Laʻau

Schisandra chinensis: faʻamatalaga laau ma togafitiga alofa

E oʻo mai i le taimi nei, e seasea lava ona iai le lemongrass saina i vaega o tagata Rusia. E toʻatele o loʻo fefefe e totō se aganuʻu masani e le masani ai, ma mafaufau e mataʻutia ma e manaʻomia le tausiga. Ae o le vine magnolia vine o se laau e le lelei, e leai se mea ofoofogia mai le tagata fai togalaau manaomia. Mo le matauina o tulafono faigofie o le tausiga, o le a faʻafetai le aganuu i le tele o seleselega o fualaau maloloina lelei.

O le a se mea e foliga mai ai le lemonia lemoni?

Schisandra chinensis Saina Schisandra o se vaega laʻitiiti o laau mai le aiga o Schisandra. I le natura, e tufatufaina atu i Saina, Iapani, i le itu i matu o le Penisula Korea. Ua maua foi i Rusia - i Sasae Mamao, Sakhalin, o Motu o Kuril. O lana uluai suesuega faasaienitisi na tuuina mai i le 1837 e le faila o le N.S. Turchaninov.

Schisandra chinensis i le natura e pei o ni vao malulu

O le mea e nofo ai le laau o vanu, vaomatua, fiafia fiafia, faʻasalaga, ma afi. O le mea lea, e matua malulu ma malulu-faapalepale, lea e talafeagai lelei mo le galueaina i le tele o le teritori o Rusia.

O le uiga masani o le lemon peel o loo i totonu o laulaau ma pana, ma o le mea lea e mafua ai lona igoa i le laau. E ui lava e leai se mea e fai i fualaau suamalie.

I le natura, o lemongrass o se faʻalapotopotoga atoa. O le umi o le vine faʻatasi ma se mea faʻavave, pe a le faʻamapulaʻa i se mea, e oʻo ile 12-15 m. I lenei tulaga, o le aʻa o se mea manaia, na o le 2.5-3 cm le lautele. O pipi faʻasili e ufiufi i paʻu enaena. I luga o paranesi talavou, e lamolemole, e gaosi, susulu, faapogisaina le taimi, suia lanu e lanu uliuli, ma paʻu.

I le tautoulu, o lemongrass Saina e lalelei ma matagofie tele

O laulaau e pala, paʻu, ovoid poʻo foliga o se lautele. O pito e vane ma vailaʻau e toetoe lava a le mafai ona faʻaalia. Petioles e puupuu lava, valiina i lanu eseese o lanu piniki ma mumu. O le pito pito i luma o le pito i luma o le laulau e manaia, susulu lanumeamata, o totonu ma se lanu enaena-lanu uliuli, i luga o veins o loo i ai se fasi pulu vaivai "pulou".

I le autumn, e foliga matagofie lava le laau - o laulaau e valiina i eseese lanu o le lanu samasama, mai le pale auro i le ufiufi.

O se laau fugalaau e foliga lelei foi. O fugalaau Schisandra e foliga tutusa ma mea na faia mai le magolia wax. Laʻau paʻe-paʻeʻe papaʻe, ao le i pa'ū, maua mai se paʻu lanu pinasusu vaivai. O le Buds e aoina mai i vaega e lima o fasi pepa e 3-5, o loʻo i totonu o laʻau o lau. Ole umi ole gaʻo, laʻititi nicky lalo o latou mamafa. Fugalaau e tupu i le afa muamua o Iulai.

Sina Schisandra fugalaau, faasalalauina o se manogi manaia, faatosina mai iniseti eleelea i le togalaau

O fua o lemongrass - fualaau mumu lanu mumu, e aoina mai le 15-25 fasi vaega i se pulumu 8-12 cm le umi, e pei o fuifui vine po o lanu mumu. E i ai foi se latou uiga taua. E tofu lava ma le 1-2 lapopoa fatu. O le tofo e mafua mai i le maualuga o meaola oona, tarry ma tannins, o suauu taua e matua faʻamaonia. O le peel e suamalie-alofa, astringent, o le sua oona e matua vevela lava, o le sua, o le fatu oona.

I Saina, o le fualaau aina ua taʻua o le "pi o le toalima o mea manogi."

O le 'aina o vine fou o le Schisandra chinensis (aemaise lava i ona ituaiga vao) e toetoe lava a le mafai

O le fua o fua o le vine magnolia vine o le 3-5 kilokalama o vine mai se tagata matua. Ae o le tasi i le 3-7 tausaga o loʻo i ai le "paʻu" pe a aumaia e le liana le 1.5-2 taimi sili atu ona fua nai lo le mea na faʻamoemoeina e le fai togalaau. E seleseleina le seleselega ia Aokuso poo le amataga o Setema.

O Schisandra o se lala dioecious. O lona uiga o le elemene ma le fuaina mulimuli ane o le a mafai ona na o le faatasi i le taimi nei i luga o le fuafuaga o faʻataʻitaʻiga ma fugalaau "male" ma le "tamaitai".

O le fua o le vine magnolia vine e le ofoofogia, ae o ona fua o, ae le o se meaʻai, ae o se vailaʻau

Talosaga

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, fatu ma fualaau mama o lemongrass o loʻo faʻaaogaina. E iloga i latou i le maualuga o le vitamini C, faʻapea foʻi ma elemene taua mo le tino (uʻamea, zinc, copper, seleni, iodine, manganese). Schisandra o loʻo mafai ona faʻavaivaia le vaivai ona o le ogaoga o le faʻafitauli o le tino ma le mafaufau, faʻaleleia le vaʻai ma le faʻalogo, ma faʻamaloloina ai foi le atuatuvale. E matua taua tele mo le faʻamalosia o le puipuiga ma le faʻaleleia o le faʻaleleia o meaola, e fesoasoani i le fualaʻau o le tino, faafitauli ma le fatu ma toto toto, ma le respiratory system.

Sasaʻe i Sasae Sasaʻe se lima lima o vine mamago i le aso atoa e galo ai le lagona o le vaivai ma le fiaai.

Sished Chinese Schisandra Berries - O se Tonic malosi

E i ai se lisi umi o faʻasalaga. Schisandra chinensis e faʻasaina ona faʻaoga mo fafine maʻitaga ma tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, faʻapea foi ma i latou o loʻo mafatia i le vystonia vascular, soʻo se allergy, maʻi vevela, gasegase maualuga, ma faʻamaʻi pipisi. I lenei tulaga, e fautuaina le faia o sauniuniga mai i luma o le aoauli, ina ia le faʻaosofia ai le le mautonu. O le faʻaaogaina faʻapitoa o soʻo se fualaau momoe, filemu, antipsychotics, o le psychostimulating o fualaau faasaina e matua faʻasaina. I le tulaga aoao, lemongrass e le manaomia le "faatonuina" oe lava, e sili atu le vaʻai muamua i se fomaʻi.

Mea masani masani

I le natura, e tusa ai ma punaoa eseese, e mai le 15 i le 23 ituaiga o Schisandra chinensis. O le aganuu foi e le fiafia tele mai le au faifaatoʻaga, o lona uiga o le filifiliga o ituaiga e faatapulaaina. O le tele o taimi, o ituaiga nei e maua i luga o togalaau aina:

  1. Faatoaga tasi. O se mea e faʻaleleia e le tagata lava ia lea e le manaʻomia ni elemene. O loʻo faʻaalia i le malulu malulu, fua lelei, ma fanaina le tuputupu ae o le tuputupu aʻe. O vine e matua suamalie, oona. O le umi o le pulumu umi e 9-10 cm, e taʻitasi ma 22-25 vine. O le fua faatatau o le gaosiga e 4-6 kg i le tagata matutua.
  2. Mauga. O se ituaiga o fualaau aina suamalie, fafagaina i Sasae Mamao, ua manatu o se tasi o mea aupito sili ona fiafia i ai iina. E seleseleina le seleselega i le sefulu tausaga talu ai o Aukuso. O loʻo faʻaalia i le maualuga o le taumalulu taumalulu ma le puipuiga lelei. O le uumi o le pulumu e 8-9 cm, o le mamafa e 12-13 g. E aofia ai le 15-17 vine paʻu suamalie mūmū ma se mea matagofie. O le pulupulu e pala, ae malie. O le gaosiga e maualalo, 1.5-2 kilokalama i le faʻatoʻaga.
  3. Volgar O le vailaʻau e puipuia i le malulu malulu ma le vevela o le taumafanafana, e seasea ona afaina mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. I luga o se tasi laau, e pei o se tulafono, o fugalaau "male" ma le "tamaitai" e fuga mai, ae o nisi taimi e tuuina mai se vaitau pe a na o fugalaau "alii" e faia. E seleseleina le seleselega i le sefulu tausaga muamua o Setema. Ole lapisi o le pulumu e 6-7.5 g, e aofia ai 13-15 fua. O fua e matua manogi, faatasi ai ma le manogi o le manogi.
  4. Ulumatua. O se tasi o mea aupito lata mai na ausia e le au Faʻalapotopotoga Rusia, na totoina i Moscow. E taua tele le vailaʻau mo le faʻasao ma le faʻamaʻi. O vine e laʻititi, faʻaloloa, lanu viole ma mūmū, o le tino ua mumu. O le umi o le pulumu e pe tusa ma le 12 cm, mamafa - 10-12 g. O le togavao e tutusa lona lapopoa, o le laau e tasi lava. O se suiga taua o le maualalo o le teteʻe i le kulimi, faʻaletonu le puipuiga. O le umi o le vine e le sili atu i le 5 m.
  5. Talafatu O se fatuga e le mafai ona faʻamautuina ona mafuaʻaga. Ole palasi e le o se umi, e oʻo i le 7 cm, ae o fua e le o le gaʻo, e mafai foʻi ona 'aina fou. I tamaʻitaʻi taʻitasi e 15-18 o latou.
  6. Oltis. O le laufanua o le ituaiga o le Far East. E taugata mo le gaosia lelei (3-4 kg i le laau) ma le tetee atu i faʻamaʻi masani o le aganuu. O vine o le lanu mumu, itiiti. O le uumi o le pulumu e 9-11 cm, o le mamafa e 25-27 g, e taʻitasi ma 25-30 fua. O le tofo o le oona-oona.
  7. Pupii. O se tasi o ituaiga aupito sili ona matutua, na paʻu i le 1985 i le itu i sasae. O le seleselega o le seleselega o le sefulu tausaga mulimuli o Aukuso. O fua muamua e aveeseina pe a mavae le 3-4 tausaga talu ona totoina se fatu laau i le eleele. Gaosiga - 3-4 kilokalama mai se tagata matua. O le ituaiga e ese le faigata, ae masani ona afaina i faamaʻi. O vine e laiti, o palasi e faʻatusatusa. O le paʻu mumu, o le tofo o le a iloagofie lava.

Faʻaaliga: ata o Schisandra chinensis

Totoina ma Suʻeina Taualumaga

Schisandra chinensis e totoina i togalaau e le gata mo le fuaina, ae mo le teuteuina foi. O le Liana e masani ona faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua. E matuā mataʻina lava le faʻaogaina o arbors i laʻau, nofoaafi, fao, ma "puipui lanumeamata".

Schisandra chinensis e le gata e aoga, ae o se fale teuteu foi

O le totoina o taimi e faʻatatau i le vaega o le galueaina. I nofoaga ma se mafanafana (Ukraine, Rusia i saute) e mafai ona fuafuaina mo Setema ma oʻo lava mo le afa muamua o Oketopa. Ua lava le taimi e totoe aʻo leʻi oʻo i le malulu, o le a maua e le laau le taimi e faʻafetaui ai i tulaga fou ola. I itulagi o loʻo i ai se tau le lelei (Ural, Siberia), o le filifiliga e tasi o le tautotogo lea. I le totonugalemu o Rusia, sa totoina le schisandra Sina i le faaiuga o Aperila po o le sefulu tausaga muamua o Me (o le eleele e tatau ona mafanafana i le le itiiti ifo ma le 10 ° C i lenei taimi, ae e tatau ona i ai i le taimi ao le i tupu le tuputupu ae "pupula"). I luga o le taumafanafana, o le a totoina ai e le laau se aʻa o le aʻa ma ia maua se taimi e sauni lelei ai mo le taumalulu.

E fautuaina e le au fai togalaau togafiti i le taimi lava e tasi le totoina o le tolu schisandra seedlings (lelei, eseese ituaiga), tuu i le va oi latou se vaeluaga pe a ma le 1 m, ma i le va o laina - 2-2.5 m. Afai e tuu le liana i autafa o le puipui, e tatau ona toe solomuli ese mai ai e tusa ma le tele o mea e le pa'ū ifo ai vai mai le taualuga i luga o le laau (o lenei mea e afaina ai aʻa). Ia mautinoa e tuʻuina atu se nofoaga e tuʻuina ai le va. A leai, o le laau na te musu e fua mai. O le filifiliga sili ona faigofie o le 2-3-mita pou ua faatulagaina i se laina ma se uaea ua fofola i luga o ni laina i tulaga eseese. Aʻo tuputupu aʻe le fuga, ua nonoa ona mama, ma ua avea ma foliga e pei o foliga. Aʻo tupu aʻe i se mafanafana, o le a le mafai ona aveeseina lauʻau o le Schisandra chinensis mai le tumutumu mo le taumalulu.

O fualaau e filifilia e faʻavae i le setete o aʻa. E tatau ona atiaʻe. Ia mautinoa ia i ai le itiiti ifo o le tolu aʻa pe a ma le 20 cm le umi. O le maualuga o le 2-3-tausaga le matua o le 12-15 cm.

Saina le togalaau a Schisandra, e masani lava mo le aganuu

Saina lemongrass e sili ona lelei le eleele, ae o le lafoaʻi ma le malamalama, e mafai ona faʻaogaina i le ea ma le vai. O se mea mamafa mamafa e tumau ai le susu mo se taimi umi - silima, omea, peʻa, e le talafeagai.

O le a toleniina e le laau le malulu ma le ata lafoia, ae o le tele o mea e mafai ona seleseleina e seleseleina pe a tupu aʻe i se nofoaga matala. E manaʻomia le puipuia mai le afu o le savili malulu e ala i nisi o mea faʻapitoa poʻo le faʻamalosi e tu mamao ese mai le vine.

I nofoaga lelei, o lemongrass e masani lava ona i ai i le itu i sisifo o fale ma fausaga, i totonu o vaega laiti - i sasae. I le tulaga muamua, o lenei nofoaga e maua ai le la ma le tele o liana, i le lona lua - e puipuia mai le vevela malosi o aso.

O le gafatia aupito sili e mafai ona maua mai e le vine magnolia vine, totoina i se nofoaga matala

Ae, e le fiafia le aganuu i eleele susu i aʻa. Afai e latalata le vai i luga o le eleele nai lo le 1.5-2 m, e tatau ona e suʻe se isi nofoaga mo lemonmon.

O le faʻaleleia o le lua e saunia i taimi uma. Afai o le fuafuaga ua fuafuaina i le tautoulu - i ni nai vaiaso muamua atu, ma le totoina o le tautotogo - i le vaitau na muamua atu. O le loloto o le loloto e 40-50 cm, o le lautele o le 65-70 cm. O se faʻavaa faʻavaivai o le 8-10 cm le mamafa e tatau ona faʻaaoga i le pito i lalo. O le laumei gaʻo na aumai mai le lua ua faʻafefiloi ma le humus poʻo le faapalaga (20-30 l), o le ash ash (0.5 l), le superphosphate faigofie (120-150 g) ma le sulfate sulfate (70-90 g) ma toe faʻafoʻi mai, ma faia i luga pito i lalo. Ona ufitia ai lea o le lua i se mea e leai ni vai, ina ia aua nei faaleagaina e le timu le eleele, ma alu ai seia totoina.

Faitau atili e uiga i le totoina o la tatou tusiga: Totoina le vine magnolia vine ma fatu ma isi metotia.

E manaʻomia se faʻalavai faʻavaivai i le pito i lalo o le lua faʻaleleia ua saunia mo Schisandra chinensis

Faʻamasinoga faʻalelei:

  1. O aʻa o le fatu laau e asiasia, vavae ese uma ma pala, o le isi e faapuupuu i le umi o le 20-25 cm. Ona latou susu ai lea mo le aso i le vai, vevela i le vevela o le 27-30ºС. Ina ia faʻamalolo ma puipuia le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaopopoina le tele o tioata o le pasela e fesoʻotai i ai, e faʻaleleia ai le atinaʻeina o le aʻa ma faʻaitiitia le faʻalavelave e fesootaʻi ma le gaʻoina - soʻo se meaola biostimulants (potassium humate, Epin, Zircon, acidic succinic, aloe juice).
  2. O aʻa o loʻo paʻu i le palapala eleelea ma le povi pulu fou, ona faʻamago i le la mo le 2-3 itula. O le sao saʻo i le tutusa e foliga tutusa ma se kulimi mafiafia.
  3. Ua tuu le laau i luga o se faaputuga otaota i le pito i lalo o le lua. O aʻa e faʻamalosi ina ia latou "tilotilo" i lalo, e le luga pe i itu. Ona amata lea ona momoe le lua i ni vaega laiti o le palapala, i taimi taʻitasi o alofilima le meaʻai i ou alofilima. I le faagasologa, e tatau ona e siakiina pea le tulaga o le ua aʻa - e tatau ona 2-3 cm le maualuga i luga o le eleele.
  4. O le eleele i totonu o le liʻo lata ane-o loʻo i ai le vai tele, faʻaalu pe a ma le 20 lita o le vai. A oʻo ina faʻafefe, o lenei vaega e mulimulitaina ma le paʻu pe o le humus. O le fatuga o le a vave ona aʻa, ae mo le 2-3 vaiaso muamua e fautuaina e puipuia mai le susulu o le la e ala i le fausiaina o se ufifili mai soo se mea paʻepaʻe paʻepaʻe.
  5. Ua faapuupuu pulou, ma tuua ai le tuputupu aʻe 3-4. O lau uma lava, pe afai ei ai, ua vavae ese.

O le nofoaga mo lemongrass e filifilia ma le iloa lelei, e le taliaina e le laau le totoina

E fautuaina e filifili se nofoaga mo le vine magnolia vine vave ma le faʻavavau. O fualaau laiti e gafatia le faigofie faigofie, vave vave ona faʻafetaui i tulaga fou ola, ae e le mafai ona taʻua lenei mea e uiga i laau matutua.

Vitio: auala e toto ai lemongrass

Laʻau togafitiga ma faʻalauteleina o le faʻatoʻaga i vaipanoa eseese

O le tausia o lemongrass e le faigata tele i Saina, o faʻatulagaga talafeagai uma o le a le tele se taimi e maua mai le faʻatoʻaga.

Faʻasa

Schisandra o se fale e gaosi susu. I le natura, e masani ona tupu i luga o auvai. O le mea lea, e masani ona faʻainuina ma tele. O le masani mo se liana matutua o le 60-70 lita o le vai i le 2-3 aso. O le mea moni, afai e malulu ma malulu le tau, o le vavave i le va o taualumaga e faʻateleina - e le fiafia le laau i le vai lea e paʻu i aʻa. O le metotia e sili ona lelei o le faapipiina.

I le vevela vevela, e fautuaina foi e felafolafoaʻi laʻau i aso uma i afiafi. O lenei faiga e sili ona aoga mo laau totō na totō i le togalaau i lenei tausaga.

Afai e faigofie lava, o le schisandra Sina e faʻasūlūina e ala ile fufuluina, faʻapenaina timuga masani

O le aso pe'ā uma ona faʻasusu, o le palapala i totonu o le liʻo lata ane-e manaʻomia le tatalaina i le loloto o le 2-3 cm, pe a manaʻomia, vao. E faʻaalu le taimi i le veleina o le susu mulch. E tumau ai le susu i le palapala.

Laʻei pito sili

Afai e saʻo le sauniaina o le lua e tulaʻi ai, o le a lava meaʻai i le eleele o le vine magnolia vine mo le isi lua tausaga. Latou te amata fafagaina le laau mai le tolu o taimi o le i ai i totonu o le eleele.

Mai le faʻamafanafanaina, aganuʻu e sili atu i le natura natura. O le vine magnolia vine e vave ona tupu vave, o lea i le taimi o le taumafanafana i le 15-20 aso uma e faʻafeinu ai ma le faʻafefeteina o le povi povi, o le manulele o manulele, laulaau laʻau po o le laumei. I le faʻamuamua, e mafai ona faʻaaogaina vao vao. O loʻo faʻainisi pea mea e gaosi mo le 3-4 aso, aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafefe i le vai i le ratio 1:10 (litter - 1:15). E mafai foi ona e faʻaaoga faʻamaʻi faʻapitoa i le nitrogen, potassium ma le phosphorus - Nitrofosku, Azofosku, Diammofosku. Soʻo se 2-3 tausaga i le amataga o le vaitau o togavao o loʻo i totonu o le lio, lata mai le 25-30 l o le humus poʻo le palapopo pala.

Nettle infusion - o se punavai masani o le nitrogen, potassium ma le maika

A maeʻa le seleselega, e manaomia e le laau le potassium ma le phosphorus. 40-50 g o le superphosphate faigofie ma le sulfate sulfate ua faʻafefeteina i le 10 l o le vai poʻo le tufatufa atu i luga o le lio latalata ane i le foliga vevela aʻo tatala. O le natura masani e tusa ma le 0.5-0.7 lita o le fafie.

Mea faʻapipiʻi mo le galu

O Schisandra ua tupu i luga o se vaʻa, talu ai e aunoa ma lenei mea e le mafai ona maua se fua. O le maualuga o le maualuga o lagolago o le 2-2.5 mita, o le mamao i le va oi latou e tusa ma le 3 m. E fautuaina le faatapulaaina o le Liana i le tuputupu ae i le maualuga, o lenei mea e faafaigofie ai le tausiga o ia. I le va o pou latou te toso ese le uaea i le tele o laina - muamua i se mamao e 50 cm mai le eleele, ona taʻitasi uma lea o le 70-80 cm.

O le Schisandra chinensis i luga o se taamilosaga e foliga lelei lava ma fua tele

Nofoaga mo le taumalulu

O Schisandra chinensis ua tupu manuia ae le gata i itulagi ma se mafanafana o le tau (Ukraine, i saute Rusia). O le malosi o le toʻa i le -35ºС e mafai ai ona totoina i le itu i matu-sisifo, i Urals, i Siberia. I le totonugalemu o Lusia, e le manaʻomia e le fale se fale mo le taumalulu, e le aveeseina foi le vine mai le taʻele. Ae pe a le o se mea e masani ai matagi mataʻutia ma faaumiumi, e sili atu ona puipuia. E taua le manatuaina o le mea sili ona lamatia i le aganuu e le o le malulu malulu, ae o le toe foʻi mai o le tautotogo. O le mea lea, aua le faanatinati e ufiufi.

O le laʻau e vavalalata ma le faaeteete mai le lagolagosua, faʻapipiʻi i luga o le palapala e ufiufi i le paʻu o le 10mm mafiafia, e ufiufi i vaovao, vaimui poʻo pine pine, laʻau i luga ma ufiufi i paʻu, soʻo se isi mea e ufiufi ai le ea. Muamua, o le faʻaleleia o le vai, e faʻaaluina pe tusa ma le 80 lita o le vai i luga o se fale matua.

Seleseleina

O le seleselega muamua e seleseleina i le 4-6 tausaga talu ona totō le vine magnolia vine i le eleele. Ua aveeseina fua ma palasi atoa. Siaki pe ua matutua, faigofie. E manaʻomia lou tosoina o le ata ma faʻapipiʻi mama. Fuʻu sua suamalie. E i ai se latou olaga puupuu lava. O fualaau suamalie fou e manaʻomia ona faʻatautaia i totonu ole 2-3 aso e sosoo ai ina ia le mafai ona faʻafefeteina ma e le amata ona pala. O le tele lava o taimi, e faʻamago, o nisi taimi e malolo, faʻamaʻu i le suka.

Schisandra teuteuina

O le taimi muamua e teuteu ai lemongrass o loʻo faʻatinoina pe a totoina, ona - mo le lona tolu o taimi o le i ai i totonu o le eleele. I le avea ai o se tulafono, o le taimi lea e pulea ai e le laau le aʻafiaga o aʻafiaga ma "fesuiaiga" e aʻafia ai. 5-7 o le malosi ma sili ona atinaʻe fatuga o totoe o loʻo totoe i luga o le vine, o isi o loʻo faʻaaogaina i le tulaga o le tuputupu ae. I le lumanaʻi, o le teuteuga e faia i taimi uma, i le tautotogo ma le autumn. E le mafai ona faʻafitia le faʻatonuga - e itiiti ifo le fugalaau e faia i totonu o vaomatua, e toetoe lava a le mafai ona faʻaogaina, ma, e tusa ai ma lea, o loʻo faʻaitiitia foi le gaosiga.

O le faʻamaʻaina e naʻo se mea faʻapipiʻi ma faʻamaʻi pipisi

Latou te faia le faʻataʻitaʻiga i le amataga o Mati: latou te faʻaumatia uma lālā paʻuisa, mago pe malepe i lalo o le mamafa o le kiona. Afai e te le maua se taimi ao lei amataina le tafe o le sua, e mafai ona e faʻaumatia le laau.

I le autumn, a maeʻa lau lau, pe a uma lau laʻau, e faʻapipiʻi puʻi puʻu, vavalalata, le lelei, e vaivai, faʻaleagaina, aʻafia e faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, "paʻepaʻe". E vavae ese foi lena vaega o le vine, lea e fua mai i le past 3 years. E talafeagai lenei mea mo le atinaʻeina lelei o vaʻaiga fou ma le toe faʻaleleia o laau.

O le faamoemoe o le teuteuina o le schisandra schisandra o le faia lea o se togavao e masani ona susuluina e le la

Afai o le liana e tele ni pine tele, o le teuteuina e faia i le taumafanafana. E tofu uma i latou ma faʻapuupuuina, ma tuʻu le 10-12 tupuga tuputupu aʻe. E le gata i lea, aua neʻi galo e uiga i le tau faasaga i aʻa o le basal. E na o le pito sili ona malosi e tuʻuina atu e le o tipiina, o lea e mulimuli ane latou suia ai paranesi tuai.

A maeʻa le vaʻaiga ile 15-18 tausaga, e faia se teuteuga faʻamalosi matutua. E na o le 4-5 le malosi o fualaau aina e ola maloloina i le tausaga lenei, o le isi o totoe e vaeluaina i le tulaga o le tuputupu ae.

Faʻatauga auala

E masani ona faʻaleleia e le aufaifaatoʻaga Amateur le vine magnolia e ala i togavao. E mafai foi ona e taumafai e tupu se vine mai fatu, ae i lenei tulaga, o le faasaoina o uiga eseese o matua e le o mautinoa. E le gata i lea, o lenei faagasologa ua vave ona faʻaaogaina.

Faʻaleleia fua

Mo le totoina o vegetative, o pulou basal, cuttings and laying o loʻo faʻaaogaina.

  1. I le avea ai o se tulafono, o le Chinese Schisandra o loʻo tele naua mea e maua mai ai aʻa. O lenei metotia o le toe gaosia e saunia e le natura lava ia. E na o le tatau lava ona eli ma le totoa le eleele, vavaeese le "fanau" mai le tagata matua ma vave totoina i le nofoaga filifilia. I itulagi ma se mafanafana o le tau, o le faʻatinoga e faia uma i le amataga o le tautotogo ma pe a uma ona fua. O le mea e le eseese ai i le faʻamalūlūina, na o le pau le taimi talafeagai o le amataga lea o Mati.

    Faʻapenaina e pulou basal - o le auala pito sili lea ona faigofie e maua ai se vine fou a le Chinese magnolia

  2. E mafai ona e faʻaaoga aʻa. O le aʻa e tipi i ni vaega 7-10 cm le umi. E tatau ona tofu le 2-3 ma mea tuputupu ae. O le totoina o se faʻasoa e teuina mo le 2-3 aso, afifiina i se solosolo ua faʻamamaina i se vaifofo o soo se mea olaola, ona totoina lea i le lauʻeleʻele poʻo totonu o se falesa i luga o le lauʻeleʻele, ma le mamao e tusa ma le 10-12 cm i le va o vavaega. E le o tanumia i totonu o le eleele, faʻafefeteina i se vaega o humus pe pala 2-3 cm faʻamafanafana lapopoa. O le tausia o mea e 'ai e masani lava o le fafaga masani. O i latou o le a fanaina o le a siitia atu i se nofoaga tumau i le isi tautotogo.
  3. Mo le faʻaleleia e ala i le tuʻuina atu, na o ni laulaau lanumeamata e leai ni laumei i le matua e 2-3 tausaga o loʻo faʻaaogaina. O le faʻatinoga o loʻo faia i le tautoulu. O le paranesi ua punou i le eleele, e tumau i se mamao e 20-30 cm mai le pito i luga, o lenei nofoaga ua ufiufi i le humus po o le eleele lafulemu, ua matuai suamalie. I le tautotogo, e tatau ona aliali mai se taotoga fou. A oʻo i le tautoulu, o le a lava le malosi, e mafai ona vavae ese mai le tina ma totoina i se nofoaga tumau. E mafai ona e punou i le eleele ma faatumu uma le pama i palapala. Ona ia le tuuina atu lea, ae 5-7 fualaau fou. Ae o le a latou le matua mamana ma atiina ae.

    Toe faʻaleleia e ala i le tuʻuina atu - o se metotia na faʻaaogaina e le gata mo le vine magnolia vine, ae mo le tele o vao

Fatuina fatu

O fatu o le saina saina le taofi o latou germination mo se taimi puupuu lava, 2-3 2-3 masina. O le mea lea, e sili ona lelei le luluina vave i le taimi o le seleselega. I le fale, e le totogo vao, e totoina mea totō i totonu o se moega i lalo o le taumalulu. E faʻalauteleina i se maualuga o le 1.5 cm, e tatau ona fufuluina i le kiona i le pito i luga, i le vave lava e pau.

O fatu o le Saina Schisandra ao lei totoina e tatau ona faʻamamaina atoatoa o pulupulu ma faʻagogo ina ia aloese ai le atinaʻe o le pala

E fautuaina e le au fai togalaau togafitiga le fefiloi o lemongrass fatu ma le pi. O le tulaga mulimuli e tulai mai muamua. O lenei togafiti e faʻatagaina ai oe e le maumau le nofoaga o le totoina, ma i se taimi muli- muli ane o laau toto e fausia ai se ituaiga "faʻaputu" natura, ma maua ai laau totő ma le malulu faʻapitoa mo i latou.

E mafai ona e faʻasaoina fatu seʻia oʻo i le tautotogo, ae faʻamalosia le faʻamalosia - o se faʻataʻitaʻiga i le tau malulu. I le taimi o le taumalulu, o fatu e teuina i totonu o se pusaaisa i totonu o se atigipusa ua tumu i le paluga o mumu ma le oneone, e teu i taimi uma i se tulaga susu susu ma muai siakiina.

O loʻo i ai se isi auala faʻalelei e sauniuni ai mo le tau. Seʻi oʻo i le ogatotonu o le taumalulu, e le maua mai fatu mai le fua. Ona fufulu mamā lea o le pulupulu, tuu i totonu o se taga lino pe afifiina i le gau ma mo le 3-4 aso e tuʻuina i lalo o le vai malulu (o le a faia se pesini faletala). Ona tanumia ai lea o fatu i totonu o le ato i totonu o se atigi pusa ile oneone susu ma teuina ile potu vevela mo le masina. A maeʻa lena mea, e tanumia i latou e tusa ma le aofaʻi tutusa i le kiona.

A maeʻa le faʻamalosi, o le paʻu o fatu e amata ona taʻe. I lenei fomu, ua totōina i totonu o ipu paʻu taitasi e tumu i le faʻafefiloi o humus ma oneone paʻu. O fua muamua e tatau ona aliali mai i le 12-15 aso, ae afai e le i ai fatu i totonu o se siosiomaga malie, o le faagasologa e mafai ona tupu mo le 2-2.5 masina. O fualaau e le eseese i le tuputupu ae, e na o le 5-7 cm le umi i le tausaga.

Stratification e aʻafia ai aʻafiaga o fatu

O le isi tausiga o le puipuia lea mai le susulu o le la, tausia o le eleele i se tulaga lelei ma susu ma ia faʻasuina i lea taimi ma lea taimi ma se vai mālūlū mālūlū o le potassium mo le puipuia o faʻamaʻi faʻaleaga.

O fuālaʻau lanu samasama e mafai ona faʻamoemoeina umi, e le eseese i le tuputupu ae

I le aso muamua o aso e sefulu o Iuni, o laʻau e lafoina i le moega, ma tuu ai le itiiti ifo i le 10 cm i le va oi latou. I le taumafanafana e puipuia i latou mai le vevela o le la, ma i le taumalulu latou te fausiaina ai le malulu. A maeʻa le 2-3 tausaga, e mafai ona faʻauluina laau malolosi i se nofoaga tumau.

O faʻamaʻi faʻapitoa, meaola faalafua ma a latou faʻatonuga

Schisandra chinensis e masani ona puipuia. Ona o le maualuga o meaʻai o le tannins i totonu o masini, toetoe lava o meaola faalafua uma e vavao ai. O fua o manulele e le o latou tofo. Ua aʻoaʻoina e le au faʻatoʻa le puipuiga o laau mai le mamanu ma le pala. O ituaiga uma faʻaonapo nei e seasea aafia i nei faʻamaʻi. Ae peitai, o le lisi o sigi matautia mo le aganuu e le faatapulaaina ia i latou. Schisandra chinensis e mafai ona mafatia i faʻamaʻi nei:

  • Fusarium O le tele lava o taimi, o laau talavou e ono afaina i le galo. Latou te taofi i le atinaʻeina, o le eletise e faʻapouliuligia ma minoi, o lau lanu samasama ma e paʻu ese. O aʻa e liu uliuli, e faigofie ona paʻi. Mo le prophylaxis, o fatu e totoina i le solution Trichodermin mo le 15-20 minute aʻo lei totoina, latou te faʻamaluina foi le palapala i luga o le moega. E tatau ona vave aveeseina se laau mama mai le togalaau ma susunuina, aveese le punavai o le siama. O le palapala i lenei nofoaga e faʻamaʻiina e ala i le liligiina o se vailauga lanu piniki o le potassium i taimi uma;
  • paʻu palapala. O laʻau, pulupulu ma puʻu e ufiufi i fasi lanu papaʻe, e tutusa ma le fuga falaoamata. E faasolosolo lava, e faʻamalosi ma liliu mai enaena. O vaega afaina o le laau ua mamago ma ua mate. Mo le siama, o le vine ma le eleele i totonu o le togalaau ua tosoina i lalo o le laupapa mafiafia, fafie laau, ma le sulfur colloidal i le tasi taimi i le 10-15 aso. Ina ia faʻataʻitaʻia le faʻamaʻi i se taimi vave, ia faʻaaoga se vaifofo o le ash ash (10-15 g i le 10 lita o le vai), i mataupu ogaoga, fomaʻi (HOM, Topaz, Skor, Kuprozan);
  • laupepa (ascochitosis, ramulariosis). Brownish-beige i se lanu uliuli-enaena e foliga mai i luga o lau o se foliga le lelei. E faasolosolo lava, o fusi i totonu o nei nofoaga mai totonu e ufiufi i togitogi uliuli uliuli, faʻagogo, pupu. Mo le puipuia, o le fatu ua faʻamaluluina mo le 2-3 itula i se vailauga piniki mumu o le potassium i le taimi nei, Alirina-B. O le mauaina o ni mea faʻalavelave, e tusa lava pe itiiti le afaina o laulaʻau e tipi ma susunuina, o le a totoina le laau i le 2-3 taimi faatasi ai ma se vaitaimi o le 7-12 aso ma se vaifofo 1% o le Bordeaux fluide poʻo le sulfate sima. Faʻaaogaina foi o ni mea oona e mafua mai i le natura.

Faʻataʻitaʻiga: ata o togafitiga faʻaleagaina a le Chinese magnolia

E na o le tatau lava ona faʻaaoga soʻo se vailaʻau e tau ai faʻamaʻi e avea o se mea mulimuli, ona o loʻo i ai le meatotino o le faʻapupulaina i masini vailaʻau. O le puipuiga aupito sili o le tausiga lelei, ma o le mea lenei e tatau ona tatou taulai i ai. O vaega ua afaina e susunuina i le vave e mafai ai, nai lo le teu i se mea i le pito mamao o le saite.

O le vine magnolia vine o se laau e le gata o teuteu le togalaau, ae e aoga foi. E leai se mea faigata i le faia soo o fualaau aina suamalie i vitamini, microelements ma vailaau oona. E le faia e le laau ni mea e le masani ai mo le tekinolosi tau faatoʻaga, e lelei ona fetuʻunaʻi ma fua mai i le tele o fesuiaiga ma tau.