Fua o le gaosiga

O fale pito i totonu mo lou fale poʻo lou fale

O totonu o laau o le fale e sili ona fiafia i ai le tele o faletalimalo. E fetaui ma le atoatoa i totonu eseese, fetaui ma soʻo se mea teuteu, faʻaleleia ma teuteuina io latou potu foliga, fale talitutusa, ofisa, greenhouses poʻo nai alalaupapa. O le tele o ituaiga, foliga, lanu ma lapoa o nei fale e mafai ai e tagata uma e fia teuteu lo latou fale, filifili se fugalaau i lo latou tofo ma talafeagai mo se potu faapitoa - laitiiti pe tetele.

I totonu o lenei tusiga tatou te tuʻuina atu i lou mafaufau se lisi o mea sili ona taatele, e tatau ona alofagia e le tele, o totonu o laau, o se faʻamaumauga faʻatasi ai ma ata lanu ma igoa o nei laau toto, faʻatasi ai ma se auiliiliga auiliili o ituaiga taitasi.

Ficus

Ficus ei ai le tele o ituaiga meaola, o ona foliga vaaia e mafai ona ese uma lava, e fuafua i le eseesega. O nei laau ma laau talatala, lapoa, ma laʻititi ma laʻititi, faʻanoʻamea ma pulumu poʻo le miti, faatasi ai ma laulaau ma lanu o lanu eseese, lapoa ma foliga.

  • Rubber Ficus e mafai ona oʻo i le 2 mita le maualuga. E iloga i se laʻau lapopoa lautele, faʻatasi ai ma se pito i luga. Le lanu uliuli - pouliuli, mauoa. O le fausaga e lamolemole ma susulu. O le pulu e i ai se paolo lanumeamata-lanumeamata ma se ulu mafiafia. Eseese ituaiga o lenei ituaiga e valiina lau i ni lanu eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Black Prince o loʻo i ai le lanu uliuli, o le Doceri o lanu uliuli ma lanu mumu i le ogatotonu o laulaau, e teuteuina e Variegata ona lanu lanumeamata lanumoana ma se paʻu manaia.
  • Ficus benjamina - o se tasi o laau e sili ona lauiloa. O lenei laʻau umi, salalau e ola i le tolu mita le maualuga (i tulaga o le fale-tupu). I le natura, e masani ona oʻo i le 10 poʻo le 20 mita o le "maualuga". O le pulu e i ai se paolo lanu-gray, ae e masani ona le iloa ona o le paleni mafiafia. O lau e tupu mai i le 5 i le 20 cm le umi, 2-5 cm lautele. O latou lanu e mafai ona matala, lanumeamata lanumeamata, ma i lanu paʻu ulaula. O le foliga e mafai ona pei o se oval, o se fuamoa, ma e oʻo lava i se siosiolio. I le pito i lalo o le laau o loʻo i ai ni aʻa uila, lea e mafai ona tuʻuina atu i ai se foliga ese ma fausia ai laʻei lalelei mai ia i latou.
  • Ficus Rubiginosis poʻo Rusty, e ese mai i isi lanu o ona lautele laulaau: lanu meamata mai le pito i luma ma le lanu mumu-sese mai le sese. O le ogalaau ma le mama o lenei laau maualalo ua i ai foi se lanu mumu. E tele lava ina mafai ona vaʻavaʻai i piniki piniki.

Dieffenbachia

O se laʻau matagofie ma umi, lea na maua ai le lauiloa mo ona lau lapopoa ma la latou lanu eseese. Dieffenbachia e le o se laau moni, ae o le mea lea e tupuga mai i le vao o le aiga o Aroid. E nofo aitalafu o ia i lona igoa e le masani ai ile Y.F. Dieffenbach - lauiloa German botanist.

O lenei togavao e ola vave ma e mafai ona oʻo i le maualuga e oo i le lua mita. O loʻo i ai se vaʻaiga mafiafia, ma o laulaau e lapopoa ma lanu uliuli i le lanu ma le siliva, lanu paʻepaʻe poʻo le beige, o laʻau, laina, laina ma mamanu. O laʻau o nisi o ituaiga o meaola e afaina ai le tele naua ma latou sili atu ona sinasina nai lo le lanumeamata. I se tuufaatasiga, o lenei mea o se matagofie uigaese. O fugalaau Dieffenbachia e seasea ona maua, ae o lenei mea e sili atu nai lo le le fiafia i le matagofie o ona lau lanu meamata lanu meamata.

Aoao pe faapefea ona puipuia dieffenbachia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O lenei mea totino e sili ona mataʻutia ma e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le faʻaeteete. E le fiafia i faʻataʻitaʻiga ma faʻafeiloaʻiga masani. E ola lelei i tulaga o le malamalama tele, ae le gafatia le susulu o le la. E taua mo se maualuga maualuga o le susu (pe a ma le 65%), o lea e taua ai le fufulu ma fufuluina laulaau o le laau i taimi uma e mafai ai, aemaise i le taumafanafana. E le o se mea e sili ona lelei o le faʻavaitaimi faʻapitoa i le faʻamaʻiina o meaʻai ma mineral pe faʻasaina. E taua le manatuaina e le o fautuaina e faʻasoa ituaiga o meaola ma lanu paʻepaʻu ma soʻo faʻamalosi, ona o lenei mea ua latou maumau ai a latou mea totino ma liliu ai lanu meamata.

E taua! Dieffenbachia ua taʻua o se laau oona. O lona suamalie, paʻu i luga o le paʻu poʻo le mucous membrane, e mafua ai le vevela ma le numera o le namu. Afai e faʻamalosia, e mafai ona mafua ai le oona matuia. Aua nei teuina lenei togavao i se nofoaga faigofie ona maua e tamaiti laiti.
O le faʻafitiaina o lenei fugalaau o lona mafai lea ona faʻamamā le ea mai i mea leaga faʻaleagaina ma toxins, e pei o: formaldehyde, trichloroethane, xylene ma le benzene.

Boxwood

O le atigipusa e aʻafia i laau taatele. E alofagia o ia mo le mea moni e lelei atoatoa o ia mo le fausiaina o pa puipui i luga o le auala ma e lelei mo le faʻatupulaia o fausaga teuteu i fale. O laau laupapa e mafai ona tupu i totonu o se tamai ulo, o ona aʻa, pei o ia lava, e tupu malie, lea e faasaoina le avanoa ma talafeagai pe a sau i potu laiti. I fafo atu, o se laʻau mūmū laʻau faʻaputu ma laʻau lanu meamata lanu meamata lanu meamata i fafo, ma sina malamalama itiiti i totonu. Na te taliaina lelei le teuteuina, e faigofie ia te ia ona tuʻuina atu soo se foliga o le a tumau pea lenei laau mo se taimi umi. O le muamua fugalaau e mafai ona faʻamoemoe e leʻi muamua atu nai lo le 20 tausaga, pe oʻo lava i le 25 tausaga. E fai ni fugalaau lanu samasama ei ai le manogi le lelei. O lenei togavao e fiafia i totonu o le fale, ae puipuia mai le la susulu. E faʻateleina le faʻaleleia ma le faʻaleleia o taumafa i le taumafanafana ma faʻaitiitia ai i le taumalulu. E taua le toe totoina o boxwood i lea tausaga ma lea tausaga, ma o le mea lea e le manaʻomia ai se potopotoga tele. E tele taimi e faʻaleleia ai e ala i tipi, ae o le fesuiaiga o le fatu e faatagaina.

Laura

O se tasi lea o sui pito sili ona lauiloa o fale i totonu o ipu. E faigofie ona e iloaina i le ata ma, ioe, e masani i lona igoa. O le tele o tagata e fiafia ma ola i lenei fale i totonu oo latou lava fale, aua o se mea e faigofie tele ma, sili ona taua, o se aoga aoga, aua o laulaau o lavrushka o se mea lauiloa, e leai se meaʻai i Rusia ma Ukrainian e mafai ona faia. O le laau lava ia, e ola i le vaomatua, e sili atu i le subtropics ma e mafai ona oʻo atu i ni lapoa tetele. I totonu o le fale, o lona tuputupu ae o le a itiiti ifo, ae o le sili ona lelei o le teuteuga ma le mafai ona faia soo se ituaiga mo se taimi umi, e faaosofia ai le toatele o tagata fiafia o laau teuteu e teuteuina lo latou fale i lenei laau vao. O ona lau lanu lanu meamata-lanu meamata, ma se lanu susulu i le ogatotonu. O latou foliga e lamolemole, ma o nisi taimi e 10 cm le umi I le ogatotonu o le tautotogo (Aperila - Me) e mafai e se tasi ona molimauina le fuga o le laurel, i le taimi lea e teuteu ai o ia i fugalaau lanu samasama. I le tausiga o lenei laau toto e le taua. E manaʻomia tulaga faʻapitoa: faʻava, faʻaleleia, teuteuina. E ola lelei i le paolo ma le la. I le tau mafanafana, o laurel e mafai ona avea o se teuteuga manaia mo lau faapaologa poʻo le vaeluaga o vaalele.

Hovey

O lenei matagofie, lauiloa i le teuteuina o fale o le pama, na amata mai le Lord Howe Island i le Pasefika. E tosoina ai le mafaufau ma ona foliga matagofie ma e lauiloa mo lona faigofie i le galueaiina. Mo faleoloa ma ofisa e masani ona tupu ituaiga lua o nei pama: Hovey Belmor ma Hovey Foster. I fafo atu, o nei laau pama taʻitasi e iai ni laʻau lanu meamata, faʻafefete, lau lanu meamata ma lanu meamata lanumeamata, lea e oʻo i le 1.5 i le 2 mita le maualuga. Ina ia mafai ai ona foliga mai e sili atu le mafiafia o le tino, e masani ona totoina ni laau se tasi i le tasi ipu i le taimi.

E te iloa? I nisi o punaoa, o nei alofilima ua taʻua "Kentia". O lenei igoa na tuuina atu ia i latou e faamamalu ai le laumua, Fr. Lord Howe, Kenti.
E pei ona taʻua muamua, e le manaʻomia e le Hovey se tausiga faʻapitoa. E faigofie ona latou faʻamagaloina mea sese a le au fai togalaau ma e mafai ona ola i le toetoe o soʻo se siosiomaga. Latou te fiafia i le susulu o le malamalama, ae ola lelei i tulaga o le malulu. O le mea autu o le puipuia lea o le la mai le pau i luga o laʻau o pama mai ia Aperila ia Aokuso. O le maualuga o le taumafanafana mo lea mea o le a maua mai le +20 i le +25 ° C. E tatau ona faia le fufulu ina ia tumau pea le susu o le eleele ae le susu. Afai o le laʻau o le laʻau e amata ona liu uliuli - o se faailoga lenei o le "Vaitafe" o le laau. I le taumafanafana e mafai ona e maua se malulu malulu. O alofilima laititi e manaʻomia ona faʻavasegaina faʻatasi i le tausaga, e mafai ona "toe faʻaleleia" laau totō matutua i le aso tolu o Aperila. E sili atu le faia o lenei mea ma le faʻaeteete, o le faʻapipiʻiina o se ufiufi o le tino i luga o le rhizome, ona o aʻa o le Hovei e matua leaga lava.

Dracaena

O Dracaena o se fale fale e iai foliga o se laau (e pei ona vaaia i le ata), ma e masani ona masani le toatele i lona igoa. O lenei fugalaau e tele ituaiga o meaola masani, lea tatou te mafaufau nei i nisi auiliiliga.

  • Dracaena tuaoi pe marginata E foliga mai o se umi (pe tusa ma le 3 mita), malosi, gaosi ma ni faailoga mai laulaau paʻu o le ogalaau, lea e muta i se lalaga lamolemole o lau lanu lamolemole, lanu lanu meamata.
  • Dracaena po o mafaufauga ua malosi lona punou i lalo, lea na ia maua ai lona igoa. O laʻau lava ia ei ai se matagofie matagofie o le paolo ma se motusite i foliga o lanu samasama samasama. O le aʻa o le laau e iloga ona o lona vaivaiga ma le totoina, e amata mai le faavae.
  • Dracaena Godsef (Surculosis po o le "Auro") - o nei mea uma o igoa o le meaola masani e tasi o le dracaenum species. O lona tulaga ese e taoto i le oval, faatasi ai ma le pito pito i tua o foliga o laulaau, faapea foi ma la latou lanu matagofie: i luga o se lanu lanumeamata lanumoana o ni auro po o ni sulu o ituaiga eseese ma ituaiga. O lenei mea e matua le masani ai ma e le mafaagaloina lagona e mafua ai ona fetogia lenei fugalaau lanumoana mai le vaega o totoe.
E faigofie le tausia o le falesa tarako. E alofa o ia i le malamalama ma le susu, o lona uiga o le tulimanu o le potu ma le faʻafefe masani o le fanua ma laʻau o le a aoga ia te ia. Ae ui i lea, pei o le tele o laau i totonu, o loʻo fefefe i pepa, aua nei tuʻu i luma o le faamalama. Mo lona tuputupu ae masani, o le vevela i totonu o le potu e tatau ona + 20 ... +25 ° C tikeri, ma i le taumalulu e le tatau ona pau i lalo + 15 ° C.

Faʻaipoʻa

O tagata uma e iloa le "laau tupe", o Tolstyanka poo Crassulla foi - o se mea moni mo i latou oe mananao e teuteuina ma faafou totonu o lo latou falemautotogi po o le ofisa, ae leai se taimi avanoa po o ni tomai e tausia ai se laau ola. O se laʻau manaia, lalala ma se lauulu sinasina-enaena ma lau lanu lamolemole. O laʻau lanu meamata lanu meamata, o loʻo i ai se laʻititi ma se foliga lapotopoto, e eseese i le mafiafia ma "manu". O le lamolemole lamolemole o laʻau e faʻamalamalamaina ai i le la, e foliga tutusa ma le susulu o tupe siliva.

O le igoa lauiloa o lenei laau na mafua ai le tele o talitonuga ma tala masani e fesootaʻi ma tupe ma lo latou tuputupu aʻe. O le mea lea, o Tolstyanka o se tagata e masani ona nofo i ofisa ma isi faalapotopotoga tau tupe. O le faagasologa o le tuputupu ae o se laau e matua faigofie lava ma o fautuaga uma i tausiga e faaitiitia atili i mea e le mafai ona faia nai lo le mea e tatau ona fai. O lea:

  • E le mafai ona e faʻaaogaina i le faasusu. I totonu o ona lau mafiafia, o le tupe e faʻaleleia ai le susu e faʻalautele ai e aunoa ma se vai mo se taimi umi, ae mai le eleele susulu e le aʻa ona aʻa.
  • Aua le totoina le laau i totonu o se ipu tele. E sili atu le tuʻufaʻatasiga ma le loloto, a faʻapea o le laau o le a iai se palealii tutusa ma o le a faigata ia te oe ona fausia se isi mea ese mai ai.
  • Aua neʻi faʻaaogaina faʻamalosi. I le tele o tulaga, e manaʻomia uma e le fafine gaʻo.
  • E le mafai e se tagata matua Krassulla ona toe totoina i le sili atu ma le tasi i le tolu tausaga. A o faia le laau, o le uluaʻi uluaʻi tausaga, e mafai ona "faagaeetia" i le tausaga.
  • E le mafai ona e faʻafefe le Fatty. Tuu i totonu o se pito susulu, malamalama lelei o le malamalama ua salalau, ma o le a fiafia o ia e tupu i lou fiafia.

E te iloa? Saienisi Feng Shui e faaaloalo tele i le "laau tupe" ma e tele tulafono ma fautuaga mo le totoina o lenei laau i le fale. O se tasi oi latou o le talitonuga e sili atu le lelei o le tuʻuina atu o le Kusika i luga o le faamalama mai sasaʻe.

Abutilon

Abutilon - o se laʻau matagofie, faʻalauteleina, lea e taʻua foi o le "fale i totonu". E taua le matauina e moni lava le tutusa ma lenei laau o loʻo i ai, a itiiti mai i foliga o lau o lenei fugalaau. E i ai la latou lanu lanumeamata lanu meamata, o se foliga vane ma sina lauulu lauulu. O le mea sili ona tosina mai i lenei mea o ona fugalaau. E mafai ona faʻamalieina mata o isi i le tausaga atoa ma le tausiga lelei. Fugalaau e aoina i pulumu ma fai foliga o logo e eseese lanu ma lanu: mai le lanu mumu ma e susulu i le mumu ma le lanu viole.

Mo le ola maloloina ma le tele o fua o laau toto e manaomia le taʻavale, tumu i le ea ma eleele mauoa e tele le malamalama mafanafana. O eleele i totonu o se fagu e tatau ona faʻainuina i taimi uma, ma mai lea taimi i lea taimi pepa lamolemole ma pulupulu. E le talafeagai le tuu o se fugalaau i se ata.

E taua! Ina ia mafai ona faʻaleleia le abutilona i le fale o se mea manuia, e tatau ona e filifili mo lenei faʻamoemoe ituaiga eseese o aso nei, faʻaalia e le laʻititi. Uumi, o nisi taimi e oʻo atu i le tasi ma le afa mita le maualuga o faʻataʻitaʻiga, sili atu ona lelei greenhouses.

Hibiscus

Tino matagofie, matagofie ma le le lelei, lea e masani ona manatu o le laau sili ona lauiloa. Faatasi ai ma le tele o ituaiga o meaola mo le galueaina o fale e masani ona filifilia le saienisi Saina. O se laau e manaia, ae o le ogalaau malosi ma tipi ua lilofia i le paʻu enaena. Ua teuteuina i le lautele, lau-lapopoa, lanumeamata lanumeamata, laupepa na vaneina ma fugalaau mumu pupula i foliga o logo.

E te iloa? O lenei fugalaau e sili ona faʻaaloalo i atunuu Asia, faʻapea foi i le Vasa Pasefika tele. O ona fugalaau ua manatu o se faailoga o le matagofie o tamaitai, o leoleo o le aiga, nofoaga o le malosi malosi ma se fofo mo le atuatuvale. I le faaliliuga, o lona igoa o lona uiga "fugalaau mo tamaitai lalelei."
Mo le tuputupu aʻe tatau, e tatau ona faʻafeinu le sisi i taimi uma, aemaise lava i le vevela o le vaitau. Lafoaia laulaau ma fugalaau i le tele e mafai ai, ona latou fiafia tele i le susu. O lenei fugalaau e tupu lelei i luga o le windowsill, aua e fiafia i le malamalama. O le maualuga o le taumafanafana mo se laau e +24 ° C, ae i le taumalulu e mafai ona ola ae i le 12 ° C. A o laʻitiiti, e manaʻomia e le hibiscus le faʻafeiloaʻiga masani. I le taimi lava e tasi, o le tele o le ulo e tatau ona filifilia e faalagolago i le sini o loʻo tuliloaina: afai e te manaʻo i se laau umi, lalala, e te manaʻomia se potopotoga tele, ae afai e te manaʻomia se tele o fua o lenei laau, filifili se ipu e latalata.

O loʻo i ai se 'autau tele o laau e fai i le fale e ola matagofie i totonu o fagu i totonu o potu ma fale, ofisa, ma isi potu. O se filifiliga lelei lenei pe a filifilia se teuteuga fale. O le mea autu o le filifili i se laau totino, e vaʻai se nofoaga mo ia ma faia ni tulaga lelei mo lona tuputupu ae, o se taunuuga o le a fiafia ai lau fugalaau ma oe o loʻo siomia oe mo se taimi umi.