Laʻau

Luga - tele o lanu violē ma auro

Bubble - o se laau teuteu teuteu ma se pale pupula. E aʻafia i le aiga Pink ma ola i le lautele o Asia i Sasae ma Amerika i Matu. I le aganuʻu, na faʻaaogaina mo le tele o seneturi mo mea teuteu. E avea o se teuteuga mo paka, togalaau ma malls. I le tautotogo, e fiafia faʻamafiafia i mea manogi manogi, ma o pusa o fatu laau e foliga mai e le masani ai. Laʻau e le lelei i le tausiga, faʻamalosi lelei e selesele lauulu ma faʻamalosia lelei le malulu o malo. E matua ese lava, lea e mafai ai ona e filifilia se isi vaomatua pe fatuina se vaega o tagata fiafia.

Uiga o le Botanical

Bubble - o se laʻau faʻapitoa o laau toto i le foliga o se mea malosi, o le galau e oʻo i le 3 mita le maualuga. Latou te punou i pito i luga o le arc. E vave ona faʻapipiʻi faʻaupu ma ufiufi i se paʻu lanu enaena lanu enaena, ma o le a iu lava ina taʻei ma taʻei papatusi.

O pati petile masani e leai ni fale pe leai foi. O le laulau laʻau pama laʻau e aofia ai le 3-5 vaega o loʻo i ai se vaega tutotonu o loʻo i luga. O pito o laulaʻau e faʻamalosi. O le valivaliina o ituaiga meaola autu e lanumeamata lanumeamata, ae e tele ituaiga eseese ma lanu lanumeamata, lanu viole, piniki ma lanu enaena. I le autumn, o laulaau o le tele o ituaiga e lanu mumu, mulimuli ane latou liu samasama, ma ao leʻi pa'ū, latou te maua se mea enaena.

I le masina o Me-Iuni, o le tele o meaʻai e tusa ma le 5 cm o le 5-7 cm o loʻo iai i pito o vine. E aofia ai fuga lanu paʻepaʻe paʻepaʻe po o fugalaau lanu pinisi e lima ma peti umi (20-40 fasi pepa). I le va o vaitusi, e oʻo atu i le lima pistils fused. Fugalaau e 3 vaiaso.










A maeʻa le palota, o fua laititi lava e tasi o se foliga e le masani ai. O le laupepa e aofia ai ni vaega ma e foliga mai o se fulafula, aluga angular, o totonu o le paʻu o loʻo susulu ai fatu susulu. O le lanu o le fua e tutusa ma le lanu o laulaau. O le tautau o loʻo tumau pea i totonu o se puʻu, e teuteu ai le vao seia oʻo i le taimi o le tautotogo.

Ituaiga ma ituaiga eseese

O le ituaiga o le gasegase e le tele naua. I le aotelega, e 10 ituaiga o meaola ua faamauina i totonu. O nei mea, e na o le 2 e faʻaaoga i aganuu. I le taimi lava e tasi, o laau e tele mea teuteu e eseese i le lapoa, foliga ma lanu o laulaau.

Bubbleweed. O le laau e nofo i vaomatua i sasae o Amerika. O le tele o taimi, e faʻamauina i luga o auvai maualuga o vaitafe. O le pale e foliga mai e masani lava o le polo masani ma le tolu mita o le 3 m. E matua mafiafia ma e le manaia. O laʻau paʻu paʻu o loʻo i ai le paʻu pepa e 3-5 felafolafoaiga. I fafo, e foliga tutusa ma laʻau o viburnum. O pito o laulaʻau e faʻamalosi. O le itu pito i tua e mama, o loʻo i ai se faaputuga toesea i luga. I le masina o Iuni, e foliga mai o le i ai o se vaega o le lalolagi. E aofia ai lanu piniki piniki po o le kiona-paʻepaʻe paʻepaʻe ma le lapisi e oʻo atu i le 1.2 cm. I le gasologa o taimi, ua suia i lautusi matala ma se lauulu lanu meamata. Eseesega:

  • Diablo (vailaau mumu). O se laau laʻau mumu ma lanu uliuli, lanu mumu-lanu violē. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o le lanu ua fuga lanumeamata. Valivali e tumau seia oʻo i le taimi o le tautotogo.
  • Tao auro. O le faʻalauteleina o le vao e oo i le 1.5 m le maualuga e ufiufi i lanu samasama lanumeamata-lanumeamata. E fuga mai i piniki piniki.
  • Red Baron. O se laau totoga e oʻo i le 2 mita le maualuga e ufiufi i laititi lauusiusi, e leai ni foliga. E 3-5 lobes ma pito faʻamalosi. I le va o lau lanu piniki ma le paʻepaʻe e fuga mai i le foliga o se faamalu e oo i le 5 cm le lautele. O pepa e vali mumu.
  • Tamaitai i le ed. O le vao vao e oo i le 1.5 m le maualuga e tupu ai lau lanu mumu. E faasolosolo lava ina avea i latou ma paʻu. I totonu o le laʻau e faʻaalia ai le papaʻe ma papaʻe lanu piniki.
  • Aurea. O le salalau o laau toto e oo i le 2.5 mita le maualuga ao lei fuga mai le fugalaau susulu samasama. Mulimuli ane latou avea ma lanu meamata. O fugalaau fugalaau e fuga mai i le faaiuga o Iuni, ma mulimuli ane tuʻu atu i laupepa mumu.
  • Sua. O se laau toto e oo i le 2 m le maualuga e tupu aʻe ai le lanu mumu lanu mumu.
  • Luteus. O le ogaoga o le vao ma se maualuga e oo atu i le 3.5 mita ma le lautele e oo i le 4 m i le tautotogo e fuga mai lau lanu samasama-samasama, e vevela i le taumafanafana.
  • Andre. O se laʻau lapoa e oʻo i le 2 mita le maualuga e ufiufi i laʻau paʻu lanu viole ma se vaega tutotonu e faʻaloʻo. E fuga mai i fugalaau paʻepaʻe papaʻe ma fusi lanu mumu-lanu enaena.
  • Little angel. O se vao vao e oo i le 50 cm le maualuga e talafeagai mo le ola i fugalaau. E ufiufi i le lanu violē po o laʻau paʻu o loʻo i luga o le sami. Ia Iuni, e aliali mai fugalaau manaia.
Kalinolisty

Bubble Amur. O lenei meaola e nofo i vaomatua i matu o Korea ma Saina. O loʻo iai se ogalaau e oʻo i le 3 mita le maualuga. I luga oi latou o loʻo i ai i le isi itu o laʻau petiolate o se lobate foliga ma se faʻavae fatu. O le umi o le laupepa e oʻo i le 10 cm. O lona pito o loʻo valiina i totonu o se pogisa lanumeamata. I le pito i tua o loʻo i ai se tupe siliva na maua. Fugalaau e iʻu i le 1.5 cm le umi e oʻo i le 1.5 cm e aofia ai paʻu paʻepaʻe ma faʻamaʻi piniki. E faʻaputuina i latou i mea e sili ona leaga. Ona i lo latou nofoaga e foliga mai o fua o le lanu mumu.

Bubble Amur

Faʻaauau

E lelei le faʻalauteleina o le toto i auala vegetative ma semina. Ae ui i lea, ao faagasolo le faʻalauteleina o fatu, e tatau ona manatuaina o le fua o laau toto o le ai ai uiga masani o meaola. O fualaau e gaosia i le taimi tonu i le ogatotonu o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo. I le maeʻa ai o le natura, o le a tulaʻi mai pine i Aperila-Me. Pe a tutupu aʻe laau, e totoina i se nofoaga tumau. O tausaga muamua o le atinaʻe e telegese lava.

O le faʻaleleia o vailaʻau e ala i le tipiina, i le tautotogo, aʻo leʻi oʻo mai fugalaau, e vavaeina ai ni moli laiti 10-20 cm le umi ma 3-4 laina. O le pito i lalo e aveese atoa, ma o pito i luga e vaeluaina. A maeʻa ona faʻapipiʻiina le pito i lalo i Kornevin, ona totoina ai lea o laʻau i totonu o fagu ma oneone ma eleele paʻu pe i luga o "toleniga moega". O 'afu e ufiufi i fagu poʻo ato e faʻamautinoa ai le maualuga o le suamalie. O le faʻaleleia ma le faʻafeinu e faia i le tele o taimi i le vaiaso seia oʻo ina totogo ma aʻa malosi. Seʻi oʻo i le tautotogo e sosoo ai, e teuina ia laau i se mea mafanafana.

O le auala pito sili ona lauiloa ma sili ona faigofie e faʻaleleia ai, o aʻafiaga ia. Ua lava lava le punou i le lala pito i lalo i le eleele, faʻapipiʻi i se slinghot ma lagolago le pito i luga. O le faʻatau e le gata o le togavao, ae o le eleele foi e latalata i le taotoga. I le tautoulu, o le a totogo le laau ma vavae ese. O le seedling e tatau ona puipuia lelei mai le malulu. O le faʻasologa mulimuli e fuafuaina mo na o le tautotogo e sosoo ai.

O nisi o fai togalaau o loʻo galulue i le vaevaeina o le togavao, peitaʻi, pe a galulue ma se laau telē, o le a manaʻomia ni taumafaiga faaletino taua. I le taimi o le tautotogo, o le togavao ua uma ona eli atoa ma tipi i ni vaega. E tatau ona i ai i vaega taʻitasi se aʻa ma nisi o fuʻa. O le faʻaleleia o se nofoaga fou e faʻatinoina vave i le vave e mafai ai ina ia leai ni taimi e malolo ai aʻa.

Tausiga i fafo

E sili ona lelei le totoina o se vailaau oona i totonu o se nofoaga e matala ma malamalama. Ole la e faapitoa le taua mo laau toto ma lanu mumu. O vailaau masani e mafai ona ola lelei i le paolo. E fautuaina le fauina o fanua i le tautotogo po o le tautotogo. Laititi ole eleʻele eleʻele pe leai foi lea e leai se lime e talafeagai mo laau toto. O le vailaʻau i luga o loams faʻalelei e atiaʻe lelei.

Mo le totoina, saunia se lua e fetaui ma le rhizome. O se alavai o le alavai ma se faʻafefiloi o le vavao, o le peʻa ma le oneone e sasaa ifo i lalo. O le ū o le lima ua tuu i totonu o le centimeters i luga ae o le lau ina ia mafai ai pe a totoina, o le maualuga ma le eleele.

Bubble e masani ona faʻafeinu. I le leai o se faʻafefe i aso vevela, e oʻo atu i le 4 pakete vai e sasaʻaina i lalo o le togavao faʻalua i le vaiaso. O le tele o le suavai e mafai ona sui ina ia le toe paʻu latalata i aʻa. E le manaomia le suluina o vao, aemaise lava i le taimi o le vavao. E ala mai i mataua, o la o le la e tuua ai mumu.

E tatalaina le eleele i taimi uma ma aveesea vao. Latou te faʻalavelave faʻalavelave i laau laiti.

I le gasologa o le vaitau, o le fafagaina e lava e fai ai le 2 taimi. I le tautotogo, e faʻamamaina le vao i se vaifofo o mullein (500 mm), nitrate ammonium (20 g) ma Uurea (20 g). I le autumn, e totoina laau i le nitroammophos (40-60 g i le vao).

Ina ia faatumauina le matagofie o foliga vaaia o le vailaau, e tatau ona faia le teuteuga e le aunoa. I le tautotogo e faʻagogo ma vavae mamago. Latou te mamanuina foi laau toto. Ina ia salalau le togavao, tipi le au i se maualuga o le 50-60 cm. O lenei mea e faʻaolaina ai le fafaguina o fatugaʻo ma aʻafiaga laiti o le a tupu aʻe i le mataʻu. I le autumn, e faʻapuupuuina lala e tasi vae tolu e saunia ai laau mo le taumalulu. O togavao tuai e toe faʻafouina i le 5-6 tausaga. Ina ia faia lenei mea, ia tipi ese le vao, ma tuu ai na o ni nai ogalaau laiti.

I se tau le lelei, o le vladderwinter manumalo e aunoa ma se malutaga. O laau talavou laiti ma i latou na mafatia i le gaosiga o le autumn e fautuaina e puipuia. O lo latou pale ua toso faatasi ma le twine ma afifi i le lutrasil. O le liʻo o le basal e mulimulita ma le peat i le maualuga o le 8 cm, ona ufiufi ai lea i lau laʻau vaivai ma faʻamalosi lala.

O le Bubblebear e iai le puipuiga lelei ma o le a puipuia i vailaʻau. I luga o eleele o le calcareous ma le lolovaia faifai pea, e mafai ona atiaʻe le laulaʻau poʻo le chlorosis. Faʻasaʻo le tulaga o le a fesoasoani i le faʻamalosia lelei ma le faʻamaʻiina o masima uʻamea. O se taunuuga lelei e faʻaalia i le togafitiga o fungicide.

Faʻaaoga togalaau

E lelei le fufulu i totonu o vaega taʻitasi ma vaega. O se ogalaau lapoa ma laʻau susulu ua faʻamatalaina i le ogatotonu o le mutia po o le tulimanu o le togalaau. E mafai ona avea ma se talaaga mo se togalaau fugalaau. Faʻatasi ai ma se faʻatoʻaga faʻatoʻaga, e lelei tele laau e pei o fale puipui, mo le faʻatulagaina o le 'upega tafaʻilagi ma le teuteuina o puipui.

O le afu e tu i le gaosiga o le gaosiga lelei, o le mea lea e talafeagai mo aai tetele. E tusa lava pe latalata i auala, o le a vave ona tuputupu ae, ma puipuia ai le pefu ma mimita. Talu ai ona o le toleniina o le teuteu lelei, latou te tuʻuina atu so o se foliga i le vao (polo, paʻu, mea faʻapipiʻi pea). Faʻatasi lelei ma ituaiga o lanu violē ma samasama.