Faatoaga

Se fualaau laʻau o vine mama e aunoa ma ni fatu - Attica vine

O le vine vine Attika e fautuaina ina ia totoina i le saite mo tagata i ai ni poto masani i le totoina o vinee ui lava i lona foliga mai e le mautonu.

O le a tosina atu i tagata e fiafia i le suamalie, ae le o le ufiufiina, ituaiga e leai ni fatu o le faʻaipoipo.

Lelei mo le tuputupu ae i le itu i saute o Rusiaae faafetai atili maualuga le malosi o le kionanai lo ituaiga vine vine Asiasi Tutotonu, tuputupu ae i le vaeluagalemu.

O le a le ituaiga?

Attika vine (Attika, Attika seedless) - ituaiga laʻau e leai ni fua. O le amataga o le tuputupu ae - o le taimi o le gaosiga o le 110-120 aso mai le faʻavae o le fatu. Vaomatua i le ogatotonu o loʻo seleseleina ia Iulai ma le lua tausaga o Aokuso.

O ituaiga e leai ni fatu e aofia ai le Upper Seedless, Witches Fingers ma Corinka Russian.

Attika vine: fualaau eseese

Busu "Atamai" malosi malosi pe malolosi o lau vaivai le faʻasalaga, tolu-lima-lobed, i luga o la latou vaega pito i lalo o loʻo i ai le faʻaaloaloga o le pubescence.

Fugalaau i luga o le vine o le bisexual. Tuputupu maualuga maualuga ma gafa.

Numera o fagu i luga o le vine i luga o le fua muamua i le fua - 8e sili atu i le kilokalama taʻitasi.

Bunches paʻu uʻamea, tele tele, eleelea po o le ala tele, e mafai ona aʻafia 30 cm le umi ma, ma le tausiga lelei, 2 kilokalama o le mamafa.

I le averesi, mamafa o le tasi fusi - 700 gr. I le tutusa lava vaega o Rumba, Glow ma Pervozvanny.

Berries lautele po o le lapotopoto, ma se uiga lanu moana, lanu violē-lanu po o le lanu viole. O le mamafa o le tasi mea e tasi e 4-6 grams.

O le paʻu o le vine e paʻu, e le o gatasi, ma se ufiufi paʻu.

Pulp mea manogi ma le manaia, suamalie, faatasi ai ma se tofo lelei. E pei o Ruta, o vine ei ai se tofo e tutusa lelei ma le vine ma le blackberry chokeberry. Ua leai ni fatu, o nisi o taimi e maua ai a latou mea taua.

O pusi e oʻo i se foliga matua i le atoatoa o le lotoifale, oo latou tino e tumau pea le maseesee ma le leai se aoga.

O le pulupulu e tupu i ni nai aso, aoina le sua o le sua ma le suka, ma faʻateleina ai fua.

O le "Attica" e faigofie lava i le televave o vao ma se faʻatoʻaga, togavao faʻasolosolo, alu ese maualuga 30 mata.

Ata

Faatasi ai ma vine "Attika" sili atu e mafai ona maua i le ata oi lalo:



Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

Attika - ituaiga vine sisi mai Elenifaia e i le 1979 i le Athens Institute of Viticulture V.Mikhos e ala i le sopoʻia o ituaiga "Alphonse Lavalle" (Farani) ma le "Kisamish black" (Ausetalia Tutotonu).

Uiga

O le vasega "Attika" e puipuia mai le malulu ile -21 ° C.

Afai o le a sili atu le mafiafia o laugutu - o le vine pe a uma le teuteuina e tatau ona togafitia i se vaifofo 5% o le sulfate ferrous, punou i le eleele ma ufiufi, mo se faataitaiga, i lala laʻau.

Tetee i le lauulu enaena.

Sugar content - 16-18%malosi - 5%.

O se mea faʻapitoa, e le faʻaleagaina i le eleele - naʻo le eleʻele ma le saline e le fiafia.

Fua o le vine e maualuga - 30 tone i le hectareae vaivai i tausaga amata. O ituaiga o meaʻai maualuga o Rkatsiteli, I le manatuaina o Dombkovskaya ma Alex.

E teuina lelei pe a uma ona aveese mai le vaomatua, e le afaina, ae o le mamafa o le mamafa e leiloa. Naʻo le vaiaso lona lua o le teuina o le gaugau e liu sina lanu enaena.

O loʻo faʻaalia i le lelei le mafai ona feaveaʻi.. E eleelea ma tuʻuina atu se fua lelei i soo se tau.

E atiina ae lelei e aunoa ma le gibberelin.

Berries "Attica" e aofia ai le tele o vitamini ma fesoasoani e faʻamalosi le faiga faʻapitoa. O se maualuga o meaʻai o vitamini o loʻo matauina foi i le ituaiga Puletini Pule Olga, Black Panther ma Bogatyanovsky.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le "Attica" e matua puipuia lava i le milipolo, oumaum, tele le tetee i le ulu enaena ma isi faʻamaʻi.

Ua na lava le na o le 1-2 vaʻaia ma fomaʻi mo le puipuia o le vaitau.

A uma ona fuga o mata e sili ona lelei le fufuluina o vine i fualaau faasaina Topaz po o Byleton e faasaga i le oumum, lea o le "Attica" e matua le maluelue uma, aʻo lei tupu aʻe - Acedanom poʻo Antracol faasaga i le paʻu ma le anthracnose, ma ina ua mavae le fugalaau - Faʻatau (o le tolu-component fungicide e puipuia ai vine mai le oidium).

O le leai o se masalosalo o le Attica o le leai lea o se fiafia i fasia ma isi meaola faalafua, e pei o le apogaleveleve mite, phylloxera pruritus ma mothworm.

Mo fua e sili ona lelei, o vine vine Attika e sili ona olaola i luga o le faasolosolo i luga o le laina, e faʻaaogaina ai le vine pe puupuu foi.

E le leaga i luga o le mea faʻapitoa le lagona o le Fiafia, Manicure Finger ma Kesha.

E sili atu ona lelei le totoina i luga o se faʻasolosolo malosi i totonu o se nofoaga e lelei le susulu. O pusi e masani lava ona faʻaaogaina fou, ua faia foi fine vine ma uaina.

Faʻesea lou tovine e ala i le totoina o le vine vine Attica ma fiafia i le matagofie ma le lelei o ona fua.