Laʻau

Iris lapisi, paʻu, Sapani, Dutch varietal

O Irises e le gata o laau matagofie e talafeagai lelei mo le teuteuina o togalaau ma paka. O nei fugalaau e tufatufaina faasolosolo lava i le lalolagi atoa, toetoe o ituaiga uma lava e aofia ai le faitau selau o ituaiga eseese. O le mea lenei ma le tausiga le mautonu o laau totõ e valaʻau i le tele o fai togalaau.

Iris Swamp

Fai mai le faʻamatalaga, o lenei mea totino e faʻaalia i le le mautonu i le tausiga ma maualuga le tetee atu i tulaga leaga fesuiaiga.

O le fugalaau e tele igoa: fafusi, pseudoair (i le Latina "Iris Pseudacorus") poʻo le iris samasama. O le tuputupu ae o lenei laau e le manaʻomia ai se tausiga faigata. O lenei laau e maua e le gata i togalaau ma paka, ae faapena foi i le vao.

Lisi o le iris i le vaituloto

O Marsh iris e masani ona tupu i luga o faletupe o vai. E mafai foi ona maua i le lolovai o vaitafe. O laau matutua e tutupu i le 60 cm i le 2 m.

Mo faʻamatalaga! O fatu o lenei laau ua salalau i le vai. E i ai a latou vaalele i totonu. Ma, i luga o le fogavai, latou te aau mo se taimi umi ao le i mafai ona latou mauaa aʻa i se nofoaga fou. O loʻo faʻauluina foi le suavai.

O aʻafiaga o le iris-iris iris o ni lanu samasama. I petals pito i lalo e mafai ona e vaʻai i se punou malosi. E oo i le 15 fugalaau fugalaau i luga o se togavao.

O le laupepa laulau e faʻalanu ma samasama i le paʻi.

Iris Swamp

Marsh iris i le faʻasologa o fanua

Iris Pseudacorus o le a toe faaolaolaina soo se vai. O lea ituaiga laau e mafai ona faʻaaogaina mo le mamanu e le gata i le vaituloto o se vaituloto, ae i ni mea e aofia ai laau ma laau afu.

O lenei fugalaau e mafai ona faʻaaoga e fausia ai puipui. I fugalaau mo togalaau, e lelei tele i vaʻaiga eseese. O le laau e foliga matagofie i na tulaga pe a totoina o se vaega ese.

Eseese o irisisi iris

E faavae i lenei ituaiga i le afa lona lua o le 20 seneturi. amata ona faʻaalia faʻaalia ituaiga fou o le marsh irisisi samasama. O i latou ia e aupito lauiloa i totonu ia i latou:

  • uliuli uliuli e masani ona fesootaʻi ma le lanu o le fugalaau. Ua lauiloa o ia mo lana tausiga le lelei;
  • o le Dyble pagoda ei ai sina faʻaletonu laiti;
  • i Umkirkh, o fugalaau e lanu samasama samasama ma sina lanu piniki;
  • Cullen o se natura masani o meaola masani e lua. O ona fugalaau e telē lona umi ma le afa ona sili atu nai lo le faʻaogaina o se vaomatua;
  • o le ituaiga Holden Know o loʻo faʻaalia i lona lanu muamua: o se upega violē e vaaia i petasama lanu samasama. I lenei tulaga, o le pito i luga e lua e valiina uma i le lanu violē;
  • O Mtskheta iris na faia e le au faifaatoaga a Georgian. E i ai le lanu samasama laiti. O lenei vailaʻau o loʻo i ai le faigata faigata o le taumalulu.

Mo faʻamatalaga! O nei fugalaau e ola lelei e le gata i le siosiomaga o le vai, ae faapena foi ile eleele.

Lauluina o se iris mafiafia

O lenei fugalaau e tupu lelei i le mea e tele ai le la. Ae ui i lea, o le i ai o le faapaologa o le vaega e talafeagai foi.

O sea ituaiga laau e le o iai ni manaoga faapitoa i luga o le tuufaatasiga o le eleele. O le mea sili e sili ona lelei o le mamafa o fanua ua tumu i mea tau meaola. Le maualuga o le taua o le eleʻele palapala mo le 7. O le i ai o le tele o le susu e le o se faʻalavelave i le tupu o fugalaau.

A faʻaleleia, e mafai ona e faʻaaogaina le fatu fatu poʻo le vegetative.

Pusa fatu

I le tulaga muamua, e ave fatu ma tuu i le palapala susu. E mafai ona faia lenei mea i le tautoulu. E leai ni mea faʻapitoa e manaʻomia pe a tulaʻi. O le a faʻapipiʻi i le tautotogo. Pe a faʻaaogaina lenei metotia, o le fugalaau o le a amata ona fuga ae leai muamua nai lo le 3-4 tausaga.

Mo le faʻaaogaina o le vegetative metotia mo le faʻaleleia, o le a tatau ona vavae ese le gaioiga mai le aʻa ma totōina i se nofoaga fou. E mafai ona faia lenei mea i soo se taimi i le taimi o le tautotogo-tautoulu. Ae peitai, o le maualuga o le germination e mafai ona ausia pe a totoina le laau i lenei auala i le amataga o le tautotogo.

Pe a taitaia lenei faiga, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • e le mafai ona vavae ese le aʻa i le vaitaimi o tupu aʻe;
  • laʻau, laulaʻau ma tumau e tatau ona i ai i luga o le vaega e mafai ona faʻaaogaina aʻa.

Aʻo leʻi ulufale atu i se nofoaga fou, na latou vavaeese mea uma sei vagana ai le 20-centimita o le vaega.

Tausiga

O lenei laau e toetoe lava leai se totogi. E matuā faʻamaoni ma e aunoa ma se toilalo e faʻapalepale ai le lāmala ma le maualuga o le vevela. E mafai e le vai ona salalau atu fatu i soo se mea.

Marsh Iris Seeds

E na o le mea e tatau ai ona faia i nisi taimi mea e teu ai masini ma fugalaau.

O le laau e faigofie i gladiolus thrips. I lenei tulaga, e afaina ai laulaau. E i ai tulaga faʻapitoa o osofaʻiga a se anufe pepelo. Afai e aʻafia oe i faʻamaʻi poʻo mea iniseti faʻamaʻi, e tatau ona e aveese vaega na faaleagaina o le iris ma sulu i vailaʻau faʻapitoa.

Taua! O le 5-7 tausaga, e fautuaina e vavae ma totoina nei laau.

Bearded iris

Rhododendron Salemani Salmon

O foliga vaaia e talitutusa ma le tele o isi ituaiga o lenei laau. O le fugalaau e maua lona igoa ona o le i ai o se numera itiiti o faʻailoga i le pito i luga o petals i fafo.

Bearded Irises

O lenei mea totino o se paʻu. I luga o lona faavae, o se fuainumera tele o ituaiga na fafagaina, ma o le gaosia o galuega o loo faaauau pea i lenei aso. O lenei ituaiga meaola e tele ituaiga lanu e tutusa ma le iris Dutch.

Faʻalogo lelei! O pasi e mafai ona i ai tulaga maualuga: o ituaiga eseese e tutupu e oo i le 5 cm, ma umi - e sili atu i le 0.7 m. O le fuga e tupu mai i le ogatotonu o Iuni e oo i le amataga o Iulai. E i ai le tele o ituaiga o ituaiga eseese ma lanu.

O petals e vaevaeina i totonu ma fafo. O le mea muamua e faʻasaga i luga, aʻo le aulelei o loʻo paʻu'ū i lalo. I le pito i luga o paluga i fafo o se tamaʻi pele. I le pestle, e mafai ona e vaʻaia ni lobes se tolu ma se pito i lalo o le ua. O sima e natia i lalo o le pestle ma petals i totonu.

Eseese o le irisisi irisi

I ituaiga uumi, o le maualuga e sili atu i le 70 cm O le tele o le fugalaau e mafai ona oʻo i le 15-20 cm O fuainumera tetele ei ai le maualuga o le 41 i le 70 cm O ituaiga sili ona lauiloa o:

  • o tagata e 'aina mea ei ai se mea faʻalanifiuli faʻalanifiumi ma le 8-centimita fugalaau. E masani ona faʻaaogaina e fai ai falaoloa i vases, lea na aʻafia ai le amataga o le igoa;
  • E foliga tutusa foliga uumi i foliga vaaia, ae o loʻo i ai ni mea laiti laiti. E mafai ona iai soo se lanu, e aofia ai le paʻu;
  • O Iris Kopatonik ei ai fugalaau moli;
  • O le telefoni feaveaʻi o le fugalaau e 10-12 cm. O loʻo masani lava i le tele o fuʻa, lea e amata i le amataga o Iuni;
  • irisisi ei ai lanu violē poʻo samasama;
  • Nordica o se tasi o ituaiga o vaʻa papaʻe. E i ai a latou paʻu paʻepaʻe ma se paʻu moli lanumoli.

O ituaiga laʻau e masani ona seleseleina e oʻo atu i le maualuga o le 21-40 cm. O ituaiga pito sili ona laiti o laʻau miti laiti. O latou maualuga e mai le 5 i le 20 cm.

Faʻamasinoga

O lenei laau e fiafia i le le mautonu po o le paʻu eleele. E tatau ona sologa lelei le susu. O le kulimi ma le palapala 'eleʻele o le a le fetaui ma le iris o le paʻu. Afai latou te manaʻomia ona totō ile eleele mamafa, e fautuaina e faʻaopopo le oneone.

Faʻalogo lelei! Iris Delicia e manaʻomia tele le la susulu. Afai e totōina i lalo o le paolo, ona oʻo lea i lalo o ia aiaiga o le a le tupu.

O le taimi sili e faʻaleleia ai ma totoina nei laau totō o le taimi lea ua maeʻa ai le fugalaau. A o faagasolo lenei vaitau, o le aʻafiaga o aʻa e tupu. E mafai ona vaaia i luga o le palapala i le ituaiga o lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata. A o latou tuputupu ae, e avea ma mea manogi ma faigofie ona malepe. Seiloga e tupu lenei mea, e mafai ona gaosia le toe gaosia e ala ile vaeluaina o aʻa. E mafai foi ona faia lenei mea i se taimi muli- muli ane, i le taimi o le tautoulu, pe a oʻo ina avea ma aʻafia ma malosi le aʻa.

Pe a totoina, fai se pu e tatau ona saʻo ai le aʻa o le laau. O se faaputuga pufu ua sasaaina i lona ogatotonu. Ua tuu i luga le laau ma susulu lemu le aʻa. Ona liligi lea o le aofaiga manaomia o fanua.

Pe a totoina, e tatau ona e mautinoa o aʻa o loʻo i lalo o le eleele ma aua le pipii. E taua le faʻamautinoa ua faʻamafanafanaina i latou e le la.

Bearded iris tausi

Totoina ma tausia i le laufanua mo le irisi irisi o loʻo mulimuli mai. E le o manaʻomia le faʻaleleia o lenei laau. O le manaʻoga mo lea mea e mafai ona tulaʻi mai naʻo le taimi o le ogaoga o le lāmala. Ae ui i lea, e manaomia ona veleina vao i taimi taʻitasi ma teuteuina.

Taua! E tatau ona manatuaina o le tatalaina o le eleele i autafa o lenei laau e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo aʻafia le aʻa i autafa o le eleele ma e faigofie lava ona faʻaleagaina.

I le aluga o taimi, o le pito i fafo o le laau e tupu, ae o le totonugalemu ua faasolosolo ina matua ma oti. E sili atu i le 3-4 tausaga, o le faʻaputuina o rhizomes ua mateina i le ogatotonu. O le puipuia o lenei mea, e vavae ese ai le laau ma totoina.

Ia Aokuso, e tatau ona taʻe lau lauʻau ua mamago.

O fugalaau ma fugalaau tetele e le manaʻomia se fale mo le taumalulu. Ae ui i lea, o ituaiga togavao uumi e fautuaina ina ia ufiufiina i lala o le paʻu laau, sima, peʻa poʻo mea tutusa foi.

E le fautuaina le faʻafefe o le fale ma le faʻamaʻi faʻamaʻi. O laʻei pito sili e masani ona faia pe a uma le fuga. O le laau e talafeagai mo le faʻaaogaina o le apa.

Nofoaga mo le taumalulu

E faʻaaogaina foi fugalaau i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe i le tautotogo (20-30 g o le ammonium sulfate ma le palukalo chloride ia taitasi) ma pe a amata ona amataina (amata tutusa lava foliga e pei o le lomiga muamua).

Iris japanese

Mo se taimi umi, e itiiti se mea na iloa e uiga i Iris Iapani. I le taimi nei, o le ituaiga meaola e sili atu ma le afe ituaiga.

Iris laau - ituaiga o laau teuteu

O lenei ituaiga o irisite masani i Asia i Saute. Irisisi Iris e mafai ona vaaia i le vao i Myanmar, Saina ma Iapani. O se aganuʻu le totoina i se auala e mafai ona faʻailoaina ai ona vaʻaiga mai se mea maualuga.

O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia e fugalaau tetele. E oʻo atu i le 15-24 cm le maualuga o le laʻau. O le fugalaau e aofia ai le perianth, tolu lobes i fafo ma pamu i totonu. Lanu e mafai ona mumu, lanumoana, samasama.

O lau e umi ma vaapiapi. O latou umi e mafai ona oʻo i le 60 cm. E lanu meamata, ma o lanu lanu e mafai ona mai le malamalama i le pogisa.

Eseesega

O nisi nei o taatele o Iris Iapani:

  • o le maualuga o Vine Raffles e oʻo i le 80-120 cm. O ona fugalaau e lanu violē-violet. O le laau e matua puipuia lava i faʻamaʻi;
  • O Kayyun Kapers e sili ona fiafia i le ola aʻe i laufanua faʻamafanafana po o paka. Fugalaau o lenei ituaiga e mafai ona i ai se lanu eseese;
  • E manaʻomia e vaʻavaʻa Variegata le palapala faʻaleleia e ola ai.

O nei ituaiga e tupu i luga o le malulu ma e le lelei le tetee i le kiona.

Faʻamasinoga

O le laau e mafai ona ola i le malamalama susulu pe i totonu o le paolo. Atonu o le palapala atonu o se mea matagi pe le faaituau.

Taua! E le fiafia Irises pe a maua e le lalolagi se maualuga o le calcium.

Iapani Iris tausi

Latou te fafagaina le fugalaau e sili atu ma le 2-3 taimi i le tausaga. Mo lenei mea, ua fautuaina e faʻaaoga fomaʻi faigata. O le laau e lelei le fesoʻotaʻi ma le faʻaofiina o se solution 10% mullein. O lenei fugalaau e le tupu aʻe i luga, ae o loʻo atiae saʻo. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaoga le mulching mo lea.

Mo le taumalulu, e tipi ese ia tipi, ma tuu ai le 10-15 cm. Ona liligi lea o le eleele mama ma ufitia mai le malulu.

Onion Iris

Iris Siberia - totoina ma tausi ile eleele

O lenei ituaiga meaola ua manatu o se tasi o ituaiga sili ona fiafia ma matagofie. I foliga vaaia, e foliga mai o se papuni vevela lea o le a alu ese. O lenei manatu e faʻaleleia i lanu mumu, lanumoana ma isi lanu.

Onion Iris

Bulbous iris o loʻo faʻaaoga lelei i le togalaau ma i le faʻapipiʻi o moega fugalaau ma moega o fugalaau. E fuga mai i le amataga o Me i le amataga o Iuni. O fugalaau e mafai ona i ai se lanu moli, lanu viole, lanumoana poʻo le paʻepaʻe. I luga o pamu i fafo, o se lanu samasama po o le moli e mafai ona matauina i le ogatotonu.

A oʻo i le faʻafefeteina, faʻatagogo lau. I le taufaʻaiuga o Aokuso, ua matua maeʻa ai lava le laau.

Busi e ola i le 60 cm.

Bulbous iris i le togalaau

Eseesega

O ituaiga nei e sili ona taʻutaʻua:

  • i le Portal irisisi o loʻo i ai ni faʻalauiloaina lanumoana. Faʻataunuʻuina mai Setema ia Novema;
  • Katarin Khodkin. I le ituaiga, o fugalaau pito i luga o le lilac, i pito maualalo, paʻu paʻu i luga o le lilac background, ma i le ogatotonu ei ai se lanu samasama. O le maualuga o le toto e le silia le 15 cm;
  • Iris Dunford o se ituaiga Turkish. O lanu e susulu samasama. Faʻatalata ane i le perenisi o loʻo i ai ni lanu lanumeamata laiti.

I le aotelega o loʻo i ai pe tusa ma le 800 ituaiga o irisisi. O a latou lisi e mafai ona maua i luga o faʻamatalaga faʻamaumauga e faʻamaonia i le faʻatoʻaga.

Bulbous Iris Planting

Ina ia tupu lenei laau, e tatau ona totoina lana pulou. A o lei totoina, ua togafitia i latou i le maʻi mama ona o le mea moni o nei irises e faigofie ona afaina ai maʻi.

Mo le totoina, e tatau ona e mafaufau o fugalaau e fiafia i faʻamalamalama lelei ma eleele laulelei. A o leʻi totoina pulufana, e fautuaina e faʻaopoopo fugalaʻau faʻasaina i le lua.

Taua! O le totoina o afu e fautuaina i le amataga o le tautotogo.

Lisi sisi kulimi

Tausiga

E iai le malosi o le kulupu, ae fautuaina e ufiufi mo le taumalulu.

E tatau ona aveese vao i le lima. E taua lenei mea ina ia le faaleagaina ai aʻa.

I le tautotogo faaopoopo i ai le mineral top dressing ma faia le tatalaina. I le autumn, e tatau ona aveese laulaʻau mamago.

Iris Siberia

O lenei meaola e itiiti fugalaau, ae e tele fugalaau i luga o le vao nai lo isi ituaiga.

I le iris Siberia, o le maualuga e mafai ona maua mai i le 40 i le 160 cm, e fuafua i le eseese. Latou te fuga mai ia Iuni ma fiafia i mata ma o latou foliga matagofie mo vaiaso e lua.

Siberian irises o se vaega o le mamanu o le laufanua

Siberia irising landing

Vaega talafeagai mo ia pe a tele le susulu o le la. Tuuina atu le suavai lelei e le talafeagai. O togalaau e faigofie ona taliaina tulaga pe a maualuga le maualuga.

A o leʻi totoina, ua fautuaina e eli le eleele ma fai le palapalū solo pe humus.

Irises i Siberia

Pe a totoina, o le loloto o le lua mo le rhizome e le tatau ona sili atu i le 5-7 cm. O le mamao i le va o pu e tatau ona 30-50 cm. A uma ona totoina, e tatau ona e faʻaleleia lelei le iris ma mulch le palapala.

Iris Siberia

Siberian iris tausi

Faʻapena e ala i le vaevaeina o aʻa, o lenei meaola ua fautuaina i le ogatotonu o Aukuso.

Mo le lalaga o luga o le tautotogo, e fautuaina e faʻaaoga fusi faʻalavelave.

Fugalaau iris Siberia

E fautuaina e faia le suavai e seasea, ae tatau ona tele. E taua le susulu o le susu i le loloto o aʻa.

Uluaʻi iris

Eseesega o lenei ituaiga o irises e ese i le laititi.

O le mea autu o nei ituaiga fetuunaiga eseese o la latou laititi laʻitiiti. Ae peitai, o lenei mea ua mafai ai mo a latou talosaga faaopoopo: e talafeagai e le gata mo le mamanu o le laufanua (i fugalaau po o se mamanu tuaoi), ae faapea foi mo le ola i totonu o ipu.

I luga o le tasi piluncle, e masani lava 2-3 fugalaau ua faia. I foliga vaaia, o laau toto o se kopi itiiti o ituaiga maualuluga. Ae ui i lea, o nei laau totō e sili atu ona faʻapitoa i le tausiga ma le faigata i taimi faigata.

Dwarf Iris Cry Baby

Eseesega

O nisi o ituaiga taatele e masani ona i ai:

  • E i ai fugalaau paʻepaʻe. O le pito i totonu o le polo o le kiona-e paʻepaʻe, o laʻau i fafo o loʻo lanu i le lanu. O le maualuga o se tagata matua e 23 cm;
  • Cry Baby o se ituaiga o iris lanumoana. E i ai ni fugalaau matala. I le taimi o le fuga, o petals toetoe lava o le whiten atoa.O le maualuga o lenei irisiti xiphoid e 28 cm;
  • mutia iris e matagofie lanu mumu-violet;
  • Puppet. Petals o lanu lavender. Toto e tolu fuga e fua i le 5 × 9 cm e tupu i luga o le tasi puipui;
  • mesh iris. O petals ei ai se lanu manua tele.

Lafoaia o se Ata Mata

Mo le totoina, e tatau ona vaʻaia le eleele, e lelei le lele ma le vai. Afai e manaia le eleele, e tatau ona e faʻafefiloi i le oneone. O eleele faʻamalolo e le manaʻomia. I lenei tulaga, e tatau ona faaopoopo mea e tatau ai. Mo lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaaoga le lime poʻo le apa.

E manaomia e le laau se alavai lelei, lea e mafai ona taofia ai le suavai i le eleele.

E mafai ona e totoina nei laau totő i fanua tatala mai le amataga o Aperila seia oo i aso mulimuli o Aokuso. A o lei totoina, ua eliina le eleele ma fafagaina i falaoa, phosphorus, fugalaau oona.

Faʻalogo lelei! A uma ona totō, e tatau ona mulumulu le palapala, ae faʻaaogaina mea faʻapitoa e tatau ona alofia.

Tausiga

O le galueaina o ia irises e leai ni eseesega tele mo ituaiga o meaola ma masani. I le amataga o le tautotogo, faʻafeiloaʻi mai le nitrogen-potassium top dressing. I le tolu vaiaso mulimuli ane, e faaopoopo atu ai le phosphate ma le potassium maniua i le palapala. I le taimi o le fugalaau, faʻaaogaina ai le mineral fertilizer.

I le gasologa o le vaitau, e tatau ona fufulu lala tumutumu ma lau mamago.

O ituaiga ituaiga eseese ma ituaiga eseese e mafai ai e faifaatoaga ona filifili fugalaau e fetaui lelei ma a latou tofo ma mea e manaʻomia. Soo se iris e mafai ona teuteu le teritori lata ane, e ui lava o le fugalaau e le umi le umi.