Laʻau

Auala e filifili ai se tapuni vavalalata mo se nofo i le mafanafana: faʻatusatusa ni mamanu eseese se tasi i le isi

O le "faletaele masani" o le fale faleleʻele "faʻatasi ai ma le manogi ma le manogi o manogi e salalau solo e pei o se fale vevela vevela, e toalaiti tagata ua tosina i ai. E sili le fiafia o se tasi e faapalapala le faletaele e faʻaaoga ai se tane faʻapitoa, o se numera tele o tagata nofo i le taumafanafana e filifilia ni meaola, ma amata ona faʻaaogaina i luga oa tatou nofoaga. Ina ia malamalama i le auala e filifili ai se nofoaga mogo mo se taumafanafana, muamua e tatau ona e taulima a latou ituaiga, o le a tatou faia i lenei tusiga.

O le faʻapipiʻi faʻatasi ma le tapuni faʻapitoa o loʻo galue lelei, mo lona faʻapipiʻiina e te le manaʻomia le faʻaalu o se taimi i le faatulagaina o se falemaʻi poʻo le eliina o se vaalele. O oloa o le ola o le tagata i totonu o sea ituaiga masini ua liua i le faapalaga po o le vai e toetoe lava leai se manogi, o le otaota e faʻamamaina pe faʻapipiʻi e faʻaaogaina vailaʻau.

E i ai ituaiga ituaiga otaota mamago, faʻalagolago i ituaiga o togafitiga - faʻamalolo, vailaʻau, peʻa ma eletise. Sei o tatou mafaufau ia i latou taitoatasi i nisi auiliiliga.

Fale faʻamago mamago - faʻamalolo fua

O se mea e fiafia i ai le siosiomaga, faʻaaogaina atoa le kemisi. E taua foi fale palasisi faapalaga, aua pe a faʻaaogaina otaota, maua ai le faapalaga i totonu - o se mea lelei tele.

O se pusa faʻapipiʻi vavalalata e mafai ona faʻaogaina lelei e tele naua - lelei le siosiomaga, saogalemu + faʻamalolo na maua mai ona o le gaosiga

O le tala faʻatatau o le paketi o le peat dry closet mai pusa taugofie. O le mamanu e faigofie, aoga, pe afai e te le popole tele i foliga vaaia - o se filifiliga lelei mo le tuʻuina atu

O ia faletaele e tatau ona faʻapalaina i le ea, o lea e manaʻomia ai se faʻatulagaga faʻatulagaina. O lona telē e sili atu le telē nai lo se faletaele masani, o lea e fetaui lelei i soʻo se potu e te filifili e te faia. I fafo atu, e le ese tele le faletaele peʻa mai se vailaʻau kemini - e lua ona tane, naʻo le paʻu o loʻo i luga ae le o le vai. I totonu o ia fale e leai se vai e tafe.

A oʻo mai le otaota i totonu o le suʻe vai pito i lalo, e ufiufi i se paʻu o le peat, mo lenei mea o loʻo i ai se lelei faapitoa. O se vaega o le otaota otaota ua aveeseina e ala i le faʻaleleia e ala i le paipa o le ea, o le isi vaega o loʻo faʻafefeina e le peʻa. Afai e tele taimi e faʻaaogaina ai le faletaele, e mafai ona faʻaputu le tele o le vai. I lenei tulaga, e manaʻomia lou faʻaaogaina o se pulumu e faʻaaogaina ai le vai ua uma ona faʻamamaina. A oʻo ina tumu le tane taʻele, o le otaota mai lea mea e tuʻuina atu i totonu o le lua faapalaga, aua e le mafai ona faʻaaoga vave pei o le faʻamala. I le na o le tasi le tausaga, i totonu o se lua faapalaga, o le a avea i latou ma se fugalaupapa o le meaola e aoga mo le fafagaina o laau toto.

I totonu o se potu faletaele, o loʻo i ai le lapisi tele. Afai e te faʻatau se faletaele ma se malosi e 120 l, faatasi ai ma se aiga e toa 4, e tatau ona faʻamamaina faʻatasi i le masina.

Mo le faʻaaogaina o se faletaele, e tatau ona faʻafouina taimi faʻapitoa o peat, ae o nei aso e leai ni faʻafitauli i le faʻatauina o meafaitino mataʻutia mo le faʻaaogaina o tapuni papago

O se faletaele solo ma se faʻailoga lelei, faʻaonaponei, ma le ea e alu atu i luga o le taualuga - o se eseesega tele i se fale e taʻavale ai

Mo le faʻapipiʻi lelei o le faʻaleleia o le ea, e tatau ona faʻapipiʻi paipa paipa mo le ea i totonu o le pu i luga o le ufiufi ma aumai le paipa i totonu o le puipui poʻo luga o le taualuga (ole umi ole paipa i totonu o le 4 m), o le pusa i totonu o le puipui i le maualuga o le 45 °.

Telefoni faʻamago eletise - faʻalelei ae taugata

O ia faletaele e mafai ona faʻapipiʻi pe a iai se atigi lata ane. I fafo, e talitutusa lava ma faletaele. O le mea e manaʻomia ma le compressor e manaʻomia le mana mai lima. O le a tatau foi ona faʻapipiʻi le lele i luga o le puipui o le fale poʻo luga ole taualuga.

O otaota i totonu o sea faletaele ua muamua vaevaeina i le mautu ma le vai. E faʻauʻuina e le compressor vaega ninii, ma liua i le paʻu, o le mea pito i lalo ua faamoemoe mo la latou aoina, o le suavai ua faʻamafeina e ala i se pulupulu i totonu o se alavai.

Telefoni faʻagogo eletise o le ata tutusa i lanu eseese. O mamanu faʻaonapo nei e mafai ai e oe ona fatuina le palasi ma le mafanafana e tusa lava pe i totonu o le fale i le fanua

O le eletise eletise eletise e faigofie ona faʻaoga, ave le eletise maualalo, o se fale e faʻaleleia lelei. Ae e mafai ona e faʻapipiiina pe afai ei ai le eletise, ma e taugata.

Vailaʻau faʻamaʻi - filifiliga talafeagai

O falemaʻi falemaʻi mo fale o le mafanafana e laiti ma faʻatusatusa, e faigofie ona feaveai ma faʻapipiʻi i le nofoaga saʻo. Soo se laulau feaveaʻi e lua ni vaega - i le pito i lalo o loʻo i ai se vai e tafe, i le pito i luga o loʻo i ai se nofoa ma se vai vai. O vailaʻau faʻafefe kemisi uma ei ai le mamanu tutusa, e eseese i le tele o le otaota otaota ma nisi o galuega mo le faigofie ona faʻaaogaina.

O le faletalati kemikati vevela kulimi e matua faʻatusatusa ma mama. O le mamanu faʻataʻatitia lea e faʻamaʻoti ai lenei ituaiga o eleele malogo malogo

O le faletaele e mafai ona i ai se paʻu eletise poʻo se tusi faʻailoga, o se faʻaaliga o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le faʻatumu o le tane taʻavale.

Falemaʻi falemaʻi galue e pei ona taua i lalo. A uma ona fufuluina le suavai leaga, latou te paʻu i totonu o le tane taʻele. O iinei, o se sauniuniga kemikolo o loʻo faʻaaogaina le latou gaioiga i se mea e le masani ai, o vaipuna e faʻaleagaina, o le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le kesi e faʻaitiitia. O le filifiliga o le tapuni papago, lea e faʻatatau i le faʻaaogaina o vailaʻau, e lautele.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le faʻaogaina o le falemaʻi mamago - pe a uma ona fufulu, vai ma otaota e faʻafeiloaʻi atu i le suʻe maualalo, lea o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai vailaʻau

Faleese eseese e faʻaaoga vailaʻau eseese:

  • o le tuufaatasiga o sauniuniga o siama e aofia ai microorganisms ola, o le oloa o sea gaioiga e mafai ona faʻaaogaina e pei o le faʻamaʻi;
  • ammonium-based liquids e le afaina, o lo latou vailaʻau kemino e paʻu i le averesi i le vaiaso;
  • Toxic formaldehyde sauniuniga e mafai ona faʻaaogaina pe afai e mafai ona sasaaina otaota mai luga ole nofoaga ma nofoaga lanu meamata.

O le faʻaaogaina o le suāvai pito i lalo o le faletaele e faigofie: e tapuni vavalalata, o lea e te le lagona ai se manogi leaga, pe a uma ona faatumuina e tatau ona vavae ese mai le atigi pusa ma ave i se nofoaga ua filifilia mo le tafe. A maeʻa lenei mea, e tatau ona fufulu le suāsusu, toe faʻatumu i se vailaʻau vailaʻau ma faʻapipiʻi i le pito i luga.

A filifilia se faletaele, faʻalogo i le tele o le tane. Afai o le faletaele e tatau ona faʻaaogaina i se taimi mulimuli ane e se vaega toaitiiti o tagata, e talafeagai le 12-lita le lelei, mo le masani ona faʻaaoga e sili atu ona lelei le filifilia o se tanoa tele.

O loʻo i ai foi se kaseti faʻamaumilo kemikali. E faʻapipiʻi ona faʻapipiʻi, ma o le otaota otaota o loʻo i tua o le faitotoa i tua o le fale. Mai iina, e alu e mama ma fufulu. O nei faletaele e mama, ona o lo latou mamafa maualalo e faigofie ona latou tauaveina. I le avea ai o se mea le lelei, e mafai ona maitauina le manaʻomia mo le faʻaauauina o le faatauina mai o sauniuniga kemisi.

O potu taʻele uma, e ui lava e galue faʻatasi, e manaʻomia nisi vaega e galue ai. O le faʻaaogaina o se paʻu eletise eletise e manaʻomia ai le maua o se eletise eletise, mo le vailaau kemini, le faʻatau ma le suia o vailaʻau, ma le faʻaogaina o se paʻu vevela vevela e manaʻomia ai le paʻu, lea e manaʻomia pea ona faʻatauina.

I le faʻaaogaina o laʻau mūmū faʻaonaponei ma tapunia mafanafana, e mafai ona e faʻatulaga tulaga lelei mo oe lava i totonu o le atunuʻu, e tusa lava pe e te leʻi maeʻa le fale i le taimi nei, pe e te le fuafua e suʻe suavai ma suavai

Ae e le o se mea tele naua, ona o le faigofie o le faʻaaogaina o se masini taua e tausia ai le mama o le 'upega tafaʻilagi ma lau faʻamafanafanaga. Matou te faʻamoemoe o la matou iloiloga puupuu na fesoasoani ia te oe e iloa ai le mea e teu ai le paluga papago ma filifili le filifiliga tatau mo oe lava ia.