Laʻau

Epiphyllum: faʻamatalaga, ituaiga ma ituaiga, tausiga ile, faʻailoga

Epiphyllum o se fugalaau matagofie mai le aiga cactus, o le Epiphytes. I le natura, e lua ituaiga e lua. Faaliliu mai le gagana Eleni o le "fugalaau i luga o lau." Nofoaga tufatufa - Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu, vaega laiti o Aferika, Mekisiko. E tupu ai iina i luga o ogalaau ma lala. E le pei o laau e maua ai le malosi mai tisipenisione o le "talimalo", e fafagaina lava ia. E faʻaaogaina e pei o fugalaau potu, teuteuga o se togalaau, faletalimalo, loggia.

Epiphyllum Faamatalaga

O ogalaau umi ma faʻafefeteina o le epiphyllum e faʻamafola, ma o se vein faʻalogo i le ogatotonu, i le itu ma le vaitusi, o loʻo i ai le taʻavale, poʻo le vaʻaia. Alalafaga laititi ma avea ma se laau tele. Ua amata ona mamafa le faavae ile tausaga, ua ufitia i le paʻu enaena. O vaega e iai ni pupuʻu pupuu i foliga o faʻailoga o loʻo i le pito o pito.

Ole numera o aʻa aisa e faateleina ile maualuga maualuga. O pupuʻu e faʻapipiʻi, o le umi o nisi ituaiga e oʻo i le 40 cm. Latou te tatalaina i le po ma tapuni i le taeao. O fugalaau o vanilla paʻepaʻe, lanu piniki, lanu mumu lafoaʻi se manogi manaia. Latou te aliali mai i le tautotogo ma le taumafanafana, nisi ituaiga - i le tautoulu. O fua e lapopoa, taumafa, o fale e ola na o lalo lava o le tulaga o le faʻafefeteina. E foliga tutusa laumei i foliga ma le lapoa, ma strawberries ma le pineapple e tofo ai.

Ituaiga ma ituaiga o epiphyllum

Eseesega e faʻaalia i le telē, numera o aʻafia, lanu. E toetoe lua selau ituaiga meaola.

VasegaFaʻamatalaga
Marniera Yellow-shaped mieniera (selenicereus)E tu i fafo e ala i le sasaina o pupu, fugalaau tetele ma uumi e oʻo i le 25 cm.
OxypetalumE maua i papa, palealii. O le va o le tino e vaʻaia e tusa ma le 6 cm le umi ma le 12 cm le lautele, e oo atu i le 3 mita le maualuga. Sa taua o ia o le "Tupu o le Po" ona o lanu paʻepaʻe papaʻe tetele e tatala i le po. E manaia le manogi, e oʻo atu i le 17 cm le maualuga.
GuatemalanEseesega e iloga i foliga vaaia o le aʻa. O le muamua e pei o se filifili o lau o le oak, o le umi o le sooga se tasi e oʻo atu i le 5 cm. O le lua, Monstrose, e sili atu ona pupuʻu, e le o vaevaeina i ni vaega ma o loʻo tuputupu ae faʻamalosi, suiga foliga. Pink fugalaau e eseese lanu.
AckermanManua o laʻau ma fuga lanumumu mumu. E masani lava ona tupu i luga o fugalaau fugalaau. Tuputupu lemu.
Paʻepaʻe po o le gaogaoO fualaʻau o le oval, tusitusi, e oo i le 30 cm, 12 cm le lautele. O pusa snow-paʻepaʻe ma gaʻo e tatala i le po ma se manogi manaia, mausali.
Angouliereg poʻo le angularUmi o le mita, e matua paʻu i le foliga o se zigzag. Paʻu manogi, samasama, paʻepaʻe, piniki.
PhilanthusI totonu o le natura natura ola i palealii o laau. Lanu lanumeamata lanumoana ma fugalaau lanu piniki, i le ogatotonu o se lanu samasama e oʻo i le 30 cm.
HookerO lona atunuu o Venesuela, Mekisiko, Cuba. E tupu tele i lapopoa tetele, e faʻamaʻaʻa, e paʻu ona o la latou lava mamafa. O petals e paʻepaʻe, umi, o loʻo felelei i le ogatotonu.
FaauluLaʻau laʻitiiti, lanumoana lanumoana. O le uumi umi e oʻo i luga o le mita i lau laulau vavalalata, e aunoa ma ni vao tuitui. E tatala i le samasama, o le lapisi ma le diamita 15 cm.
LauFaʻavave vave 3 mita le umi, 7 cm lautele ma samasama-lanu enaena. O pulu mata e tatala i le afiafi, lua aso tumau.
Na o le pruO le ituaiga o loʻo faʻafefeteina i le vasega pepe, aemaise lava i le fetuunaiga vave i le siosiomaga, e pei o le vevela o +18 ° C. Fugalaau e sau mai le tautotogo. Lanu enaena i le ogatotonu i le lanu piniki i pito. Corolla e oʻo ile 16 cm.
DreamlandPetals pink, moli, paepae, mumu, e sau i le taumafanafana. O loʻo i ai faʻamaumauga faʻamalolo.
TomaI le natura, e oʻo atu i le 4 mita, ma i le fale e tupu ai na o le 70 cm le tupu.
FaʻamalosiaO laʻau e lanu-lanumeamata, lanu. I le pito i lalo o se fulafula, faʻafefete i luga o itu, o loʻo i luga o latou ivi ma fao. E i ai ni lanu o kulimi, lanumeamata ma se manogi manaia. E faaalia i le ao, lea e le masani ai mo epiphyllum.
Paulo de LonpreE ese mai i laulaau uumi, faalagolago i le eleele, ma fugalaau tetele e i ai le diamita o le 14 cm. O le lanu o le kulimi, mumu i autafa o le pito. Vaʻavaʻai mai le taamilosaga lapotopoto ma le selencerius.

Epiphyllum tausi ile fale

E faigata ona tupu se vaomatua, e lelei le tausiga i le fale e ala i le matauina o mea uma mo vaitau.

TaimiTautotogoSummerPauWinter
Nofoaga, malamalamaLulu, malamalama malamalama, sisifo, itu i sasaʻe.
Lulu+ 20 ... +25 ° С+ 22 ... +25 ° С+ 15 ... +20 ° С+ 10 ... +13 ° С
Faʻaleleia, faʻafefeAotelega vave pe a uma le faʻamago, faʻapipiʻi foi. Puipui pe faamama vai.Faʻalelei, 2 taimi i le masina.Le itiiti ifo.
Laʻei pito siliMeainu fagu mo le vaomatua o cacti o loʻo aofia ai le potassium, calcium, phosphorus, e aunoa ma le gaʻo.Faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le gaʻo.Afai e talafeagai.E le manaʻomia.

Afai e tupu se fugalaau, o le a le lava le malamalama, o le tele po o le fafagaina, o le mea sese.

Malamalama

Epiphyllum o le a fiafia i ona foliga vaaia, pe afai e te fatuina se malamalama susulu, malamalama. A iai i le pito i matu, o le a totogo lemu, i le itu i saute e tatau ona puipuia le laau mai le la susulu. I le tau mafanafana, e tuu ai e le fai togalaau se fugalaau i luga o le auala i se nofoaga e puipuia mai le la.

Lulu

O le fugalaau e faʻafeeseeseaʻi eseesega i le taumafanafana i le ea fou. A iai se taimi e malolo ai, e le manaʻomia e le vaomatua vaʻaia le maualuga o le vevela.

Faʻasa

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le epifillum e matua faasusuina. I le taumalulu, e le manaʻomia le faʻaitiitia o le malulu o le ea.

Totogi

I le ea malulu, e tatau ona sosolo le laau i luga, ae le o le vai malulu i le taeao ma le afiafi.

Sogi, laʻei pito i luga

O le eleele mo le laau e filifilia e aunoa ma le lime, faʻalelei. O le tuufaatasiga o le faʻafefiloi o se vaega o le agroperlite ma le togalaau vao, o le aano o le ponaivi, tolu vaega o le niu niu. E mafai ona e faʻatau se mea sauniuni mo le cacti ma le paʻu o mea. I le taimi o le fausiaina o pupuʻu, ua faʻafeinuina i latou i se vaifofo o mullein i le vai 1: 4, tasi taimi i vaiaso uma, poʻo le faʻamalolo o le kulimi. A maeʻa, ona faʻaititia lea o laei pito i luga i le 2 taimi i le masina.

Suiga

O tautotogo uma lava, o le cacti talavou e totoina ae leʻi amataina le vaitau tuputupu aʻe. O lapisi e manaʻomia se lautele, papaʻu, mafiafia, o lenei mea e faʻaleleia ai le tupu. E tatau ona i ai i le tane vai alavai ma faʻafefe i le po.

O ipu falala e sili ona talafeagai.

E manaʻomia e le au matutua matutua le toe gafa pe afai ua maua mai aʻa mai puvai. I le pito i lalo o ipu, alavai, palapala palapala, tuʻuina se fugalaau, ona tuu lea i lalo o le paolo, ma sina susu susu.

Teuteu

Ina ia toe faafou ma fausia se togavao, e tatau ona teuteuina le fugalaau. E tasi le taimi i le tolu tausaga talu ona tupu aʻe, minoi, faʻaleagaina, toeaina, togitogi tetele i le pito i lalo ua aveesea.

Fugalaau foliga

Epiphyllum e fuga i le tausaga, ituaiga meaola - 2 taimi. I le taimi lea, e le mafai ona e gaoioi pe toe fetuunai le fugalaau, a le o lea o le a pauu ese le taamilosaga. Fugalaau fugalaau e mulimuli mai le tasi aso i le fitu. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, vevela i luga atu o le masani ma le soona inu i le taimi o le taimi malolo, o le a le totogo le laau.

Tofiga

Epiphyllum e faʻalauteleina i auala eseese:

  • toso;
  • e ala i fatu;
  • lafoaʻi.

Laʻau

Latou te faia i le tautotogo, tipi se meaʻai maloloina i se vaega lautele i le 10 cm. O le oti na totoe ma le tipi i lalo. A maeʻa le 2 aso, ona totoina lea i le loloto o le 1 cm i se paluga susu o oneone ma peʻa. Alu i se mea pogisa mo se aso, pe a uma ona faʻamagoina.

Fatu

O le fatu na faʻatau i totonu o le faleoloa o loʻo tuʻuina i totonu o le eleele susu, ufiufi i se ata tifaga, ma faʻamalo i aso uma mo se itula. Faʻatoʻa amata ona tupu muamua. E foliga mai e foliga mai o laau tuitui, ma e pauu. O se laau e tupu mai fatu e amata ona fuga i le lima tausaga.

Faʻapenaina e ala i le taoto

A oʻo mai le ea i le epiphyllum, latou te punou le fana i le palapala ma faʻaleleia. A mavae le vavaeina o le vavae ese mai le tina, totō eseese.

Pests ma faʻamaʻi

Faʻasalaga le talafeagai, e osofaʻia le fugalaau e faʻamaʻi:

  • Spider mite - o le upega tafailagi e aliali mai. Le faʻagasolo ma le sulfur colloidal, suauu Green, karbofos.
  • Aphids - solo i le fusi o tapaa, vaifofo vai. Lafoaia ma sauniuniga: Spark, Fitoverma, Neoron, Decis.
  • Mealybug - solo ese le fugalaau i le ava malosi pe togafitia i le fua o le kalaka.
  • Fuataga - togafiti i vai oona, faaaoga Fitoverm, Aktaru, Actellik.

O le Epiphyllum e faigofie i fungal ma viral faamai ona o le mamafa o le suavai, vai e le lelei, maualalo le vevela:

  • Luga - lanu samasama-enaena e iloa. E sau lenei mea mai le faʻaleleia o le suavai i le maualalo o le vevela pe mai le vevela. Tausia ma se vaifofo o Topa, Alirin.
  • Lanu uliuli - sulu uliuli i luga o gaʻo. Aveese nofoaga na afaina ma togafitia ma Fundazole, faʻamaʻi faʻasolosolo nofoaga o loʻo tipi ese ma malala ua faʻaaogaina.
  • Anthractosis - malamalama lanu enaena. O aʻafiaga leaga, togafiti ma Phiotosporin, Trichodermin.
  • Fusarium - aʻa e toe mumu ona o aʻa o aʻa. Suia le eleele, aveese aʻa o aʻafiaga, togafiti ma Gamair.
  • Mosaic Viral - tamai lanu malamalama i luga o se laau, matagogo mamago, o le a pauu ese mai i lalo. E le mafai ona togafitia, e lafo ese le fugalaau ua afaina.

O le a fuga le fugalaau pe a malosi le suāsusu, ma o le moli susulu e mafua ai ona pa'ū.

Faailoga ma talitonuga taufaasese e uiga i le epiphyllum

E tusa ai ma faʻailoga, e puipuia e le epiphyllum le fale mai le afaina, faʻaleleia folafolaga o se faʻaopoopoga i le aiga, ma mo tagata nofo toʻatasi - o se masani ma le afa lona lua i le lumanaʻi. Ae latou te le fautuaina le tuʻuina atu o fugalaau i tagata pele - o le vavae ese lea. I totonu o fale o tamaitai e leʻi faaipoipo, o lona uiga e le maua se tamaʻitaʻi.

O loʻo fautuaina e le Susuga Summer Summer: epiphyllum - o se faʻamaʻi fale

O le vaomatua o cactus o loʻo i ai mea faʻamalolo - o se aafiaga o le diuretic, faʻamamaina le tino, faʻamalosia le puipuiga, toe faʻafoʻo le ate ma fatuga. E faʻaaogaina i le togafitiga o psoriasis, cardiovascular system, rheumatism, ulu o le ulu, malulu. O le fugalaau e mafai ona punitia ai aʻafiaga leaga o le faʻavelaina o le eletise, fesoasoani mai se faʻafefe, taofia le toto, faʻamalolo manuʻa.