Laʻau

Aliia, matagofie ma suamalie: pe faapefea ona tupu se laufanua matagofie ma fualaau lelei

E le mafai ona e filifili pe o le a le mea e toto i le togalaau aina? E te manatu o le a le mea e sili atu ona matagofie: matagofie pe maloloina? Ona filifili lea o le gumi, e tuufaatasia uma uiga lelei. O lenei laau muamua o le a avea o se teuteuga o le togalaau, ma i totonu o le lua pe tolu tausaga o le a e fiafia ai i se fualaau suamalie suamalie. O le Iapani, i le ala, taʻu mai fua o le suamalie o fua o le ola umi. Ma e le o mea uma nei e faaopoopo. Osaia e le faʻamalosia e tausi, e seasea ona maʻi, e le fiafia i mea faʻamaʻi. Ae o tagata lanumeamata i le togalaau o le a fiafia i se tasi o tuaoi, aua na te faʻamalosia le palapala i le suka.

Suafa: amataga, talafaasolopito tufatufa

O Palani, tusa lava pe tusa o le selau tausaga le tala o le galueaina o le eleele i Rusia, o se laau tele lava. E lauiloa o ia i Altai, i Primorye, i Sasae Mamao, ae na sau i le Europa o le konetineta e lei leva tele.

Sa avea ia Gumi ma laau tuai. E tusa ai ma nisi lipoti, na vaaia ona tuaa pe a ola pea tainasoa, i le vaitaimi o Cretaceous.

O le lauʻeleʻele o gumi o Saina ma Iapani. I le amataga o le seneturi mulimuli, na aumai ai se togalaau matagofie i Sakhalin. I le taimi nei o loʻo ola manuia le aganuu i le Kalasnodar Territory, Moscow Region, Bashkiria, Tatarstan, e oʻo lava i Tomsk Region ma Udmurtia. O lenei tagata faimalaga na amata ona alofa i tagata Ukrainian ma Baltic gardeners.

Faamatalaga faʻatau

O Sarai o le igoa Iapani mo le vao, lea ua aʻafia i Rusia. O le saienisi igoa o le laau e tele mulilua. O le aiga pito sili ona lauiloa o le gumi o le sea buckthorn.

Faʻaaliga

O se tagata matutua matua e foliga mai e mataʻina. O loʻo iai se pale paleni.

O le a teuteu e le vao o lau laau lau upega tafaʻi

O le umi o le mama e tusa ma le 2.5 mita. O le laʻau mumu faʻamalosi ma luga aʻe o lauʻau o le siliva-lanumeamata i le tautotogo ma le tau mafanafana; i le tautoulu e maua mai ai se auro sili ona manaia. Paʻu enaena enaena ma le olive poʻo le lanu mumu. O le pito i lalo o lala o nisi ituaiga o meaola e ufiufiina i ni mea laiti.

Tuua Palani, silver-green in summer, liliu auro i le tautoulu

I le faaiuga o Me po o le amataga o Iuni (e faalagolago i le tau), fugalaau-lanu samasama samasama fugalaau. Tubules e fa faʻailoga i le pito i luga e taofi i luga o petioles umi ma maua ai se manogi manaia. E tusa ai ma nisi, e pei o le manogi o lilac. O Sarai o se meli agalelei.

O fugalaau fugalaau e mama ae sili ona manogi

O fua e sili ona leaga. Ma o lenei foi mea e tuuina atu ai le matagofie i le togavao. I luga o le tasi paranesi, e mafai ona e vaʻavaʻai i lanu meamata, lanu samasama ma mumu o vine. E faʻafelatai, e foliga tutusa ma se uʻamea poʻo se vao.

O le a leai ni fualaau aina a le malo, ae i totonu o le 3-4 vaiaso

O fua faʻasalaina e oʻo atu i le mamafa o le 2 kalama, o nisi taimi e sili atu. O loʻo ufiufiina i le paʻu umi ma manino. I le taimi o le atoatoaga, o lanu paʻepaʻe-paʻepaʻe papaʻe e manino lava ona iloa i luga. I totonu o le pulupulu suamalie ma le ponaivi laʻitiiti.

Lasalo o fualaau aina suamalie suamalie, e faatusatusa i cherries, apples, persimmons, pineapples.

O palalani o le vine e masani ona taʻua o siliva siliva e mafua mai i le mea e masani ai.

Ua amata ona amataina e le nuu 3-4 tausaga talu ona totoina. Mai le saisai o le tamaititi i le atoatoaga, e tusa ma le 45 aso le pasi. Mai le tasi togavao o se taʻi 6-tausaga e mafai ona aoina i le 8-9 kg o vine, o laau e sili atu i le 10 tausaga e oʻo atu i le 15 kilokalama o le fua.

E talitonu Iapani o fua o le kusi multiflorum o loʻo i ai mea e faʻasaina. Na latou mauaina le tele o mea aoga mo tagata: carotenoids, flavonoids, amino acids, pectin, vitamini C, A, P, E, macro- ma micronutrients. O le mea lea, o tagata o le Laueleele o le Rising Sun ua fautuaina ina ia latou 'aina fua fou. Latou te lelei atoatoa, toe faʻafoʻisia le taʻavale, fesoasoani i faʻamaʻi o le tino.

Saini masani ma mea e fiafia i ai

E pei o le tele o laau i sasae, e fiafia le gumi i se mea malu ma lelei le tau. O le mea lea, o se matagi matagi, aemaise lava i le tuufaatasiga ma le maualalo o le vevela, e mafai ona afaina mo se laau. E le mafai e tamaiti laiti ona tatalia le malulu i lalo o le 30 tikeri. I le taumalulu, latou te manaʻomia le puipuiga. Ae ui i lea, o se togavao e aʻafia e le malulu e faʻafouina le malosi i le gasologa o le vaitau ma maua ai se tupe sili atu. O le matua o lala, o le maualuga foi lea o le tetee atu i le kiona.

I le tele o le la, afai e le o mu, e lelei le togafiti. E mafai ona tupu aʻe i lalo o le paolo, i lalo o palealii o laau. O le itu i saute o le eria, o le sili atu foi o le paolo o le nofoaga e tulaʻi ai. Ma i le itu i mātū, e sili atu le fiafia o le gumi e ola i le la.

Sa fiafia Darisa i nofoaga lanu, ae ua sauni e tupu aʻe i se tamai ata.

O Sa Nifaē e fiafia i le susu o le eleele, ae o le fafagaina e manaʻomia se mea itiiti. O le mea moni, o le tele o tausaga, o le laau lava ia e faʻasaina le eleele. I luga o ona aʻa o loo i ai ni nodules ma siama e maua ai le malosi.

Vitio: ia iloa faʻalelei

Eseesega o le gumi

I atunuu masani o gumi - Iapani ma Saina - na o le uluai laau toto e taatele. Sa le auai le au saienitisi i le filifilia o lenei laau. Na foliga mai, latou te manatu e leai se manaʻoga e faʻaleleia foliga masani. Ma o faifaatoaga o lo matou atunuu ua latou fafagaina ituaiga eseese o laʻau felelei, e fetaui mo tau malolosi.

O le taimi nei ua resitalaina le ituaiga Resitara o Rusia 7. Ua tofotofoina ma fautuaina mo le galueaina.

Aʻoga Crillon

Fafaga i Sakhalin. O le laʻau tele lea e tuʻuina atu fua lelei i tulaga lelei. O fualaau lanumumu mumu ma uiga taua e matua suamalie, ae leai ni manogi. Ua matutua i latou. O lala ma pito i lalo o laʻau o le komi Krillon o loʻo ufiufi i luga o laulaʻau (lentils), o le tele o vao tuitui e na o lalo ifo o laʻau. O togalaau e faʻamatalaina i se maualuga maualuga o le acid ascorbic. O lenei ituaiga o le taumalulu-faigata.

O le ituaiga Krillon e maua mai ai se seleselega umi ma le tele o seleselega.

Taisa ituaiga

Ua na o le pau lea o le ituaiga o vanu eseese ua maua i le tuafanua. O se vaega o le togavao o se faʻalalauina vaivai. Alalaʻau saʻo ma se paʻu lanu enaena lanu enaena. O laʻau laititi e laʻititi, lanu meamata, lanu, e aunoa ma ni mata. Laʻau laiti (mamafa 1.2 g), vave ona vave. E suamalie ma suamalie. O le ituaiga o Taisa e talia lelei fulufulu, e seasea aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Eseese Taisa e talafeagai mo le galue i totonu o Rusia

Sakhalin muamua vasega

Sulu ma se pale paleni. O lala e mumu-lanu enaena, o moli manifinifi valiina i se lanu mumu o loʻo i lalo. O laulaʻau o le opaque, o le manogi, faʻafefete, i tafatafa o le mata ma nifo laiti. O fugalaau e manogi, lanu piniki. O fua lanumumu lanumumu na vave amata. O "cherry" taitasi e tusa ma le 1.5 g. O le tofo e manaia tele. O le Sakhalin ituaiga o loʻo i ai se fua maualuga ma le maualuga. O pamu laʻitiiti i afa malulu (mai -30 ° C) e aunoa ma se malutaga e mafai ona malolo, ae o le vao e vave ona faʻatupulaia. E toetoe lava a le maʻi le laau, e seasea lava faʻalavelaveina e faʻamaʻi.

Gumi Sakhalin - o se mea teuteu ma fualaau aina suamalie, lea e sili ona malosi

Aʻoga Moneron

O lenei guga o se isi fagafao o saienisi Sakhalin. E taʻua o le lautele. O le tele o le vaomatua o lona uiga (pe tusa ma le 2 mita), e iai ni nai vao tuitui, laʻau laʻau e aunoa ma ni faailoga. Berries e tusa ma le 1.5 g, tofo suamalie, suamalie. Vaitaimi o le vaeluaga o le tau. Seleselega maualuga. O le vailaʻau e faʻasaga i le kiona, faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Moneron - o se tasi o ituaiga e sili ona aoga o gumi

Eseese Shikotan (Tsunai)

O le ituaiga Sikotan (lea na lauiloa o Tsunai) talu ai nei na pala. E iloagofie e le tele o fualaau tetele ma tetele (o le mamafa o le 1.7-2 g). E foliga mai o ni palanu ia, e fua i le taimi umi. O le gaosiga e tutusa foi, ae o Shikotan e maualuga lona puipuia i le maualalo o le vevela ma e lelei le puipuia i faʻamaʻi.

O ituaiga o le Shikotan e iai fua tetele ma le paʻu oona

Aʻoga i Saute

Aliu Yuzhny o se laau faiva, o se tasi o tele, o le sua e 2.3 g pe sili atu. Latou te maua se sua suamalie suamalie. O le taimi matua e maualuga. O laʻititi e maualalo ifo nai lo isi ituaiga. I le taimi lava e tasi, e tetee Yuzhny i ​​le malulu ma e seasea ona maʻi.

E ui lava i le igoa, o le eseesega o Yuzhny e faʻafefeina lelei le maualalo o le vevela

Eseese ituaiga

O le laʻau pito sili ona maualuga o ituaiga uma o gumi. O loʻo i ai ni vaʻaiga lanumeamata olive-mama e ufiufi i taga. E sili atu ona pogisa nai lo le paʻu ma o loʻo i le pito i luga. O laupepa laulamu e susulu ma lapopoa, lanumeamata i luga, faleoloa. O fugalaau e papaʻe ma kulimi. O fua lanumumu lanumumu na tupu mai i le amataga. E lapopoʻa, o le mamafa o le pi e oʻo i le 2.5 g. O le tofo e tutusa lelei, suamalie ma sina gaogao itiiti. O le gaosiga, o le tetee atu i le malulu ma faʻamaʻi e maualuga.

O le kasasina o le laau sili ona maualuga.

Variety Berry

O lenei gumi e le o aofia i totonu o le Resitala a le Setete o Rusia, ae e mafai ona maua i togalaau faʻatau ma faʻatau. O le ituaiga o meaʻai na gaosia i le eria Donetsk (breeder Vladimir Mezhensky). O le vao e laʻitiiti, e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. Fua e fua i amataga. Fualaau suamalie o le lapopoa (1.5 g).

Eseese Yagodka na totoina i le itulagi o Donetsk ma lagona lelei i le tau o le lotoifale

E tusa ai ma faʻamatalaga mai le Initaneti, e lua isi ituaiga o meaʻai e totoina i Ukraine: Kiev Anniversary ma Urozhayny Vavilova. Ae leai se faʻamatalaga aloaia i nei laau.

Vitio: ituaiga fuga o le filifiliga a Ukrainian

Tatou te totoina le gumi

Loch multiflora - o se laau lauiloa, ua sauni e ola i soo se mea. Ae o le a ia fiafia i se seleselega lelei pe afai e faia nisi tulaga.

Manaoga mo le nofoaga o le tuputupu ae

Muamua lava, mo le gumi, filifili se nofoaga filemu, puipuia mai matagi malulu. E le fiafia le togavao i le maualuga, e faapalepale i nofoaga maualalo. O aʻa filo e latalata i le pito i luga o le eleele, o le mea lea o le a le faalavelaveina ai le eleele. Ae o se nofoaga lafulafua lea e tumau ai le vai mo se taimi umi i luga o le fogaeleele o le a le aoga.

O Sarai o se uumi i totonu o vao. E mafai ona ola o ia ma totoina se 30 tausaga.

O le eleele e fiafia i le tele o lauʻeleʻele e leai se mea e faʻafefeteina poʻo pe'ā malie. Afai e maualuga le maualuga o le eletise, faʻasaʻo le vaega. E le gata i lea, o le palapala e tatau ona pasia le susu ma lelei le ea. I luga o le loma mamafa, i le afiafi o le totogo o le tautotogo po o Oketopa, ia faaopoopo 8-10 kilokalama o le manua pala i le 1 sikuea sikuea ma iali i luga.

O Sarai o se laau totino-pollinated. Na te faatulagaina fua, e tusa lava pe leai ni laau totō lata ane. Ae o le gaosiga o le a sili atu le maualuga pe a ola latalata mai aiga.

Totoina o se laau talavou

Ua ofoina mai e le laiga o Saina ni faʻatau faleoloa. Ae ui i lea, e ono aʻafia le aʻa i le faʻamamaina i le taimi o le faʻatauina. O le mea lea, e sili atu ona lelei le faʻatau o laau i fale tausimai po o nofoaga faʻatoʻaga. O iina e mafai ai ona e filifilia se kopi ma uiga sili ona lelei.

A e faʻatau, faʻalogo i uiga nei: o le fatuina o le maualuga mai le 30 i le 50 cm, o loʻo i ai pe sili atu i le lua poʻo le tolu kalama ma le lautele o le 7 mm. Lagolagoina aʻafia laau o le muamua po o le lua tausaga o le olaga.

E le taliaina e le tovine le vaʻalele, o lea e sili ai le faʻatau i fale tausimai po o faleoloa faapitoa

O le taimi sili e totō ai gumi o le amataga o le tautotogo, ae o le tautotogo o le autumn e talafeagai foi. I lenei tulaga, ia mautinoa e puipuia le laau mai le malulu.

Le faasologa o taga:

  1. Saunia se laʻau-tele (ma le lautele o le 0.5-0.6 m, le loloto o le 0.5 mita). Afai o loʻo e totoina ni nai laau, tuu se mamao o le itiiti ifo i le 2.5 m i le va oi latou.
  2. I le pito i lalo o le lua, faʻapipiʻi se alavai faʻavaivai o pebbles poʻo piliki mumu mumu.
  3. Salu le paluga o le humus ma le oneone i luga. O le isi filifiliga o le faaopoopo lea o le 30 g o le suauu o le pata, 200 g o le superphosphate ma le 700 g o fafie i le eleele.
  4. Afai e maualuga le fatu, e sili atu male 70 cm le maualuga, tipi i le 40-50 cm.
  5. Ave le laau ma se paluga eleele mai le ulo. Aua e te susunuina aʻa.
  6. Tuu i totonu o se lua ma faʻatumu i le palapala, faʻalautele le ua i le 4-6 cm.
  7. Sii lemu i luga o le eleele i tafatafa o le au ma ou lima.
  8. Vai lelei le vaomatua (tusa ma le 12 lita o le vai).
  9. Mulch ma humus, peat or sawdust.

Sa manao ia Gumi e fai le 4-6 tausaga le loloto o le ua i le taimi e totō ai

E faʻapefea ona toto fatu fatu

O fai togalaau faʻataʻitaʻi ua leva ona fai mai e faigofie ona faʻaleleia e fatu. Ae ei ai ni faigata. O ponaivi mama e vave lava ona le toe maua le malosi o le germination; taumafai e faʻasaoina e masani lava ona toilalo. O le mea lea, mo le tuputupu aʻe, e tatau ona e faʻaaogaina na o fatu fou.

O le ponaivi o le malo o loʻo faʻamalulu ma faʻapala vave

E sili ona lelei le seleselega i le tautoulu, saʻo i le avanoa.

  1. Filifili se 'upega tafaʻilagi e talafeagai mo le gumi, lelei lava e tatau ona avea ma nofoaga tumau mo se laau talavou.
  2. Fai ni pu laiti 5 cm loloto i se mamao e 20 cm.
  3. Tuu ni fatu fufulu i vaieli.
  4. Fafasi i le ofu laupapa ma ufiufi i palapala.
  5. I luga aʻe o lauʻeleʻele, fausia fale mai le ata mai le kiona.
  6. I le taumalulu, ia mautinoa o loʻo moe le moega i le kiona.
  7. O pati pine e tatau ona tupu i le tautotogo.

Fai mai nisi o fai togalaau o le totoina o le tautotogo e maua ai ni taunuuga lelei nai lo togalaau o le taumalulu. Ae mo lenei, o fatu e mafai ona puipuia ma tatau ona faʻamaonia - faʻataʻitaʻi i le taumalulu.

  1. Vavae ese ponaivi mai le pulupulu, tuʻu i luga o pepa ma faʻalelei, e aunoa ma le faʻamamago.
  2. Faʻaliliuina fatu i se atigipusa i le faaiuga o Setema po o le amataga o Oketopa ma fefiloi i le oneone susu, vaimasi poʻo le galu.
  3. Tuu le pusa i totonu o le pusaaisa poʻo le potu (vevela mai le 0 i le +3 ° C).
  4. A maeʻa le 4-5 masina (ia Fepuari-Mati), totō fatu i fualaau.
  5. A maeʻa le faʻafefe o le mutia i le eleele.

E i ai se isi auala e tupu ai komi mai fatu. O se koluse lenei i le va o le autumn ma le totoina o le tautotogo.

  1. Tuu ni ponaivi fou i totonu o se atigipusa ma le oneone malulu, sphagnum poʻo le vao.
  2. Vave vave i le eleele i le loloto o le 30 cm. Mo le taumalulu, ia vavalo le nofoaga na tanumia ai fatu.
  3. I le amataga o le tautotogo, o le masina ao le i lulu, aveese le pusa ma aumai i totonu o le vevela.
  4. Faʻasolosolo le meaʻai ma fatu i taimi uma.
  5. Faatali mo fatu e sosolo, ona totoina lea o latou eleele mo laau toto; teu fua i luga o se laisa susulu po o totonu o se lau.
  6. Faatasi ai ma le oʻo mai o le vevela o le vevela, faʻapipiʻi totogo i totonu o le auala.

E mafai ona e taumafai e taofi fatu fatu seia oʻo i le tautotogo, e teuina i totonu o le pusaaisa poʻo le totoina i le eria

Aliia auala faʻalautele

O se faʻataʻitaʻiga fou o sucker multiflorous e mafai ona maua mai i fatu, ma mai i laulaau lanumeamata lanumoli - toso ma tipi.

Faʻapenaina e ala i le taoto

I lenei auala, ia faateleina le numera o laau i le tautotogo o le tautotogo aʻo lei amataina le vaitau tuputupu ae.

  1. Filifili lālā ola maloloina o loʻo i lalo, e sili atu ona vavalalata i le itu ole itu.
  2. I nofoaga e fuafua ai le faatalanoaga, faia ni togavao. Liligi pe tusa o le 5 cm o le humus iina.
  3. Faia ni fasi uʻamea paʻu o le paʻu i luga o lala, faʻasusu ia Kornevin.
  4. Lafo le tila ina ia i ai i totonu o togavao, ia sasaa i luga o le eleele. Faʻaeteete ia maua e le laulau papalagi le susulu o le la.
  5. Liligi le tele o laʻau, mulch ma le humus poʻo le peat.
  6. Moisten faataatia e le aunoa e puipuia ai le eleele mai le mago.
  7. I le taimi o le tau mafanafana, 2-3 taimi e faʻaalu ai le tumutumu o saite.
  8. Mo le ufitia o le tau malulu i luga o laulaau, ona sosoo ai lea ma le kiona.
  9. I le tautotogo, pe a faʻapipiʻi se aʻa i luga o le paranesi, vavae ese le vavae ese mai le matua matua.
  10. Tui se mea faataitai fou i totonu o se ulo seia oʻo ina matua lelei aʻa, ona totō lea i se nofoaga tumau.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E oʻo atu i le ogatotonu o le taumafanafana, o vine lanumeamata lanumeamata o le gumi e ola i le 20-30 cm. Ona amata lea ona e vavae ese.

  1. Otioti tumutumu o weni laiti ma le 2-4 lau pe a ma le 10 cm le umi.
  2. Faʻafefiloi fasi pepa mo le 10-15 itula i se vaifofo o mea e faʻafefeteina (indolylbutyric, indolylacetic, gaʻo tisolatikawa poʻo le heteroauxin).
  3. Tipi le pito i luga i le afa, ia vavae ese le pito i lalo.
  4. Saunia se kativala poʻo se fagu.
  5. Faatumu le fagu i oneone paʻu.
  6. Toto le tipi i se mamao e 7 cm.
  7. Vai faʻatoʻaga, ufiufi ma se tapuni poʻo se ata tifaga.Tuu i totonu o se nofoaga lelei, ae aunoa ma le susulu o le la.
  8. Faʻaauau le maualuga o le susu, ia mautinoa o le oneone e le mago.
  9. O le tipiina o tipi e faia i le afa i le lua masina.
  10. A maeʻa le aʻa, faʻapipiʻi laau i totonu o pusa eseese; i le taumalulu, tuʻu i totonu o se potu malulu.
  11. I le faaiuga o le tautotogo, totō vao vao i luga o le eleele.

Vitio: faʻalautele mai laulaʻau lanumeamata

Samoan Care

Loch multiflora o se tagata e matua gasegase ma e le faʻaleagaina. Ae manaʻomia foʻi le tausiga, pei o soʻo se togalaau totō.

O le tulaga autu e lava le suāsusu. Sa mafatia ia Gumi i se lamala ma le faigata. O le mea lea, i le vevela e matua susu (e oo i le 25 lita o le vai). O le mulimulitaʻiina o le lauʻeleʻele faʻataʻamilo i le vao o le a faʻaitiitia ai le taimi o le galuega

O Palani na mafatia i se lamala i le faigata, o le mea lea, i le vevela ua matuai tele lava le vai

O aʻa papaʻe o le gumi e ola lautele ma oʻo atu i le tasi ma le afa mita, ma vao leaga e faalavelave i le avanoa i le ea. O le veleina ma le vavalalata o le a fesoasoani, ae e tatau ona e papaʻu, a leai o le aʻa e mafai ona faaleagaina.

O vao e afaina i le ea a le ea, o lea e sili ai ona aveese.

Ua taumafai tagata faʻatoʻa e faʻaleleia atili le malulu o le gumi. Ae ui i lea, i le ogatotonu o Rusia ma le itu i matu, o laau iti e tatau ona puipuia mai le malulu malulu.

O le faia o lenei mea, o le laʻau e punou i le eleele pe nonoa faʻatasi, ona ufiufi ai lea i se mea faʻapipiʻi poʻo se mea faʻapitoa. E aʻafia aʻa i vao ma vao. I le taumalulu, e tele atu le kiona e sasaa faataamilo i le vao. O lenei mea o le a puipuia ai le laau mai le maalili ma tuʻuina atu le susu i le tautotogo.

E tatau ona puipuia se togavao o gumi mai le kiona pe afai e te nofo i totonugalemu o Rusia

O le sucker e mulimulitaia, e pei ona uma ona taʻua, o ia lava e faʻamalosia ai le eleele ma le eletise, ma o le mea lea e le manaʻomia ai le faʻasusu i le manua po o le faapalaga.

O se tagata matua e manaʻomia le faʻamalama phosphorus-potassium. I le tautotogo, a maeʻa le kiona, e mafai ona e faia se paluga mo le gumi: o se ipu fafie ma se sipuni tele o le superphosphate. Pe talosaga i le eleele Kemiru-Universal. O le taimi lona lua latou te fafaga ai le vao pe a uma ona fuga.

I le muamua 5-7 tausaga, e sili atu le aua nei afaina le uila. O lenei mea e mafai ona mafua ai le fafaguina o fatuga moe ma le tele o le faʻamalosi. O se taʻi sefulu tausaga le matua e manaʻomia le teuteu mama. I le tautotogo, vevela, paʻu ma vaeluaina lala ua aveesea.

O le isi mea aoga o le gumi e le o se fanau. O le mea lea, e le tatau ona e taulimaina paʻu i le vao.

Aliia faʻamaʻi ma mea faʻavevela ma togafitiga

Ua vaʻavaʻaia ia Gumi e le soifua maloloina ma le malosi. Ae o nisi taimi o maʻi pe faʻavaivai i faʻamaʻi.

Phyllosticosis (lanu enaena) o se maʻi faʻaleaga. Lanu enaena lanu enaena i luga o laulaau, ona latou oso ai lea, fai ni pu. E mu le lau, e mate fua.

Togafitiga e aofia ai le aveeseina uma o afifi aʻafia. Ona togafitia lea o le togavao ma se vaifofo e 1% o le Bordeaux fluid, copper sulfate poo fuluʻi: Rayok, Skor, Strobi, Ae, Tersel.

Brown e le gata e taufaamataʻu foliga, ae faʻaumatia foi le fua

I timuga timuga, e mafai ona aʻafia fua o fualaau aina e moniliosis, poʻo fualaau matala e pala. O lenei maʻi faʻamaʻi e faigofie atu ona puipuia nai lo le faʻamalolo.

Mo le puipuiga i le amataga o le tautotogo ma le maeʻa o le autumn, togafitia le togavao ma le eleele e lata i le 2-3% Nitrafen solution. A o leʻi fugaina, e aoga tele le fufuluina o le laau i soo se mea malie poʻo le 1% Bordeaux vai. Rotten "cherries" e tatau ona aveesea ma faʻaumatia ina ia le toe salalau le faʻamaʻi.

E faigata ona tauivi ma le pala, o le mea sili lea e puipuia ai

O meaola faalafua mo le gaogao, e na o aphids e matautia. O lenei pepe iniseti ua faʻasalaina i luga o le laau, faʻavave vave ma e mafai ona faʻaumatia le fua tele.

O le taimi nei o loʻo iai le tele o vailaʻau faʻasaina: Spark, Inta-vir, Tanrek, Aktara, Komandor, Aktofit. O le faʻagasologa e faʻatinoina ao le i fuga ma vave loa, i le ovary fruit. O fualaau e sosolo i vailaʻau e faʻatagaina e 'ai naʻo le 5-6 vaiaso.

Aphids - o se tasi o iniseti e seasea e fefefe i ai le gumi

Tuʻuina e Saina ituaiga faʻatoʻaga i itu eseese

O Sarai o se tagatanuu o Sasae. Ae i tausaga talu ai nei, na ia faamaonia ai e mafai ona ia ola i tulaga o le Russian Non-Black Earth Region, i Siberia, le Baltic States ma Ukraine. Mafaufau i foliga o le totoina o laau totino i itu eseese.

I le itumalo Moscow ma le ogatotonu o Rusia

A e totoina luga o lau 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e filifilia le nofoaga sili ona lalelei. Ae tusa lava i lenei tulaga, o le taimi o le fuga ma le matua o vine e mafai ona tolopo e 2-3 vaiaso. Ma o le togavao o le a amata ona fua mai sina taimi mulimuli ane. Ae o matagi muamua na sili ona matautia mo ia, pe a leai se kiona. O le mea lea, o le galuega autu a le tagata fai togalaau o le malupuipuia lea o se fale vevela mo le taumalulu.

I le itu i matu

Ua lauiloa o le tele o manulele e mafai ona faʻatautaia e oʻo lava i Siberia i Sisifo, i le itumalo o Tomsk. Sa amata ona totoina ia vao mai le vasega pepe o St. Petersburg. E le o aʻa uma laau na maua aʻa, o nisi na maliliu ina ua mavae le taumalulu muamua. Ae o tagata taʻitoʻatasi e ola ma ola fua.

Ina ia tausisia pea le taumalulu laiti i le itu i matu, o nisi o fai togalaau e ave i latou i le fale mo le taumalulu

O tagata tausi togafiti faapitoa latou te fautuaina le suia o laau laiti i le paʻu i totonu o se atigipusa ma pikiina i totonu o se fale. I le taimi lava lea e tasi, o le a le mafai ai ona le maua ni laulaau ma e mafai foi ona fuga ma aumai fua. Ma i le tautotogo ua toe faafoi atu le vao i le saite. Taumafai e ola lemu i le tausaga atoa aʻo le i manuia le fale.

Vitio: sucker tele-flowered i Udmurtia

I le itu i saute o Rusia ma Iukureini

I nofoaga vevela, o le faafitauli o le malulu o le tau e le o se mea sili ona mamafa. E ui lava e tatau ona ufiufi tamaʻi gum mo le taumalulu, e pei o rosa.

E sili atu ona taua le puipuia o le maliu o le vao mai le lamala. E tatau ona totōina i se vaega o le paolo, ina ia maua ai e palealii o laau le malulu. O Sarai e le taliaina le vevela i le vevela vevela. E fiafia o ia i le maualuga i le taumafanafana. E tatau ona faʻamautinoa le talafeagai ma le faʻaleleia o vai e le gata o aʻa, ae o le paleʻau foi.

Vitio: pe faʻapefea ona tupu le gum i Ukraine

I totonu o le Malo o Belarus, o le gumi o se laau e seasea tupu. Ae ui i lea, e fautuaina e le aufaifaatoaga i le lotoifale le puipuia mai le malulu i le tau malulu ma puipuia mai le vevela i le taumafanafana.

Faʻamatalaga

Sa ou faatauina mai le gumi pe a ma le 4 tausaga talu ai, ona o le fia iloa. I le taimi lea, mai se tamai vao i totonu o se fagu, na liua i le vao 1.5 m maualuga. O loʻo i ai i totonu o le Palani ni laʻau lanumeamata lanumeamata lanu uliuli, lanu laiti, lanu samasama-paʻepaʻe. Ae o lona aoga sili ma teuteu o vine. I luga o laʻu togavao, o latou o le telē o se tamaʻi pele, oval, mumu ma ni togitogi laiti. e tautau taʻitasi i luga o se vae umi, pei o se pulu i luga o se manoa. I totonu o se ponaivi umi. O le tofo e suamalie ma e manaia, e tau le manaia i vine e le iʻu, e pei o tamaiti. Ioe, ma au lava i le tele o aso i le aso e alu i luga o le togavao ma tau uma se vaega o fualaau aina i le taimi, ona latou te pipii mau i lala o loo i lalo. E amataina i le faaiuga o Iulai - vave ia Aokuso, e manatu lelei e aoga, talu ai e tele a latou vitamini ma mea faʻalaiolosi. O Sarai o se laau monoecious, e le manaomia ai le eletise, E na o le 1 laau vao. Ae o fualaau aina e mafai ona saunia mo le faʻaaogaina i le lumanai e ala i le faʻamalaina o mata, pe i le tulaga o compotes ma isi fua. E le mafai ona e kuka kulupu mai ia i latou, na ou taumafai lava ia - ou te maua le sipuni, ma o loo tafe ai ponaivi i totonu. Na ou faitauina e mafai ona e fufuluina le suka i se faʻavevega, ae leʻi faʻataʻitaʻiina. O le a le iloa e Sarai le tele o le tausiga mo aʻu, ae o loo i ai se mea autu - o fua e fua mai i lala o le lua tausaga le matua ma o le matua, o le mea lea, e le mafai ona faatagaina le kiona e ola ai, a leai, o le fua o le togalaau uma o le a oʻo i le pito i lalo o le vao i luga o le laau tuai. O le mea lea, i le amataga o le tautoulu, ou te punou lala faatasi ai ma le fesoasoani o fafie, ma mulimuli ane ou tuu le lutrasil i luga o le togavao ma taomi le mea i le piliki i le eleele. O lea la o le vao ma manumalo i lalo o le kiona. I le tautotogo ou te fufulu tasi, pe afai e mafai, vai. E i ai loʻu fale mafanafana i le itumalo o Dmitrov o le Moscow Region.

brukvina

//irecommend.ru/users/brukvina

Na totoina e loʻu tuaoi se togavao se tasi i loʻu fale, pe a ma le valu tausaga talu ai, o lea e le mafai ai ona ou taʻu le ituaiga. I le taimi muamua, ou te lei lagona le tele o le naunautai seia oo ina ou tofo i lenei siaki, o le tele o se dogwood lelei, ua matua, e le masani ai, mumu ma auro, i lanu. E faigofie ona gaosia, fua lelei lelei, tetee atu i le malulu i oʻu tulaga masani, (sei vagana ai le malulu malulu), e masani ona faʻaalu sina mea itiiti, o le a ou le faʻaumatia, ae o le isi itu - sa ou totoina isi vao e lua.

Stanislav32

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9828

E alofa loʻu tama i mea uma e le masani ai. Sa ou i ai pea i le aoga, na tuuina atu e se tasi ia te ia ni fatu fatu. I lo matou itulagi, e toetoe lava a leai se mea e maua ai, ma ou te lei mauaina lava. Na sii e Tama se tamai togavao. O Palani na fuga mai ia Iuni. I lenei tausaga, o vine i le ogatotonu o Iuni ua amata ona pala. O Tupu e faasolosolo malie, e tasi le vaega o vine, ma o isi e tumau pea le lanumeamata. O fualaau suamalie e leai ni fua e suamalie ma afifiina, o vine mamago e mumu, suamalie ma suamalie, sina laititi. E manaia tele. I le ogatotonu o le papa o se ponaivi oʻo. O fua foi latou lava e tele, laiti. O le matua o le berry, o le redder o le. O le suamalie o vine e amata ona malepelepe, aemaise lava pe a filifilia. Laʻau vao, ae le tele. Ae e tatau pea ona e faʻaeteete - o nisi taimi e iai vao tuitui i lālā, e mafai ona e tosoina ou lima. O Sarai o se tasi o le aiga o sea buckthorn. Ae afai e faʻatau atu le vaʻai i le sami ma le malosi ma le ogaoga ma e maua i laasaga uma, ona matou le vaʻavaʻai ai lea i soo se mea. I fua o vine o loʻo i ai se mamanu o mea siliva. E i ai foi na mea i laulaau. O le gasegase o berries e aoga tele mo gasegati ma le fatu fatu. O vine e maua tele le vitamini C, faapea foi ma isi vaega o le ola maloloina, faapea foi ma mea e manaomia e le tino. E tele atu vitamini C i laʻau feʻai nai lo le laʻau uliuli. E mafai ona faʻamago ma faʻaleleia pei o le la mo le malulu.

Mirabilis

//irecommend.ru/users/brukvina

Ioe, o le seleselega o le gumi e mautinoa lava e maualalo nai lo o le sami buckthorn. O le fatu e tele atu nai lo le sami buckthorn, ma o le tofo, i loʻu manatu, e le mafai ona faatusatusa i ai. Sa i ai aʻu tiiti mamago i tafatafa o Minsk mo le tele o tausaga i le taimi nei ma e leai ni ou faafitauli. I loʻu manatu, o frog e le o se mea matautia tele mo le gumi, e pei o le faʻamagoina o le matagi "matagi" i le tala mai o matagi malulu. O le mea lea, na ou puipuia mai le matagi, ma o mea uma e lelei ia te au! Ia, masalo o togi le taua e togiina le kiona i sina mea itiiti lava. Ioe, leai ni faʻamaʻi ma faʻamaʻi! O le tofo e lelei tele. Ma o le talanoa e uiga i mea teuteu e sili atu le manaia - naʻo se vaaiga o soo se vaitaimi. I le auala, ae o fugalaau laiti e pei o le logo e sili ona manaia. E pei o ia o lili e uiga i ai, ae e sili atu ona agavaivai, e le mafaamatalaina, faamamaina!

leisem

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9828

O Sarai o se pusi lelei - mo le tele o meaʻai o togalaau, o le a ou fai atu ai. O le 2 tausaga muamua na tupu malosi, ona faʻavavevave ai lea. Sa i ai oʻu vine i loʻu tolu tausaga. E i ai se tasi o mea faʻaʻoleʻole - a maeʻa le toe laulauina o vine e tatau ona faatagaina e tautau se ulugalii ile vaiaso. A leai, latou te nonoa o latou gutu. I le taimi muamua, sa ou manao e sosolo le vao i le ita. Ae na ia filifili e faatali ma e le sese. I aʻu na latou mumu i le amataga o Iulai, ma sa i ai i latou i le afa lona lua o le masina. Ioe, o se vaivai astringent astringency na tumau pea ina ua mavae lena, ae matua laitiiti ae le faalavelaveina. I le taumalulu, e manaʻomia e le fale le fale. I se taumalulu e leai se kiona e aunoa ma se malutaga, ou te malolo i le tausaga ao lei iʻu, ae na vave ona tupu - e ala i le pau na toe maua atoatoa, ae na leiloa le tausaga. O lea ia punou lala ma ufiufi - aua e te paie, e oo lava i le kiona. Ae ui i lea - aua le faʻavalevalea e totoina fatu - latou te fai mai e te manaʻomia se fafie lua mo le faʻaleleia lelei o ovaries. O le tipiina ma le taoto mo lenei faʻamoemoega e le talafeagai - o le tuiina o lea lava laau.

Nikolay K

//vinforum.ru/index.php?topic=262.0

Fuga vine - e le mafai ona e mafaufauina soo se mea e sili atu! Na ou faalauiloaina e ala i fatu. E mafai ma e tele, ae na o sina mea totō e totoina e maua. Soo se fanua, ae le o se mea eleelea. E lelei tele le faʻaopopo o le oneone, humus, lefulefu i le loam. Ia mautinoa e manaʻomia se mulch i le taumafanafana ('ou te mulumuluina i mutia mowed, humus ma spruce litter). E fiafia o ia i le vai, aemaise lava le suavai mai le suāsusu poʻo le pulupulu o le vao atoa. E le fiafia o ia i le faʻafefe o le vai i le papa. E alofa o ia i le vao. Se fale faafetai tele! Faatasi ai ma le Chinese Schisandra, Actinidia colomicta ma vine, e tatau ona tuputupu aʻe Sara i totonu o togalaau uma!

Eugene-Moscow

//vinforum.ru/index.php?topic=262.0

O loʻo faʻapupulaina loʻu ola mo le 4 tausaga E le manaʻomia ona ia faia soʻo se tulaga faapitoa Na ou faatauina i totonu o le Faatoaga, totōina se tamai togavao i le togalaau masani, o le eleele o loʻo i totonu o le suauu, i lalo o le mulch vao, ou te le fafagaina se mea, o le vao ona o le leai o ni ogaoga ogaoga e maualuga 2 mita, e tele naua vine, o le tofo e pei foi o le elderberry or bird cherry, sa ou fiafia tele i ai ma ou tuaoi. Na ou totoina fatu i le masina o Oketopa i le tausaga na teʻa nei. i le isi tausaga o le a mafai ona faʻatau atu sea ​​t.Semenami le mafai ona Ou te leʻi saunia, ma ua tuai ona lulu i lenei tausaga, e tatau ia Setema mo le faʻamalosi.

alex

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=19892

Sa matou faatauina mai se palani a Omar i le All-Russian Exhibition Center, i le tausaga. E tusa ma se masina na ola ae ai o ia i luga o se faapaologa matala. Na latou taunuu mai na o le faaiuga o Me. I le taimi o le taumafanafana, na ola faʻalua i luga ma puipuia. Sa ou manumalo lelei i lenei taumalulu e aunoa ma se faaleagaina. Na latou ufiufi i le tasi vaega o mea ufiufi aʻo leʻi amataina le tau malulu i le tautoulu. Ae e tele a matou kiona i luga o le saite. O lenei ua i ai o ia ma laulaau ma ua uma ona taumafai e fuga (na ia vaaia ni nai pusa). Na ou faitauina o fugalaau e afaina i gutu malulu ma o le a malolo lala e aunoa ma le malulu o le kiona, ae o le togavao e masani lava ona toe faʻafouina. O loʻo matou taumafai e faʻatupu maualuga i le faʻapipiʻiina o lala ina ia ufitia i le kiona.

Al27

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=19892

O le solo poʻo le mulillora o se laau laʻau matagofie ma aoga. E tuʻufaʻatasia se foliga teuteu ma se seleselega lelei o fualaʻau. I le taimi nei, ua faateleina le fiafia i lenei fale. Masalo e le o toe umi ae avea le fua o le vine ma mea masani ia i tatou o ni peleni po o ni pulu.