Fualaau aina

Faʻalogo! Taufaʻatau i lau folauga! Amerika Matu o tomato ma isi miners

O le tele o aiga o moa e aofia ai le tele o meaola faalafua o loʻo nonofo i totonu o fale mautotogi, meaʻai, fanua ma togalaau.

O se tasi o ituaiga e sili ona lamatia o le moa fua, lea e lamatia ai tamato, pusa, apples and other plants.

E faigata ona tau i le meaʻai, faʻaaogaina ni auala faigata, e aofia ai le puipuia ma le faʻaumatia o iniseti ua uma ona faʻaalia.

Moth mining: foliga vaaia ma masani

O le igoa o le mea e maua ai le oneone na maua ona o meaʻai a caterpillars. Latou te uʻumi pine i luga o lau o laau totō. Mai fafo o le laulaau, e le o vaaia le faaleagaina, ae o le laau ua afaina ua vave ona leiloa lona malosi, leai, mamae ma le mautinoa le fano. Totonu o le laulaau o le iniseti o loʻo puipuia lelei e se atigi fuamoa ma e le oʻoi luga seiloga e liua e avea ma pepe.

I le faatusatusa atu i sui e leai se aoga ma le le talitonu o le aiga o le aiga, O tagata faʻapotoina o loʻo i ai se foliga matagofie. Orange poʻo piliki lanu enaena ma tino o iniseti matutua e matua lilofia i paʻepaʻe papaʻe ma mea lanu. Lanu e faalagolago i le eseesega.

Laititi laiti apafaʻatasi e oʻo ile 1 cm. O iniseti matutua e i ai se faʻamatalaga umi mo le sufuluina o fualaau fualaau.

O fafine matutua e faʻataʻoto fuamoa, tatui le 'ie laulaʻau. I le faia o le tusa ma le 50 fuamoa, e mafai ona tufatufaina i laulaau eseese. Larvae e oso mai i fuamoa, puipuia e se pulu manogi. Iniseti e le oʻo mai i luga o le lau, amata ona fafaga malosi i vai o le laau ma faia ni mea lelei.

O le isi laasaga o le suia o le aloa i totonu o se anufe.. I lenei laasaga, o le iniseti e maua mai ai vae, e mafai ai ona vave faʻavavevaveina, faʻatautaia teritori fou. Anufe o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi malosilea e faigofie lava ona taofiofia e oo lava i le tele o laulaau.

I le vavave o le anufe, o le iniseti e faʻalauteleina ai auala na muaʻi faʻasaina i totonu o le laʻau, ae le o le oʻo i luga. A mavae le vaiaso ma le afa o meaʻai aoga, o tamaiti inisetiona liua ai lea ma avea ma pepe ma filifilia i luga, amataina se lio fou.

Moth mining e nofo i kolonee sili ona lamatia mo le tulaʻi mai.

A maeʻa ona tuʻu fua e afe ma afe o itu e aliali mai i le taimi e tasi, taumafaina le tele o lau o laau. O se kolone o caterpillars e mafai ona faʻaumatia uma togatogo, ma o le liua i le pata, o le a latou o atu i ni teritori fou.

O le toʻatele o tamaʻi moa e fafagaina laʻau o nisi ituaiga laau toto: solofanua solofanua, tamato, pateta, honeysuckle. Ae o loʻo i ai foi "lalolagi", e mafai ona 'ai i luga o laʻau o soʻo se vaomatua, fugalaau ma fualaʻau.

Iniseti e le gata o le faaleagaina o laau totő, suʻe ese o latou vai ola, ae faapena foi ia gafatia lelei faʻamaʻi viral: mosaic, fusarium, etc..

Green

Lanu meamata lanu meamata laititi e faaleagaina ai fanua soya, melon fua, laʻau tele, seleli poʻo tapaa. E le faʻafefeina minerale i fugalaau totō: violets, zinnias, chrysanthemum.

I le laasaga muamua (fuamoa fuamoa), o le i ai o se meaola e mafai ona iloa e le tele o punctures i luga o le laupepa.

I se taimi mulimuli ane, o loʻo i luga o le pito i fafo poʻo totonu, e iloagofie i le malamalama. E masani lava o felauaiga i luga o le laʻau.'ai le mea sili ona suamalie ma sili ona faigata.

Amerika i Saute "tomato thunderstorm"

Moth tomato Amerika i Saute - o se iniseti mai Amerika i Saute. Faʻapogai le tele o mea leaga tamato, pateta, eggplants ma isi malulu. I ni nai tausaga talu ai, na amata ai ona aliali mai le au miniga i Europa. O pests e ulu i totonu o greenhouses, e feaveaia ma fualaau.

Larvae ma caterpillars aafia ai vaega uma o le laau, faia i le va o lapisi o laau. O laau afaina, o laʻau e magumago ma paʻu'ū ese, e malogo ovaries e aunoa ma le atinaʻeina o ni fua, ma o aʻa amata ua amata ona pala i luga o le vao. I le laasaga pe a oʻo ina iloa le moth tomato i mea leaga, e matua faigata lava togafitiga faʻafefe.

I nofoaga pe a fai o le a tupu se moth tomato meli, ua faʻasalalau faʻamaʻifaalautele atu i oloa uma mai fatu ma fualaau aina i fualaau suamalie.

O le a e vaʻaia se ata o le moth tomato:

Chestnut

Sa i ai i le Europa ni tagata o loʻo i lalo o le tomato.

O lenei manatu faʻapitoa i solofanua solofanuateuteu i magaala o le tele o aai i saute. Iniseti e puʻeina ni teritori tetele, aʻo pupae ma lapopoʻa gafatia le taumalulu e aunoa ma ni faʻafitauli.

FESOASOANI! O le pulea o pest na faia i le setete.

O loʻo faʻaaogaina taʻitasi tausaga taʻitasi i le kemikali, o se tala faapitoa o le paketi a le aai ua atofaina mo faiga puipui. Faatasi ai ma auala e aupito sili ona aoga ma taugata, o le injections i totonu o ogalaau o iniseti ninii.

Cherry ma Apple Moth

Pests faapitoa i fualaau ainaFaʻatulagaina i luga o fanua tumaʻoti ma i totonu o togalaau tetele. Iniseti taumalulu i va i totonu o le paʻuoʻo mai i luga i le amataga o le tautotogo. O fafine latou te taatia a latou fua i totonu o laʻau faatoa fuga, faʻasaina le atinaʻeina o laau, fugalaau ma le faia o ovaries.

E matua faigata lava ona maua ni meaola faalafua i le palealii.E masani lava ona tupu i le tulaga o le faʻaumatiaga loloto. Ina ia tosina mai ma maua ni meaola faalafua ile laau fua tautau laʻasaga laʻasama samasama.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu

Fofoina le faafitauli o le moaina o moa o le a fesoasoani i le taimi e faia ai se filifiliga taua. E taua le mafaufau e matua faigata lava ona tauivi ma aʻa ma anufe, o vailaʻau oona e amio leaga ia i latou. Ae i le gasologa o gaioiga malosi, e mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi vavalalata a tagata matutua ma faʻasaʻo ai fou fou ma le faʻaleleia mulimuli o le kolone.

  1. Amata galuega ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete o lauʻeleʻele. O le suʻesuʻeina ma le totoa o lālā e faʻataga ai oe ona iloa ni tamai punctures - ala o fuamoa. O mea afaina uma e paʻu ese ma mu vave. O asiasiga masani e faaauau pea i le gasologa o le vaitau. Ole taulaiga faapitoa e totogia i laau o loʻo lata ane ile vaega na aafia. O le puipuia o le tulaʻi mai o tagata e sili atu mea e sili atu le faigofie nai lo le taumafai e faʻaumatia se nuʻu ua atiaʻe.
  2. I le taimi e fuafua ai le alu ese mai o iniseti matutua, o loʻo afaina ai le faʻaaogaina o laupepa e leai se lalaga.. O lenei metotia e aoga mo laau toto, tamato, pateta ma isi mea faʻafefeteina, faʻapea foi ma melon ma gourds.
  3. Fesoasoani i le faʻaleleia lelei o laʻau o laau mai se pulupulu. O le faʻatinoga sili ona lelei e faʻatinoina i le tulaga o le fuga ma toe fai i aso uma.
  4. Greenhouses e tatau ona togafitia i iniseti aʻo lei totoina. A o lei totoina, e siaki lelei togalaau e le aofia ai le faaleagaina o fafo. Faʻatau mai laau matutua ma fualaau aina o loʻo teuina i totonu o puipuiga mo le itiiti ifo i le 1,5 vaiaso.
  5. I totonu o greenhouses, o iniseti faʻatauvaʻa o loʻo fafagaina i luga o vaega o tagata fai meaʻai ma tagata matutua e mafai ona faʻaogaina. I totonu o nofoaga faʻatoʻaga e faʻatau atu ai iniseti, saogalemu mo laau totō ma tagata.
  6. O le totōina o aʻafiaga e aʻafia ai meaola faalafua e mafai ona sosolo i otaota mai pyrethrum. O le faʻatinoga e faia 5-6 taimi faʻatasi ma le vaeluaga o le 2-3 aso. Afai e tatau ai, o le togafitiga o le a toe faia. O le faʻamaligiina o palapala ma se vaifofo o le pyrethrum e fesoasoani foi. I le avea ai o se mea e puipuia ai, e mafai ona faia se vavave faʻavaitaimi ma le faʻasolosolo o vailaʻau faʻatau.

Minerale, e faʻaleagaina ai le au fai togalaau ma faʻatoʻaga - e le o se faasalaga. Faʻatasi ai ma iniseti matutua ma o latou laʻau e mafai ona tau faʻaaoga e ala i ni auala faigata. E fautuaina e lotogatasi ma tuaoi, o mea tetele o le a fesoasoani e faʻaumatia ai swarms o loʻo i ai ma puipuia le faʻaalia o mea fou.

I le faaiuga, matou te faʻalogo i le vitio "tagata e toʻagaina":