Fualaau aina

Faʻapitoa le toe gaosia o laau i tarragon: tosoina, tuʻuina ma vaevaeina le vao

Faʻapenaina o taʻavale, poʻo tarragon, o fatu e sili ona faigofie, ae mamao mai le auala sili ona manuia. Afai o le toe amataina o le totoina e tupu mai i ona lava fatu, o le tau e amata ona faasolo malie malie.

E itiiti le manogi o le laau ma ua le maua ai le tofo, e pei o le faʻaogaina o suauu taua i lenei auala o le totoina ua faʻaititia. O le mafuaʻaga lea e sili atu ai le lelei o togavao totoina o tarragon. O nei mea e aofia ai: vaevaega o le vao tarragon, tipi ma le faʻaleleia e ala i le taoto.

E faʻapefea ona faʻapipiʻiina e le oti?

O lenei metotia e faigofie tele pe a manaʻomia le maua o se numera tele o laulau o tarragon. E oʻo atu i le 80 vaega e mafai ona maua mai se tagata matua. O le tipiina o se mea e sili atu le faigata nai lo le toe gaosia e ala i le tuʻuina poʻo le vaevaeina o le rhizome.. O le saoasaoa o le ola o le tau e faalagolago i le tausisia atoatoa o tulaga uma e tulaʻi ai.

E taua. O seleselega e seleseleina i le faaiuga o Iuni ma le amataga o Iulai i le taimi o le tuputupu ae malosi o le laau, aua o le taimi nei e maua ai e le togavao le maualuga o le maualuga ina ia latou le popole i le taimi o le taina.

Laʻau tipi i potopoto, greenhouses, greenhouse, poʻo le vave lava i se nofoaga tumau i le laufanua.

O fea e maua ai le tipi?

E seleseleina selesele mai vao vao o vao. Mo le tipiina, o le pito i luga o le tipu o se laau ola maloloina e aunoa ma ni faailoilo o faʻamaʻi ma faʻamaʻi o loʻo faʻaaogaina, lea e tatau ona tatau ai 2-4 buds. O le umi o le ata tipi e tusa ma le 15 simita.

Sauniuniga

E tipi le tipi i le maualuga o le 40-45 tikeri. O le pito maualalo pito tolu o le pia e saoloto mai lau. Mo le 6-8 itula, ua tuʻuina ai pupuu i totonu o se fagu vai, poʻo se faʻalauteleina o le faʻavae o le aʻa e faʻaaoga nai lo le vai, mo se faataitaiga, "aʻa". O nisi tagata fai togalaau e faʻaaoga le meli, suātini suamalie poo le aloe sua.

Faʻamasinoga

  1. Ua totoina i lalo i lalo o se ata tifaga poʻo totonu o se lau. O le tipi e seti i le loloto o le 3-4 senitimita i le eleele eleelea, afa vaeluaina ma le oneone. O le vevela o le eleele e tatau ona i totonu o le 12-18 tikeri.
  2. I le tulaga o le totōina o togalaau faʻasaina ua tapunia i fagu palasitika, ata tifaga poʻo ipu tioata.
  3. Lafoaia o tipu vine na faia e tusa ai ma le polokalame 8x8 poʻo le 5x5 centimita. O totogo e manaʻomia le faʻaleleia masani ma fafaga. A mavae le tasi ma le afa i le lua vaiaso, o le a latou maua aʻa.
  4. O se vaega i totonu o le masina, o aʻa o aʻa o loʻo totoina i se nofoaga tumau e tusa ai ma le 70 x 30 centimeters scheme, ae le faʻagaloina le vai faʻaeteete. Latou te faʻafefe ese mai le palapala faatasi ai ma se paluga o le eleele, e taumafai e faʻaleagaina aʻa i se mea itiiti e mafai ai. Afai e le lelei le puʻeina o le tarragon, ona mafai lea ona e faʻapipiʻi i le tautotogo.

Ma le isi, matou te fautuaina e matamata i se vitio i le auala e faʻaleleia ai le tarragon i le vavaeina:

Vaeluaina o vao

O le auala aupito sili lea ona vave ma sili ona faigofie mo le toe gaosia o le tarragon. O lenei metotia e mafai ona faʻaaoga e fai ai vao vao i le tautotogo, i le amataga o Oketopa, po o le tautotogo, pe a vevela le eleele.

Faʻalogo! E tatau ona manatua o le faʻaaogaina pea o lenei metotia, ua galo ai le gafatia ona fua mai.

E fautuaina le faʻaleleia o le lauʻeleʻele e filifili se la e susulu lelei.. Pe a tupu le ola i lalo o le paolo, o le tele o suauu taua i le laau e faaititia, lea e aʻafia ai le tofo ma le manogi o le tarragon.

I le taimi o le toe gaosia o vao, ua totōina vave laau i nofoaga tatala i se nofoaga tumau.

E faapefea ona filifili se togavao mo le vaevaega?

O lenei auala o le toe gaosia e manaʻomia ai le tarragon e 3-4 tausaga ma le matua.. O vao vavalaʻau lelei e faʻaaogaina ma rhizomes tetele malolosi e faʻaaogaina. O le laau e tatau ona saʻoloto mai faʻamaoniga o faʻaleagaina e faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi.

Sauniuniga

Riizome eli ma vaeluaina i ni vaega. E tatau i vaega taʻitasi ona tupu mai le 2-5 tupu (e mafai ona faitauina e aʻa aʻa). O le eleele ma le vavae ese o le rhizomes e le tatau ona tape. Ina ia tatala aʻa ma vaelua le vaomatua, e tatau ona toto le laau ile vai mo ni nai itula.

E vaevaeina Rhizomes i lima, o le naifi ma seleulu e lelei e le faʻaaogaina. E le mafai ona e totoina se fasi laau, ae o se vaega o le rhizome e 7-10 centimita le umi. E tuʻuina pe a faʻalelei i luga o le palapala. Rhizomes aʻo lei totoina i soʻo se biostimulator mo le 2-3 itula. Tatala ni fasi aʻa o aʻa e sosolo i le malala faʻanatura, fafie laupapa, penisina.

Faʻamasinoga

  1. Pit mo le tulaʻi.
  2. Ua totoina laau i le loloto o le 4-5 inisi.
  3. O le eleele e faʻafefe lelei, e ufitia i le eleele malulu. O le 2-3 vaiaso muamua e tatau ona puipuia mai le la susulu.
  4. Ua teuteu pito i luga o laau totő, ma tuu ai le afa o laʻau o loʻo i ai nei. E fesoasoani lenei mea i le tapoleni e vave faʻavavevave, aua e faʻaitiitia ai le vaega o le faʻamalolo.

E faʻapefea ona toe gaosia e ala i le taoto?

O se auala faigofie lava, e le manaʻomia ai soʻo se tupe faʻaalu, ae manaʻomia tele le taimi. A faʻapupulaina e ala i le taoto, o le a saunia le fatu fatu mo le totoina i luga o se nofoaga tumau i totonu o le tausaga.

Lenei O le metotia e faʻaaogaina e fai ai le vao i le tautotogo. O le vao e faʻaleleia e ala i le tuʻu saʻo i totonu o le avanoa, i le nofoaga e toto ai le tina.

E faʻapefea ona filifili se taotoga?

O le aʻa o le laau e tatau ona 1-2 tausaga le matua, lelei le atiina ae. E le tatau ona i ai ni faʻamaoniga o le faʻaleagaina e faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

  1. Filifili se laau totō talafeagai.
  2. I le vaega pito i lalo o le ala, lea o le a paʻu, e faia ni vaʻai papaʻu.
  3. Ave i fafo se paʻu papaʻu poʻo se alavai. Vai.
  4. O le au o le tarragon ua paʻu ma faʻaputu i le eleele e le ogatotonu, ma sausau lenei nofoaga i le palapala.
  5. O loʻo susulu le eleele i le vaitaimi atoa.
  6. O le tausaga na sosoo ai, i le tautotogo, e vavae ese ai le fana mai le tina ma totoina i se nofoaga tumau.

O le a se isi mea e mafai ona e ola ai?

Fesoasoani. O loʻo faʻalauteleina foi le tarragona i se auala gafa, o lona uiga, e ala i le faʻaaogaina o fatu poʻo le totoina o fatu. Ia te ia, pe afai e te manao e toe faafouina le tulaueleele.

O le toto e lūlūina ile lauʻeleʻele i le amataga o le tautotogo, poʻo le autumn, aʻo leʻi oʻo mai le kiona. E fautuaina e tapuni le lūlūina i se ata tifaga, lea e aveesea pe a uma le fatuina o fatu. A maeʻa 2-3 vaiaso, i le vevela o le +20 tikeri, e totogo fatu. Ae o lenei auala e le taliaina mo le tele o itulagi, o le mea lea, o se metotia sili ona faatuatuaina o le toe gaosia o loʻo faʻaaoga - fualaau.

O fualaau vao e totoina i le amataga o Mati. O le palapala e tatau ona susulu, e manaʻomia pusa e faʻaleleia ile alavai. O le fatuga e tuu i luga o se faamalama e susulu lelei e le la. A maeʻa ona foliga mai e lua laulaau, ona vevela lea o fualaau ina ia i ai i le va o fualaau aina pe a ma le 6 inisi le umi. I totonu o le eleele tatala ua totoina i le vevela o +20 tikeri i le masina o Iuni. E tusa ai ma le polokalame 30x60 senitimita.

I se nofoaga e tasi e mafai ona ola le tarragon e oʻo atu i le 8-10 tausaga. A maeʻa le 3-5 tausaga, faʻaitiitia le gaosia o le tarragon, e maua ai se tofo malosi. O lona uiga e tatau ona faafou le laau, nofo i luga, suia i isi laʻau. O le Tarragon e matua le lelei lava i le galueaina, e faigofie ona faʻaleleia, e masani lelei ma tupu uma i luga o le eleele ma totonu o ipu i luga o le windowsill o le fale. E oo lava i nai togavao o lenei laau o le a mafai ona saunia ni mea suamalie ma manogi i le gasologa o le tausaga.