Laʻau

Apricot Melitopolsky ma ona ituaiga lauiloa: uiga ma foliga o le galueaiina

Apricot eseese O Melitopol ua matua, ma o lea na tofotofoina ai. O le faʻamaopoopoina faʻatasi o malosiaga o le alualu i luma, tele-fruited, matua vave ma le suamalie ia te ia lava na mafai ai ona ia tumau i se tasi o taitai i le itu i saute o Iukureini ma Rusia mo le tele o tausaga.

Faʻamatalaga o ituaiga apitipi Melitopol ma ona laʻau lauiloa

Apricot eseese Melitopol ma ona ituaiga meaola na faia i Ukraine, i le inisitituti suʻesuʻega o togalaau faʻamaina.

Melitopol vave

Early Melitopol na mauaina le sili atu ma le 60 tausaga talu ai, i le 1947. I le tausaga lava lea, o se tasi o matua o le uluai Melitopol - Apricot Krasnoshcheky na aofia ai foi i le Setete Setete. Melitopol na amata vave i le Setete Setete o Ukraine i le 1980. O le matua lona lua o le Uzbek ituaiga eseese o le Akhrori, lea e ese le vave ona tupu. O ona fua na pala i le fale i le amataga o Iuni. O lenei uiga lelei na siitia atu foi i le amataga o Melitopol, o ana fua na aina i le aso 20 o Iuni, 12-16 aso muamua atu nai lo Krasnoshchekoy. O le faʻaleleia o le tagata lava ia, o le maualuga o le gaosiga o oloa, o le tele o le laʻau ma le umi o le fua o le fua o le fua na maua mai i le pito i tua.

O le laau o lenei ituaiga e tele-siʻosiʻomaga ma se pale pyramidal, o loʻo faʻamafiafia le ala. Fuga ma fua mai i luga o vailaʻau taʻitasi ma spurs. O le matua, o uluaʻi fua e foliga mai ile 5-6 tausaga. O le faʻaleleia o le tagata lava ia e maualuga. O le tetee i le kanesa o le ponaivi e maualuga, i le moniliosis - medium.

O Melitopol vave e lelei le taumalulu taumalulu o fafie ma fualaau aina, ma o le faigata o le taumalulu o fatu gafa e maualuga atu i le apricot Krasnoshchekiy.

O le fugalaau fugalaau apricot o le vave ituaiga o Melitopol e mafai ona tatalia fulufulu pupuu

O fua e tele, lapoa tele nai lo Akhrori, ae laʻititi nai lo le Red-cheeked berry. O le mamafa o le apricot o le 35-45 g, o nisi taimi e oʻo atu i le 50-60 g. Le lanu samasama-lanu moli, ma se lanu mumu lanu mumu. O fua o loʻo i ai le lautele o le vevela, e foliga mai o le tino o le tino. O le luga o se mea e laititi, o le paʻu, paʻu vevela.

Apricot berries colo Melitopol vave samasama-lanu moli, faatasi ai ma se lanu mumu lanu mumu

O le tofo o le uaina-suamalie, matagofie. O le pulupulu o se mea malie, o le manogi, lanu moli. O le ponaivi laʻitiiti e le vavae ese. O lenei meatotino na sau mai se matua Uzbek. O le ogatotonu o le ponaivi e suamalie, lelei. O le ituaiga o mea suamalie, ae o sauniuniga mai ia mea e foliga mai e lelei. O fua e sili atu ona mafai ona feaveaia ma tausia lelei.

Vitio: Apricot variety Melitopol vave

Melitopol i le leva

I le fausiaina o Melitopol tuai, o le aafiaga o le mauaina o le ituaiga muamua na toe faia - o le Krasnoshcheky ma Central Asia Khurmai na sopoia. O faʻamatalaga e uiga i nei aso mulimuli e matua le lava. O le ituaiga na faʻaalia i le tele o auala e pei o uluai Melitopol. Eseesega ma eseesega o ituaiga:

  • o le malosi o le tuputupu ae ma le foliga o le pale e talitutusa, na o Melitopol i tua mulimuli ane ua atili ai ona mafiafia;
  • Late Melitopol ulufale i le taimi o fualaau aina muamua nai lo le "uso" - i le tausaga lona fa;
  • fualaau o fualaau 'aina tuai na amata mai i le faaiuga o Iulai - amataga o Aokuso (mulimuli ane i le amataga o Melitopol);
  • o le foliga ma le lanu o fualaau e tutusa, na o le mulimuli ane latou sili atu le maualuga - 45-70 g;
  • e vaelua lelei le ponaivi.

I le tulaga lautele, o le eseese e le masani ai ma e sili atu nai lo le taimi muamua.

Melitopol Radiant

Melitopol Radiant na maua i le 1959, i le 1980 na aofia i totonu o le Setete Setete o Ukraine mo le itulagi o Steppe. O le laau o loʻo faʻaogaina, faʻavavevave, ma se pale lautele. O le mama o le faʻaoga. O le matua matua e lelei - o le amataga o le fuaina mai o loʻo i le 4th-5th tausaga. O le vailaʻau e faʻavasegaina e le tagata lava ia. O le gaosiga e maualuga, masani. O le faigata o le taumalulu o le fafie ma fatuga gafa e maualuga. Fugalaau totogo e le mafai ona toe faʻafoʻi lelei pulu. O faʻamaʻi faʻamaʻi maʻi faʻaleagaina e faʻalelei.

Berries e tusa ma le 40-50 g, faatasi ai ma se fua lelei - e oo i le 55 g. O le lanu paʻu o le auro-lanu moli, i luga o le la, o loʻo i ai se pupula mataga. O le maualuga o le tino o le tamaititi o se tamaititi laitiiti. O le suamalie mūmū mūmū o loʻo i ai se manogi suamalie ma suamalie ma le manogi manogi. O le maa e laʻititi lona lapopoa, ma o se mea manaia, e faigofie ona taofia. Toe vave amata i le amataga o Iulai. O le faʻamoemoe o le fualaau aina e lautele, e talafeagai foi mo le faʻamago, o loʻo i ai se lalelei ma le faʻatinoina.

Apricot berries Radiant Melitopol ua ufiufi i se vevela mafiafia

Apricot totoina

Totoga o le apricot Melitopol e le faigata mo se tagata poto masani ma e faigofie ona maua e se tagata amata. Muamua lava, latou te faʻamoemoe i le filifiliga o le nofoaga. Apricot e fiafia i le mafanafana, malamalama lelei, vaeluaina, palapala palapala. O le tuufaatasiga o le eleele e le o se mea mataga. Aganuʻu faʻapitoa e le talia vaomatua ma le latalata ane o le vaituloto o le eleele, e le fiafia i le faʻamaʻaloga o le ea - e manaʻomia le ea i luga o le pale.

E tupu lelei le apricot i luga o mauga, aemaise i le itu i saute ma saute sisifo.

I le nofoaga i saute, e mafai ona totō apricot i le tautotogo ma le autumn. E na o le taua lava e leai se tafe i le taimi nei. O le sapling e masani lava ona momoe - ua ala i luga i se nofoaga fou. I nofoaga ma se malulu, e na o le totogo totogo o apricot e mafai, talu ai, totoina i le tautoulu, atonu e leai se taimi e aʻa ai ma malosi atili aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o apricot i le tautotogo

I le noatia ma le fai fuafua i tulafono faigofie, o le manuia ua mautinoa:

  1. E maua le laau i le tautoulu, filifilia se tausaga poʻo le luanaina o fatu ma se aʻa.
  2. Latou teliina i totonu o le togalaau seʻia oʻo i le tautotogo, pe a uma ona aʻa i aʻa i totonu o le mash o le lanu mumu ma mullein:
    1. Latou teliina se pu papau mo lenei - 30-40 cm.
    2. O le seedling e tuʻuina i luga, e toetoe lava i le taamilosaga.
    3. O aʻa e lilofia i le oneone, faʻamaligi i vai.
    4. Latou te faʻatumu le lua i le eleele, ma tuʻu ai naʻo le pito i luga o le fatu i luga o le fogaeleele.

      Mai le nofoaga e teu ai, e faʻatoʻa aveese le fatuina aʻo lei totoina.

  3. Latou te saunia foi se lua faʻaleleia i le tautoulu. Le faia o lenei mea:
    1. I se nofoaga filifilia, latou te eli ai se lua i le loloto o le 70-80 cm. O le lapoa e mafai ona tutusa pe sili atu foi.

      Ole maualuga o le lua o le tau e tatau ona le itiiti ifo i le 80 cm

    2. O loʻo faʻaputuina se alavai faʻavaivai ma le mafiafia o le 10-15 cm i le pito i lalo (o le maa nutililii, o le faalauteleina o le oneone, piliki gaosi, ma isi mea e mafai ona faʻaaogaina).
    3. Faatumu le lua i se paluga kulimi e aofia ai vaega tutusa:
      • oneone;
      • chernozem;
      • peat;
      • humus po o le faapalaga.
    4. Faaopopo 2-3 lita o le fafie (e mafai foi ona e afa afa, pe afai ei ai) ma le 300-400 g o le superphosphate.
    5. Ufiufi ma mea e le faʻaaogaina e leai ni suavai (mea e fau ai le fale, ata tifaga, mafolafola, ma isi).
  4. I le tautotogo, amata ona toto, ua latou talitonu o le seedling ua manuia le manumalo. Vaʻaiga le aʻa, afai e maua aʻa, ua vavae ese.
  5. O se tamai faaputuga ua fausia i le pito i lalo o le lua o le tau.
  6. Latou te tuu se fatu ma sosolo o latou aa i luga o le tumutumu o le faaputuga.

    O le aʻa o le fatu e tuu i luga, o le salalau o aʻa faataamilo i le faaputuga

  7. O aʻa ua ufiufi i le eleele, ma vevela i latou i luga o palapala.
  8. Latou te faʻamautinoa o le aʻa o le ū pe a uma le mumu o le eleele o loʻo i le maualuga o le palapala.
  9. Faataamilo le fatuga o se fatu laau e latalata i le lio.
  10. Faʻalūlūina tele ma mulumulu.
  11. Ua faapuupuu le laau i le 60-80 cm, lala laau - e tasi le tolu.

Tulaga Tutupu

Eseesega o apricot Melitopol e le lelei le tausia.

Faʻasa

O le mataupu faavae o le totoina o apricots e seasea, ae tele. Taʻaloga faʻasalalau:

  1. Vaitaimi.
  2. O le tuputupu aʻe o vaitau o pana ma fua.
  3. Pe a uma ona piki le fua.
  4. Luga o le tau.

Afai e talafeagai, e tusa ai ma tuutuuga o le tau, e mafai ona faaititia pe faateleina le aofaʻi o mea. E faʻamamaina laʻau e faʻamamaina ai le eleele o le poloka poloka i le loloto o le 30-40 cm. O le aso e sosoo ai, e tatau ona tatala ma mulumulu le eleele e faʻaaoga ai le eleele eleʻele, humus mago poʻo le faapalaga.

Laʻei pito sili

I le muamua 3-4 tausaga o le soifuaga, e le manaomia e apricot le laei pito i luga, o le mea la pe a totoina, o le a lava le tele o meaʻai na faʻataotoina. A maeʻa le taimi lenei, e amata ona faʻaaogaina fomaʻi i taimi uma.

Laʻau faʻamaʻi

E faʻafeiloaʻi le humus, compost poʻo le vao i le tautoulu po o le tautotogo, ma tapuni le lio i le palapala aʻo eli. Taumafa o le taumafa - tasi pakete mo le 2 m2. Ia Me - Iuni, pe a iai le vave faʻalauteleina o tipu ma fua, e mafai ona e faʻaopopo faʻamaʻi vai i le meaʻai. Saunia i latou e pei ona taua i lalo:

  1. O se mea e tasi e faaopoopo i le pakete se tasi:
    • Mullein - 2 kilokalama;
    • manulele manu - 1 kg;
    • laʻau e leʻi leva ona seleina - 5 kilokalama.
  2. E tausia lelei mo le 5-10 aso.
  3. Fufuluina le 1 lita o le faʻafugaga faʻatoʻa faʻatasi ma se pakete vai (ua lava lenei mo le 1 m2) ma vai le laau.

O ia laei pito i luga e mafai ona faia i ni nai taimi ma se vaitaimi o 2-3 vaiaso.

Mineral fertilizers

Mo le tausia o galuega taua, e tatau i le laau ona maua i paleni paleni elemene autu - nitrogen, potassium ma fuamosa, faapea ma elemene.

Laulau: faʻasologa ma faʻamatalaga mo le faia o faʻamalaʻau

FertilizersTalosaga talosagaTalosaga Talosaga
Nitrogen (ammonium nitrate, urea, nitroammofosk)30-40 g / m2Aperila
Potash (potassium monophosphate, potassium sulfate)10-20 g / m2Me - Iuni
Phosphoric (superphosphate)20-30 g / m2Oketopa
Faʻamaʻi faʻamaʻiE tusa ai ma faatonuga

Trimming

O le teuteuga taimi e taua tele mo soʻo se laau fua.

Faʻavaeina o le Crown

O le faʻavaeina o le pale o loʻo faia i uluai tausaga talu ona totoina. Mo ituaiga uma o le apiti a Melitopol, o le foliga o le pale i foliga o se pesini e sili ona taliaina.

Mo ituaiga uma o le apiti a Melitopol, o le foliga o le pale i foliga o se pesini e sili ona taliaina.

Sapalai mama ma tulafono faatonutonu

O le teuteuga mama e faia i le faaiuga o le tautotogo, pe a uma le tafe o le suavai, aveese otaota, mago ma faaleagaina lala. I le tulaga o le mafiafia o le laau, o le vaega o le tipu, lea o loʻo faʻasaga i totonu o le pale, ua aveesea foi.

Taumafanafana e tuliloa

O le taumafanafana e tuliloaina, o se faʻapuupuuina o le 10-15 cm o taʻi tausaga taʻitasi. O na teuteuga e faʻaolaina ai le tuputupu aʻe o ni vaovao fou, lea o le a foliga mai ai fugalaau i le tausaga a sau.

Maʻi ma meaʻai

Ina ia ola malosi le laau ma ola maloloina, ma iniseti leaga e aloese mai ai, e tatau ona faia i taimi uma ma atoatoa ona faatino galuega mama ma le puipuia.

Puipuiga

Auala faigofie e aloese ai mai faafitauli:

  • O le aoina ma le susunuina o laʻau pau, e faʻaumatia ai e le fai togalaau le tele o talo, pupae, spounga spores, ma isi. E tutusa foi le faaaogaina o vao, lea e tatau ona aveese soo i le vaitau.
  • I lālā mamago ma mamai, o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi eseese o loʻo natia. O le mea lea, a maeʻa le teuteuina mama, e susunu uma tipu.
  • O le laʻau laau e manaʻomia ai le gauai faapitoa. Afai e oso mai i luga ni mea, e mafai ona nofo ai i totonu mea malie ma isi iniseti leaga. I le maua ai o se meaʻai i totonu o le mea e pala, e manaʻomia lou vave fufulu. Aua le fefe e vavae ese se vaega o se paʻu ola maloloina po o se fafie. E sili atu lenei mea nai lo le tuʻuina atu o siama. A maeʻa ona fufulu, o le fusi e togafitia i fuluʻi poʻo le 1% o vaifofo o le sulfate sima ma ufiufi i se vaega o le togalaau.
  • I le autumn, o ogalaau ma lala skeletal ua faʻamamaina i se vaifofo o le lime faʻamalosi ma le faʻaopoopoga o le 1% satelatini poʻo le Bordeaux fluid. O lenei mea e le gata ina foliga matagofie ai le togalaau, ae puipuia ai foi le paʻu o laau i le taumalulu mai le la, ma i le tautotogo e taofia ai le gaoioi o iniseti i le pale.
  • O lala, ogalaau, palapala i lalo o laau e togafitia i le 3% o vaifofo o le sulfate copper poo le Bordeaux e faalua i le tausaga - i le faaiuga o le autumn ma le amataga o le tautotogo.
  • I le amataga o le tautotogo, aʻo lei amataina, e tasi i le 3 tausaga, e tatau ona togafitia laau i DNOC. O lenei fualaau faasaina e afaina ai pathogens ma faaleagaina ai iniseti.
  • I le taimi lava e tasi, e fautuaina e faʻapipiʻi paʻu o loʻo tuli i luga o ogalaau.
  • O tausaga taʻitasi (sei vagana ai le tausaga na faʻataunuʻuina ai le DNOC), ua togafitia Nitrafen i le amataga o le tautotogo.

    Faʻalogo! Togafitiga ma DNOC ma Nitrafen e na o le amataga lava o le tautotogo e faia ai aʻo leʻi amataina. E le mafai ona faʻaaoga i isi taimi.

  • A uma ona tupu, o togafitiga puipuia e faia i fomaʻi faamalolo (Skor, Chorus, Quadris, ma isi mea e talafeagai). O nei togafitiga e mafai ona faia i taimi uma, faatasi ai ma le tele o 2-3 vaiaso. O meaʻai e vave ona faʻafetaui i fualaau oona, o lea la pe a maeʻa togafitiga e tolu, o le a faʻaitiitia le lelei. O le mea lea, o tupe e tatau ona suia. Aʻo lei amataina le seleselega, e taofi togafitiga poʻo vailaʻau faʻatasi ma se vaitau pupuu puupuu. Mo se faʻataʻitaʻiga, a maeʻa togafitiga ma Horus, e mafai ona 'aina fualaʻau pe a mavae le 7 aso, ma a uma togafitiga ma Quadris, pe a uma le 3-5 aso.

Faʻasologa masani

Melitopol apricot e mafai ona afaina i faʻamaʻi faʻamaʻi i tausaga timuga, aemaise lava pe a le amanaia e le fai togalaau togafitiga.

Moniliosis

O le tele lava o taimi, o suʻega a le sui faʻatele o moniliosis o loʻo ave e pi ma isi iniseti aʻo aoina le nectar. O fugalaau muamua e afaina ai, e ala atu ia i latou le salalau lautele, e aʻafia ai laʻau ma lau o le laau. O le a avea i latou ma toʻuefu, saggy, ona pulapula. O vaega e aafia ai fafo o le laau ua foliga mai ua vevela, o le mea lea na mafua ai le igoa lona lua o le faamai - o se mumu monilial. O se tagata tausi togalaau, na ia mauaina ia faailoga muamua o lenei maʻi, vavae ese pupuʻa ua afaina, ma maua ai le 20-30 cm o laupapa ola maloloina, ona togafitia lea o le laau ma le filogides.

Aʻau apricot ma lau o loʻo aʻafia e moniliosis foliga mai ua mu

Afai o le maʻi e aliali mai i le taumafanafana, e afaina ai fua ile lauulu enaena.

Kleasterosporiosis

Apricot kleasterosporiosis atonu e foliga mai mulimuli ane nai lo le moniliosis. E masani lava, o le lino e amata i laulaʻau lea e maua ai e le manoa le pupu (o le mea lea o le igoa lona lua o le maʻi - o le mea e pipii i ai). O le faʻamaʻi e alu malosi - i le malulu o le tau mai le taimi e iloa ai mumu lanu mumu-lanu i luga o laʻau e liliu ai i ni pu, 1-2 vaiaso pasese. Ona matago lea o lau ma paʻu. Afai e leai se gaioiga e faia, ona oʻo lea ia Aokuso o loʻo lamatia le laau i le nofo ai. I le tau mafanafana, e salalau ai le afu i moli ma fualaau aina, ia e ufiufi i lanu enaena-enaena, ona fai ai lea o le paʻu faifaipea. O togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faifaipea ma le faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o vaega ua aʻafia o le laau e fesoasoani e taulima ai le faafitauli.

I le vevela o le tau, o le tasi i le lua vaiaso e pasi mai le taimi e toso mumu-lanu enaena i luga o laula e liliu ai i ni pu.

Cytosporosis

Afai e le amanaia e le fai togalaau le paʻu o le laau, o le gaʻo o le sui faʻamaʻi o le cytosporosis e pa'ū i totonu o ona vavae. E mafua ai le faaleagaina o le paʻu, ona oʻo ai lea i le fafie. Latou te paʻu'ū, faʻaleagaina ma pala. O le laau, o taumafai e sosola ese, ua amata ona vavalo se aofaiga tele o pulu. Afai ua e tuai ma togafitiga, o le a tatau ona aveese ia lala ua aafia. Le taofi o le maʻi, o vaega o maʻi ma paʻu ua vavae ese, aʻo puʻeina nisi o mea ola maloloina. A maeʻa lenei mea, o togafitiga fungicide ma faʻamaʻi manuʻa faʻatoʻaga faʻatoʻaga e talafeagai.

Cytosporosis "paʻu" le paʻu o se laau

Mea ono ono tutupu

E sili atu ona faigofie le puleaina o meaʻai, ma latou te le osofaia e pei o faʻamaʻi.

Weevil le vao

I totonu o le togalaau e mafai ona i ai ituaiga eseese o sivili o ituaiga eseese, foliga ma lanu. O latou faʻamaoniga e tuufaatasia ai i latou. I nisi pusi e umi, i isi atonu e puupuu. I le taufaaiuiuga o le taumafanafana po o le amataga o le tautoulu, e tafe ese mai le paʻu i le palapala, o pea e tumau pea iina seia oo i le tautotogo. I le amataga o le tautotogo, pe a amata ona mafanafana le palapala, e tolotolo pupuvao ma feʻaʻei se laau. O iina latou te amata ai se taumafataga. O le mea muamua e alu i ai, o pulupulu, pulupulu, ona fugalaau, laulaʻau ma vine.

Weevil ua taua foi o se elefane

O le taimi e na o le tafe mai ile eleele ma nofo i luga o le pale e fetaui ma le aoina o tusi. Talu ai e leʻo faʻaalia le gaioiga i le maualalo o le vevela (e oo atu i le 5 ° C) ma nofo i luga, e mafai ona faigofie ona lūlūina lala, pe a uma ona tuʻuina se ie po o se ata i lalo o le laau.

O le togafitiga o le tui e fesoasoani i le faʻaumatia o malo e leʻi valaʻauina.I le masina o May, o mea manogi na latou lafoina o latou fua i le eleele mama i lalo o se laau. A maeʻa le 2-4 vaiaso, o le larvae o le 4-6 mm le tele e tafe mai i fuamoa.

Khrushchev

I le faaopoopo atu i le sovils, o Mei o malo masani i le 'upega tafailagi (aemaise lava pe a totoina pateta poʻo eggelita i le togalaau). O 'auʻau o nei anufe e sili atu ona malosi - 20-25 mm, ma o nisi taimi e oʻo i le 40 mm. I le taimi o le eleele i lalo o le apricot, o fualaau aina e ai aʻa laiti, ma mafua ai le afaina tele i le laau (aemaise i le laiti). O le vaitaimi o le ola malosi o le Khrushchev e tusa ma le masina (faaiʻuga o Me - faaiʻuga o Iuni), ona latou aʻoga ai lea.

Ina ia faʻaumatia faletila pe faʻaitiitia le faitau aofaʻi o tagata, e mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faʻatau Diazinon, lea e faʻaaoga ai le palapala o le lio. I totonu o le laau ma le eleele, e le faʻaputu. O le taimi faʻaaliga e 20 aso. E mafai ona faʻapipiʻiina le khrushchas - poʻo le pupae, pe a fai e tuai i latou i le khrushles - eliina le palapala. E fautuaina foi le faatulagaina o paʻu mo i latou i le foliga o se susu, mafanafana o le faaputuga humus, e ufiufiina i se ata uliuli po o se paʻu. E sili lava, e le gata o khrushchis o le a aveina iina, ae o slugs (pe afai ei ai). A maeʻa sina taimi, o le tele o manaʻoga e fafagu ma aoina mai meaola faalafua.

Mayug larva e mafai ona oʻo ile 40 mm

Aphids

Aphids e le o taatele, ae faʻaputu i laʻau apricot. Aneti e aumai iniseti i luga o le palealii o se laau. Aʻo nofo i lalo ifo o laʻau, e 'ai e le aphid, aʻo faʻasaʻo se mea suamalie ma le mimiti e faʻafefe alofa. Togafitiga ma iniseti o le a maua ai se taunuuga lelei pe afai e faia i le taimi lava e uma ai foliga mai o aphids, e tosoina ai laulaau mai le pito i lalo. Afai e misi le taimi ma o le a lafoaʻi lau, o le a matua vaivai lava. O tamaʻi fafine o loʻo i luga o le 'upega tafaʻilagi o le a fesoasoani i le faʻaumatia o aphids.

Muamua Aphid Ami - Ladybug

E mafai e le tusitala ona faʻamatalaina lona lava aafiaga i le totoina muamua o apricot Melitopol. Totoina i sasae Iukureini i lona fale i le 1995, Lugansk Region, o laau e lua na aumai mai le faaaliga i Melitopol, i le sefulu tausaga mulimuli ane na ia maua ai pakete e tolu mai laau taʻitasi. O le le maua i lena taimi o le malamalama o tekinolosi mea taufaatoaga, na faalagolago le tusitala i le aafiaga o tuaoi. O le mea e lelei ai, na lelei mea uma. E tolu tausaga talu ona totoina (i le auala, o le fualaau aina e lua tausaga le matua) na maua muamua fua i se aofaiga o le tusa ma le luasefulu vaega. O fualaau o le tofo sili ona lelei na seleseleina mulimuli ane nai lo le taua i le faamatalaga. E masani lava e leʻi tupu muamua lenei mea i le sefulu tausaga muamua o Iulai, ma o nisi taimi i le ogatotonu o Iulai. Ae e leʻi faaitiitia ai le olioli o tagata o le aiga mai se seleselega tele. I lena taimi, e le iloa e le tusitala le tele o auiliiliga o le galueaiina ma le tausiga o apricot, o nisi taimi na te faia ai ni mea sese. Mo se faataitaiga, ona o le fausia o le pale e lei faatinoina i se taimi talafeagai, o ona laau na mafai ona ola e tusa ma le fa mita, ma oo latou pale na amata ona matua mafiafia. Na mafua ai ona leai se vaega o le seleselega. Sa tatau ona ou liliu atu i se tuaoi vavalalata mo se fesoasoani, o le na fesoasoani, i le mamao e mafai ai, faasaʻoina le tulaga o le palealii, ona minoi. O le taunuuga e le telegese ona oʻo mai - o le tausaga na sosoo ai - o le teuteuga na faia i le amataga o le tautotogo ma faʻaauau pea ona faia - o le laau na tali mai ma le faateleina o fua o le gaosiga ma le faateleina o le tele o vine. O le mea e lelei ai, e leʻi tuulafoaia e le tusitala le tau o le tautoulu ma faʻapogai le paluga ma puipuiga. Ona le valaʻau lea o ia ia i latou - na o ia lava na fiafia i isi tagata uma. O le iʻuga, e silia ma le 14 tausaga, e leʻi maʻi lava laau.

Faʻamatalaga

Melitopol vave Variety e sili ona lelei, na o le leai o se mea e matua tele, o lea afai e mafai ona e faʻamaeʻaina oe lava, ma afai e te manaʻomia e aveeseina mo le faʻatau, ua matua tele mo le mafai ona feaveaʻi! Afai e te vevela le ovary, ona tele lea o le fua, 50-60 kalama. Matou te matua fiafia lava i lenei vasega.

lus, itu o Kiev

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=13776

Sa latou faatauina le apricot, e pei o le amataga o Melitopol, na amata ona fua mai i le 3 tausaga talu ona totoina le ata i le aso 06/17/15 (mo tamaiti ma apricot 4 tausaga) i le tausaga muamua, o fua na sili atu ona laiti nai lo le tausaga lona lua, ae le itiiti ifo le fiafia ma toetoe o le masina talu ai mo isi ituaiga na totoina faʻatasi ma i tatou (Kiev region)

Apricot Melitopol vave ma tamaiti - e 4 tausaga le matutua

ira13

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=13776

I le amataga o le talanoaga, na faʻaauau le faʻalogo i luga o Melitopol vave. Faʻamolemole mai ai. Na ia aveina se fanau e 3-tausaga i Demeter (o le Demeter seedlings uma na sili ona faamanuiaina le faatauina). I le avea ai o ia ma "tagata tomai" togalaau, sa ia tanumia le tui. O ni nai tausaga e lei totogo. Ina ua ia toli i luga le fugalaau i le tausaga na sosoo ai, o le tausaga na sosoo ai na ia tuuina atu ai le 2 kilokalama o fualaau lapoa ma le tausaga ua teʻa laitiiti ifo i le tele, ae na lava le seleselega mo mea uma. O lenei tausaga e foliga mai o loʻo malolo. I tafatafa ane, o le apricot i tausaga uma e uliuli mai le moniliosis, i Melitopol na o ni nai lala mago laiti na gasegase. O lea ou te fautuaina ai.

Sashhen

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?p=223313

Apricot Melitopol e le na o le nofo i le nofoaga i saute mo le silia i le afa seneturi. O le umiaina o faʻafitauli e le faʻatagaina e faʻafeiloaʻi ai, e ui lava i nisi faʻafitauli. O le ituaiga o Melitopolsky e mafai ona saogalemu le fautuaina mo le galueaina o mea totino, ma i faatoaga.