Laʻau

Adromiscus: faʻamatalaga, faʻatoʻaga + mea sese masani

Adromiscus o se ituaiga o meaʻai o le aiga o Crassulaceae. O le tufatufaga o le South ma Aferika i Saute Aferika. Ua toto le laau, e oo i le 10-15 cm.

Faamatalaga o le adromiscus

Se puʻupuʻu puupuu ma se pulou pupula o laʻau vaʻavaʻai ma se maualuga o luga o luga. O latou lanu e faalagolago i ituaiga. O le tele lava o taimi nei o le tele o lanu o lanu lanumeamata e ufiufi i le lanu uliuli ma le lanu viole.

Fugalaau ei ai foliga faʻaola. Lanu lanu piniki pe paʻepaʻe, i nisi ituaiga - lanu viole. Faʻapipiʻi i le laʻitiiti, e oʻo atu i le 25 cm, o le gafa.

Faʻaaogaina lelei aʻa. I nisi o ituaiga, o lanu mumu-lanu enaena e maua i luga o le eleele i luga o le taimi.

Eseese o Hadromiscus

I le lalolagi e tusa ma le 70 ituaiga o adromiscus. I totonu o totonu o laau, na o nisi oi latou e fafagaina.

MeaolaFaʻamatalagaLeaFugalaau
Comb (Cristatus)O le maualuga e le sili atu ma le 15 cm. I le matua, amata ona totogo lala, ua fuga le laau. O le aʻa o loʻo faʻamalosi atoa i aʻa.Laititi, faʻafefete, aoina i laupepa, galu, paʻu i pito.O laʻau e lanumeamata lanumeamata, laʻau ma se piniki piniki. Laʻau paʻu ma le paʻepaʻe paʻepaʻe.
CooperPupu pupuu ma le mafiafia, o le tele o aʻa o le ea.Ae le gata i lea, e vavalalata i le faavae. E lanu meamata le lanu me sina lanu vaivai.Laititi e oʻo i le 2 cm, faʻapotopoto i se sola. Violet po o le piniki.
SilasilaFaʻasalaga vave le fatu e le silia le 15 cm.E tulaga ese i lona lanu-lanumeamata ma lanu mumu lanu mumu, faʻafeiloaʻi i le pito i lalo i le tasi laʻau faʻaauau. O le foliga e taugofie pe liʻo. Laʻau e le sili atu i le 5 cm.O foliga o le tino e mumu-enaena i le lanu, e aoina i totonu o se totoa e tutusa lelei.
ToluE le sili atu i le 10 cm le tupu ae, e iai ona pupuʻu, e leai se paranesi.Taamilosaga, laʻitiiti faʻaloloa, tupu e oʻo i le 5 cm. O lanu lanumeamata, mumu mumu i le ituaiga o mea e maua i luga o le pito i luga.Lanu mumu ma se mea mama mai le faavae.
Alveolatus (togi)Sue lemu, paʻu. Faatasi ai ma le matua, e sili atu ona tupu i aʻa aisa, pe a lanu enaena, latou te mate.Faʻafeiloaʻi, e pei o se tioata, ei ai se tamai tootoo i luga o le pito. Greens.O le fugalaau e ola e oʻo i le 25 cm.
Maculatus (pipi)E i ai se mea saʻo saʻo e oʻo i le 10 cm le maualuga. I le pito i lalo, e siosiomia e se faasologa o lau ovalu laiti.Green ma lanu mumu e ausia le 5 cm le umi. Afai e le lava le moliuila, e misi le moli.Laʻau mumu-kuka na faʻaputuina i luga o se faʻavao faʻalanu.

Tuputupu ae adromiscus i le fale

Adromiscus, e pei o soʻo uma, e le o se mea e gaosi, ae manaʻomia le gauai. E talafeagai i le taimi, i le tausisia o le taimi masani, e faʻatino ai galuega talafeagai.

FaʻailogaPoto / taumafanafanaPau / taumalulu
MalamalamaAua le fefe i le susulu o le la.E manaʻomia le moli.
LuluMai le +25 ° C i le +30 ° C.Mai le +10 ° C i le +15 ° C. E oʻo mai se vaitaimi malolo.
Faʻamama, faʻamamainaE masani lava, ae i ni vaega laiti.I le tautoulu latou te faʻagesegese, i le taumalulu - taofi.
Laʻei pito siliFaatasi i le masina.E le manaʻomia.

Toe gaosia ma le gafa

Ua totoina le laau i le tautotogo o le tautotogo, ae na o pe afai e tatau lava. Pots e piki ai tamaiti laiti. Faʻaaogā eleele faʻapitoa mo suāuʻu, e le faʻagaloina le faʻalautele o le eletise. E mafai ona e faʻafefiloi ia vaega nei i le fua faʻatusatusa o le 2: 1: 1: 1, mulimuli ane:

  • pepa palapala;
  • peat;
  • turupa;
  • oneone.

O fualaau matua uma e aunoa ma se faaleagaina ua filifilia. Faʻasolosolo faʻafuaseʻi o le a faia. E tatau ona tuʻuina i luga o pepa ma faʻamago faʻamagoina mo le silia ma le aso. Le isi, tuu le nofoaga i le palapala. Ia mautinoa le tulaga saʻo ma le mautu. A maeʻa sina taimi, o le a aliali mai laasaga, o le lau o le uterine e faʻamago.

Faʻafitauli e tupu ma faʻasolosolo

E seasea lava ona tupu faafitauli i ona tagata, ma ua lava le malosi e tetee atu ai i faʻamaʻi. Ae o le siakiina masani o le laau e talafeagai. Maʻi mafai ma faʻafitauli:

MafuaagaFaʻaaligaFaiga faʻavae
AphidsLafoaʻi maeʻa le susu, magumago ma paʻu. Ona paʻu'ū lea, lea e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le laau.O le fugalaau ma le eleele e felafolafoaʻiina i le sua o le tapaa ua fefiloi ma se fasimoli o vaifofo poo le iniseti o le arosol Fitoverm, Fufan.
AnufeFaʻaalia i aʻa, o nisi taimi i luga o le eleele. O le laau e ufiufi i paʻepaʻe paʻepaʻe, e pei o le fulufulu mamoe.O loʻo togafitia i latou ma le faʻamaoni, faʻamaonia. Toe fai pe a ma le 3 taimi, pe a uma le 5-7 aso.
Spider miteO laʻau o loʻo tuiina i totonu o se tamai laupepa. Nofoaga afaina e lanu samasama, faʻafefiloi ma isi vaega o le laau, mago ma mate.Intavir, Karbofos, Actellik ua tele le faaaogaina.

I nisi tulaga, ua mate le laau ona o le leai o se mafuaaga. E masani lava ona tupu lenei mea ona o le le faʻavaveina o le vai, vai e ulu atu i le fugalaau, pe, i se isi itu, le faʻamago atoatoa o le eleele. Afai e mū le laʻau, e alu le 'au - e le lava le malamalama.