Fua o le gaosiga

Mamanu lanu, Tamaitai, Mozart ma isi ituaiga o streptokarpus: faʻamatalaga, ata ma fautuaga mo le tausiga ma le faʻatoʻaga

Streptokarpusy - fale o fale o le aiga Gesneriyev, e fiafia i ai le toatele o faifaatoaga fugalaau. O i latou o aiga vavalalata o paleti uamea (Saintpaulias), Gloxinia. Streptocarpus e tusa ma le 130 ituaiga o meaola ma sili atu i le sili atu i le tasi o laʻau uluola e afe, o mea teuteu e masani ona fafagaina e le au faifaatoʻaga. O se ituaiga o mea ofoofogia e le mafai ona toilalo e tosina ai tagata fiafia o le potu.

Tolu vaega o laau

  1. Laʻau nofofua. O ia meaola ei ai se laupepa lapopoa, e masani ona tutupu, lea e fai ma sui o le cotyledol. O lenei pepa e toetoe lava o le mita le umi! E tele ni laupepa e aliali i le tausaga lona lua. O lea ituaiga toto e fuga mai i le taimi e tasi, pe a maeʻa. I le aoina o fale e seasea.
  2. Tele-taloina. O lenei laau faʻatasi ma se aʻa ma laulaau, mai le sinuses lea e tupu ai ni nai gafa. O ia streptokarpusy e masani ona maualalo, e tuʻuina atu i ni uiga mataga. I le avea ai ma ituaiga muamua, e le masani tele le totoina o le fale.
  3. Rosette Streptocarpus. O i latou o loʻo taʻutaʻu ma le faʻamalosi aʻo tafe mai tagata o le faamalama o le fale. O nei laau totō - e aunoa ma ni meaʻai, foliga faʻapitoa e pei oo latou aiga - Saintpaulias. Moliuli vave ma atoatoa lelei e faʻafetaui. Ona o lenei mea, na latou manumalo ai i le alofa tatau ma le tuputupu ae ma le tuputupu ae.

O ituaiga laumei, o mea sili ona fiafia mo faifaatoaga ma faifaatoaga fugalaau, e mafai ona vaevaeina i ni vaega e tusa ai ma le tele o le fugalaau: laiti, tele ma fuga tele. O ata o loʻo i lalo o ata ma faʻamatalaga o ituaiga: Fuga laʻau, Caucasian Captive, WhT manu ma isi.

Faʻatasi ma lanu laiti ma laʻititi

O le vaega muamua o ituaiga o rosette o laau totō ma ni fugalaau laʻitiiti poʻo fugalaau mai le 5 i le 7 cm.

Crystal Lace


O le na faia le faailoga na ia tuuina atu i le faailoga se igoa saʻo - "super-ryush". Lulu faʻamalo o le lilac paolo o pamu pito i luga. Lalo - o se lanu lanu samasama lalelei ma le tele o le lilac streaks. Fugalaau e 6.5 cm. Soga compact, laiti, laʻau malosi, e le tautau.

Caramel


Tino "manaia" ituaiga eseese! Laʻau felelei, pito i luga - i le piniki ma le paʻepaʻe, maualalo - i totonu o falamu mama. O fugalaau e laiti (5-6 cm).

Potu


O fugalaau e laʻititi (6-7 cm), ma se manulele lanumoana i luga o petals. Faʻamatalaga: pito i luga - paʻepaʻe, pito i lalo - faʻatasi ma se togi samasama. O lenei ituaiga e faʻaalia i le palasi o fugalaau.

Fugalaau Matagofie


Fugalaau laiti (5-6 cm). E pei o le igoa o lona uiga, mumu ma se loto paʻepaʻe.

Potu Faʻasalalau


5-6 cm - le tele o le fugalaau. O lenei lanu vevela o vevela, e le pasi ane! Terry fugalaau o loʻo i ai se mūmū mūmū mūmū ma vailaʻau manogi i luga o se lanu piniki.

Meteor fagu


Htamai fugalaau vao (5-6 cm), pito i luga - lanumoana ma moli cream, lalo - le lanu o le kulimi mafiafia ma se lanu moana.

Machaon


O le taʻaloga o le lanu piniki ma le lanumoana i luga o totoga pito i luga, pito i lalo - mūmū mūmū i luga o se laufanua manaia. O le taamilosaga o le fugalaau e 7 cm.

Richelieu


O le igoa tonu o lenei ituaiga o le "fia". O le mea moni, o nei fugalaau e 6-7 cm le lapoa, i le faʻafefe o solo, i totonu o lanu violē-lanu moana ma i totonu o le totonugalemu matagofie.

Lena


Terry eseese fugalaau mai le 6.5 i le 7.5 cm. O peti pito i luga e paʻepaʻe ma le mumu violē, mūmū maualalo - felanulanuaʻi.

Faʻasolosolo tele

O le vaega lona lua o ituaiga o rosette e aofia ai laau tetele ma fugalaau tetele mai le 7 i le 10 cm.

Faiga faʻafefe


Chic tetele (7-8 cm) fugalaau e susulu, malie ma i le taimi e tasi o lanu lanu. I luga o se paʻepaʻe paʻepaʻe o peti faʻasolosolo - vaʻaiga mumu lanu violē. I le fatu o le fugalaau - o se tuufaatasiga tele o le paʻepaʻe paepae ma le paʻepaʻe. Laʻau vavao.

Kalahari


Faatusatusa fugalaau pupula 7.5 cm le lautele. O paluga pito i luga e lanu viole, o petaseti pito i lalo o le lanu samasama ma se manulele lanu viole laʻititi.

Herman


Fugalaau ogatotonu (7-7.5 cm), o petasito pito i luga o le lalac-colored, o loʻo pito i lalo o laʻau ma le lilac i luga o le kulimi.

Pink miti


E ese le eseesega i le vaega o lanu. Petals faʻatasi ai ma se faʻamatalaga faʻasolosolo, lanu piniki. O peti pito i lalo o loʻo i ai le felafolafoaʻi o le lanu kulimi papaʻe i luga o le malamalama. Fugalaau - lautele (9 cm). Faʻasoʻatoa laʻau rosette.

Fifa


O fugalaau, fugalaau matagofie (7-8 cm), o paluga pito i luga e matuai lanu piniki, o pito i lalo o loo i ai se upega fusi ma tutusa le pito agai i se paʻepaʻe papaʻe. Fuga

Omut


Koldovsky, e oo lava i le ituaiga o fugalaau 7.5-8 cm. O petals e faʻauluina, loloto vailaau ulauli ma vaʻaia i luga. O le foliga e tosina - e le o le vavae ese.

Hypnosis


I totonu o lanu o lenei ituaiga, o loʻo i ai moni lava se mea faʻamalosi! I luga o se vafiafia, toetoe lava o le uliuli - o lanu mumu sesega o le ulaula ma le lilac. O le ua o le fugalaau e papaʻe. Fugalaau 7-8 cm

Poula


Petals ma pito i lalo. Fugalaau 7.5 cm lemon-colored, faatasi ai ma se totonugalemu malamalama ma moli malamalama o le lilac.

Black swan


Maofa manaia, puʻe fugalaau tetele (8-9 cm). O paʻu vevela vevela o le paauli paʻepaʻe, ma le paʻu i le lanu uliuli lanu uliuli.

Fualaau


Fugalaau fugalaau 7-8 cm. Faʻasalaga faʻamalosi: fugalaau i luga papae. Maʻeu le matagofie!

Faʻatagataotauaina e le Caucasian


Faʻataʻitaʻi faigofie ma lelei fuga faʻatasi ai ma pou malolosi ma tetele, 8-9 cm, fugalaau. O pamu pito i luga e liua le piniki, o le pito i lalo o loʻo i ai se moli fusi-lilac i luga o le malamalama. Paʻu paepae ma faʻamaʻa samasama i lalo.

Tamaitai talavou


Lanu mumu lanu piniki i luga ma lalo paʻu paepae ma mumu mumu. Fugalaau 8 cm.

Waterfall


O paluga pito i luga o fuālaʻau ulavavale ia, o peti pito i lalo o loʻo i luga o se paʻepaʻe papaʻe. Fualaau lanu 7-8 cm.

Avalanche


Tele lava (9-10 cm le lautele) fugalaau fugalaau papaʻe.

Lau manulele


Tusiana tusitala Tatiana Valkovoy. E foliga mai o se fugalaau mai tala faʻailoga! Fugalaau tetele 8 cm le lautele. O laʻau moli sili ona maualuga e vavalalata ma le matagofie ma le pito i lalo: faʻatasi ai ma se manulele violē mūmū sesega, ma liliu atu i totonu o se uʻamea mafiafia e latalata i le ua. O petals ei ai se laina faʻapipiʻi auro.

Draco


Faʻamanatu moni lava se tarako! O pamu pito i luga o se fugalaau tele (7-8 cm) e manaia le lanu piniki, ae o pito maualalo o loʻo i auro ma lanu violē.

Dimetris


Faʻanoanoa faʻafefeteina, peti peti, pito i lalo - ma se lanu violē i luga o se lanu samasama.

Faʻasalaga tele

O le vaega lona tolu o ituaiga o rosette e aofia ai laau tetele ma fugalaau sili atu i le 10 cm.

Mozart


Fugalaau 10 cm le lautele. Petals - lapisi lapoa, lanu o le pito i luga - lanu violē-lanu moana, le pito i lalo - faasaga i le lanu o lanu o le lilac susu ma veins.

Margarita


Eseesega ma fugalaau tetele (10 cm), valiina i se lanu mūmū o le uaina mūmū. Petals ma falala tetele.

Himalayas


O se tasi o ituaiga tele-flowered (10 cm). Faʻafefeteina lavea pito i luga ma paʻu mūmū i luga o se malamalama i lalo ifo.

Siberia


O le fugalaau e oʻo i le taʻi 12 inimeti! Faʻaopoopo i lenei mea matagofie, lanu moana-uliuli o lanu tetele ... E toetoe lava a le mafai ona e maofa i le maofa ma pau ai le alofa!

Kata Tjuta


Eseese faamaumauga: fugalaau mai le 10 i le 13 senetimita. Faʻasalaina, i le pito i luga - mūmū, le vaega pito i lalo - auro ma vela vevela ma le tuaoi.

Polar night


Huge flowers (12 cm). Valivali e fetaui ma le igoa o le ituaiga: fugalaau, lanu violē uliuli uliuli ma se lilac liʻo.

Tausiga

O le eleele mo nei fugalaau i totonu o se malamalama lelei, manava, tatalaina.

Faʻalogo! E manaʻomia e Streptokarpus se vateatea vavalalata ma lautele, ona o le tele o aʻafiaga o ona aʻa.

Faʻatau i le taumafanafana - faalua pe faatolu i le vaiaso. Mo le vevelapusov lelei le vevela ile 24C. O le malulu ma faʻataʻitaʻiga e faʻaleagaina mo latou, e pei ona tele naua le vevela. E mafai ona e fatuina se taimi malolo mo masina taumalulu. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia le faʻaitiitia o le vevela (e oʻo i le 14 tikeri Celsius ma lalo ifo) ma faʻaitiitia le faʻamaʻi faʻatasi i le vaiaso.

I le taimi o fuālaau o le streptokarpusam taua o fugalaʻau. E le gata i lea, e tatau ona e vaʻaia le fugalaau fugalaau ma laʻau matutu.

Tuutuuga ma uiga o le galueaiina

E tele filifiliga mo le faʻaleleia o le streptocarpus.

  • Fatu (e masani ona faʻaaogaina e le au fai fatu).
  • Vaevaega vavae.

    1. O le eletise clod, lea na tumu tele i le vai, malepe i ni vaega, ina ia i ai vaega taitasi o le tuputupu aʻe (fou fou).
    2. Laʻau totō ua totoina i ni koneteina fou, vaega masimasi ma paʻu i le malala.
    3. A mavae ni nai masina, o le a maua e laau fou o latou aʻa ma lau lapopoa.
  • Fusi o laulaau. O se tasi o auala sili ona lauiloa:

    1. o le pepa ua tipiina i ni nai vaega;
    2. fasi laau ua totoina i le eleele, e aofia ai peat ma le perlite.

    E le o toe umi ae maua aʻa, ua totoina laau totino.

  • Microclones (auala faʻatau).

Maʻi ma faʻamaʻi

Streptocarpus e le o tele le manaʻoga tele o loʻo tumau pea i le tele o faafitauli. O nisi nei.

  • Laʻau mumu mumu. Afai e te mauaina se meaola, togafitia le laau i se maliega poʻo se mea talafeagai, nonoa i se pusa paʻu mo ni nai aso. Toe togafitiga i le maeʻa o le fitu i le sefulu aso.

    Fesoasoani! Mo le puipuiga, e sili ona lelei le togafitiga o laau uma i se mea faʻapitoa i le masina ma le afa.
  • Gau pala. A oʻo i le vevela o aʻa ma le vaega eleele o le laau e mafai ona pala. Afai e tupu lenei mea, ia togafitia le fale ma se vaifofo o le uʻamea ma le sulkatela. Puipuiga - tausisia o le puleaina lelei o le suavai, faaopoopoina o le carbon, activate, sphagnum, perlite i le eleele.
  • Mealy dew. Mo le puipuia o lona tupu, e tatau ona faʻanoanoa le togavao, e le faʻatagaina ai le faʻamalosi. E aliali mai foi pe a tele le susu o le eleele. Afai e aliali mai, e tatau ona aveese vaega o loʻo aʻafia o le laau, sui le pito i luga o le palapala, faʻagasolo le streptocarpus ma le palapala ia lava i le filogides.

E le masalomia, streptokarpus - o se tasi o fale sili ona manaia i totonu. Afai e te fiafia i fuālaʻau fuālaau totō e le manaʻomia ni taumafaiga faʻapitoa i le tuputupu ae ma le tausia, o lau laʻau lenei. O loʻo faʻaauau pea le maofa o le au faʻatoʻa i ituaiga fou, o lea o le toe faʻaleleia o le aoina o le a faigofie ona avea ma mea e sili ona e fiafia i ai.