Laʻau peony

Faʻamatalaga o laʻau popoto lauiloa

Laʻau peony (mai Lat. Paeonia x suffruticosa), o ia o le afa-vao, o se ituaiga o laau toto o le ituaiga o Peony ma fai ma sui o le aiga o peony. Ae peitai, o nisi saienisi latou te le o iloa le eseesega o pions laau i se ituaiga eseese, ae ia faatulagaina i latou i se vaega o ituaiga ma ituaiga o laau toto.

I aso nei i le lalolagi ei ai sili atu i le lima selau ituaiga ma hybrids o lenei laau toto, o le tele o ia mea e tupu i Saina. E taua le matauina o lena mea laau peonies ma a latou ituaiga eseese o le oloa o le galuega a tagata Faina. Laʻau samasina na faʻafeiloaia i totonu o Europa i le taufaʻaiuga o le 18 seneturi, ma ina ua maeʻa, na tatau ai ona latou faʻamaonia atoatoa mai le au faifaatoaga fugalaau ma le au faifaatoaga.

E te iloa? I le vaitau o le fugalaau, lea e 2 vaiaso, e silia ma le 50 fugalaau e mafai ona fuga i luga o le tasi vao o le laau peony!

O le laau o se laau laʻau vao ausia le maualuga o 1.5 - 2 mita. O le uʻamea e mafiafia ma faʻasaina, faʻaalia e se lanu enaena lanu enaena. E le oti ia laina o le laau peony i taimi uma o le taumalulu, e pei lava o laʻau o le peony, nai lo lena, latou te ola i tausaga uma ma faasolosolo ona faasolosolo le laau i se laau toto. O lau o le laau peony e faalua ona pusa, tatala, ma teuteu.

Peony e tele fugalaau tele, o lona uiga e 12 - 20 centimita le lautele ma sili atu. O fugalaau o loʻo i le pito o le paʻu ma e tele lanu eseese - paʻepaʻe, samasama, lanu piniki, ulaula, lanu violē pe lua lanu. O le uiga ese o le laau peony o le mea lena o le matua o le laau, o le tele o fugalaau e fuga mai. O le pine o le fugalaau e amata i le afa masina muamua atu nai lo le mutia ma e tumau 2 - 3 vaiaso. E le gata i lea, o laʻau peonies e malulu tele.

E taua! Laʻau peony o se laau e matua malulu lava, o le totoina o laau peonies i le maualuga o le tau e le faigata. Ae afai o le taumalulu e sili atu le maualalo o le vevela, ona sili atu lea ona lelei le filifili mo ni ituaiga o mea e malupuipuia faapitoa ("Hoffman", "Peter the Great", "Moscow University", ma isi)

Aokuso

Auguste Dessert peony e faʻaputu, faalua ma lua-faalua buds, lea e pei o se keke ma se kulimi moli. O peteni Peony e sili ona matagofie - latou te ufiufi i se lanu piniki lanu moana ma ei ai le tuaoi i foliga o se filo siliva. " O lenei tuufaatasiga e maua ai fugalaau se tulaga faapitoa, muamua ma le atamai. Eseese o le peony Augustus foliga sili i se fugalaau ma teu umi i le tipi.

Anastasia Sosnowiec

E i ai se tamai togavao e oʻo ile maualuga 1.5 m.. Peonies ituaiga "Anastasia Sosnowiec" e aunoa ma se mahr. I le pito i lalo o le petal o se nofoaga fuchsia. O le umi o le fugalaau e 10-11 senitimita, o petals ua paʻepaʻe, ma o loʻo faʻasolosolo i luga o laina e lua i luga o laina 2 paina paʻepaʻe paʻepaʻe.

Lanu moana lanu moana

O fugalaau o lenei ituaiga o peony o loʻo faʻaalia i se mauoa, lanu violē-lanu mumu. O le tele o fugalaau e 17 senitimita, o le foliga e piniki. O le togavao o sea laau e malosi, e tusa ma le 120-150 senitimita le maualuga. E matua le afaina lava i tulaga o le palapala, ae e sili ona lelei i luga o le eleele lafulemu, lelei, ma eleele. O foliga e tatau ona faʻaalia ai le teteʻe i tulaga tau le siosiomaga, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi ma meaola eseese.

E taua! O le eleele alkaline e sili ona lelei mo le totoina o peonies. Aua neʻi galo e faʻaopoopo le falaoamata o le dolomite pe a totoina - e talafeagai mo le faʻaitiitia o le palapala ile laʻau

Hoffman

O le peony o le ituaiga o "Hoffman" e iai le laʻau lautele ma le tele o aʻa, e oʻo i le 120 inisi le maualuga. Faʻasologa umi. O le fugalaau e manaia ma le lanu piniki piniki, ma i le pito i lalo o petals o loʻo i ai sina lanu ulaula. O le fugalaau e faʻapotopoto-lua, tapunia, i luga o le puipui, o lona lautele e 17-18 centimita. O le taimi vavalalata e pau i le faaiuga o Me - o le amataga o Iuni ma e 10-14 aso. "Hoffman" e puipuia i faʻamaʻi ma le maualalo o le vevela, lelei mo teuteuga teuteu o moega fugalaau.

Vaʻaiga lanumeamata

O le mea autu o lenei ituaiga o fugalaau lanumeamata masani.. O fugalaau e lapotopoto, pala ma tele. I le ogatotonu o le fuga, o le petals e matua fesoʻotaʻi le tasi i le isi, o loʻo faia nei "laau peony". O le vao matua e oʻo i le tasi ma le afa mita le maualuga. O le fugalaau e amata ia Aperila ma tumau seia oʻo i le amataga o Iuni. O fua o lenei laau e malosi, mafiafia ma faigofie tele. E faigata tele, ae fiafia i le susulu o le la ma ola lelei i nofoaga malulu.

Delabeya

"Delaveya" e faatatau i ituaiga teuteu. I le natura, o le maualuga o le vao e le sili atu ma le mita e tasi. O le taimi o fugalaau o Iuni. Peony lau e lua faʻailoga, e tusa ma le 15-25 centimita le uumi, lauulu lanumeamata i luga, malamalama lanu meamata i lalo, nofo i le umi umi (e oo i le 15 cm) petioles. O laʻau taʻitasi e vaevaeina i vaega ovoid-sectolate.

Fugalaau na o ia, o loʻo i pito pito i tua o lauʻau. O fugalaau taitasi e aofia ai le 5-9 petals of shape elliptic, e iai se lanu uliuli po o le lanu enaena uliuli. Peonies cultivar "Delaveya" e tupu lelei i le suamalie, susu ma lelei le palapala. Alofa i nofoaga lalelei. E i ai le maualuga o le tetee atu i le malulu, ae i le taumalulu e tatau ona ufiufi le aʻa i laʻau mago ma lala laau.

E te iloa? Laʻau peony e mafai ona ola i le tasi nofoaga mo le 100-150 tausaga!

O le fata faitaulaga

O foliga mai o lenei laau e faʻamaonia ai le igoa o le ituaiga. Pelo inflorescences ma o latou foliga e foliga mai o laʻau matagofie. O fugalaau ei ai le foliga o le ulu ma faʻafefiloi ni lanu paʻepaʻe papaʻe ma le piniki. Inflorescences e oʻo atu i le maualuga o le 20 simita. E ola le vao i le 1.5 m. O le taimi o le vaitau o Iuni. "O le fata faitaulaga" e foliga maualuga i le tuuatoatasi, faapea foi ma vaega o laau.

Maria

O le togavao o lenei ituaiga o le faʻapipiʻi toto, e oʻo atu i le 110 centimita le maualuga. Pipi malosi ma umi. O fugalaau e paʻepaʻe, e oʻo atu i le lautele o le 18-23 senitimita, lautele-siʻitia, ma le foliga o le siama. I luga o le puipui o se fugalaau e tasi. O le taimi vavalalata e oʻo mai i le faaiuga o Me ma tumau ai seia oʻo i le amataga o Iuni. "Maria" e matua tetee lava i maʻi eseese ma le maualalo o le vevela. Lelei mo le totoina ma le taina.

E taua! O le fugalaau muamua fugalaau fugalaau e tatau ona vavae ese i le avanoa amata, e aunoa ma le faatali mo fualaau toto. Afai o le laau e foliga mai 2 tupugo ma le 2 pulumu, ona tatau loa lea ona e faatali mo le taimi e teu ai. Ona sulu lemu lea o le fugalaau pito i luga ma se nila ma tuu i luga o le meaʻai seia maeʻa atoa. I le magogo, o le a toe faʻafoʻi mai e le pua i luga o le pion ia elemene uma.

Safaira

"Safaira" - o se tupu moni o le togalaau, o ona laʻau teuteu, faʻatasi ai ma lapopoa pupula i le tepa taulaʻi o le a manumalo i lou loto. O le fugalaau o lenei peony e piniki ma se totonugalemu o le ula ula. Ole maualuga o le inflorescence e mafai ona oʻo i le 18 simita. O le fugalaau "Safaira" e amata ia Iuni. O le numera o fugalaau e mafai ona oʻo atu i le 50 fasi ((). O le maualuga o le vao e oʻo atu i le 1.2 mita. E matagofie le teuteuina o le togalaau, lea na totōina ai se vaega itiiti o laau, ae o le a le mafai foi ona le amanaiaina i vaega totoga.

Tuafafine Qiao

Laʻau laau peony o loʻo i fafo, masalo, O se tasi o ituaiga sili ona manaia o Kiao Sisters. O lona uiga autu o le bicolor inflorescences, lanu lanu piniki. I le avea ai o se tulafono, o "tuafafine" o le tasi afa o le fugalaau e lanu viole-mumu, ma le isi paolo-paʻepaʻe paʻepaʻe. Ole maualuga ole inflorescences e oʻo ile 16 senitimita. E masani ona tupu le togavao o lenei ituaiga i le 1.3 mita. O le taimi e fuga ai e pau ia Iuni. O ia ituaiga o tagata e fetaui lelei ma le matagofie o le laufanua e iai ni lanu paʻepaʻe ma le piniki.

Snow Pagoda

"Snow Pagoda" o le a mautinoa lava le aumaia o se paʻi o le fou ma le agavaivai i lau 'upega tafaʻilagi. E mafua mai i ituaiga faʻatasi ai ma ni mea papaʻe papaʻe, ae o nisi taimi o ona fugalaau atonu e maua ai le lanu malulu. Ole umi ole fugalaau e oʻo ile 16 senitimita. O le laau lava ia e tasi e tupu i le 1.5 mita le maualuga. Fugalaau e tupu i le afa lona lua o Iuni. E fetaui lelei i totonu o le laufanua, e taatele i lanu ma le eseesega.

E te iloa? O laau e mafai ona fua mai. O fualaau aina e taua o laupepa ma faʻatoʻa ia Iulai-Aukuso.

Stefan

O le togavao o lenei ituaiga o peony o loʻo feosofi, e oʻo i le mita le maualuga. O lau o "Setefano" e tele, o veins ei ai sina laititi o le anthocyanin. O fugalaau ei ai le lalac lanu lanu, ma i le pito i lalo o petals o loʻo i ai se tamai fasi magenta. Fugalaau e le o taumafa, e tusa ma le 18-20 centimita le lautele. O le fugalaau e amata i le faaiuga o Me ma e oʻo atu i le 8-10 aso. Tetee i le malulu ma eseese faʻamaʻi. Lelei mo teuga teuteu fugalaau fugalaau.

Laʻau peony o se teuteuga moni o lau togalaau togalaau, tausia faalelei o ia, ma o le a ia fiafia ia te oe i ona foliga leaga!