Fua o le gaosiga

Faʻamaumauga o ituaiga autu o Echeveria

Echeveria o se faʻailoa o le aiga o Crassulaceae, e lauiloa o le "fugalaau maa". O foliga le masani ai na faia ai le fugalaau lauiloa i le mamanu o togalaau ma pusa-paka, ma ituaiga eseese o meaola e mafai ai ona e faia ni fatuga muamua.

Agavoid (Evoveria agavoides)

O lenei ituaiga meaola e ola e pei o se vao, o le aʻa, o se tulafono, ua toesea pe puupuu. O le soʻo e aofia ai se pupuʻu, laʻau o se foliga tolu-ovalu ma se tipima lima ma se paluga o va.

Length e oʻo atu i le 9 cm, lautele e tusa ma le 6 cm. Lanu o le lanumeamata lanumeamata ma se lanu mumu i luga o le pito i luga. I le faaiuga o Me, umi, e oo atu i le 40 cm, lanu mumu mumu-mumu e tupu mai i le pito i lalo o le rosette; o nei logo e faapaleniina e faapaleina i logo ma lima paʻu e lima.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona tausia lelei ile mafaufau i le fale.

Mai le pito i fafo, ua valiina i se lanu mumu, e latalata i fautuaga taua - lanumeamata, o totonu o petals e samasama samasama ma samasama-lanumeamata. O se mea manaia o le "Lipstick" ma se rosette lapoa e 20 laupepa.

Afai o le vao o loʻo i lalo o le la, e lanu le lanu piniki.

E te iloa? O le laau na maua lona igoa e faʻaaloalogia ai le faʻailoga o Anastasio Echeverría, o le na faaopoopoina le tusi i luga o le fuga o Mekisiko ma ana ata.

Paʻepaʻe sinasina (Echeveria leucotricha)

Semishrub, laʻau e ola i luga o se laau lanu enaena. E oʻo atu i le 15 cm le uumi o le lau o loʻo i luga o le fale, ma o loʻo i ai se vaʻaiga mamafa, ona o le mea e foliga mai e le mautonu.

O le fautuaga e mumu. I le vaitau o le fugalaau, mai ia Mati e oo i Me, aofia ai fugalaau i luga o le lanumeamata lanumeamata, mafiafia ma umi, e oo i le 40 cm, piʻo - lima-petal, logo faʻaloloa o lanumeamata mumu, o nisi lanu lanumumu.

Fiafia (Echeveria fulgens)

Brilliant echeveria - ogalaau e leʻi faʻasalaina ma ni manogi pupuu ae mafiafia. O foliga o le togavao ua lapotopoto. Pepa o le paʻu e oo i le 10 cm le umi, 4 cm le lautele. O le foliga o loʻo faʻaloloa, oval, pito i luga o laʻau faʻatasi ma laʻau laiti, lanu-lanumeamata.

O le vaitau fuga e tupu i le taumalulu, e aʻafia ai le amataga o le tautotogo. Pupuuga e tele-feʻaʻei, lanu mumu. Bells e mumu-lanu moli mai fafo, samasama-lanu moli mai totonu.

O le ituaiga sili ona lauiloa o le "Faʻafefe o le Agelu" faatasi ai ma laʻau lapotopoto lapotopoto, ma fai ai se rosette i le foliga o se kapisi.

E taua! O fualaau e fafagaina na o le faatasi i le tausaga. - tautotogo-taumafanafana. O le faʻateleina o le suauu e mafua ai le le lelei o foliga vaaia ma le teuteuga.

Brokeback (Echeveria gibbiflora)

Crochet echeveria - togavao laau, i luga o le pito i luga o le laʻau o 15-20 lau o loʻo faia. E tele, e oʻo atu i le 25 cm le umi ma 15 cm le lautele. Folasaga - lanu lautele, vaʻa le masani ai, laupepa laulau faʻasalalau, vaʻavaʻa.

O le paolo e lanu-lanu meamata, ma sina laina lanu mumu e latalata i le pito. I luga o le pito i luga o laupepa laʻau e masani lava o le tuputupu ae o foliga le lelei. E fuga le laau i le faaiuga o le taumafanafana ma fuga i luma o le taumalulu. O le mea sese i luga o se pedicel umi o se leo mumu, i le foliga o se polo, na faia e le tele o logo lanumumu i fafo ma samasama i totonu.

E ese le eseese o togalaau:

  • "Carunculata" - lapisi lapisi o loʻo ufiufi i le ogaumu, faila lemu;
  • "Metallica" - o le soʻo e mumu-lanumeamata poʻo le 'apamemea apamemea, e faʻapipii i se paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le mumu;
  • "Crispata" - tuʻu laʻau i tafatafa o le mata, ma se moa uʻamea.

Faamasani oe lava i isi ituaiga o laau e aofia ai i le vaega o laau toto, e pei o le hatiora, kalanchoe, aloe, ovavia, aihrizon, agave, ma le mutia gaʻo.

Derenberg (Echeveria derenbergii)

Echeveria Derenberg - ogalaau eleelea, na faia e se seti o laulaau i luga o laumei umi. O laʻau o loʻo fetolofi, o le laʻau e paʻu, paʻu, moli-lanumeamata ma le paʻepaʻe paʻepaʻe, i luga o le pito o se maea mumu, o le pito o le laʻau o loʻo tusi, pei o se mea matuitui. O le umi o le 'ie laulau e 4 cm, lautele 2.5 cm.

Taimi o fugalaau - mai ia Aperila ia Iuni. Peduncles branched, puupuu, e oo i le 6 cm, tele-fuga. O fugalaau e moli-sameli samasama, o le ituaiga o petals e lautele ma se pito mata.

Graceful (Echeveria elegans Rose)

O le roetette o le Echeveria, ma lona foliga matagofie, e foliga mai o se fugalaau fugalaau fugalaau. Sessile vavalalata o le tasi ma le isi lafoaʻi - malamalama lanu meamata i le ituaiga o gaʻo lapoʻa o loʻo i ai i le pito i lalo. Vaitaimi - mai ia Me ia Iuni.

O le uila moli mama e faapaleina i luga o le 4-5 lanu samasama-samasama.

Toto "Blue" e foliga mai e fuga mai i luga o vaega uma o le togavao.

E te iloa? Ituaiga uma o laau - soʻo. O aganuu o lenei ituaiga i mea eleelea, o vaega o manu e faʻaleleia ai le susu, lea e fesoasoani ia i latou e ola ai i nofoaga ma le vevela o le mea e sau mai ai. E i ai le mea e tasi e tasi i le meaʻai: i le taimi o le ogaoga o le lāmala, o vaega uma o loʻo i luga, e mate, ma pe a aliali mai le susu, e vave ona toe faʻaleleia.

Lau (Lagolago laui)

Ole lapoa lapoa o rosa maa o le ituaiga Echeveria Laui e sili atu ma le 20 cm. O lanu o le tino e foliga mai o se tafatafa tafatafa o le lanu paepae e mafua mai i le vevela mafiafia i luga oi latou. O le lautele e oʻo atu i le 3 cm, o le uumi e oʻo i le 6 cm.

O laau e ufiufi i le solo ma e tele mea e tutupu, e oo i le 2 cm, o lanu e susulu samasama i totonu. O le togavao e fuga mai ia Fepuari-Aperila.

Peakotsky (Echeveria peacockii)

Sessile, lautele, pupuʻu, i le foliga o se lau o le laʻau e fai ai se togavao 15 cm le lautele. E i ai la latou lanu enaena, fai se lanu mumu i tafatafa o le pito ma se pito i luga o le ipu. Length 5 cm, lautele 3 cm. Mai ia Aperila ia Iuni e susulu i fugalaau lanumumu, ma fuga papaʻe i fafo o le fugalaau.

O le pito i luga o le paʻu umi, o le paʻu o le uila.

Atonu e te fiafia e faitau e uiga i le auala e mafai ona e faia ai se togalaau laitiiti i totonu o le ipu malamalama.

Pillow (Echeveria pulvinata)

Faʻasolosolo faʻasili - O se tamai togavao ma le olongated oval, faʻasalalauga, pale lau lanu meamata. O le laupepa lafoaʻi o loʻo faʻaogaina le pito i luga o le pepa. E matua vevela lava, e oo i le 1 cm le mafiafia, 5 cm le umi, 3 cm lautele. O se vao vao e ola e oo i le 20 cm le maualuga.

Ia Mati-Aperila, o se fua saʻo o se pulou peduncle, i totonu foi o le laina, malamalama lanumeamata. O fugalaau e samasama ma le mumu.

O ituaiga nei e iloa ai:

  • "Frosty" - laupepa lapopoa faʻasolosolo tafatafa, lauulu lanumeamata, toetoe lava paepae ma paʻu papaʻe;
  • "Ruby Blush" - sili atu felanulanuaʻi rosette lanu meamata, e mafai ona iloa i lalo o le va.

Sho (Echeveria shaviana)

I luga o se puʻupuʻu puʻupuʻu lapopoa lapisi lapisi o lanu lanumeamata ma se fuga lauulu ua i ai.

O le pito i luga o ia mea e vaeluaina, i luga o le pito i luga - o se maʻila malosi. O le vaitau vavalalata e amata ia Iuni, o fugalaau e samasama-lanu piniki, o laina e saʻo, faʻalalauina.

Fiafia ituaiga:

  • "Grassa" - lafoaʻi ma le uu, o le pito pito i luga e punou agai i le ogatotonu o le pusa;
  • "Pulu Mumu" - e iloagofie e se vaega laititi o petals ma se lanu piniki;
  • "Pinky" - faʻapea foi ona sasaa le lanu piniki, vao vavalalata solo, o le vaega o se foliga e sili ona lautele.

E taua! A faʻamamaina laau i le fale e faʻaaoga vai vaivai, vavaeese, vai mafanafana. Fautuaina ia aua nei pauu i luga o laulaau, ona o le alu ese mai i le la, o le susu o le a tuua ai le mu.

Bristle (Echeveria setosa)

O le siakiina e i ai se pupuʻu tele, e aunoa ma se au. Pepa lanu mumu lapotopoto o foliga faʻalanu, lanu uliuli lanu uliuli, ufiufi i paʻepaʻe papaʻe.

Paʻu lanu meamata, lafoaʻi, tele-faʻaleleia. O laʻau e mumu, ma se lanu samasama i pito ma totonu.

  • "Doris Taylor" - fatuga o taloliu mafiafia ma aluga, lapoa lapoa i le lautele e oo i le 30 cm, pito i luga o le lanu mumu-lanu enaena;
  • "Rundeli" - eseese ma lanu mumu mumu o peduncles ma se laumei lanumeamata lanumeamata.

Yazyobraznaya (Echeveria linguaefolia Lem)

O ituaiga meaola e faʻaleleia e fai ai se rosette i luga o ni aʻa malolosi se lua. O le foliga o laʻau e foliga tutusa lava ma le laulaufaiva, ufiufi, ma luga o luga ma luga o le pito, ma se mea mataʻutia, e pei o le pito. O le lanu e toetoe a paepae mai le paʻu, lea e faigofie ona solo.

O nisi taimi e fuga mai i le ogatotonu o le taumalulu, ae sili atu - mai ia Mati ia Me. Paʻu mafiafia, paʻu, moli lanumeamata moli.

O togalaau e le lelei i le tausiga, e mafai ona latou ola i le fale ma le malae vaalele. Faatasi ai ma le fesoasoani o ituaiga eseese o Echeveria, na faia ai e tagata mamanu o le laufanua ni mea e le masani ai ma muamua.