Fua o le gaosiga

O loʻo matou sailia ma aoina paʻepaʻe paʻepaʻe

O tagata iloa lelei o le tulimanu filemu e iloa ma alofa i mea papaʻe lelei. O la latou aoina o se fiafiaga moni: o lapisi puʻupuʻu tele lava, ma afai, pei latou te fai mai, "iloa nofoaga", ona i ai i se taimi puupuu e mafai ona e aoina e le na o se ato, ae o se pusa atoa! I le taimi lava lea e tasi, e leai se mea e sili atu nai lo le salty podgruzdkov, ae i lalo o se tioata o vodka lelei, e le mafai ona mafaufau!

Faʻamatalaga Mushroom

White mushroom (o ia o se ogaoga matutu) o le aiga e sili ona vavalalata o le russula, ae tele atu. O le pulou lapotopoto e mafai ona mai le 5 i le 20 cm, papaʻe, ae o nisi taimi e mama lanu enaena, lanu samasama pe lanu enaena, mago ma matte. O le foliga o le pulou e pei o se fagu, i totonu o tamaʻi tamaʻi na o loʻo tulaʻi mai i le ogatotonu. I le malologa, o le tumutumu e paʻepaʻe, e aano ma mago, o papatusi e manifinifi, e sinasina foi, e le malie.

O le vae e malosi, maualalo, i totonu o se tagata matua mamanu e oʻo ile 5 cm le lautele. O le manogi o le podruzhdok e pei lava o se tui, o le tofo o le tino e maamaai.

Faamasani oe lava i ituaiga ituaiga pulou e pei o: paʻepaʻe, svinushki, mushuse susu, boletus, musika, mohovik, russula.

O fea e maua ai?

Vaavaai mo le podgruzdok, amata mai i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn. O se mea lelei i le maua ai i totonu o vaomatua ma le vaeluaga o vaomatua, faapea foi i vaomatua mauga, aemaise lava i tafatafa o vai, i luga o le oneone ma eleele malulu, i le pito i matu o le sone.

O laau e fiafia i laʻau e masani lava ona taʻitaʻia - alder, oak, birch, aspen, beech, ma evergreen - spruce ma pine. O nisi taimi e paʻu paʻu paepae i lalo o lau paʻu poʻo vao mamago, ae o le mea atoa e le o se faafitauli ogaoga mo le mushroom picker: o le mamafa o lo o tupu i vaega, ma e tele naua, o lea afai e te paʻu i lalo, o le ae matauina nisi o taimi e aunoa ma se faigata. tilotilo solo ma le faaeteete, aua nei misia uma mea uma.

E te iloa? White podgruzdki (pei o hamu anufe) o nisi taimi "fesoasoani" e vaavaai mo vaovao vao. O nisi taimi, o le vave taunuu mai o le taeao i luga o se paʻepaʻe, e masani ona maua ai e le au teu mashroom se eleele ua maeʻa ona eliina, ma o nei vavae sinasina lapopoa e manino lava ona iloa.
Tipi le podruzdki i le ogatotonu o vae.

Mea faapena

White podgruzdok ei ai se foliga uiga ese. Ae peitai, o nisi taimi e mafai ona fenumiai ma se russula, faapea foi ma nisi ituaiga o vao, mo se faataitaiga, faatasi ai ma se paʻu papaʻe moni, lagona (lea e taua foi o le aisaia, squeegee, susu subscratus), leu (dogman, violet, mushroom mushroom), uila, aspen, parchment . Afai tatou te mafaufau i le papaʻe paʻepaʻe ma le paʻepaʻe luga o le ata, o le eseesega e toetoe lava a le vaaia. E ui lava o le mushroom encyclopedias e taʻua le pito o le muamua i luga o pito o le pulou, o lenei tulaga e faigata ona matauina.

Aoao pe faapefea ona iloa le moni mai le mea sese.
O le eseesega tele i le va o paʻepaʻe paʻu ma le mamafa o lona malogo, lea e mafai ona vaaia uma i fafo ma le malologa: o le mamafa moni o le lacteal juice, ao mamafa le mamafa o le tino). Peitai, o le avanoa e maua ai se mamafa moni e sili atu le maualalo nai lo lena, o ituaiga uma e lua e mafai ona taumafa.

E taua! E toetoe lava o musika puʻupuʻu uma lava e masani ona maua ai ni masimoli suamalie, o lona uiga, o le faʻamaʻaina o latou mea e faigata tele. Ae e le faalēaogāina ai le tulafono autu o le "saili filemu": Ou te le o mautinoa - aua le ave! E le gata i lea, e le o ituaiga uma o eleele susulu e mafai ona saogalemu e aunoa ma le vevela o togafitiga, o le mea lea, afai e itiiti sou masalosalo, e le tatau ona e suʻeina ma le vevela.
Ina ia le faʻaseseina, suesue ma le faaeteete po o fea o musika e ola i totonu o le vaomatua, o le mea o le ae faʻailoa, pe faapefea ona latou vaʻai i vaitausaga eseese, auala ma fea latou te ola ai, o le a le manogi latou te maua. Faia foi le mea lava lea e tasi mo a latou "au." E aoga tele le alu mo musika ma se tagata tomai faapitoa, ma ia aoina foi le "seleselega" i nofoaga tutusa.

E tatau ona manatuaina pea lava pea o le tele o faʻatafunaga o mushroom e naʻo le taunuuga o le le mafaufau tagata. E ala i le faʻaogaina o le lapataiga maloloina, e mafai ona aloese mai faafitauli matuia.

Faʻafefea ona fai ma kuka

Afai tatou te talanoa e uiga i le podgruzhdke paʻepaʻe, leai se masalosalo pe faapefea ona kuka, e le tatau ona tulaʻi. Naʻo le masima!

E i ai ni fuafuaga e faʻaaoga ai nei pulou i totonu o le vailaau ua vaʻaia, ma o nisi o tufuga e mafai ona latou fagaina pe fai sou suauu mai ia i latou. O le mea moni, o le mea moni, o le matai, ae, i le golly, e le tatau ona e faaliliuina le oloa! Afai e te maua le laki e maua ai lenei vavega, pulea e te fiafia i ai! O le mea lea, o le salting e lua ituaiga - malulu ma vevela, ma i le au fomaʻi o loʻo i ai ni talanoaga vevela pe o le fea auala e sili atu.

Ou te fiafia i le muamua muamua sili atu: e ui lava i le mea moni o nisi tagata latou te fai mai o le faaputuina o le lago, e le pei o masini puʻupuʻu, i le vevela vevela e vave ona paʻu ma e le solomuli, o loʻu aafiaga e taʻu mai ai se fesoʻotaʻiga vavalalata saʻo.

E taua! Podgruzdki ma sefe musipolo ao lei kukaina le kuka mo se taimi umi i le vai mamā, a leai o le a vave ona tofo le pulou kuka. O le faʻagasologa e tele ni aso, ma o le tele o taimi e te suia ai le vai, o le lelei. I nai itula muamua, afai e mafai ona e gafatia, tuu ia pulo i lalo o se vaitafe tafe vai. Lafoaʻi le mushroom e faʻavaivaia le faʻaleagaina, e faʻaaogaina.
O lenei ua matou agaʻi i le faʻamamaina. E mafai ona e faʻapipiʻi saʻo i totonu o le vaomatua, ae a maeʻa, o le a faigofie atu.

Matou te ofuina i matou i se naifi ma se fasi ie palapala ma faʻamamaina ma le mama ia musika taʻitasi mai laʻau matutu, eleele, oneone ma isi otaota. I fafo o le pulou, e toetoe lava avanoa avanoa uma o le eleele (o se vaega taua lenei o le paʻepaʻe papaʻe). Tatou te gauai faapitoa atu i totonu o le pulou, talu ai o le tele o palapala e faʻaputu i le va o papatusi. Saunia: faʻamamāina o le papa paepae - o se taimi umi lava, mataʻutia ma, i se tulaga aoao, o le sili ona le lelei o le faagasologa i le talafaasolopito atoa.

Ia, afai e te fefe i le vevela malulu, kuka le pulou mo le sefulu minute, ona vave tuʻu lea i totonu o se falala ma sasaa i luga i le vai malulu, a leai o le a liua lanu lanu ma leiloloa le lalelei. A maeʻa ona togiina le laumei. O lenei ua amata le togafiti.

I totonu o ipu e seleseleina (o le mea moni, e manaia pe a fai e iai sou laupapa laupapa, ae o mea manogi poʻo tioata e fetaui lelei) matou te amata lafoaʻi fola o musipolo (atoa!) Ma mea manogi.

O le ae fiafia foi e iloa pe faapefea ona saunia le suauu mo le taumalulu.
Ia mautinoa e faʻaaoga atili lautini (tarragon, pasili, opu, sili atu faamalu, laʻau o le horseradish, currants, cherries), peppercorns, allspice, keleka (e sili ona lelei le tipiina o laulaau e le o ni fasi ie manifinifi ina ia latou sili atu ona lelei le sua). E mafai foi ona e faaopoopo i ai se fasi pepa o le chilli, ae e taua tele le aua nei gafatia ma le maoaʻe - i totonu o maso masima e leai se mea e manaomia.

E te iloa? O le faalilolilo i namisi anufe o mea manogi ia. 'Otiʻoti le tele o aʻaʻamea o le horseradish i ni aofaiga tetele, faʻapea foʻi le tarragon (tarragon) o le a maua ai lenei aafiaga!
Matou te amataina le faailoga tusi ma aluga mai lau lauusiusi, matou te faaiu ai. Sasa le masima i luga o taʻitasi taʻitasi. O lea e taua tele le le faia o se mea sese, aua o le masima i lenei tulaga e taʻalo ai le tulaga o le tausiga, ma e le na o se sui soʻo.

I le aluga o taimi, o le ae maua le lagona o le aofaʻi tatau, ae mo le taimi muamua, fua le pulou ma fua le masima i le fua o le 40 g i le kilokalama o uta. Taumafai e faʻasoa i le taimi tonu i le taimi o le tusi tusi. Ona tuu lea o le gau i le pito i luga, tuu le sauaga i luga ma ave i totonu o se nofoaga manaia. A maeʻa nai aso matou te siakiina le sua ua filifilia e tatau ona ufiufi puʻupuʻu (pe a talafeagai, taʻalo i lalo o sina mea mamafa), ma e tatau ona fai le fulu i luga, o loʻo faʻaalia ai le amataga o le faʻamalosi.

Ma o lenei, o le mea sili ona faigata o loʻo faatalitali. O masima mama masima masima e mafai ona 'aina e leʻi muamua atu i le fasefulu aso, faʻatasi ai ma le auala vevela faʻatali mo le sili atu i le lua vaiaso.

Ou te le fautuaina le lalagaina o na pulou, ia tuu i totonu o le pusaaisa. Mo le masina pe lua, o le a faʻaogaina atoatoa, ma sili atu - talitonu mai ia te aʻu, e le talafeagai. O lenei meaai e "lele" toetoe o le taimi lava lena.

E te iloa? O masima masima susu po o podgruzdki (faʻatasi ai ma le vine) e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea e manaʻomia mo le sauniuni o le piko, nai lo kukama seleseleina. Taumafai i ai, ma o lau sou o le a susulu atu i lanu fou!
Faʻafefiloi (faʻapipiʻi ma masini) 'oloʻo maua ai se isi avanoa i luga o le falai pe kuka ile suāuʻu fou. E mafai ona e taumafai ma le faʻaeteete ma faʻatali mo ni nai aso e faʻamautinoa ai e te leʻi pikiina le toadstool ae le o meaʻai. E le gata i lea, o maso masimasi i le taimi e tasi e te 'ai ai na o ni nai fasi vaega, ae le o le apa atoa, o le mea e ono tupu ai ni taunuuga matuia pe a faʻaogaina le gaogao masani e sili atu le maualalo. Ae toe fai atu: 'aua neʻi' ave ni pulou pe afai e te le iloa mautinoa mea o loʻo i ou luma!

Fesoasoani Muamua mo le 'ona oona

Masalo na o le pauga oona lea e mafai ona e faʻafememeaʻi ai se paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe o se govorushka o loʻo i ai muscarin (o le mea lava e tasi e pei o le mushroom, na o le faitatala tele). Faailoga o le oona o le a e lagonaina i totonu o le kuata o le itula pe a uma ona ulufale le mea oona i totonu o le tino.

E mafai foi ona e tupu musika i le fale.
O lenei mea o le a faʻaalia i se paʻu mataʻutia i le toto maualuga, o le fatu o le fatu vaivai, le manava vavalalata, vevela mamafa, salivation, loimata. E le gata i lea, o le vomiting ma le manava e tupu.

O se taunuʻuga leaga e mafai ona tupu na o le tele o fualaau oona ma le le lava o togafitiga faafomaʻi, o le mea lea, pe a aliali mai foliga, o le mea muamua e fai o le faʻafesoʻotaʻi lea i se fomaʻi: o se fua o le atropine masani poʻo se isi muscarin e fesoasoani i le tino e faʻafefe i mea oona.