Fua o le gaosiga

Featherdog: faʻamatalaga, mea aoga ma le faʻaaoga, recipes

O le i ai i le steppe, e le mafai ona e faamemelo i se laau toto i le matagi ma le agamalu, moli, lauulu "lauulu". Latou te feosofi i le matagi, latou foliga matagofie. O lenei laau e taʻua o se mutia fugalaau. I le faaopoopo atu i le foliga matagofie, o ia foi ua faamaloloina meatotino.

Faamatalaga lautele, ituaiga ma meaola

E iloa uma e tagata le foliga o le fugalaau, aua e tupu tele i se nofoaga tele.

O le tele o vaega o loʻo faʻatupulaia i saute o le vaega Caspian, o itu i mātū o Aferika, o le itumalo o Gobi, e oʻo lava i vailaʻau.

O le tuaoi i matu o le tuputupu ae o se vaega o le tau le tumau, lea e ui atu i Eurasia i Europa i Sisifo, totonugalemu o Rusia, le Urals i Transbaikalia. E ola le kovyl i le itu i saute ma le maualuga i luga o le vaomatua-steppe, suauu pasese, i le semi-desert.

E mafai ona vaaia vao i luga o laufanua matutu, i luga o mauga maualalalo, nofoaga papa i lalo o papa ma e oo lava i papa e mafai ona toto ai laau. Faʻalagolago i le mea e tupu ai le mutia vao, i le a le sone, o lona foliga mai ua fuafuaina.

O mea masani i Eurasia o:

  • fuga vao;

  • fuga lauulu lauulu;

  • fululelei matagofie;

  • Fuga vao ma isi

E te iloa? Faatasi ai ma tagata, o le mutia fulufulu e iai isi igoa: kovyl, kipets, hairs, martin flax, oti mamoe, pele, sulu, pernik, tirsa, sosoʻo, mutia siliki.

E ala i le ituaiga - o meaʻai o le cereal. O le aʻa e oʻo i le maualuga 0.6-0.8 m. E puupuu le rhizome, e le fetolofi. O laulaau e matua vaapiapi, feliuliuaʻi. Inflorescences o le paniculata. O laʻau e maualuga, faʻamalosi, e oo atu i le 1 cm, i totonu o meaola autu e umi, e oʻo i le 40 cm, fulufulu "lauulu" po o le lauulu. A oʻo ina lanu lanumeamata le laau ma e le o vaʻaia fatu, e matua vaivai lava le totoa i le paʻi.

E te iloa? O fua vao e matautia tele mo manu. E mafai ona tui i totonu o le peleue, eli i totonu o le paʻu, mafua ai le mumu ma le suppuration.

Tuputupu ae i ni vaega, vaovao mafiafia. Faʻapenaina e fatu, lea e ave le matagi. O se faʻamatalaga puʻupuʻu puupuu lea o le mutia fugalaau.

Vailaau faʻamaʻi

O le vailaʻau o le mutia ma fatu e leʻi suʻesuʻeina. E ono mafai ona faamatalaina lenei mea e le mea moni e faapea i togafitiga faʻapitoa, e toetoe lava a le faʻaaogaina le mutia fulufulu. E naʻo le iloa e uiga i le vailaʻau faʻasolosolo o le laau, i le vaitau o le vavao o le mutia e oʻo atu i le 10.8% o le palatini, e oo atu i le 2.7% gaʻo, e oo atu i le 35.3% fiber. O lau o loʻo i ai cyanogens, aemaise lava - triglovinin.

Mea tau vailaau

O mea aoga o le fugalaau vao e lauiloa i faamalologa a tagata. O le Cyanoids o loʻo i totonu o laulaau, i nai tootoo, o loʻo i ai le malosi ma le faʻamalosi. E le gata i lea, o decoctions ma infusions e mafai ona faʻamalolo ai le afaina, faʻaleleia le tafe toto.

E taua! O le faʻamalolo faʻamalolo i le tele o tui e avea o se mea oona.

Faʻaaogaina togafiti

O le faʻaaogaina o le fuga o le fugalaau i tala faʻasolopito a tagata ua lautele.

O vailaʻau e maua mai i laau aoga e aoga mo le tele o faʻamaʻi:

  • tele sikula;
  • maʻi faʻamaʻi;
  • solofanua;
  • faʻamaʻi (aemaise lava le unilateral pe a maeʻa le taia);
  • rūmāmatika;
  • prostate adenoma.
Osti (fatu) e faʻaaoga i le aoina.

Aoao atili e uiga i le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu: anufe, kupena, derbennik, wormwood, cumin, sage, chervil, catnip, swimsuit, kalave

Aoina mai ma sauniuniga mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi

O vailaʻau faʻapitoa e taua o le mea totino atoa: ma fatu, ma fatu, ma togitogi i lau, ma aʻa. O le mea lea, muamua mo le mea faʻasili, matou te aveese le mutia i le aʻa. O le aoina o loʻo faia i le taimi o le faʻatoʻaga ia Me-Iuni. O le vao na gaosia ua maeʻa i le paolo. O aʻa e taua foi o le faamalologa. E faʻataina i le tautoulu, mamago, e pei o le mutia.

E taua! E leai se vailaau faʻamaʻi e faʻamago i le la.

O le kulupu e mafai ona vave faʻamago, e mafai loa ona e faʻaaoga. O le teuina e tuʻuina i tagapepa poʻo taga pepa ina ia 'manava ai' mea 'anomea. O mea e teuina e tatau ona pogisa, e aunoa ma le susu. O le taimi o le saogalemu e faʻaaogaina, e pei o togafitiga uma o togafitiga, 2 tausaga.

Recipes o togafitiga masani

Mo togafitiga i vailaʻau faʻataʻitaʻi faʻaaogaina fatu, lau ma aʻa o le laau. E uiga i nei mea, pe a faʻamalolo mai faʻamaʻi eseese, ua saunia ni meaʻai, teuteuga, o loʻo faʻaogaina faʻalanu, e faʻaaoga mo meaʻai ma meaola.

E taua! Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faʻasaina e mautinoa e tatau ona feutagai ma le fomaʻi.

Ole togafitiga faʻapitoa e faʻapitoa i le susu ile susu. E faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le thyroid gland, ma e aoga foi mo le maʻi pipili.

O le teuteuina o keke i le susu e faigofie. O se ipu susu e tatau ona aumai i se mea vevela, sasaa le sipuni 1 sipuni gaosi i totonu ma kuka ile vevela vevela. Mo togafitiga o thyroid, faʻapipiʻi mo le 5 minute ma faʻamalosi mo le afa itula, ma mo le togafitiga o le supa, faʻapipiʻi mo le 15 minute ma faʻamalosi mo le 1 le itula. O le mea lea, o le faʻaogaina o decoction o le a eseese. O le inu o le decoroid i le togafitiga o thyroid e tatau ona avea ma vaega laiti i le aso, o le mea teuteu e tasi e faʻaaoga mo ni mafanafana mafanafana ma mea vevela vevela. Mo le faia o lenei mea, ave se mea mama mama, faʻamama ile suavai ma faʻapipiʻi i le ua i le vevela. Ufiufi pepa ma taofi mo le 20-25 minute. E tatau ona faia lenei mea i lalo. O ia faʻavae o faʻamalologa foi mo le rūmāmati poʻo le mumū ma le tiga i totonu o sooga.

O le ae fiafia e iloa o le togafitia o le rūmāmati Ou te fesoasoani i ai: snyt, gentian, agave, afiafi muamua, anemone, offetail, basil, canuper, scorzonera, heather, woodlouse, rybinolistny mauga

O le teuteu o le mutia fugalaau i luga o le susu ma le maʻi pipili pe a uma le taʻavale e fautuaina e faʻatau faatolu i le aso ao leʻi 'ai. Latou te inu foi le teuteuina o aʻa i luga o le vai (1 sipuni i le 1 ipu vai inu).

E oʻo lava i le togafitiga o le supa, latou te faʻaogaina vao vavao o le silik ma le fatu mordovnik. I le afiafi, e tatau ona e 'ave le sipuni se tasi o le faʻafefiloi, sasaa se ipu vai inu, ma afifiina seia oʻo i le taeao. E mafai ona e faia lenei mea i se vevela. Inu, e pei o lou thyroid, i ni tamai sipuni i le aso atoa. Togafitiga i le susu susu ma o le paluga e tatau ona suia.

Faamolemole ia maitauina i siama gasegase, o le paʻepaʻe paʻepaʻe, vai, alokazia, ma le keke chokeberry ma le meli o le hawthorn o loʻo i ai aoga aoga.

E aoga tele i le faʻamalolo, mumu o sooga, rūmatism, tele le sclerosis leite mai le inu ava malosi o vao muti ma fatu mordovnikovyh. Ina ia faia lenei mea, i le 1 sipuniti o le faʻafefiloi, faaopoopo le 100 ml o le ava malosi. Faʻamalosia vaiaso e tolu i totonu o le pusa pouliuli (e le o totonu o le pulou). Faʻaaoga e pei o se paʻu i luga o se vaega mamaʻi o le tino. Mo le togafitiga o le prostate adenoma, o le baths ma le decoction o le paluga o le mutia o le mutia ma le offetail i vaega tutusa e lelei. 150 g o le faʻafefiloi 2-3 2-3 vai inu, faʻasolosolo le 1 le itula, i totonu o se pusa lapoa ma nofo i totonu. O le faʻagasologa e fai i le moe mo le 30 minute. 1-1.5 itula aʻo lei taʻele, faia se enema i le chamomile.

Contraindications ma le afaina

I fua o vailaau e manaʻomia ona e faʻaeteete, mulimuli i le fua ma le auala o le faʻaaogaina.

Togafitiga o le Herb Silk Faʻasalaga Faʻasalaga. Aʻo leʻi faʻaogaina, ia mautinoa e faia se suʻega. O aʻafiaga, muamua lava, e mafai ona avea ma mea e afaina i foliga o le mumu, paʻu o le paʻu ma le faʻaaogaina o le tino, bronchospasm - ma totonu. O le efuefu mai le mutia ma fatu e mafai ona mafua ai le ita o le respiratory tract, faatasi ai ma le tale poʻo se osofaʻiga foi o le maʻisuka.

E taua le matauina o tagata e afaina ai le allergy e faʻasaina foi: vailaau faʻamaʻi, cyanosis lanumoana, boxwood, moli, vailaʻau faʻamalolo, pito i lalo lalo o le vale, yarnotka

I le natura ma i totonu o le togalaau, e foliga matagofie lava le fuga o le fugalaau. O se faaopoopoga matagofie o le mea moni e faapea o lenei laau o se faʻailoga manaia lelei.