Laʻau

Thuja columnar sisifo - faʻamatalaga o ituaiga

Thuja columnar i sisifo - o se fofo lelei mo le faʻaleleia o le togalaau i le gasologa o le tausaga. Faatasi ai ma lona fesoasoani e fausia ai puipui, o mea e iai ma isi laau toto ma vao vao. E foliga maualuga o ia i mea na o ia, e siomia e fugalaau ma le suavai. E tolu ituaiga o paleni e faʻapipiʻiina i ni mea e tutusa ma le ituaiga o pale, ae o lanu eseese pe maualalo foi le maualuga o le isi ituaiga o pale - o le thuja fuamoa o Wagner poʻo Danica.

Ituaiga ma ituaiga: faʻamatalaga

O le igoa "Thuja" na maua e le laau ona o lona manogi manaia. Mai le gagana Latina, o le igoa o lona uiga "foai", talu ai o le manogi na o faatasi ma ia sauniga.

O ituaiga o ituaiga kolisi e fetaui lelei i le tau o le Moscow Region, Vologda, Arkhangelsk ma Siberia lava ia. E faʻamalamalamaina i le malulu ma le faigofie o le tausiga, ae e eseese uiga.

Tuufaatasiga o togavao o ituaiga eseese

  • Brabant (Thuja Occidentalis Brabant) o se meaola televave. O le tuputupu ae faaletausaga o le laau e oo atu i le 35 cm. O le thuja e sefulu tausaga le matua e 3.5 m le maualuga ma le 1.5 mita le lautele. Le mautonu i le tuua, le malulu. O nila e valiina i lanu lanu meamata, i le taumalulu, o le lanu o le nila e maua ai se lanu enaena;
  • Yellow Ribbon (Thuja Occidentalis Yellow Ribbon) e faʻaaogaina mo vaʻaiga eseese, e pei o le lanu o ona nila e samasama samasama i le faʻailoga. E tupu i le 3 mita le umi i le 10 tausaga. O loʻo i ai se foliga matagofie o le pale - o se vaʻa vaapiapi. I le tuua, o le lanu lanu samasama e matua faigata lava i le tuufaatasiga o le palapala;
  • Columna (Thuja Occidentalis Columna) o se fofo lelei mo puipui. Faatasi ai ma suiga o vaitau, e le suia le lanu uliuli o le nila. E gafatia se lauulu i luga o ona lālā pupuu. Faʻaletausaga o le tuputupu ae e oʻo atu ile 20 cm.
  • Smaragd (Thuja Occidentalis Smaragd) e le o se tagata asiasi i taimi uma i togalaau aina. Crohn e matua mataga ma vaapiapi, o le tuputupu aʻe faaletausaga e laiti. Laʻau malosi tele i le tuufaatasiga o le palapala ma le fausiaina. O le teuteuga o lenei ituaiga e le itiiti ifo i ona uso: o se paleitiiti vaapiapi o le lanu lanumeamata lanumoana e le suia lona lanu i le gasologa o le tausaga;
  • Aurea Pyramidalis (Thuja Occidentalis Aurea Piramidalis). I le taimi muamua, o se pupuiti vaiti e tupu tele i le lautele i le tele o tausaga ona o ni nai ogalaau. O loʻo i ai se foliga faʻafefe, lea e fetaui mo le fatuina o se nofoaga e tasi. O ituaiga eseese o le a manaʻomia ai se faʻapitoa o le palapala ma le faʻasaina e tagata taitoatasi;

Faʻailoga Yellow Ribbon

  • Holmstrup (Thuja Occidentalis Holmstrup) - e le o se laau tele, e 10 tausaga e le sili atu i le 2 m. O le pale e vaapiapi tele. E faigofie lava ona tipi, tuputupu malie lemu, e le o mamafa i eleele ma suavai. E masani ona maua i fofo o fofo: e mafai ona faʻaaogaina i le fausiaina o pa puipui, i faʻavaega faʻavae ma faʻatasi;
  • Aurecens (Thuja Plicata Aurescens) e matua moni lava. O le vailaʻau e oʻo atu i le 12 m, o loʻo i ai se pale lautele lautele. O le faʻaliliuga malulu e le o se mea e faʻatatau i tulaga tuputupu aʻe. Le lanu e le suia i le vaitau, o lanu lanumeamata lanumoana ma paʻu paʻepaʻe e matua aoga lava. Ae ona o lona telē, e masani ona faʻaaogaina i nofoaga avanoa ma se nofoaga tetele: i paka, togalaau, malls;
  • Excelsa (Thuja Plicata Excelsa) o se isi lapopoa tele mo fatuga tetele. O le maualuga o le laau e oʻo atu i le 12 m, ma le lautele e 3-4 mita. O lala laʻau e fausia ai le lautele, foliga o le laau. O le lanu susulu o lanu lanumeamata lanumoana e iloagofie ai le thuja mai isi faʻavao.

Thuja columnar: tulaʻi ma tausi

Ina ia lau ile lauʻeleʻele, e tatau ona e sauniuni:

  • se pu e fua 50 * 50 * 70 (± 10 cm). Afai o le eleele e mamafa ma susu, e te manaʻomia se 30 cm o le alavai (pepa, iliili, piliki piliki);
  • palapala oona. I le palapala lea e ola ai le tama talavou, e tatau ona e faʻaopopo faalua pe sili atu le lapoa ma le oneone.
Thuja sisifo sisifo - o se faʻamatalaga o ituaiga

Pe a totoina, e le tatau ona vaeluaina se eleʻele o loʻo tautau i aʻa. O loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se lua i luga ole paluga kulimi, ma mai itu o loʻo ufiufi i le mea o loʻo totoe. O le aʻa o le laau e tatau ona i le maualuga o le eleele.

A maeʻa le faʻaleleia o vai, faʻafefe ma faʻamalosisi e manaʻomia:

  • i le tautotogo ma le taumafanafana ua totoina ma se sauniuniga faigata;
  • i le vaitau o le tau mafanafana po o le totoina o le autumn, e manaʻomia le superphosphate.

Taua! O se laau talavou e mulimulitaia i taimi uma i se papa mafiafia. O le puipuia o le susu ma le faʻafefeina o aʻa, laʻau humu, paluga faʻatoʻaga, paʻu o le coniferous poʻo le susu susu e talafeagai.

Ina ia faia se pa puipui o thuja, ua totoina i se laina laugatasi i se mamao o le 0.5 mita mai le tasi (e faalagolago i le ituaiga)

E tatau ona sili atu ma le faʻaeteete le tausiga o laau talavou i le fale:

  • fafaga i vaiaso uma;
  • fale i le po mai le malulu;
  • lure mo togalaau faʻasoa;
  • masani ona tatala ma mulching o le palapala.

O se tagata matua e manaʻomia le le gauai atu ia te ia lava:

  • thuja i le itu i sisifo o le kolone e tupu tele i le la po o se vaega o le malu;
  • susu e tatau ona faʻamaoni ae le masani. O le mea saʻo e taofia ai le susu mo se taimi umi. E naʻo le vevela o le tau e te manaʻomia e faʻafefete faalua i le vaiaso ma faʻaopoopoga faguina o nila.

Faʻalogo lelei! O le filifiliga sili mo le suāina o le thuja o le faʻataʻitaʻi lea i le timu. O le afaina mai i le pulumu ma le fesoasoani o namu e le gata ina fafaga ai le eleele i le susu, ae e solo foi i luga o se vaega o le pefu ma le palapala mai siaki laiti o nila.

Faʻaopoopoga i lenei:

  • e taua le faʻamaʻaina o aʻa i le okesene, mo le mea lea e tatau ona e vaʻaia le eleele;
  • fafagaina e manaʻomia i tautotogo uma. E mafai ona e faia ni mea faʻapipiʻi sauni mo conifers (o le tele lava o nei mea o fomaʻi faʻapitoa);
  • i luga o le tele o tausaga, o le nila i luga o lālā pito i lalo e lanu samasama ma pau. Ina ia natia lala paʻu, e tatau ona e totoina vao vao i le laina muamua o le pa;
  • i le taumalulu, e le manaʻomia se fale e se tagata matua. Ae e taua le faʻapipiʻiina o le tumutumu pito i luga ina ia le malepe i lalo ifo o le kiona.

Afai na totoina le thja i le tautoulu, e ui lava i le malulu, o le laau e tatau ona puipuia mai le malulu, talu ai e le o iai se sapalai o le malosi ma meaʻai mo le taumalulu. O le pale e ufiufi i ni mea e leai ni mea e gaosia e puipuia ai le susu i totonu o nila. O aʻa e mulimulitaʻi ma se laumei malulu o laʻau matutu.

Tofiga

Thuja Miriam (Mirjam) i sisifo - faʻamatalaga
<

O laau Coniferous e faʻalauteleina e fatu ma tipi. O le faʻaleleia o fatu e oʻo atu i le fitu tausaga, o lona uiga e le manuia i le va o faifaʻatasiga. O le tipiina o le thuja o se faagasologa uumi, ae e le o se mea mamafa ma faatasi ai ma se faamaoniga sili atu o le aʻafia.

Faʻasalalauga Thuja e ala i le vavae

<

Tipi le thuja i le tautoulu. Faʻafefea ona fai saʻo:

  • O se paranesi matutua e iai se laumei lignified e manaʻomia mo le vaʻaia. Ina ia fausia le pale o le saʻo, ia sili atu le lelei o le faʻaaogaina o puʻu apical;
  • e manaʻomia ona vavae ese le 'au, ma le selesele, ina ia tumau ai pea se vaega o le paʻu mai le ogalaau (mulivae);
  • mo le 12 itula tuu i le vai ma aʻa;
  • laau toto i le maualuga o le 60 ° i se paluga o peat, oneone ma eleele suauu;
  • e tatau ona tuʻuina atu le suālaʻau i le vevela e le laʻititi ifo i le 22 ° ma le masani (e le o le tele) faʻaleleia o le palapala.

Mo le sili atu o le tutumau, o laau pe a uma ona foliga mai o se aʻa lelei, o le thtaja o le a suia i aoga mo le 2-3 tausaga. Mo aʻoga, e manaʻomia le 'eleʻele ma faʻafefiloi le palapala ile peat. I le faagasologa, e tatau ona e vaʻaia le eleele, faʻavaiaso vai faʻafeoloolo ma aveese vao. I le tausaga lona tolu, o le a atili malosi le fatu ma o le a saunia e faʻafetaui i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe.

Aisea e sui ai le lanu samasama e pei o colony

Thuya Tiny Tim (Western Tiny Tim) - faʻamatalaga
<

E i ai mafuaʻaga masani mo suiga o lanu o laau.

  • vaega taitasi o le laau e ola 3-6 tausaga. I le autumn, o tagata matutua e lanu samasama ma feoti, o se faiga masani lea o le tuputupu ae o laau;
  • o le kolar arborvitae o nisi ituaiga e suia ai la latou lanu ma le amataga o le malulu o le tau i le apamemea.

Le tuufaatasiga o ituaiga Smaragd ma Brabant i le pa

<

O le mafuaaga taatele o le samasamaina o nila, o le palapala leaga lea:

  • o le maualuga o le oneone i le eleele e le faatagaina ai le susu e nofo ai i aʻa o nilala. Ua mamae le laau;
  • ma o le palapala eleʻele e le lava ai le mauaina o le okesene i aʻa o le thja, lea e mafua ai ona latou fiaaai;
  • nofoaga le talafeagai mo le totoina, lea e mafua ai le faaleagaina o le susu ma le pala o aʻa.

Isi mafuaʻaga o suiga lanu:

  • leai se faʻaleaina i le palapala. Faatasi ai ma le leai o se uʻamea, e amata ona liu samasama ni nila;
  • Faʻaleagaina o le nila e oʻo ai i se suiga i lona lanu i le mumu. Mo togafitiga, e tatau ona faʻaogaina ai le filogides.

Faatulagaina i le togalaau ma isi mea teuteu

<

O le laau e faʻaalu i le teuteuina, teuteuina ma faʻafefiloi ma le ofoofogia ma isi ituaiga faʻasoa ma laau teuteu mo le togalaau. O le mea autu i le tausiga o le siva o le thuja o le nofoaga sao lea ma le palapala.