Fua o le gaosiga

Fern Davalliya: tausi ile fale, ata ma togafiti togalaau

O le igoa Davallia e tuufaatasia ai se ituaiga atoa o ferns. O le toatele o ona sui e ola i totonu atunuu mafanafana o Asiafilifilia le tau vevela.

I le tele o itu i matu, e mafai ona ola aʻe i totonu o se falemaua poʻo se fale kiona, o fea mafanafana ma susu.

O Davallia o le aiga o Davallyev faatasi ai ma le manoa Nephirolepis.

Meaola

Davallia Mariesa

Laʻau faʻamalosi i rhizomes mafiafia, e le sili atu i le 22-26 cm le maualuga. Tetee i le malulu o se laau e talafeagai lelei mo greenhouses ma togalaau vevela. O le rhizomes ua ufiufiina i le tele o piliki lanu paʻepaʻe. Laʻau - fuga, lanu lanumeamata.

Faʻasologa o ata Davallia Mariesa:

Davallia canarian

O ituaiga sili ona lauiloa, e masani ona lauiloa o "vae o le lapoa", "squirrel legs", "deer leg" ona o le tele o rhizomes.

O le tuputupu ae, amata ona latou tolotolo mai le ulo, ma tautau i luga o le pito. E i ai ni laʻau faʻasolosolo e valiina i ata eseese o lanu meamata.

Faʻasologa o ata Davallia Canary:

Davallia lima lau

O se tamai laumei talafeagai mo le ola i eleele puipuia. E i ai le rhizomes mafiafia. sukalati lanu, pala ma lauulu lauulu matagofie. O laulaʻau e manaia, e malosi le susulu ma lanu lanu meamata.

Faʻasologa o ata Davallia lima pepa:

Davallia pupuʻu

Mamanu mai Ausetalia, faʻaaogaina e avea o se ampelnaya poʻo se aʻega tau. Matagofie matagofie ma lautele, tolu laʻau paʻu. I le gasologa o taimi, ua amata ai le suamalie, ua ufiufi i sikula manifinifi.

Faʻasologa o ata Davallia uila:

Davallia bubbly

Tagata asiasi mai motu o Asia, e masani ona nonofo i Saina ma Iapani. E talafeagai mo le tuputupu ae i tulaga o le faʻamafanafana tumau. Paʻu faʻaseʻe laʻititi i rhizomes fetolofi. O laulaau o laina, tolu ma le fa pine, e vali i le emerald hues.

Ata o tala o ata Davallia bubble:

Tausiga ile

O nisi o ituaiga meaola e mafai ona ola i totonu o le fale. O se taʻavale faʻataʻavalevale, lima-laulaʻau, musumusu, Faʻailoa, ma sina pisi. E tatau ona manatua o latou uma lava o fiphytic foliga o ferns ma rhizomes horizontal creeping.

Tausaga faʻaleleia pe a uma ona faʻatau

Toto e tatau ona tuʻuina i le tuʻuesea atoatoa mai isi laau totő - "faʻaoʻoina". A o faagasolo le masina, siaki i taimi uma le taimi e iloa ai le i ai o faʻamaʻi ma iniseti leaga.

O le laau, maua i totonu o se tamai fagu, e manaʻomia le suʻeina i totonu o se atigipusa talafeagai mo ia i le tele.

Malamalama

Davallia fern e fiafia e nofo i nofoaga malulu, natia mai le la susulu ma ona ave saʻo. I totonu o le fale e tatau ona e fatuina ia lava tuutuuga, tuu le laau i le paolo po o le malu malu.

E mafai ona e tuʻu i luga o le faamalama o le faamalama i matu, ae i se tulaga lautele o le fern e tupu lelei mai soʻo se pupuni.

Lulu

O le faʻalavelave faʻavaomalo e faʻaaogaina i le vevela maualuga, o lea faʻaauau le vevela i le 40 °. O mea e maua i le taumalulu e le ese mai le taumafanafana, e le tatau ona i lalo ifo o le 18-19 ° le vevela.

Faʻasa

O le masani ma le tele o le sapalai o le susu o le a mautinoa ai le tuputupu ae masani ma le atinaʻeina o le fern, lea i le natura o taimi uma lava i le susu susu.

Le lalolagi i totonu o se ulo e le tatau ona faʻamago! Pe a faʻafeinu ma faʻaleleia le faʻaaogaina o vai mama e aunoa ma le mama o le lime ma le chlorine.

Faʻamamaga o le ea

Davallia Manaomia le maualuga o le susu lea e mafai ona tuʻuina atu i le faʻaauau pea o le lanu lanumeamata. E le gata i lea, o le ipu e sili ona lelei i luga o se fata ua tumu i soo se maa susu pe lata i se pusa fagu e tumu i vai. A faʻaleleia ma faʻafeinu, ia mautinoa ia mautinoa e le pa'ū le vai i le ogatotonu o le pusa - e mafai ona mafua ai le pala o rhizomes ma tipi.

Laʻei pito sili

I le taimi o le tuputupu ae o le vaitau, ua fafagaina le dallium i mea e faʻaleleia ai minerale ina ia toe faʻatumu ai faʻamaumauga o elemene i se taimi tatau. E lava le faʻalauiloaina o faʻamalosi mo ferns ma se vaitaimi o 2-3 vaiaso.

E fautuaina le faʻaaogaina o pepa vai, lea e faʻafefe i le vai mo le faʻavaivai. O aʻafiaga o le aʻa e le faatagaina ai le faʻaaogaina o maʻalaʻau palapala ma papa.

Suiga

E faʻatinoina le faʻatinoga i le tautotogo, aʻo leʻi amataina le faʻamalosi o le fern. Faʻalagolago i le setete o davallia E mafai ona e toe fai i tausaga uma poʻo le tausaga.

Afai e lava le avanoa o le laau i totonu o le fagu, o loʻo faʻatupulaia le tuputupu aʻe, faʻasaʻo mai ni fugani fou, ma e le afaina i nisi faʻamaʻi, e mafai ona tolopoina le toe gafa mo le isi tautotogo.

O le eleele mo le pepa epiphytic e tatau ona matua manava, o aʻa e maua ai le tele o le okesene. E mafai ona e faʻatau se eleele faapitoa mo ferns pe faʻafefiloi vaega nei:

  • peat -2 vaega;
  • lau laʻau - 2 vaega;
  • oneone lelei - 1 le vaega;
  • sphagnum nutimomoia (moa) - 1 vaega;
  • eleele masima, humus - 1 vaega.

Mo le tatalaina ma le faatumauina o le susu, o le tele o faifaatoʻaga e faʻaaoga le vermiculite.

Malosiaga e sili atu nai lo le muamua, ae papaʻu - o aʻa o dahallyiah o loʻo i luga o le pito i luga o palapala, e oʻo lava i laau tuai. O loʻo faʻapipiʻi le palapala i luga o le alavai, faʻaputu le palapala ma tuʻu ai i luga le manoa i luga, faʻalelei malie le rhizomes. Maualuga le faʻafefete i se palapala palapala ma faʻafeinu. Afai o le fanua ua tele lona sao, toe faatumu loa.

Teuteu

E le manaʻomia. Oti ese na o timuga ma faafitauli faʻafefe.

Tofiga

Feeseeseaiga

Latou te atinaʻe i le vaeluaga, pe a maeʻa ona faʻaogaina mo le totoina. E tuʻuina i pusa na tumu i le paluga o peat ma oneone, Moisturize lelei ma ufiufi i le tioata e faia ai se gaosiga o le greenhouse. Faʻasalaina i se nofoaga mafanafana.

Rhizomes

O se auala faigofie lava o le tipiina o se vaega o aʻa ma totoina i totonu o se pusa eseese.

Lea

Oti ese se laulaau lauola maloloina ma tuu i totonu o se ulo ma eleele palapala, vai soo. O aso muamua e mafai ona ufiufi i se pusa polyethylene.

Vaeluaina o vao

O se auala faigofie ma faigofie. Vavaeese le rhizome ma laulaau lanumeamata mai le tagata matutua ma totoina i se pusa eseese.

Faamai ma faafitauli

Faʻafitauli uma e tulaʻi mai pe a le talafeagai le tausiga o le fern.

O sese i totonu o le anotusi e mafai ona mafua ai taunuuga e le mafaafitia e mafua ai le oti o le solitulafono.

E fufusi, paʻu ma pauu pe a malulu le fale, o loʻo tu i totonu o se faʻataʻitaʻiga poʻo le faʻainuina o loʻo faia i le vai aisa.

O fulu e liu samasama ma faʻagogo ma le malulu tumau.

Lea foliga e lanu samasama pe lanu enaena? O lea la o le la malosi o le la o loo i ai le fern ma tuu ai ona faailoga.

O le a totoina lelei le laau, e tupu ai ni nai laulaau pe a tupu i le eleele malulu, mamafa.

Rhizomes e pala ma masani ona faasusu.

Pests

Juicy frond fern tosina mai le tele o faʻamaʻi. I luga o le vaʻaia e mafai ona e mauaina:

  • whitefly - tamai laumei susulu lea o lo o fafagaina i luga o laau;
  • vaʻaia o le apogaleveleve - vailaau faʻasolosolo microscopic e aofia ai mavivia faʻatasi ma tamai vaʻavavelevele;
  • shchitovok - iniseti e pei o le tele o papa i luga o lau;
  • aphid - meaola faalafua ninii e fausia ni 'aʻai tele ma fafaga i luga o le sua o le tagata manua;
  • thrips - tamai felelei felelei o se lanu e leai ni lanu;
  • Mealybugs - aphid ma se solo umi, e peiseai o le sapalai i le falaoamata.

Faaiuga

O Davallia o se laau e le lelei le totoina e oo lava i se tagata e amataina vine e mafai ona ola.
O le mea pito sili ona taua o le tuʻuina atu o lenei fern i le eleele tumau ma le malulu o le ea.

O isi fale e aofia ai Pelley, Pteris, Cirtriumium, Asicknium, Adiantum, Nephrolepis, Blehnum, Salvinia, Polypodium, Platicerium, Uzhnik ma Grozdnik.