Laʻau

Hydrangea Fraise Melba (Hydrangea Paniculata Fraise Melba) - faʻamatalaga

Hydrangea Frize Melba o se aga lauiloa i le teuteuina o togalaau, faʻamaonia mo ona foliga masani ma le le mautonu mo le tausiga. O le laau e fetaui lelei i tulaga eseese o fesuiaiga. E taofiofi le malulu i lalo e -30 ... 35 ° С. I le vevela i lalo ifo o le seti laʻititi, e manaʻomia e le vao ni puipuiga faʻapitoa e puipuia ai.

Amataga mai o hydrangea suatia melba

Hydrangea Fraise Melba - o se mea fou o le aoina o le Farani filifilia Jean Reno, na fafaga i le seneturi lona lua. O le tupu mai o se fugalaau fugalaau na muamua atu i le umi (10 tausaga) ma le galuega o le mamafa. O le igoa o le ituaiga o loʻo tuʻuina atu i le faʻaaloalo i se fuālaʻau suamalie ma le kulimi ona o foliga faʻafefe o paʻepaʻe paʻepaʻe i le pito i luga ma le mumu i le faʻavae.

Hydrangea Frize Melba - New Hybrid Shrub

Faʻamatalaga fugalaau

Hydrangea Melba Frasi - faʻafefeteina laau teuteu faʻalelei e oʻo i le maualuga o le 2 m, foliga foliga ma e le manaʻomia se faʻama. O lala o se laau talavou ei ai se lanu mumu uliuli, mulimuli ane ave se lanu uliuli. O se lanu lanumeamata, o loo tusi i pito, ua faapipii i pupuu i ni uumi uumi. O le faʻapipiʻiina i luga o le totoina vave o laau mama e le aofia ai.

Hydrangea Sunday Freise (Hydrangea Paniculata Sundae Fraise) - faʻamatalaga

O le tele o mea e tatala i luga (40-55 cm le umi), e pei o le pyramid, suia le lanu i le taimi o le fugalaau: o paʻu piniki e paʻepaʻe, e maua mai i paʻu moli se lanu enaena, o le vaega pito i luga e tumau pea.

O le tumutumu o le fugalaau o Frez Melba e pa'ū i le ogatotonu o le taumafanafana, e tumau seia oʻo i le malulu, leai ni fua e faia. E oʻo mai i le tausaga taʻitasi, faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona toto. E leai se isi tausiga fesoasoani. E ola le laau i le 30-40 tausaga.

O se mea manaia. E le o se mea e ono maʻi ai le mafaufau; Freize Melba o se mea e mautu. O faʻamaʻi e tupu pe a tupu se fugalaau i se tulimanu ma le leai o se malamalama o le la, ma le leai o se faʻala, ma le leai se avanoa e maua ai le ea fou. O mea fou mo iniseti e le o se mea e sili ona manaia.

O le le lelei o le aganuu o le faigata i le mauaina o fatu, faʻafitauli i maʻi faʻaleagaina. O le vailaʻau e le lelei le faʻafefe ma le lamala ma le paʻu i le tele o le susu.

O le teuteuga o togalaau o togalaau o le Fres Melba i Urals

Hydrangea faʻasolo ina ua maeʻa faʻatau

Hydrangea Kyushu (Hydrangea Paniculata Kyushu) - faʻamatalaga

O le taimi sili mo le totoina o le hydrangeas i le malae vaʻaia o le faaiuga o Aperila, Me. I le taumafanafana, o le aʻa o le a tupu ma malosi atili mo le taumalulu. I le faʻatauina o se fatu i totonu o se ulo, e mafai foi ona e totoina ma le saogalemu i le taumafanafana. Hydrangeas e aʻafia aʻa ile eleele. E le tatau ona aofia ai le eleele ma le lime ma le manulele. E masani lava ona faaopoopo e le fai togalaau meaʻai, humus, nila o loo i ai i solo solofanua.

Taua! E tusa ai ma le faʻamatalaga o le ituaiga, o le Fraise Melba hydrangea na te liliuina fugalaau i le 4-5 tausaga. E taua le mafaufau i lenei mea moni pe a filifilia fatu. Tasi, e lua-tausaga le totogo o le a le maua mai ai palakalasi mo se taimi umi, ua aveesea i le taimi muamua. O aʻa e foliga mai o le aʻafiaga o aʻafiaga e tatau ona faʻafefe mai le ulo. E le faatagaina le faaleagaina o le cortex ma fatuga.

Tulaga sili ona lelei

O le mea autu mo le filifilia o se nofoaga mo le totoina o hydrangea Freise Melba o le mafai lea ona maua le susulu o le la mo le itiiti ifo ma le 6 itula / aso. Afai e tuʻuina i lalo o le paolo, o le a faʻaitiitia le lelei o le fugalaau. O le mamao i le va o vaovao taʻitasi e tatau ona 1.2-1.5 mita, o lenei fuataga o le a mafai ai ona maua aʻa ma pale ina ia maua ai se tulaga talafeagai o meaʻai, faʻamalama.

Soo

Panicle hydrangea e sili atu ile eleele eleʻele (ph). Laʻau faʻafiafia e lelei mo le atinaʻeina. O le a le mafai ona gafatia e Sandstone ia vaega aoga, o le a faʻagesegese le tupu. E faʻamaualuga le pala i lalo o mauga.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O le totoina o hydrangea o Vanilla Melba o loʻo faia i le faasologa lenei:

  1. Kili se pu i itu o le 50 cm.
  2. Faatumu le alavai mai le piliki piliki po o le faalauteleina o le oneone (10-15 cm).
  3. O se faʻafefiloi o le eleele eleʻele ua faʻafefiloi ma le peat ma le oneone ua sasaa. Ina ia faʻaauau pea le susu o le eleele, fautuaina e faʻaopopo i ai le suauu.
  4. Totoina i le tautotogo, ua fautuaina e aveese mai le vaovao laiti mo le 3-4 buds e aunoa ma le faavaivaia o le malosi o le laau e atiina ae ai laʻau; muamua, o le aganuu e tatau ona tupu aʻa.
  5. O aʻa o le aʻa e sua lelei i totonu o le fagu na maua.
  6. O le totogo e tuu saʻo i totonu o se lua susu, fufuluina i le eleele, ma tuu ai le ua i luga o le eleele.
  7. O le palapala ile taamilosaga o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻafeinu ile lua pakete vai.

O le totoina o se totogo e itiiti se taimi ma e le mafua ai ni faigata e oo lava i le amataga.

O le togavao muamua na totoina pe a uma le gafa

<

Tofiga

Hydrangea Diamond Rouge (Hydrangea Paniculata Diamant Rouge) - faʻamatalaga
<

O le Hydrangea e faʻalauteleina e ala i le vavae ese, vaevaeina o le togavao, tuʻuina atu. I le totoina o fatu ma le faapipiiina, o le tausiga mo le hydrangea Freyz Melba popole o loo galue ma mafua ai faigata mo tagata fai togalaau. Vaevaega o le vao e le aoga, o le le lelei o le toe gaosia e ala i le faataatiaina o se numera faatapulaaina o lala mo le punou. O le auala aupito sili ona lelei ma taugofie o le totoina o le hydrangea o le vavaeeseina.

Laʻau

O le a totogo lelei le laau pe afai e te mulimuli i fautuaga masani mo le faapipiiina. E seleseleina e le au fai togalaau togalaau mai se togavao i le taeao po po o le timu. E selesele le 10 cm le umi mai le seleselega taʻitasi, ma o laʻau pito i luga o loʻo faʻapipiʻiina e le tolu. O fusi e fesoʻotaʻi i se fusi i le pito i lalo e togafitia i se mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae, o le pito i luga e faʻamaʻiina i le lanumeamata lanumeamata ma totoina i se tulaga i totonu o le pusa.

O le sui mo le togavao ua saunia i luga o le faavae o le turf, peat ma le oneone, i se fua faatatau o le 1: 3: 4. O le 'otiʻaiga tuʻuina i totonu o se togavao e 5 cm le loloto. I le taimi muamua, o le eleele e faʻamamaina i totonu o se ogaumu i le vevela o le 200 tikeri. O se filifiliga e sili atu ona faigofie o le faʻaaogaina lea o le eleele ua faʻapipiʻiina mo azaleas.

O vailaau e ufiufi i fagu tioata, faʻaalu i vaiaso uma mo le 15 minute. I le gasologa o le masina, o aʻa e afua, ua aveese le ufiufi. I nofoaga e toʻafilemu, e totoina totō i le eleele malulu suamalie; i le taumalulu, e tapunia ma le totoʻa pupu. I le itu i matu o le tau, o aʻafiaga o hydrangeas o loʻo totoe i totonu o se potu malulu seia oʻo i le isi tautotogo.

Tapenaina o mea mo le totoina

<

Fatuina o fatu

Totoina o fatu o le hydrangea Freesia Melba e faia i nofoaga mafolafola ma fatu. A o leʻi lūlūina, o le fatu ua fagogo i le vai i le po, ona salalau lea i luga o le eleele ua saunia, ua ufiufi i luga o se palapala laitiiti i luga ma ua faʻafefe i le vai. E puipuia le lanu mai le malulu e le polyethylene.

Tausiga

Mo le faʻaleleia masani ma le faʻalauteleina o le fugalaau o vaimatua, ia faʻaeteete i le faʻafeinuina masani, mulumilo le palapala, teuteu pito i luga, teuteu, ma faʻamafanafana mo le taumalulu.

Tulaga faʻatau

O le eleele i lalo o le vao o le hydrangea Freeze Melba e tatau ona susu uma. O le laau e fafagaina i le vai mafanafana, tasi le pakete i le aso. I le taimi o le taotoga, o le palapala e susu i vaiaso taʻitasi i le tau vevela, i le taumafanafana - i aso uma 3. O vai mo le faʻavaivai e tatau ona faʻaaogaina vaivai, ma le pH e tusa ma le 5.5.

Laʻei pito sili

O le uluai fafagaina o loʻo faia i le tautotogo, e faʻaaoga ai le humus, le isi - i le vaitau o le tuputupu ae (latou te fesuiaʻi i fululaʻau-potassium maniua). Ona faʻasea lea o le vao i le 2 taimi i le masina, faʻafeiloaʻi ai vailaʻau ma mea faʻasaina.

Faʻasalaga

O le mulching muamua e faia i le taimi lava e uma ona totoina ai se totogo talavou, e faʻaaoga ai le faapalaʻau poʻo le humus. Ona faʻafou lea o le mulch i le 2 masina.

Teuteu

Mo le faia o fugalaau lapopoa tetele, o aʻafiaga e tupu aʻe e aʻafia e le kulimi ua aveeseina i le tautotogo. I le taimi o le tautoulu, o aʻafiaga vaivai ma tupuga leaga ua teuteuina.

Saunia le hydrangea mo se fale mo le taumalulu

<

I le taimi o le fuga

O le tuusaʻo tuusaʻo i le ultraviolet radiation e aʻafia ai le fuga o le panicled hydrangea Frize Melba, afai o le la o loʻo i lona zenith, e taua le mataʻituina le fatuina o le paolo. E le gata i lea, o le aganuu e taufaamatau e ala i le faamamaina mai aʻa i le leai o le susu i le taimi malolo. I le lisi lautele faaopoopo le laveai mai siama ma microbes, ofu pito i luga, saunia o mea teuteu o le aganuu. I le ogatotonu o le taumafanafana, o le hydrangea o loʻo faʻafefiloi ma le potassium ma le phosphorus.

I le taimi malologa

I le vaitaimi o loʻo moe, hydrangea Freyzy Melba e manaʻomia ona mulumulu le palapala i le faʻafefiloi o humus ma lālā matutu. O le 20 cm maualuga le palapala o le a taofia ai le susu ma puipuia le laau mai le maalili. Fafagaina o se fualaau aina pe a uma le fugalaau e le aoga. Ua lava lea e maua ai le faʻafefe ma le faamamaina lelei o vao.

Sauniga o le taumalulu

Fuga Mafiafia Melba e leai se fefe, o le ituaiga e maualuga le faigata o le taumalulu. I le autumn, e aveeseina laulaau o le hydrangea, ma tuu ai na o le pito i luga, o le vaega o loʻo siomia ai le meaʻai o loʻo faʻasusu i le eleele matutu. O afu ua afifiina i le agrofibre, mulched ma fafagaina i le masima masima ma le superphosphate i le 50 kalama i le vaomatua. E le manaomia le Nitrogen i le tautoulu.

Maʻi ma meaʻai

I le malulu o le tau, o Freyz Melba e lamatia ai le paʻu palapala. O le salalau o le lauulu i luga o lālā ma lālā e faailoa ai le manaʻomia ona togafitia le aganuʻu ma se fofo o Fitosporin. O le faafitauli lona lua o aphids, sufulies juice. Iniseti e aʻafia le vao ma faʻamaʻi ma afaina ai. Faʻalavelave ma faʻamaʻi pipisi: Fitoverm, Actellik, Trichopol. Ua saunia le fofo e tusa ai ma faatonuga ma faʻalauteleina. Mai metotia faʻaleaganuʻu faʻaoga lelei o le kālati, pepeti selu.

Hydrangea i le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae

<

Faʻatasi ai ma le Hydrangea Frize Melba, o mea lelei matagofie o le laufanua e maua e malie i mata ma faamamafa le tofo faapelepele o le pule o le faatoʻaga. O fugalaau i totonu o le togalaau e vaʻaia lelei ma le rhododendrons, phlox, highlander, cuff poʻo stonecrop. Vaʻai lelei fugalaau fugalaau, e aofia ai ma le 3-4 vao vao. O le totōina o hydrangeas i luga o palakeke, e fautuaina e tagata tomai i le laufanua, o le a mafua ai le tele o faafitauli. Ina ia aloese mai tauvaga mo le susu, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o ia mea i totonu o vaega e maua ai sina mea faʻapitoa mimiti.

Vitio