Vailaau faʻapitoa

Laʻau faʻapipiʻi: mea tau vailaʻau ma fualaau mo le faʻaaogaina

Faatasi ai ma le tele o laau aoga aoga o le nofo toatasi i fafo o se laau e tasi, o le faaaogaina i totonu o le gagana faalesoifua maloloina ua maua ai se lautele lautele.

O le a faʻatatau i le pulu (aemaise lava, masani), ona o le igoa le mafaamatalaina o le mutia e le afaina ai ona uiga lelei.

Faʻamatalaga

Cockcoat - sui e tasi le tausaga o le tele o le aiga Compositae. O loʻo faʻaalia i se lanu lanu meamata-e lanu meamata, e masani lava ona oʻo i le 120 cm le maualuga. I le pito i lalo o le laʻau, o pepa laulaʻau ei ai le foliga o le fatu, e tolu lobes o loʻo i ai i le ogatotonu. I le pito i luga o cocklebur, o laulaau lanu lanu meamata, ma mai le pito i lalo ua i ai se malu malu. O le umi o laʻau e oʻo atu i le 10 cm.

E le o se mea e tasi, ae o tane e faia i le tele o fugalaau fugalaau (o le afifi o loo fai ma sui o se laina se tasi o laupepa lanuiti), ma o tamaitai e lua ona fafasi, faatasi ai ma se fasi ie lalaga. O le fugalaau e amata ia Iulai ma e oʻo ia Setema.O fua o le laau o loʻo faʻatusalia i luga o le pitiono ma sina fatu lapotopoto o se lapisi, e oʻo atu i le 1-2 cm le lautele. O fualaʻau e valiina i lanu lanumeamata poʻo le lanumeamata. Fua o le fua i le ogatotonu o le autumn.

O le totoina o se cocklebur i luga o lau 'upega tafaʻilagi e mafai ona maua mai fatu, nai lo le tele o faifaatoaga e faʻaaogaina, iloa lelei mea tau vailaau o le mutia. I totonu o le natura natura, o le laau e sili ona fiafia i eleele vaomatua ma eleele palapala, ma na oo atu i le tufatufaina sili i sasae ma sisifo o Siberia, Rusia, le tele o atunuu i Aferika ma Asia, faapea foi i Amerika.

E te iloa? O igoa o le tele o vailaau togafitiga e fesootai tuusaʻo ma o latou fale faamalolo ma maʻi, i le taua lea e faʻaaoga ai. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai le tala o le vao ua maua se igoa uiga ese, aua ua leva ona tauivi ma maʻi eseese o le paʻu: "cocklebur" - "paʻu leaga".

Vailaau faʻamaʻi

I le taimi lava e tatau ona maitauina lena mea O le vailaau oona o le laau e leʻi malamalama atoatoa., e ui lava o tagata suʻesuʻe uma e le mautonu i latou io latou manatu e uiga i mea oi totonu o le tele o iodine. Ae ui i lea, o le vailaʻau o cocklebur e faʻamatalaina e le gata i le i ai o lenei elemene. O loʻo i ai foi mea e maua ai le flavonoids, alkaloids, acid ascorbic, faapea glycosides, resins ma suauu manogi, e talafeagai lelei mo togafitiga faafomaʻi ma mo togafitiga.

Mea aoga

I le talanoa e uiga i aoga o le Cocklebone masani, muamua lava, e taua le matauina o ia togafitiga o togalaau e pei o le anti-inflammatory, diaphoretic ma hemostatic, e ui lava o le tele o laubalist e talanoa e uiga i ana tusitusiga ma le faatupuina o aafiaga i le tino.

E le gata i lea, ua manatu le au saienisi e mafai e le laau ona taofiofia ia siama o le kanesa ma faaitiitia (pe aveese atoa le masima) i maso, ia sili ona lelei mo le faaaogaina i le togafitiga o fetu.

Laʻau mai le fua o laau toto ei ai sona aʻafiaga ma le faʻamalosia i le tino o le tagata, lea na avea ma faavae mo le fatuina o se tele o faʻamaumauga mo le togafitia o le manava (aemaise lava, o le ituaiga meaola).

O nei mea uma na fuafuaina le talafeagai o le faʻaaogaina o Durish i le togafitiga o le dyspepsia, faʻateleina, afaina o gaʻo ma le vevela, o le afaina, o le tui o le intestinal, urticaria, faʻalavelave, rūmāmati ma isi faʻamaʻi. I le faaopoopo atu i ai, o le fale o loʻo i ai se tele o le aoga i le fulu o le thyroid, ma o lona faʻaaogaina e fetaui lelei mo faʻafitauli o le hormonal.

Sauniuniga o vailaau faafomai

Mo togafitiga faafomaʻi, faʻaaoga vaega uma o le cocklebur, ae o lo latou aoina e iai ni eseesega. O le mea sili lava, o meatotino o le mutia e aliali mai pe a faʻaaogaina laulaau, lala, aʻa ma fatu. Sauniuni tapenaga ma fatuga amata amata i totonu o le vaitau o laau totō ma faʻaauau pea lenei faʻagasologa seia oʻo mai le fua. O fualaau o le laau ua taua, e seleseleina i le tautoulu, ma o le aoina o le vaega eleele lalo ifo (rhizome) e tatau ona amata i le faaiuga o le vaitau o le tautoulu, o nisi taimi e oo lava i le faaiuga o Novema.

Ae o metotia o le seleselegaina o se laau toto, o ona laulaau ma fatuga ua tipi ese i le faavae tonu o lo latou tuputupu ae ma faataatia mo le malogo i se mea malulu, malupuipuia mai timuga. Rhizome ma fualaau aina ei ai fatu e tatau ona faataapeapeina i totonu o se mea malulu i totonu o le malulu ma le nofoaga matutu, mulimuli ane gaugau i taga pepa ma tuu tuu i totonu o se potu mamā ma malogo. O le aofaʻi ola ola e le tatau ona sili atu i le 3 tausaga.

Talosaga faafomaʻi

O fomaʻi faʻapitoa e le talitonu i le mafai ona togafitia faʻamaʻi e faʻaaoga ai laʻau, ae e le o lona uiga e le aoga uma. O loʻo i ai le tele o filifiliga mo le faʻaogaina o le cocklebur, ma o loʻo i ai se lisi tele o fua o fua. Manatunatu i tagata taʻutaʻua.

Toto lemu

O loʻo i ai se vaega tele o tinctures ua saunia i luga o le faavae o se cocklebur, ma i le toetoe lava o mataupu uma o loʻo totoina ai le laau i luga o le ava malosi. Mafaufau i nisi Folafolaga masani:

  • Faʻasalaina lelei le mutia ma, e aunoa ma le afaina, sasaa i totonu o se fagu na muai saunia poʻo se isi pusa, ona sasaa lea o le alcohol 40%. I lenei fomu, e tatau ona faʻaaogaina le laau mo le itiiti ifo ma le tolu vaiaso, pe a maeʻa ona faʻamamaina e ala i le gaosi, gaugau i le tele o laulau, ma faʻaumatia i le 20-30 faʻafefe tolu taimi i le aso.
E taua! Togafitiga o infusions i luga o le faavae o le cocklebur e tatau ona amata i taimi uma i se fua o le tolu i le fa taimi e itiiti ifo nai lo le tulaga masani. Ua faasolosolo malie ona faasolosolo malie le fuainumera ile vaitaimi e tolu i le fa aso.
  • O lenei fua e sili atu ona talafeagai pe afai e te manaʻomia le teuina umi o le tincture. E tatau ona faʻafefete le kulimi suamalie i le ava i le fua o le 1: 1, ma a maeʻa ona faʻafefiloi le paluga mo ni nai aso i totonu o le pusaaisa, e mafai ona faʻaaogaina nai lo le sua, ma matauina se tasi dosage o le 2ml.
  • Afai o le fale ua mamago le mutia o se cocklebur, e mafai ona sasaa i le vodka (seia oʻo i le pito i luga o le tane), pe a uma ona faʻatumu le afa o le meaʻai i vao mutia. A maeʻa ona faʻafefiloi le paluga mo le lua i le tolu vaiaso, e mafai ona e amata ave le vailaʻau 1 sipuni sau tolu i le aso.
  • O lenei fua e talafeagai mo tagata e le inu ava malosi. E tasi le tamai sipuni o laau totō e gaosia lelei e tatau ona uʻu i totonu o le ipu e tasi o le vai vevela ma mafai ona faʻafefiloi le paluga mo le isi lua itula e sosoo ai. Faʻaaogā le kulimi kulimi, 50-100 ml tolu pe fa taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. I tulaga e sili ona faigata, o le fua o le vao ua faʻaaogaina e mafai ona faʻalauteleina i le 1 sipuni tele i le vai vai, ae e le tatau ona e faia le tulafono, aua o le faʻaaogaina o le mutia o se cocklebur e le gata ina aoga, ae e aʻafia ai foʻi lou ola maloloina.

Timish Oil

Afai ei ai ni mea laiti o mea uma e sili atu pe itiiti foi le faigofie, ona suauu suauu foliga mai i le tele o galuega faigata. O le mea moni o le faʻaaogaina o le malulu o loʻo faʻaaoga iinei, ma e le avanoa i tagata uma.

E sili atu ona faigofie le faʻatau o le oloa gaosia i se fale talavai, ona faʻaaogaina lea i le tau faasaga i le psoriasis, eczema, neurodermatitis, poʻo le togafitiga o isi faafitauli. Mo faʻafitauli o le paʻu, 2-3 otaota o le vailaau e faʻaaoga i le vaega ua afaina ma solo lelei, ma sili atu le toe faia o lenei faiga ia le itiiti ifo i le faatolu i le aso.

E taua! O le suauu e matua gaʻo tele, o lea seʻi oʻo ina faʻafefiloi ile paʻu, e le mafai ona e paʻi i se mea (mo le afa itula).
O le tofo o le suauu o fatu o se cocklebur e pei lava o fatu poppy, o lea e faaaoga ai e ni faletua mo faamoemoega o le kuka.

Palu le sua

E masani lava, o le sap o se laau e faʻaaogaina na o le fou, e tusa lava pe a sasaa atu i le ava malosi ma le meaʻai, ona oʻo loa lea o se mea umi tumau. Ina ia maua le suavai manaomia, ua uma ona pasia le cocklebur i se mea e teu ai manu, ona tosoina ai lea o le sua mai fafo o le mea na maua (o le gau e fetaui lelei mo lenei faamoemoe).

E mafai e tagata matutua ona faʻaaoga vailaʻau mo le 15-20 faʻaleleia i le vai (ae aua le onā tele) faalua i le aso, ma o tamaiti e tuʻuina atu le suavai i luga o le latou tausaga: 1 le pa'ū e tatau ona oʻo i le 1 tausaga o le soifua (numera o atopa e faalua i le aso) . O lenei vaiinu e aoga tele mo le furunculosis, kanesa, siama, fomaʻi, tiga o le gutu, misa ma le pipili i le faai, ae e le tatau ona galo ia te oe tulafono saogalemu ma gaʻo faatagaina, aemaise pe a faʻaaogaina e tamaiti, e tatau ona faamaonia e le fomai.

A o le furunculosis o loʻo faʻaaogaina foi le faaaogaina o le birch sap, Lyubka bifle, clover medicinal, soapworm medicinal, Scorzoner, cornflower.

Lisi taimi

O le sauniuniga o le vaega e amata i le faia o se mea teuteu i le faavae o le mutia, talu ai le faʻafefe malie o laulaʻau o le laau ma mafai ai ona maua se vailaau faʻamalolo mafanafana.

O se tasi o taimi e masani ai fualaau sauniuni sauniuni o mea nei: mo se ipu vai vevela, e tatau ona e 'ave le 1 sipuni tele o se moa cockleberry, ma a maeʻa ona faʻafefiloi, tuu le kuluga i luga o le masini vai, ma tuʻu ai iina seia oʻo i le afa o le suavai. A maeʻa lena mea, e tumau pea naʻo le faʻatali seia maeʻa le vai, ma faʻafefe. Faaaoga se vaifofo mo le 1/3 ipu faatolu i le aso. O mea autu o lenei vailaʻau e aofia ai le faʻaititia o faʻamaʻi tiga i aso faigata i fafine, o le malosi e tau ai le lepela, ma pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma isi sauniuniga, o le vailaʻau e faʻamaonia mo le goiter ma le kanesa. O le faʻaaogaina o laau mo togafitiga i fafo e aofia ai le faʻaaogaina o faʻamau ma vai faʻamalolo. O le mea e manaʻomia i lenei tulaga, e pei o le toesea, o le leai o ni faʻasalaga i le faʻaaogaina o le laau.

Faatasi ai ma le kosi, latou te liliu atu i le fesoasoani a se ufi paʻepaʻe, o se paʻu.

Faamaloloina o le Masa

O loʻo saunia lelei le taumafataga o le taumafataga i le taua, e oʻo lava i se faafitauli matuia e pei o le kanesa o le langengal. Mo lenei faʻamoemoe, pe a uma ona inu pia faʻaaoga vao o le mutia e susunuina i vevela vevela. Mo le faʻafuaseʻi o le faʻamaloloina, o le afa-ipu o fatu e tatau ona sasaa atu i totonu o le ulo ma tuʻu i luga o le ogaumu, ma a oʻo loa ina amata mai le asu mai le pusa, e tatau ona inuina mo le 3-5 minute.

O le umi o togafitiga i lenei auala e faʻalagolago i uiga patino o le faʻafitauli o le faʻamaʻi, ae masani lava o le asu mai fatu e masani ona inuina seia maeʻa faamalolo, ma faʻalavelave faʻafuaseʻi i le 4 masina.

Sika faʻamalosi

E ala i le taʻiala o le gaioiga, faʻaaogaina le asu ma sikaleti. Mo a latou sauniuniga, e tatau ona tatu fatu o le laau, afifi i pepa nai lo le tapaa ma ulaula e pei o se sikaleti mo le tolu minute.

E te iloa? Na iloa e le lalolagi e uiga i sika ma avanoa ulaula e faafetai ai i le auvaa o le auvaa o "Santa Maria", lea sa taitaia e le taʻutaʻua o Christopher Columbus. O latou na latou maitauina Initia i le sikaleti, ulaula tapaa, ma le gaosi autu o se "faatumuina," ma talu mai le 1492, o Cuba.

Ma le manava, maʻi pipisi, faʻamaʻi o le vevela, maʻi mama

I nei tulaga uma, o le faafitauli o loʻo mulimuli mai o le a fesoa- soani e foia le faafitauli oi ai nei. fua: mo le tasi ipu tioata vai e tatau ona e saunia se tasi sipuni tele o fatu laau mamago ma tuu vevela vevela mo le 10 minute. A maeʻa le taimi atofaina, o le fagu e iai fatu e aveese mai le ipu ma faʻaoso mo se itula. O le mea na maeʻa na faʻaaoga ai le tolu ipu faʻolu i le aso.

Mo le togafitia o le manava, o le rybinolivnaya ricket, lau fugalaau, o le afiafi muamua, o vao tuitui, hazel, ash, ash-tree, cloves, buckthorn moana.

Uu manogi

Ina ia saunia se suauu lea e fesoasoani lelei e taulima ai faʻamaʻi paʻu, manaʻomia ona saunia mea nei: o le mutia ma le fua o le laau ua totoina i le paʻu, mulimuli ane tolu palu laulaʻau o le laau nutupiina ua palu faatasi ma le 200 g o le apa ma kuka i luga o le vevela vevela mo le sefulu minute. O le faʻafefiloi e tosoina mo le lua itula, ona fufulu lea ma faʻapipiʻi uma vaega o loʻo paʻu o le paʻu ma le suāuʻu i le tele o taimi i le aso.

Faʻatasi ma le faʻaogaina o le maʻa

O le togafitiga o lenei maʻi ma le faʻaaogaina o se cocklebur e mafai ona aʻafia ai fua mo le faamaloloina: 1 le sipunipuni o laau mamago mamago ua sasaa i se ipu vai vevela ma vevela seia oʻo ina maeʻa maeʻa le vai. E faʻaogaina le lua poʻo le tolu taimi i le aso mo le afa ipu i le taimi.

I faʻamaʻi fatu fatu, Voronets, nasturtium, ma parsnips o loʻo faʻaaogaina.

Lotiona

Mo loma, toeitiiti lava faʻaaogaina le faʻalauga auro, ae o le fua o loʻo i lalo ua maua ai le tele o le faaaogaina: mo le kuka o le suka latou te aveina ni tolu sipuni lapoa o le laau nutimomoia ma tosina i le tolu lita o le vai, ona togitogi lea o le cotton wads ma faʻaaoga i ni mea manua. Lanuini o le susu e fesoasoani e foia ai le rūmatika ma le afaina. E mafai ona faia ni faʻamaʻi tutusa mai i gaioiga, faʻasoʻotoga ma suauu ua saunia e tusa ai ma fua o loʻo i luga.

Contraindications

O le mea muamua lava e iloa e uiga i se cocklebur (masani poʻo le prickly) o lena mea o le laau o se mea oonama, o le mea lea, i le faaopoopo atu i ana mea tau vailaau, o loʻo i ai foi ni faʻamaoniga. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le suauu, sipuni, teuteuga, ma le faʻaogaina o se laau mo loga atonu i nisi tulaga e mafua ai sina lagona mu mumu i luga o le paʻu, aemaise lava pe afai o le paʻu e iai ni manuʻa laiti i le tulaga o le faʻaaogaina o le tino.

Faatasi ai ma le lapataiga lelei, e taua le taulimaina o le uila, o le marshmallow marshmallow, marshmallow, monster, berry yew, dodder, autumn crocus, gaosiga bathing, daphne, barberry, aconite wolf, ma le hen.

O le laau e matua faʻaseseina i le taimi o le maitaga, ma e le saogalemu foi le faʻaaogaina o vailaʻau faʻavae i luga o le tino o le ulutala o le intestinal ma le maʻi o le manava ma i le tulaga o le lagona malosi i se mea taua o se cocklebur, iodine.

I le i ai o se faʻalavelave matuia, e le mafai ona faʻaaoga teuteu ua saunia mai fatu ma aʻa, ma pe a faʻaaogaina i fafo, e sili atu le muamua ona fesiligia se fomaʻi e mafai ona suʻesuʻeina le tulaga ma filifili se vailaau taʻitasi.

E le masalomia, o le "togafiti auro", e pei o le mutia e masani ona taʻua o le cockle, ei ai le anoanoai o mea e faʻamalolo ai, ae e tatau ona e manatua pea le uiga o le fua ma e le o le mafaufau. Naʻo le tulaga lenei, o fua o togafitiga faʻaleaganuʻu o le a aumaia ai le mea e manaʻo ai.