Laʻau

Totoina o le blackcurrant i le autumn: faatonuga mo tagata amata

O le totoina o le uliuli i le tautoulu e vave faʻavaveina ai faiga masani o le aʻafia ma le fetuunaiga o aganuu, ma e mafai ai foi ona e maua se fua tele i le vave e mafai ai.

Mea e totoina i le tautoulu

O le totoina o fualaau maloloina i le vaitaimi o le tautoulu, e le mafai ona faʻamaonia, e aofia ai:

  • Faʻafeiloaiga o le mea na tupu i le vaitau o le tuputupu ae;
  • se tele o mea filifilia e totoina;
  • toetoe o le selau pasene ola;
  • leai se mea e tatau ona fai ai ofu pito i luga ma togafitiga lelei ile eleele;
  • le mafai gafatia e faʻasaoina se ituaiga pele tele;
  • leai se manaʻoga mo vaiinu faaopoopo i tulaga lelei tau tau.

Tulaga o le vevela i lalo ifo o le + 10-12 ° C e fesoasoani i le loloto o le faʻalauteleina o aʻa. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaleleia le puipuiga o le laau ma faʻamalosia atili ai aʻafiaga mai fafo. E taua foi le amanaia o le maualuga o le lamatia o fualaau aina i se taumalulu e leai se kiona ma ogaoga ai le faaleagaina o le aʻa ona o rodents. I lena tulaga, o le tautotogo o se taimi sili atu ona aoga.

E leai ni mea e mafai ona faʻaogaina i le faʻaleleia o le faʻaaogaina o vaomatua, ae naʻo le tausisia lelei o faiga uma o faatoaga ma le taimi o le totoina o laau toto, e fuafua i le vaega o togalaau.

E tatau ona tuʻufaʻatasiga i vailaʻau faʻasao ma le malulu.

Aso mo nofoaga eseese: laulau

ItumaloLe taimiAso faʻamaonia o le masina o le masina 2019
Ural26.08-10.09Setema 4-11,
Oketopa 1-10, 31
Siberia26.08-10.09
Rusia Tutotonu25.09-15.10
Moscow vaega15.09-15.10
Saute i Saute10.10-20.10
Volga vaega01.10-20.10

Laasaga i lea laasaga taʻitasi ma taʻiala

Ina ia saʻo lelei le totoina o currants curve i le tautoulu, e tatau ona e filifilia se laufanua manaia mo ia, o loʻo faʻatusalia mai ile susu ma le lalelei, laufanua lafulemu. O loʻo tuʻuina atu ile eleele maso-sodzolic ma le i ai o le humus ma le eletise i le va o le 6.0-6.5 pH. E le tatau ona afaina le eleele e tulaʻi mai ai i matagi o le matagi ma le faʻavaivaia o le vai omea. O le maualuga o le susu i le palapala e mafai ona mafua ai le pala ma toto ai le oti.

Laasaga faʻatulagaina:

  1. Nofoaga filifilia mo le tele o fualaau i le laina lava e tasi, matauina le mamao o le 120-140 cm mai le tasi.
  2. Tili ni pu laiti e 40 x 40 cm ma le loloto o le 25 cm. E mafai ona saunia ni vaʻai ma se vaega itiiti o le paluga ua tumu i le humus, oneone ma le palu.
  3. Afai e manaʻomia, faʻaopopo mea totino ma fomaʻi faʻapitoa e aunoa ma le chlorine i luga o eleele papaʻu mo le eli.
  4. Faʻateleina le faʻapipiʻiina o le fualaʻau i totonu o le eleele, ma tuʻu le ū o le laau e tusa ma le 30-40 mm i lalo o le eleele. Manaomia le tuu o mea totō i le maualuga o le 45e uiga iFaʻafetai i lenei mea, o le fua o le seleselega o le a matua faateleina ma o le a faʻapupulaina foi aʻa malolosi.
  5. Faʻasolo le faʻavae o le fatu ma le eleele ma sasaa i luga o le vai ua puipuia ma faʻamafanafanaina i le la.

Blackcurrant Care

O le aʻafiaga o le faaleagaina o aʻa e le oona ma le maluluina o laau toto e mafai ona faʻavaivaia e ala i le faʻaaogaina o puipuiga faʻapitoa, o loʻo faʻatusalia e mulching le palapala, faʻapena foi le faʻatulagaina o fale ma le faʻapipiʻiina o masini faʻapitoa faapitoa. A oʻo ina tuai ona tuai, e tatau ona tanumia le laau ao leʻi oʻo i le vevela o le tautotogo.

E taua tele le puipuia o le palapala mai le faʻamamago pe afai o le a toʻotogo. E tatau ona faʻainu vai i fualaau o fualaau aina ma, pe a manaʻomia, faʻafefete i vaega pito i luga. O lenei mea o le a mautinoa ai le saoasaoa sili ona vave ma faigofie i se nofoaga fou.

E ui lava i le teteʻe faʻatasi ma le malulu, e faʻamoemoeina e le maualuga o le fesuiaiga ma le eleele o le galueaina, e fautuaina e saʻo le saunia o fualaau aina e leʻi leva ona totoina mo le taumalulu. E fautuaina le faia o togafitiga puipuia mai lala mai le faaleagaina e faamai ma meaola faalafua, mulimuli ane ona punou i le eleele ma ufiufi ai le mulch.

O le totōina o le totoina o fualaau o le currant currant e le gata ina faʻalauteleina le ituaiga mea e sili ona fiafia i ai ma faafou le faatoʻaga, ae faʻamautinoa foi le vave maua ma le maualuga o le gaosiga o se tamaoaiga aoga i le va o tagata nonofo i le mafanafana.