Laʻau

Aleshenkin vine vine - o se filifiliga mo tulaga Rusia

O se vaega taua o le teritori o Rusia o loo i totonu o le sone o le faatoaga matautia. E foliga mai e le mautonu le talanoa e uiga i le totoina o vine iinei. I lona taʻua, o le Metitirani, Transcaucasia ma isi laueleele mafanafana e manatua. Ae e iai ituaiga eseese e mafai ona tupu i le "vao vao." Ma ei ai tagata ua sauniuni e faʻaaogaina o latou malosi, taimi ma le agaga i lenei galuega faigata. E tusa o se tasi o nei ituaiga - Aleshenkin - tautala o le a alu.

Eseesega Tuputupuʻe Talafaasolopito

O lenei vine vine ei ai se igoa e le masani ai - Aleshenkin. O le saienitisi Soviet lauiloa, faifaatoaga, aoga taumatau, ma le fitafita pito i luma o Pyotr Efimovich Tsekhmistrenko na faaigoaina o ia e faamamaluina le atalii o lona atalii. O lenei ituaiga o loʻo taua foi o Alyosha, poʻo le faʻamatalaga faʻapitoa - Nu. 328.

O le ituaiga na faʻafeiloaia i totonu o le Setete Setete o le Russian Federation i lalo o le igoa Alyoshenkin Dar (tulafono 9553098). O ituaiga igoa eseese i nisi o taimi e mafua ai feeseeseaiga i le va o faifaatoaga pe o fesiligia se ituaiga se tasi.

Peter Efimovich o le tusitala o le tasi ma le afa sefulu ituaiga o fualaau aina suamalie, ma i le 1956 o lenei vine na sau mai ona lima, o le taunuuga o le silia ma le luasefulu tausaga o galuega. Academic Tsekhmistrenko sa nofo ma faigaluega i Volgograd, i le vevela i le taumafanafana, ae o le taumalulu e leaga tele. O le mea lea, o le ituaiga o meaʻai i nei itu i saute e mafai ona faʻafeiloaʻi le toʻa i le -26 ° C.

Faamatalaga ma uiga o vine vine Aleshenkin

Aleshenkin o se laulau vine vine. O tagata tomai faapitoa e fuaina lona tofo maualuga tele - 7 itu. E tele le suka - 16%. Fuga e lapoa, e le mafai ona vaʻaia. O le mamafa o le mamafa o le pulumu e 552 g, ae o nisi taimi e oʻo ile 1 kg pe sili atu foi. O vine o le lanumeamata lanumeamata ma se lanu samasama manaia, o loʻo ufiufi i se ufi paʻu. E paʻu le paʻu, ae o meaʻai. E i ai ni nai fatu, masani e tasi pe lua, ma o le 40% o vine e matua leai lava se mea.

E vave vave ona totoina fua, i le 110-115 aso. O le gaosiga e mafai ona oʻo i le 25 kilokalama mai se togavao i lalo o tulaga lelei, ae masani lava - 8-10 kilokalama. O Aleshenkin e iai ona uiga e lima-fingered e iloagofie mai isi ituaiga. E ui lava o vine e manatu o le malulu, o le vaega eleele lalo e pagatia mai le malulu, o lea i le taumalulu e tatau ona ufiufi laau vao.

O loʻo i ai ni tagata fiafia e puleaina se seleselega e oʻo lava i tala atu o le Arctic Circle. Ae o lenei mea, ioe, o loʻo i totonu o le kiona.

O fuifui tetele o vine vine a Aleshenkin e amata vave - i le faaiuga o Iulai

Vitio: O le seleselega vine vine aleshenkin ua matua

Vaega o le totoina ma le tausiga

O lenei ituaiga o vine ua manatu e le mafaatusalia pe a faatusatusa i isi, o lea e fautuaina ai e amata tagata fai togalaau ma vine. Ae o tulafono faʻavae pe a tupu ae e sili atu ona lelei le mulimuli.

Nofoaga sili ona fiafia

O vine e fiafia i nofoaga lafulemu e puipuia mai le matagi, aemaise i matu. O le tolotolo i saute e sili ona talafeagai. Muamua lava, e mafanafana i le tautotogo; e le mafai e le vai ona paʻu iina. O vine e le fiafia i le suavai, i lenei tulaga o maʻi fomaʻi e ono aafia ai.

Aleshenkin e masani ona tetee atu i faʻamaʻi, ae o le mea e laveaʻi ai e le o lagona le lelei i le tino o le tino, ae o le mea lea, i le mulimuli i agrotechnics, o vine e toetoe lava a le maʻi. E lelei le totoina o vine i lalo o le puipuiga o puipui - o se fale poʻo se pa o le a ufitia mai le matagi. E le gata i lea, o le fale, o le mafanafana i le la i le ao, o le a mafanafana laau i le po, ma tuʻuina atu lona vevela. Ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona manatu e le tatau ona tafe le vai mai le taualuga i luga o laau.

O vine e fiafia i laufanua lafulemu ma le malamalama. E le faʻafefe eleele ma masima masima. E le fiafia o ia i le eleele faʻamalosi - e tatau ona faaopoopo le lime. O gaoioiga uma sauniuni mo le eleele e sili ona lelei i le tautoulu. I le tautotogo, aʻo le i totoina, e tatau ona e eliina le eleele ina ia tumu i le okesene ma faʻafefete solo.

Tulafono faʻavae

E sili atu ona lelei le totoina o vine i le tautotogo, ona oʻo lea i le taumalulu na te puleaina e aʻafia ma faʻamalosi malosi. O le filifiliga o fualaau e tatau ona matua taua. E na o le faʻaaogaina o mea e sili ona lelei le totoina, e mafai ona e ausia ai ni taunuuga lelei. E sili atu le lelei o le faʻaaogaina o laau toto ma se aʻa e tapunia, ae afai e tatala, e tatau ona e gauai atu i le lanu o aʻa - e sili atu le mama. Afai e mafai, e mafai ona e tipiina se tasi - o le tipi e tatau foi ona malamalama.

Afai o le aʻa i totonu e pogisa, o le fatuga e leaga lona lelei.

Se paʻu lanu enaena maloloina, ae o le malamalama i le tipi. Pepa, pe afai ei ai, e tatau ona lamolemole. O le i ai o ni faaletonu i luga ia i latou e mafai ona taʻu mai ai le faʻaleagaina o laau toto e ala i meaola faalafua.

E sili ona lelei le faʻatau o laʻau faʻatasi ma se aʻa aʻa

O le faʻavaeina o le faʻavaeina lava ia e mafai ona vaevaeina i nisi o gaioiga:

  1. Kili se pu. O le loloto, lautele ma le uumi e tutusa lava, e tusa ma le 60 cm.
  2. I le pito i lalo matou te sasaaina alavai - faʻalautele le gaʻo, piliki gau. Afai ei ai se avanoa e sili atu ai le susu i totonu o le eleele - o le alavai e mafai ona oʻo i le 25 cm.
  3. I le pito i luga o le alavai, sasaa le eleele, oneone ma le humus (po o le peat) i le tutusa tutusa.
  4. Faʻaopopo 1-2 leotele puno o le faʻalavelave faʻalavelave, o le suo o le apa.
  5. Faʻasalaga lelei le pu ile vai.
  6. Vai lelei le fatu, ona aveese lea ma le faaeteete mai le ulo ma tuu i totonu o le lua.

    O fualaau e tuʻuina i totonu o se lua ua saunia i le maualuga i luga o le palapala ma faʻafeinu tele.

  7. Tatou te momoe faʻatasi ma le eleele, faʻafefe ma le faaeteete ma toe faʻafeinu.

O fualaʻau e le tuʻuina i luga, ae i le tau i le eleele. Ma o le a sili atu ona faigofie le tuʻuina atu mo le taumalulu. I nai aso muamua, e tatau ona faʻamaina vai, ma faʻafefe tasi i vaiaso uma - e tusa ma le 40 lita mo vao taʻitasi.

Tausia o le tautotogo ma le taumafanafana

I le tautotogo, pe a uma ona aveese le fale, e tatau ona nonoa vine i vao, ma e tusa lava pe leʻi tupu mai, ona fai lea o le meaai muamua. Mo lenei mea, o le faʻafefeteina o moa moa e talafeagai. E faʻafefiloi ma le vai i se fua faatatau o le 1: 2, faʻasolosolo i le vaiaso, ona faʻaitiitia lea o le faʻafefete i le fua faatatau o le 1:10. O lenei fofo o loʻo faʻaaogaina i lalo o laau i le fua o le 1 lita i le vao. E le manaʻomia le sasaa saʻo i lalo o le aʻa, e sili atu le faia o se vavao ma sasaa le fuālaʻau i totonu.

Ina ia faʻaleleia le tofo o vine, e aoga le faʻaaogaina o fugalaʻau. O le tau sili atu ona taugofie o le efuefu. E aumai i se tulaga vevela i le fua o le 1 pakete i le faʻalaʻau, pe i se foliga o se siʻomaga (sasaa le vai ma tumau ai 3 aso).

O le uluai fafagaina e mafai ona faʻatinoina e tusa lava pe leʻi liua le kiona, faʻasalalau le superphosphate granular i le fua faatatau o le 40 g i le sikuea mita.

Pe a oʻo atu le vao i le maualuga o le 1.7 mita, e tatau ona e togi i luga. Lafoaʻi e faʻamalamalamaina ai le aveesea o faʻaupuga. I le tulaga o taumago matutu e faʻataʻamilo i laau taʻitasi, e tatau ona e faia se poloka vavao ina ia le tafe le vai i le taimi o le timu ma alu sao i aʻa. I le maualuga o le vevela, aemaise lava i luga o le palapala palapala mamafa, e manaʻomia lou eli i totonu o vaipuna e faʻafefe ai le afaina.

Faiga fai togalaau

E tatau ona pulea le tuputupu aʻe o le Bush. E le mafai ona e faʻatagaina e tupu tele, aua o le a faigata ai ona tausia ma faʻaitiitia le gaosiga. E tele auala e fausia ai se togavao. Mo tagata fai togalaau e leai ni poto masani e totoina vine, o se mea teuteu na faia i le ogatotonu o le seneturi lona 19 e le vine vine Guyot atonu e talafeagai.

  1. I le tautoulu o le tausaga muamua, e puupuu le puʻe talavou, ma e toʻalua mata i luga o le palapala poʻo le nofoaga o le tui.
  2. I le tautoulu o le tausaga na sosoo ai, o le tasi o le paʻu na totoina e vavalalata, ma e lua ni mata (o le faapona o le fesuiaiga), ma le lua o le umi, mai le 4 mata. O le a avea o se vine fua.
  3. O le isi tausaga e sosoo ai (3 tausaga), ua seleseleina vine ma vine uma, ma mai luga o laau ua tupu i luga o le fusi e sui ai, ua fausia ai se fue ua sui ma se fualaau aina fou.

I nofoaga o loʻo i ai le vaʻaia ma le malulu o le tau, o le faʻaolaina o vaomatua e lauiloa. I lenei tulaga, o le lua tausaga muamua, o le teuteuina e faia i le auala lava lea e tasi i le auala Guyot, ma i le tausaga lona tolu, 3-4 vine malolosi ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 6 mm e filifilia i luga o le vao, e tofu i le umi o le itiiti ifo ma le 50 cm ma saisai i le pito i lalo o le manu. E le gata i lea, o pupu na i luga o itu, e umi atu, ma e tu i le ogatotonu - e pupuu. I lenei auala, o le tele o "lima" po o "fualaau aina" ua fausia.

O le vine e masani ona fua mai mo le 6 tausaga, ona faasolo ina mafiafia ma faigata ona taoto i totonu o se vaieli mo le taumalulu. O le mea lea, o '' manulele tuai '' ua vavae i lalo, ma sui i lālā laiti.

Faʻatoʻaina vine - o se mea taua na tupu i le faʻatoʻaga

Togi

Mo le taumalulu manuia o vine, ua aveeseina vine mai le solo, ua fusifusia, punou i le eleele, ua ufiufi ma ufiufi i se mea e le susu. E tatau ona fai lenei mea i le tau vevela ina ia le ulu atu le susu i totonu o le malutaga. O le taimi sili ona lelei mo le faʻatauina mo le taumalulu e mai le ogatotonu o Oketopa i le ogatotonu o Novema. O le maualuga o aso vevela e tatau ona i ai ile 0 ° C. Afai e sili atu le mafanafana, o le a faia se "greenhouse" i lalo o le ata, lea o le a faaleagaina ai le vine. Uʻu le ata i le eleele, ma mulch i luga.

E lelei tele pe a oʻo i le taumalulu o le a tele naua le kiona i le eria o le vine vine. Mo lenei mea, o le faatumauina o le kiona e mafai ona faʻatinoina i ni auala lelei.

I le tautotogo, e aveese le mulch pe a maeʻa le kiona, ma o le ata e laitiiti teisi mulimuli ane, pe a amata ona ola laau. I lenei tulaga, afai o le mea e ufiufi e tuʻuina mai ai le malamalama, e tatau ona mautinoa le maua o le ea i le malutaga.

Puipuia o Pest ma Disease

O faafitauli i lenei ituaiga e tutusa ma isi. O faʻafitauli sili ona matautia ma taatele o le oidium, milipolo. O meaola faalafua, o le mea e sili ona matautia o le apogaleveleve, masi ma le lua tausaga. E faʻaaoga uma metotia ma vailaau faʻasaina e faasaga ia i latou.

Laulau: faʻamaʻi, vailaʻau ma vailaau faʻasaina

Faʻi, meaolaNatura o le toilaloAuala o tauiviga
Mildew (paʻu palapala)Le faʻamaʻi masani. E afaina ai vaega uma o le laau, e aliali mai i luga ia lanu samasama, paepae paʻepaʻe i luga ifo o lau. Ona suia ai lea o le paʻu ma le oti.Taua:
  • Anthracol
  • 1% Fafaga o Bordeaux
  • Cuproskat,
  • Ridomil Gold,
  • Gates
  • Thanos
  • Horus.

Tolu faʻatulagaga:

  1. A oʻo i le umi o le 15-20 cm.
  2. A o leʻi tupu.
  3. Pe a oʻo atu vine i le tele o se pea.
Oidium (paʻu paʻu)O vaega uma o le laau e pei o le fofolaina i le falaoamata. E afaina ai inflorescences e afaina, ma o le a taʻe pe suamalie.Faaaoga:
  • Thanos
  • Gates
  • Horus
  • Toto
  • Topa

O le taimi o le taimi e tutusa ma le milipolo.

Spider miteE afaina ai lau, latou te lanu samasama ma mama. O lenei mea e vaivai ai le laau, e faʻaleagaina ai le tuputupu ae ma le matua o vine, faʻaititia le fua o le gaʻo ma le suka i fualaʻau.Faaaoga:
  • Nitrafen
  • colloidal sulfur
  • fualaau faʻamaina (Omayt, Fufanon, Karbofos, Talstar, Actellik).

O togavao e togafitia i le nitrafen seia oʻo ina tatala avanoa, ona togafitia lea o togafitiga masani ma sauniuniga faʻataʻitaʻi e tusa ai ma faatonuga. E tāua tele le pa'ū o le fofo ile pito i lalo o laʻau, pe a fai e taʻe ai le pest.

Marble CrunchNatura mataʻutia. Iniseti ma o latou aʻa i luga o aʻa o laau, lea e tau atu i lo latou oti.Insecticides e faʻaaoga i le eleele:
  • granula (Diazinon, Bazudin, Thunder-2),
  • fofo (Aktara, Actellik, Decis).

O togafitiga e faia i le tautotogo po o le tautoulu pe a iai ni meaʻai i totonu o le papa.

Pepa lauiloaO se pepe lea e 'aina e ana anufe fugalaau, ovaries ma faʻamaina fua.Vaovao i le tautotogo e fufuluina i fualaau faasaina:
  • Talstar
  • Solon.

Mo le puipuia o faamaʻi, e taua tele le taofia o le mafiafia o vao, e aveese ai vine tetele i se taimi tatau. O lenei mea e maua ai le lele lelei ma tausia ai le masani ai o le susu. E taua tele le tuʻuina atu o meaʻai laau ma e le faʻalavelave ai le atinaʻeina o vao, aemaise i le tautotogo, pe a avea i latou ma meaʻai mo meaola faalafua.

Faʻaaliga ata: faʻamaʻi ma faʻamaʻi o vine

Iloiloga Aʻoaʻoga

Aleshenkin o laʻu vine muamua lava na faatauina mai le lanu meamata e ala i le leai o se poto masani, e ui lava ina leai se poto masani, ae o loo manumalo pea ma tuputupu ae, e ui ina ou toe totoina i le sailiga o le nofoaga sili ona lelei. ma e na o le taumafanafana na teʻa nei na ou iloa ai pe o le a le paʻu na i ai, na ou aveesea uma fuifui, e ui lava e tele naua ma togafitia, togafitiga. O lenei tausaga, e oo lava i luga o mata mata, na i ai fugalaau i luga o lima tuai, ma luga o le musele ma luga o vine, lua, ae sili atu i le tolu, fuifui. Po o le a lava le leaga, na ia tuua le tasi. O le taimi nei, o loʻo ou suʻeina, ma ou te manaʻo e puipuia mai faʻamaʻi. Ae peitai, o le a ou le teena Alyoshenkin.

Lala

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?t=672&p=339736

Aleshenkin o le vine muamua lava lea i luga o laʻu togalaau ma e sili atu ona sili ona fiafia i ai, o se ituaiga tulaga e faʻatusatusa ai isi ituaiga uma e tofo i ai.

Victor Grebenichenko

//new.rusvinograd.ru/viewtopic.php?t=61

Aleshenkin, e pei o le na faia, o se ituaiga ma uiga. Ae afai e te faʻaaogaina, e manaia. E lua vine i le aganuu o le puipui. I le 2007, na amata i le vave o le aso 10 o Aokuso, ma o loʻo i ai i le faʻatoʻaga.

Talinka

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=527

Tatou te le tupuina le tele o ituaiga, ae o Aleshenkin e sili ona lelei. O le mea e sili ona taua, ia tatou manatu e tolu-tikeri o laugutu i taumalulu uma, o lona uiga e mafatia tele o ia i le taumalulu. Ma ua ia te ia le taimi e fua ai, lea e fiafia ai le uaina i matu.

Reg Old Timer

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=527&page=3

E leai ni ituaiga faʻalelei. E tofu le mea ma mea lelei ma le lelei. Aleshenkin e le o se faʻalavelave. Ae o le mea moni, o se mea ofoofogia tele, o tatou oa faaleatunuu, e tatau ona faaaloalo, tausi ma alofa.