Carrot

Kāreti ulaula mo le taumalulu i le fale: o suʻe sili ona lelei

O fualaau faisuala suamalie e tele mea lelei. O se avanoa lenei e faʻapolopolo ai i le taumalulu, ma le faasaoina o vitamini (a uma, e iloa e tagata uma i le taumalulu lauʻeleʻele faʻatau atu i supermarkets e ese mai le taumafanafana i totonu o le vailaʻau oona). Ioe, ma o le avanoa i faʻamaumauga o le a tumau.

E tusa pe e mafai ona tafe le kāloti, ma pe o le a le o se mea e leiloa pe a maeʻa, o le a matou faʻamatala atili.

Le lelei o le faʻamaʻi

Kaloti e mafai ona teuina i totonu o se pulou, faʻaleʻeleʻele poʻo isi mea malulu. I lalo o ni tuutuuga patino, e mafai ona teu le fualaau seia oʻo i le tautotogo. Ae peitai, afai o le vevela e maualalo pe maualalo, o le koko o le koko, eleelea, mago pe faʻavaivai. E sili atu ona faigata mo i latou e tausia kāloti i totonu o le potu. I le uma, e le o tagata uma o loʻo i ai se fogafale lalo poʻo se faletalimalo ua saunia mo ia. O le mafuaaga lena o le fofo lelei i se tulaga faapena o karati ua malulu, o aoga lea e faifai pea mo se taimi umi.

E te iloa? O kālati tautotogo e lelei mo le faʻamaisa. E sili atu le suamalie ma malie.

E le gata i lea, e le tatau ona i ai se isi mea e faʻamaisa ai, aua o pusaaisa uma faʻaonaponei ua faʻapipiʻiina i mea faʻaaisaisa. O le mea lea, o lenei ituaiga o faʻatauga e le manaʻomia ai ni tau faʻaopoopo poʻo ni taumafaiga faaopoopo.

Mo tamaʻitaʻi uma, o lenei auala o sauniuniga e iai se isi faʻatelega tele: e te le tau faʻaaluina le tele o le taimi. Aʻo kuka, 'ave le ato ma faʻaopopo le aofaʻi tatau o kāloti i le ipu.

Filifiliga ma le sauniuniga o kāloti

Ae e te leʻi faʻagogo le kāloti i le kisaisa, e tatau ona e faia se auala talafeagai i le filifiliga o oloa ma filifili na o mea e sili ona maualuga. E sili atu pe a fai o fualaau faisua mai lau togalaau.

O le mea lea, o aʻa ua filifilia talavou, oona, atoa, e le pala.

E taua! E le mafai ona faʻaaogaina fua o laau toto mo le maalili. - manuia mai ia i latou se mea maualalo.

Filifili kāloti e manaʻomia tele le tele. O kopi laiti e sili atu ona tolopoina - o le a leiloa a latou meaʻai pe a faʻamaʻa.

Aʻo lei seleseleina, o fuālaʻau ua faʻamamāina mai palapala, fufulu, tiʻetiʻoti le tipi pito i luga, tipi ese le moto ma faʻalautele i luga o se solo ina ia vevela.

Faʻapipiʻi talafeagai

Aʻo faʻamago fualaau faisua, e mafai ona e filifilia le pusa mo le faʻamaisa.

Atonu nei:

  • tamai fata palasisi (pusa);
  • ipu e tasi;
  • ato faapitoa mo teu oloa gaosia;
  • aisa ma tao tao (mo paluga pateta poo kāloti kuka);
  • taga palasitika ma le keli.

E mafai ona faʻaaoga pusa laupepa masani, ae e tatau ona malosi ma e fou. A e faʻaaogaina se pusa paʻu, ia manatua e tatau ona e tuua le 1-1.25 cm o avanoa avanoa i luma o le tapuni, aʻo faʻalautele fualaau faisua pe a malolo ma latou manaʻomia avanoa avanoa.

O le i ai o fualaau faisua ma fualaʻau, e mafai ona faʻasaoina lo latou fiafia fou mo se taimi umi. Aoao pe faʻapefea ona togiina laʻau, strawberries, cherries, apples, tomatoes, porkini mushrooms, pumpkin mo le taumalulu.

Auala e malolo

Ae e te leʻi faʻamago le kāloti mo le taumalulu i totonu o le pusaaisa (e le afaina pe o le a teuina i totonu o taga po o totonu o pusa), mafaufau e uiga i lona faʻamoemoe pe a uma le faʻamalo. O le foliga o le tipi ma le tikeri o le faagasologa e faalagolago i lenei.

E taua! E le talafeagai le faʻafefe o kāloti - e tele se avanoa e manaʻomia.

Faʻasalaga

Mo le tele o ipu, o kāloti e sili ona lelei ona faʻaaogaina i se fasi pepa, faʻapipiʻi i fasi pepa, fasi manifinifi, poʻo ni nai vaʻa (pe tusa ma le 6 mm).

Toa

O keke tilotilo lelei mo oe ua faʻamago ma tuʻuina i totonu o ato poʻo pusa i mea e faʻaoga tasi. I le taimi lava e tasi e tatau ai ona mautinoa o le ea i totonu o le atigipusa e tumau pea le maualalo pe a mafai.

Ina ia faafaigofie ona e taʻavale, e mafai ona e taofiofi fasi pepa i le aso o le afifiina ma le faʻamoemoega (mo soupisi, kuka, ma isi mea) i luga o le atigipusa, ma tuu i totonu o le pusaaisa.

E mafai ona e togiina le kālati i ni auala se lua:

  1. O fualaau faisua ua totoina i luga o se fata poʻo se fata ma tuʻu i totonu o se pusaisaisa mo le 1-2 itula.
  2. O pusa tioata o loʻo teuina i totonu o pusa, faʻasaʻo mai le ea mai ia i latou, faʻamalo ma tapuni i totonu o le pusaaisa.

Muamua avanoa

Talu ai o le kālati e manaʻomia ai le kuka umi poʻo le suʻavale, ia fautuaina e faʻapipiʻi mo ni nai minute aʻo leʻi faʻamaisa. Ona - liligi ifo lea i luga o le vai malulu. O lenei mea o le a faʻaleleia le tofo ma faʻaitiitia le taimi o le kuka i le lumanaʻi.

Mo lenei ituaiga o tiketi o le a e manaʻomia ai se apa lapoa, se fagu vai ma le aisa.

E tatau ona saunia le vai aisa aʻo leʻi amataina.

Aʻo leʻi faʻamaisaina, latou te fautua mai ni falaoamata e pipiʻi, peʻa lanumeamata, pulupulu Brussels, broccoli, ma isalaʻelu.

Faʻafeiloaʻiga e faia i le auala lenei:

  1. O se ipu tele e tumu i le 2/3 o le vai ma tuʻu i luga le afi.
  2. A maeʻa ona faʻafefiloi le vai, ona tumu lea i kapoti tapuni (poʻo le atoa).
  3. A maeʻa le 2 minute, ave fualaau faisua ma vave faʻafeiloaʻi i le vai malulu.
  4. I le taimi lava e tasi (2 minute) e mafai ai e le kālati ona "mālū" e faʻavave le faʻaogaina o le kuka.
  5. O kāloti ua tuʻuina atu i totonu o se mea faʻanoanoa poʻo se mea e teu ai le vai. E mafai ona e puʻeina fualaau faisua mai le vai ma se vaimusi ma tufatufa atu i luga o se solo pepa.
  6. A maeʻa ona faʻagogo le kāloti, faʻapipiʻi i se mea manifinifi i luga o se fata. I le taimi lava e tasi e tatau ona mautinoa e le paʻi vaega.
  7. Tuu le fata i totonu o le pusaaisa mo le 2-3 itula.
O fualaau faisua o loʻo tuʻuina atu i ni vaega i totonu o fagu kuka (e sili atu le aveeseina i se vaʻa mai le fata) ma tuu i totonu o le pusaaisa.

Fualaau faisua mai a latou lava togalaau - siliva ma maloloina. Faʻasalaʻau oe lava i fautuaga a le au faifaatoaga i luga o le totoina o kāloti (pe faapefea ona totō lelei, ina ia vave ola le kāloti, faʻafefea vai, fafagaina, faʻataʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi), faʻatasi ai ma se faʻamatalaga ma uiga o le tausiga o ituaiga Samasoni ma Chantan.

Faʻatoʻa

O le tele lava o taimi, o kāloti oona e faʻamaʻa, na muaʻi faʻamamaina. E leai se tekonolosi faʻapitoa mo lenei mea: o le fualaʻau faʻapipiʻiina i lenei auala o loʻo tuʻuina atu i ni vaega ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

E sili le lelei o le faʻagogoina o kālati kuka i le tao tao. A maeʻa le kesi, ona tuʻuina lea i se ato.

Palu pateta

Mommies e le iloa pe faʻapefea ona faʻafefe le kāloti mo le taumalulu mo se tamaitiiti e mafai ona faʻaaoga lenei fua.

O kātiti o loʻo kuka i totonu o le vai e leʻi faʻasaina mo le 20-30 minute, faʻamaʻaina ma se mea e gaosia ai, faʻapipiʻi i totonu o ato ma tuu i totonu o se pusaaisa. O ia pateta pateta tioisa e mafai ona faʻaaoga lelei i le tulaga o meaai pepe.

E te iloa? O le maualuga lelei o le malulu mo fualaau 'aina, fualaau faisua, moa ma laau -18 ... -23 ° C. O lenei vevela o siama, meaola faalafua, ma le matua tuai ua taofia.

O le a le tele e te teuina

O le a le umi o kāloti tioisa e mafai ona taofiofia lo latou lelei e faalagolago i le afifiina ma masini o loʻo teuina. O le filifiliga aupito sili, o le mea moni, o se mea faʻaaisaisa e leai ni meaʻai ma le faʻatinoina o le malulu. O sea pusaaisa e mafai ona faʻamaonia le faafou ma le taua o fualaʻau. i le gasologa o le tausaga.

Afai e te teuina kaloti i totonu o se vaisaisaisa masani ma e le "faʻalavelave" i le koneteina, ona mafai lea ona e teuina 7-9 masina.

E tatau foi ona manatuaina e tatau ona tapunia le fagu ina ia le gauai atu ai le kariota i mea manogi.

Aoao pe faapefea ona saunia tomato, kukama, aniani, fasi pepa, kapisi (cauliflower, mumu, broccoli), zucini, squash, pea lanumeamata, garlic, physalis, rhubarb, celery, fatu asparagus, horseradish, mushrooms paʻepaʻe, butterta mo le taumalulu , susu

Faʻafefea ona faʻaleagaina

O le faʻamaloʻoina o kāpeti tunu poʻo kuka kuka e le manaʻomia - naʻo le ave se taga mai le pusaaisa ma lafo le fualaau faisua i totonu o le ipu i le faaiuga o le kuka.

Ae ina ia aua neʻi galo ia uiga taua o se fualaau faisua, e tatau ona faʻamalosia ma le faʻamalosi. Aʻo leʻi faʻaaogāina, ua faʻafeiloaʻi atu le kātiti tipi i le pusaaisa mo le tele o itula, ma faasolo ina faasolosolo malie lava. Ma na o le taimi lava e alu ese ai ma tuua i le vevela o le potu.

E taua! E le mafai ona e faʻamalo fualaau faisua i totonu o le microwave - o le a fasiotia uma vitamini ma o le a leai se aoga.

Carrot puree ao leʻi faʻaaogaina, naʻo le vevela poʻo le tuʻuina, e aunoa ma le faʻafefe, i se faaputuga o isi fualaau faisua ma vevela i totonu o se fafie faʻamaʻavale poʻo le microwave.

O kātiti tipi e ese siʻeseʻese i a latou penefiti mai mea faatoa seleseleina. Ma o ipu mai se ituaiga fualaau aina e pei lava o le manaia. E le gata i lea, e leai se tasi o le a lagona le eseesega, ma o le a matua lavelavea le taimi i le sauniuni o le aoauli po o le 'aiga o le afiafi. A maeʻa, mea uma e manaʻomia mai ia i latou - aumai se taga mai le pusaaisa.