ai le susu, o le mea lea, i lenei tulaga, e sili atu le taofi o filifiliga i luga o tane masini anaerobic o le faʻalauteleina o ituaiga ma le faʻamaloina mulimuli ane e se mea e faʻamamaina ai.

E te iloa? Aʻo le i faʻatautaia le faagasologa, na galue ma le lima lima taavale afi, o lea na faʻatagaina ai i latou e faia lenei galuega lē lelei i le po. Sa faʻaaogaina otaota e avea o se faʻalalaʻau, ma na taʻua e tagata o le "auro i le po". O le mafuaʻaga lea na taʻua ai ia tagata pogisa o le auro.

O le mea lea, na matou iloa ai se vavao faʻasaina ma faʻamaonia ituaiga o lenei masini, le faiga o le gaioiga, ma le faʻapipiʻiina o loʻo i ai i le dacha. E mafai ona faʻauʻuina e tusa lava pe mamao ese mai lou fale vevela mai le fale eli vaitaimi, o le a le faigata le faʻatautaia lelei o le faʻaaogaina otaota e faʻaaoga ai sea fausaga.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

I totonu o le masini sosoʻo, o le methane e tuʻuina atu (mea pāpā) ma le hydrogen sulfide (mea manogi ma mea vevela). E tatau ona aveese mai ai. Faatasi ai ma le fesoasoani a le ea. E le gata i lea, o soʻo se gaioiga (e aofia ai vailaʻau oona) e faʻaaogaina e oloa o lenei tali.

O meaʻai, e taʻua i latou o paleni faʻaopoopoga. E manaʻomia pe afai e sili atu le loloto o le tanuina o le tane i totonu o le vaituloto.

Andrey Ratnikov
//forum.vashdom.ru/threads/septik-dlja-dachi-pomogite-opredelitsja.19932/#post-80799