Faatoaga

E mafai ona tupu se tulip i le fale?

Tulip liriodendron, laʻau paʻepaʻe, poplar samasama o igoa uma ia o ituaiga laau o Magnolia aiga. E le masani ona maua i aai masani. Sei o tatou vaai po o le a le mea e matua tulaga ese lenei laau.

O fea o loʻo tupu ma pe faapefea ona foliga?

Tulip tree o se laau e le masani ai. Ma e mafua lenei mea ona o le mea moni e lua ituaiga. Tasi o tulip tulip ma e manatu o se aiga o magnolia. Homeland liriodendron - o Amerika i Matu. Ae o loʻo i ai se isi ituaiga tulip. O se laau totō lenei e foliga mai o le Capsica vine ma e matua gaosi lava le ola. O lona atunuʻu o Aferika.

Aoao e uiga i ituaiga o ituaiga ma ituaiga o aiga vavalalata ile tulip tree - magnolia.

Tulip lyriodendron poʻo le lyran e tutusa ma oak i ona uiga. O se tagata matutua matua ei ai lona pale paleni, o se mea e tupu. E oʻo i le 36 mita le maualuga. O lona ogalaau e tele, ma fugalaau e tetele (e oʻo i le 6 cm le umi), ia i ai se lanu samasama lanumeamata. O fugalaau e pei o se tulip foliga, ma o le laau, e ui lava o ona lala malosi, e na o le tasi le fugalaau i le lala.

E te iloa? Yellowlarlar, o ia o se lyran, e mafai ona ola i le 500 tausaga.

Ioe, afai e te faʻatusatusaina le liranai ma se laau totino faapena i lona igoa, ona e le fiafia ai lea. A uma, o le tulip Aferika e mai i le 10 i le 100 fugalaau lanumumu mumu i le pito o paranesi taʻitasi. Lyran e tupu i totonu o vaega laiti, ma o fea ei ai se tau lelei. O le malulu ma e mafai ona tatalia le malulu --35 ° C. O le fugalaau e amata i le faaiuga o Me.

Tulip Tree Growing Conditions

O le totoina o le liriodendron e faia i le amataga o le tautotogo e faʻaaoga ai ni tipi po o se taimi e le o fuga ai laulaʻau i lālā. E tatau ona e faʻaeteete ma aʻa, lea, afai e le totoina, e mafai ona malepe. E i ai foi se togalaau e totoina ai fatu.

O isi laau ma laau talatala e mafai ona faʻaleleia e ala i tipi: vine, vine, thuja, lanu lanumoana, palamu, acacia, vine vine.

Aotelega e le mafai ona ola lyran i greenhouses. O le a na o se mea itiiti lava. Ae o le tulip Africa, lea na maliu i le malae vaalele.

E taua! Fatu mo le totoina o le arana e le tatau ona sili atu nai lo aso e lua. A leai o le a le tupu le laau.

Nofoaga ma eleele

Nofoaga mo le tulaueleele e mafai ona iai. A uma, o le laau o se laau e le lelei. O le laʻau e fiafia i le susulu o le la ma ola lelei i le lautele ma le maualuga, o lea e tatau ai ona e totoina i laau lata ane.

Pau le eleele e le talafeagai mo lirano o le ele. E pasia se vai itiiti, e le mafai ona faʻamalosi ma faigata ona mafanafana. E mafai ona faʻaaogaina i se tanu talafeagai. Mo le faʻaaogaina o le oneone ma le peat. O le muamua o le a fesoasoani e tatalaina le kelei, ma o le lona lua o le a faateleina ai le maualuga o le gafatia. Afai o oe o le e ona le eleele oneone, ona tatau loa lea ona e faʻaleleia atili le televise. Ina ia le mafai ona oti le laau ma mai i le maualalo o le aoga o mea aoga, e tatau ona faʻalauiloa faʻamaʻi faʻamalolo. Ae o le tausaga muamua e mafai ona e taumafai e le faia lenei mea, ia iloa le auala o le a aʻafia ai le laau, pe faapefea ona amio i tulaga eseese o le tau.

E taua! O le mulilua o se mea e manaʻomia muamua pe a totoina le arana i le oneone oneone.
O eleele oneone e lelei, faʻapea foi ma le eleele lanu uliuli. Lime eleele e le talafeagai.

Malamalama

Talu ai o setete i sasae o Amerika i Matu ua manatu o le nofoaga na fanau mai ai le lyriodendron, o le mea lea, e fiafia tele i ave o le la. E le gata i lea, o loʻo tumau lelei i le vevela o le vevela, o laʻau e masani lava e le maeʻa.

Totogi

E faʻamaʻaina alavai ao lei totoina i eleele malulu susu. E ui o le lyran ma le susu-alofa, ae o le a oti i le maualuga o le susu. E le masani ona faia faʻasalaga.

E faapefea ona tausia le laau?

O le laau e lelei mai itu uma: e seasea aʻafia i meaola faalafua, faʻapitoa i le toetoe o soʻo se palapala, ma le malulu. O le mafuaaga lea ua fautuaina ai le tulip laau ia ola e le gata i paka ma alalaupapa, ae faapena foi i le fale.

E te iloa? O le liriodendron foi ua vaevaeina i ni ituaiga se lua: Saina ma Amerika. I lenei tulaga, e le faʻafefeina e Saina le malulu. Ma o lona aofaʻi i le lalolagi o loʻo faʻaititia ona o le taina o laupapa mo alamanuia laupapa.
Ua teuteu le tamaʻi lyran. O le mea e mataʻina ai, o le fugalaau atoatoa e amata i le naʻo le 5-8 tausaga mai le taimi o le totoina. E tupu e tatau ona e faatali umi, aua o mea uma e faalagolago i le tau ma le palapala. O le fafagaina o mea faʻaopopo faʻalaʻau o le a faʻaleleia atili ai le tulaga o le tuputupu ae. Fai le fufuluina i totonu o le tautoulu, pe afai ei ai sau eleele leaga aʻo le i totoina. O lenei mea o le a faʻaleleia ai ona uiga lelei. I le taimi o le tuputupu ae, faaopoopo le manava moa ile palapala.

E mafai ona tupu se laau i le fale?

Lyran o le a teuteu lau 'upega tafaʻilagi ma tuʻuina atu le puipuiga i isi laau. E mafai ona faʻaaoga mo faamoemoega aoga: mo se tafaoga pe faatulaga se nofoaga o tafaoga i lalo ifo. Ae o nei mea uma e mafai ona fai pe a mavae le tele o tausaga, pe a oʻo i le 20 mita lautele le pale. O le paʻepaʻe, e pei ona taʻua i Amerika, e le mafai ona totōina i se vaega laitiiti. A leai, o le a alu uma avanoa avanoa. E le fautuaina le totoina i tafatafa o le fale, aua e tupu tele i le lautele ma le maualuga. Pau lava le faʻafitauli o le mea lea, o le lyran e faʻamaoni, i le tautoulu e tatau ona e aveesea le tele o lau. E ui o lenei mea e mafai ona e mauaina se itu lelei. A maeʻa, e mafai ona faʻaaogaina ia lanu e tasi e pei o se faʻamalaʻau i le togalaau ma e oʻo lava i le tulip.

Liriodendron e le gata o se mea teuteu. O loʻo faʻaaoga lelei i le alamanuia laupapa ma ua manatu o le tagavai mo le lelei. I le taimi lava lea e mafai ona maua i le tulaga o se faailoga o le atunuʻu i totonu o le tolu US setete. E mafai foi ona avea Liran ma se laau o le aiga. A uma mea uma, e ola umi mo se taimi umi. O le mea sili - lelei lelei le eleele ma tausi taimi.