Laʻau

Euphorbia trihedral - tausi fale

Euphorbia triladral - laau faʻatoʻateleina, o lona lauiloa e mafua ona o meaola tele. O le aganuu e faʻaaogaina e teuteu ai fale ma fale o le ofisa, togafitiga a le tagata lava ia, ma togafitiga faʻaleaganuʻu ua saunia i luga o lona faavae. O le Euphorbia e seasea ona maʻi, e faigofie ona tausia.

O le a se mea e vaʻaia e le euphorbia o le taiala, o lona aiga

O le mea lea e faigofie ona maua i foliga e tolu, o lona igoa lona lua o Euphorbia Trigona (i le Latina), mai le aiga o Euphorbia. O tagata e taua le aganuʻu o se mea faʻapitoa poʻo se cactus Mekisiko ona o le tutusa tutusa o laau totō.

Laʻau faʻasolosolo Euphorbia tolu tafatafa

O le Euphorbia o se faʻasalaga faʻala, e tele lauʻau lanu. O le aganuu e foliga mai o se candelabra ma moligao, vave ona tupu, e oʻo i le tele mita le maualuga, ae o loʻo i ai se aʻa aʻa. Tuuina atu nei foliga, ua nonoa, ua uma ona faapipiiina se lagolago, pe totoina i totonu o se ipu loloto ma alavai ma tuu i na o potu mafolafola.

O laʻau o le suasusu o le triledral e ufiufi i le tele o laʻau enaena; o lau laʻau e tusa ma le 3-5 cm le umi o loʻo i luga oo latou tumutumu. E i ai ni faʻamatalaga uiga ese ma ni lanu piniki ma lanu mumu pe lanu viole. O le umi o le ogalaau e 6 cm. O le fugalaau e tupu mai i tulaga masani o le tuputupu aʻe, o fua o totonu o aiga e seasea tupu.

Taua! O laulaʻau ma laʻau o le laau o loʻo i ai le mea oona i le ituaiga o sua suamalie, o le mea lea ia tausi lelei e faʻaaogaina faʻaoga totigilima. A maeʻa le faʻafesoʻotaʻi o le paʻu ma mucous membranes i le euphorbin, faʻaalia le ita, e mafai ona mu. Afai e ulu le sua i mata, e mafai ona tupu le tauaso. Afai o se mea oona e i totonu o le mea oona, o le a matua afaina ai le tino.

Mea masani masani

Euphorbia triangular e mafai ona filifilia mo soʻo se totonu. O ituaiga e masani ai i totonu e aofia ai Suzanne, Mix, Gabizan, Rubra ma Decari. Eseese Rubra (Royal) o loʻo faʻaalia i lanu mūmū mūmū, o le i ai o sea foliga e mafua mai i suiga i le DNA.

Laʻu laʻitiiti - euphorbia Rubra

Manatua! O vailaʻau e mafai ona faʻateteleina le maualalo o le vevela (e oo atu i le 0 ° C) ua atiaʻe.

O le au faipese uma o le aiga o Euphorbia e seasea lava ituaiga meaola. O se laau lamatia i le vao.

Faamalologa meatotino

Mo togafitiga, laʻau, aʻa, puʻu ma le sua o loʻo faʻaaoga. Euphorbia o se vailaau aoga mo le afaina ai ma le cystitis, faatasi ai ma lona fesoasoani e aveesea ai le tumutumu o tino, pulusuka, maʻi, malulu.

O le laau e aoga i le togafitia o vaitau o tausaga ma paʻu, maʻi paʻu (anufe, eczema, lichen, mumū, maʻi le faʻamalolo). E mafai ona e mulumulu faatasi ma le faʻaopoopoga o le faʻafefeteina pe togafitia i le susu susu o le susu.

Faamatalaga faaopoopo. I Initia, o le aʻa mago ua faʻapalaina i le paʻu ma faʻaaogaina e fai ma vailaau mo gasegase gata. E le gata i lea, o teuteuga ua saunia mai aʻa ma lau. O fualaau e iai sona aʻafiaga-inflammatory, laxative, diaphoretic, diuretic i luga o le tino. Ua faaopoopoina i le tuufaatasiga o vailaau mo togafitiga ma gaioiga o ava malosi.

I faʻamaʻi o le ate ma le manava, o le teuteuina o le aʻa o loʻo faʻaalia i le tautala. O fatuga e faavae i luga o aʻa e togafitia ai migraines. O le faʻaaogaina o le euphorbia triangular e solia i le tamaitiiti, i le vaitau o le fanauina ma le fafagaina o le tamaititi, ma faʻamaʻi tigaina o le cardiovascular system.

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

I le 54 senituri BC u. o le aganuu na taua o Euphorbia e faʻaaloalogia ai le faʻamaʻi o le faamasinoga Eforb, aua o ia na mafai ona suʻeina ni mea faʻaleagaina na ia maua. E mafai ona e maua le laau i le motu o Madagascar ma Amerika Tutotonu. Triangular euphorbia cactus i totonu o se ipu - o se tagata Aferika e asiasi i ai, tufatufa i tolu feteenaiga (subtropical, temperate, tropical).

Euphorbia i le vao

Vaega o tausiga ile

O le potu tafatafa tafatafa tafatolu e le lelei i le tuua ma le fiafia i mata i le tausaga atoa. O le mea autu o le amanaia o uiga o le laau.

Lulu

Euphorbia fringed - tausiga vaaiga

I le autumn ma le taumalulu, o le aganuu e fiafia i le malulu o le ea i luga atu o le + 16 ... +18 ° C, i le taumafanafana - + 20 ... +25 ° C. E ui i le faʻamautuina o le osofaʻiga a le Euphorbia i mea leaga, o le vevela o le vevela ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o ona tulaga faatauaina e tatau ona alofia.

Fautuaga! I le vevela o le tau, e mafai ona faia le ulo i le ea, ma puipuia ai mai le vevela o le la.

Malamalama

Ina ia mautinoa le tuputupu ae, o se fagu tafatolu tafatafa o loʻo tuu i totonu o le nofoaga sili ona susulu mai le itu i saute poʻo sisifo, sili ona taua - e le mai le itu i matu. Afai e le ausia lenei tulaga, ua leiloloa mea tau teuteu o le aganuu, ua vave lemu le alualu i luma. E masani lava o laʻau laiti e tuʻuina i luga o faamalama, e tuʻuina atu tagata matutua i tafatafa o faamalama. I le taumalulu-taumalulu, e faʻaaogaina ai le moli uila.

A maeʻa le taumalulu, e masani ona faʻaaogaina se vao laʻau mumu i aafiaga o le susulu o le susulu o le la, o isi mea e mumu ai e ono aliali mai i luga o pu. O le fagu e suia faasolosolo ina ia maua ai e le vaega uma o le masini le malamalama faalenatura. O le laau e faʻapitoa, ae tatau ona aloese mai le faʻaalia saʻo ile malamalama o le la.

Faʻasa

Euphorbia - o le aganuʻu e malulu le lamala, e faʻapupulaina ai le susu i totonu o masini. O foliga vaaia teuteu o loo tausia pea ma le faasusuina o vaiinu. I le taumafanafana, e faʻafefe ai le suavai i aso uma e fitu, i le taumalulu - i aso uma e 30, pe a teuina i totonu o potu ma le ea malulu - e oʻo lava i le tele o taimi. O vai malulu suamalie e talafeagai mo le faʻavaivai. Faʻaaoga le vai faʻamautu, fai i ni vaega laiti. I le vaitau o le vegetative, latou te saunia vai inu masani pe a maeʻa le pito i luga o le palapala, ina ia le faʻagesegese ai le atinaʻe ae le mafua ai le pala.

Lafoaia

O loʻo faʻatinoina le faʻataʻitaʻiga mo togafitiga faʻaleleia e faʻaleleia atili ai le foliga mai o mili. Faatasi ai ma se pulumu mumu, ua aveeseina se pefu mai le laau, ona lilo ai lea o le eleele i se ata tifaga ma sulu i le vai.

Laʻau talavou pe a uma ona fufulu

Totogi

Mo ituaiga o ituaiga o ituaiga uma, o le maualuga o le manogi ile fale e le afaina. O le laau e atiina ae masani lava i le maualuga o le faʻamamafana ma le tuʻuina o le ipu i tafatafa o se mea faʻavevela poʻo le radiator.

Soo

I le sauniuniga o le faʻafefiloi o le eleele e tatau ona maua ai le peʻa, laʻau palapala, turf ma le oneone. O vaega uma e faʻaaogaina i tutusa tutusa. Ina ia mautinoa le lelei o le suavai, e saunia piliki piliki po o tamai maa laiti.

Laʻei pito sili

O le teineitiiti na felafoaʻi i masina taʻitasi. O laei sili e faʻaaoga mai ia Mati ia Oketopa e tusa ai ma faatonuga. O laau matutua i le tautotogo e fafagaina le 1 le taimi, i le taumafanafana - 2. Mo nei faamoemoega, faaaoga ni mea faʻapitoa o meainu minerale ua faʻamoemoeina mo le gaʻo.

Vaega o tausiga o le taumalulu, taimi malolo

Fugalaau Euphorbia - ituaiga ma ituaiga lauiloa

I le taumalulu, o laau e maua ai le filemu. Ou te susu susu susu ile tausiga ole fale i lenei vaitau e le manaʻomia, toe tuu ile potu malulu. O le suavai o le euphorbia e faia pe a faʻamamago le eleele ile 3 cm.

I le taumalulu, o gaʻo e le faʻaumatia a latou mea teuteu, ae toetoe lava a le tupu aʻe le feʻau. Mai le afa lona lua o Oketopa i aso uma mai le 6 i le afiafi i le 8 i le taeao ua fautuaina e taofi ipu i le pogisa. E mafai ona e ufiufi laau i mea e le faʻasalalauina le malamalama.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Cypress euphorbia - auala e tausi ai i le fale

O fufulu totonu ole masani e le tupu. E talisapaia le euphorbia triartral mo foliga vaaia teuteu o le upega.

Teuteu

Afai e tatau ona taofi le tuputupu ae o le euphorbia, o le teuteuina e faia i se maʻila malosi. O le iʻuga, ua totoina ni paʻu fou, o le foliga o le vaomatua ua suia, ua atili lautele ma pala. A maeʻa ona teuteu, e togafitia pana i solo, ona faʻamaʻa ai lea ma le koale.

E le mafai ona e faʻapipiʻi le seleselega o le euphorbia, ae faʻaaoga se metotia eseese: taofi le naifi mumu i se mamao o le 2-3 mm mai le pito i luga o le aʻa. O le iʻuga, e mate, ma o le a tupu aʻe ai ni aʻa fou.

Faʻalogo lelei! Pe a faʻapipiʻiina feʻau ma faia isi galuega, e tatau ona faʻaaoga totigilima, o le sua o le mea oona.

Faʻafefea ona faʻalauteleina le euphorbia tripartite

Euphorbia o lenei meaola e mafai ona faʻalauiloaina i na o ni mea e gaosia, o isi metotia ile fale e le aoga, ma e le faʻaaogaina. O le toe gaosia e faia i le tautotogo. Mo nei faʻamoemoega, e vavae ese ai ni aʻa laiti o loo i luga o le taamilosaga lanu (o le umi aupito sili ona lelei 10 cm) ma fufulu i lalo o le vai mafanafana e aveese ai le sua.

Faʻapenaina o aganuʻu e ala i le vaʻaia

E le lava se tasi o laʻau, e fautuaina le i ai o se faʻasoaga o gaioiga. O totoe e totoe e faamago ma mamae mo 2-3 aso. O loʻo faʻaaogaina le koale i fasi pepa. Ina ia aʻafia le tipi, ua totoina i le susu susu oneone poʻo le perlite. O le gafatia e faia i totonu o se potu mafanafana ma lelei, puipuia mai le osofaʻi malosi o le la. O loʻo totoina fatu laau i totonu o potopoto tumau.

Suiga

O laau laiti e manaʻomia se faʻaopoopoga faaletausaga. Faataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga matutua i se potopotoga fou pe a le lava le avanoa i le tuai mo le alualu i luma o aʻa - pe a ma le 2-3 tausaga. O potopotoga uma e mulimuli mai e ave 3-4 cm le lautele atu nai lo le tuai. E totoina le toto i le tautotogo. E toe faʻafouina tausaga taʻitasi.

Euphorbia totoina

O le aʻa e fufulu malie. Muamua, o loʻo faʻapipiʻiina se alavai i fafo i totonu o se fagu fou, ona uʻu lea o se uila - 4-5 cm o le palapala mo le gaʻo. O mea tetele e totoina i totonu o ipu ma maʻa mamafa ma, pe a manaʻomia, tuʻuina i se lagolago.

Taua! O loʻo faʻatauina le fale faʻatau ma tausia mo aso e 14 ese mai isi fugalaau, naʻo le maeʻa o nei gaioiga e totoina i totonu o se ipu talafeagai.

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe ma faʻamaʻi

O le tele o faafitauli e fesootaʻi ma le totoina o se seleselega e mafua mai i le le talafeagai o tausiga. O le aʻafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi i lenei mataupu e faʻatuputeleina foi.

Totoga o laʻau lau

Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le palapala ile palapala, o le susu o le eleele. E i ai se aʻafiaga o aʻafiaga o aʻa ma pala pala. O le faafitauli lava lea e tasi e mafai ona tutupu ma le le lelei o le alavai ma le faʻamaʻiina o vaega tafao. Ina ia mafai ona lavea le laau, ua totoina. Mo togafitiga faʻasolosolo, o togafitiga oona e togafitia.

Lea lanu paʻu

Afai e leai se mea e maua ai le meaʻai, pe o le tele o meaʻai, e mafai ona susulu. Ina ia foia le faafitauli, ua lava lea e fetuunai ai le faiga o le fafaga.

O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau

Pe a faʻaalia le laau i le susulu o le la mo se taimi umi, o lanu enaena e aliali i luga o lau. Ua faʻaitiitia le faʻafitauli i le suia o le maualuga o le malamalama.

Euphorbia pe a uma ona faʻaalia le susulu o le la

Pests

O le euphorbia Triangular e mafai ona aʻafia ai se mealybug. I lenei tulaga, o le pito i luga o le vao o loʻo ufiufi i le paʻepaʻe paʻepaʻe. O le toilalo o le miti mumu miti ua fuafuaina e le upega tafailagi i luga o lau. O le aphid e le fefe foi i le oona oona, e faʻafefe ai isi meaola faalafua.

Faatasi ai ma isi faʻailoga o le faʻaleagaina o meaola faʻamaʻi faʻasalalau - faʻateleina le tuputupu ae, faʻamaʻavaleina, faʻaleagaina itiiti i le ogalaau. O le faafitauli e foia e ala i le faaaogaina o iniseti ma acaricides. Afai e tele iniseti, e le lava le togafitiga e tasi, e tatau ona le itiiti ifo ma le 3 ma le 10 aso.

Isi faafitauli

A maeʻa le faʻaleleia o le suavai, o le a gasegase puʻu o le laau. Afai e le fetaui le ipu, o le a faʻagesegese ona tupu. Pe a le lava le malamalama o le susu, o le a faʻalauteleina le faʻaʻau.

Faʻalogo lelei! O le tele o faafitauli e fofoina e ala i le tausiga lelei, o isi mea e faʻaaogaina e ala i vailaʻau kemisi.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

Faatasi ai ma tagata, o le laau e taugata e le gata mo ona vailaau faafomai, ae faapena foi mo isi vaega:

  • O le euphorbia e tolu ona foliga o se mea e puipuia ai le malosi o se aiga, aua o lona fola e lilofia i laau tuitui. Aumai lenei mea, e tuʻu le fagu i autafa o le faitotoa o le fale.
  • Eupena e le tuʻuina i totonu o le potumoe. E talitonuina e faʻamalolo mea e mafai ona faʻaleagaina ai le lelei o le feusuaiga ma le moe atoa.
  • E le toto le laau i luga o fale, ae afai e faʻafuaseʻi ona fuga - o se faailoga lelei lea. O tagata o le aiga o le a laki pe oa latou tulaga tautupe o le a faaleleia.

E tupu le Euphorbia i le ulufale atu i le fale mo le puipuiga malu

<

E mafai e le laau ona puipuia le foliga mai o se manogi le lelei i totonu o le fale, ave i lalo le carbon dioxide ma le radiation electromagnetic, e faʻaaogaina i vailaʻau, e le o togafitigaina na o ia lava, naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. A e galue ma le euphorbia, e mafai ona e afaina i vao tuitui ma susunuina pe oona i le sua suamalie, ae afai e te tausia ma mautinoa lelei tausiga, o le a sili atu le aoga nai lo mea e mafai ona tupu.