Motoblock

E faʻapefea ona fai ni mea faʻapipiʻi mo le motoblock taʻitasi

O le poloka afi e taua i totonu o le fale ma ua faʻapipiʻiina i iunite eseese: e mafai e le masini ona fufulu palu, aveese le kiona, pe aoina fafie mo le taumalulu. I le taimi lava e tasi, o le lisi o iunite e fesoʻotai atu i faʻatau sili ona taugata o le poloka-moto e gata i 2-3 ituaiga o elemene faʻatulaga.

I lenei tusiga, o le ae aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona fai ni mea faʻapipiʻi mo le motoblock ma ou lava lima ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

E te iloa? O le motoblock o se taʻavale laʻitiiti, ae o loʻo i ai foʻi vaega tutusa e pei o le taʻavale.

E faʻapefea ona fai le pateta

O le totoina o pateta i le tele o togalaau aina fua e tele se taimi ma taumafaiga. E mafai ona faafaigofie le totoina i le faʻaaogaina o se pateta, lea e mafai ona e faia i ou lava lima, ona e pipii atu lea i le tagata savali.

O le a sili ona lelei le faʻaaogaina o se tagata savali ma sina gafatia laitiiti. O le pateta o le patipati o le a totoina le fulufulu, lafo le pateta i totonu o pu ma ufiufi i eleele.

O vaega nei e manaʻomia e faʻatulaga ai lenei masini:

  • asterisks (o nifo i luga o le mea e tatau ona i ai e tatau ona 32: i luga o le matai ma le taʻavale)
  • filifili
  • laina o le valu lona telē.
O le suauu mo pateta ua faapipii i luga o le faavaa. E tatau ona tusa ma le 20 kilokalama pateta. O le elevise e tuʻuina i totonu o le suauu, lea e faʻaaogaina ai le 8 cm bowls.

E i ai foi se isi polokalame, ae sili atu ona faigata i le mamanu ma sili atu ona manaia i tulaga o le faapotopotoga. O le galuega autu a le masini o le totoina o pateta i le mamao e tasi ma i le loloto lava e tasi.

O nei meafaigaluega e faia e le tagata lava ia mo le poloka afi o loʻo faʻaaoga i luga o le eleele ua faʻaaogaina muamua. I lenei tulaga, e totoina lelei pateta, ma o le taunuuga o le a aʻafia ai le fua o pateta.

O lenei iunite e faʻaaogaina i totonu o se tamai togalaau, faʻapea ma i luga o se fanua tele.

E taua! O le totō o le patato e talafeagai e le gata mo pateta, ae faʻapea foi mo isi fualaʻau.

O le fatuina o ia masini e manaʻomia ai ata i luga o pepa. Aua ua ave le faavaa faavae, ma ua faapipii uma i ai. O le faʻavaa e faʻapipiʻiina mai laina ma paʻu uʻamea.

O le faitotoa faaofuofu o loʻo faʻafeiloaʻi i luma o tagata o le itu, ma o le paʻu mo le fesoʻotaʻiga tutotonu o loʻo faʻafefe. Faʻaaogā faʻamalosi mo le pito i lalo. O papatusi ua sii e avea o se lagolago i le itu o le faavaa.

O fasi uʻamea faʻamalosia le faʻavaa. Mo le suauu, o le a e manaʻomia le 1.5 cm plywood, tipi ese vaega mai le mea e faʻamau i pito. A maeʻa ona vali lea o le salu ma ufiufi mai totonu ma le paʻu. E taofia ai le faaleagaina o pateta i le taimi o le totoina.

O le faʻatusa o loʻo faʻapipiʻiina i le taʻai ma le uili uili. A maeʻa le galuega, e tatau ona e suʻi pine. O le uʻamea sikili uili uili.

O pepa apamemea e faʻaaogaina mo uili. O le foliga o uili e tatau ona faʻavaveina ina ia aua nei faʻapalapala le palapala. E le gata i luga o uili e lua ni laupepa, ma o latou taʻitasi e fai. O uʻamea o loʻo tiʻetiʻe ai i luga ina ia le pisia ai palupi.

Ina ia aua le auai i le gaosia o uili, E mafai ona faʻatauina ni uili mai se isi mea taufaatoaga. Aua o le tagata o lo o taofiofi e faʻaaoga se sikuea sikuea. Mai le silasila pito i luga o le tootoo o loʻo faʻapipiʻiina ata, o loʻo faʻaofuofu i totonu o paʻu o le fafie.

O se paipa uʻamea poʻo le uʻamea e faʻaaogaina i le tulaga o se pateta. O lona mafiafia e tatau ona itiiti ifo i le 10 cm le lautele. I le pito i lalo o le paipa o loʻo faʻapipiʻiina ai le masini lea o le a faia ai togi.

A maeʻa ona fetuʻutuʻunaʻi le mea e selesele ai, e tatau ona e toso maulalo i lalo ia apefaʻi.

O lea ituaiga masini e tele naua le mamafa, o lea la, ao leʻi tuʻuina atu masini i luga o se taʻavale savali, e manaʻomia ona e tuʻuina atu se tau. O lenei mea o le a fesoasoani i le iunite e aua le taʻavale mai le pati pateta.

O se pateta e tatau ona pulea i lima e fa. Tasi le tagata e nofo i le savalivali, o le isi i le pateta. Ua sasaa atu le paluga i totonu o le suauu. E tatau ona faimalaga le motoblock i se saoasaoa i le 1 kilomita / h, ina ia i ai se mamao lelei i le va o vao o le pateta ua totoina.

E le tatau ona faatumu ia oe pateta. Fai mai zachpny disks o le a faia mo oe.

A maeʻa le totoina o pateta, ona tumau pea lea i luga o le fanua. E mafai ona e aveesea i latou i le fesoasoani o vae, ua faʻapipiʻiina i luga o le galue vine.

E te iloa? O uluai faʻataʻitaʻiga o le kesipaʻa na faia i le senituri lona lua.

O se pateta e foliga faapenei:

E te faia e oe le meaʻai pipi

O le isi filifiliga mo le 'uʻamea fale----------------o oe o se pateni pateta.

E faʻatautaia e le masini pipiʻi le faagasologa o le seleseleina o pateta.

O le faia o lenei metotia o le a manaʻomia ai se faʻavaa faʻapipiʻi, plowshare, node faʻamau ma le fufulu mama.

O le ploughshare o se vaega o le masini pateta, lea e faia i le fesoasoani o le uamea ma nisi o sikuea sikoa. O pito pito sili ona leaga o le mamanu o le plowshare e tatau ona matala e puipuia ai le faaleagaina o le pateta. Mo se faʻavaa faʻapipii e manaʻomia ai se fausaga e faia i le uamea, o le tele e tatau ona 60 ma le 40 mm, faʻapea foʻi ma paipa paipa ma le laina numera numera 8. O vaega e tatau ona mulimulitaʻia le tele o le motoblock.

O le faʻasologa o le upega tafailagi o le vaega autu lea o le eliina mo pateta. O le fatuina o lenei iunite e manaʻomia ai ni paipa se lua o le uamea. Latou te avea o ni tioata e faʻafesoʻotaʻi lima. O lenei mea e maua ai le fegalegaleaiga i le va o le avega ma le taʻavale. E faia i luga o paipa paipa paipa ma le lautele o le 25 mm, ma o fetu faʻafeiloaʻi e faʻafefiloi ia i latou. Faatasi ai ma le fesoasoani o ki i le asterisks faaopoopo lima lima.

O le fufulu paʻu o se vaega faigata o le eli mo pateta. O le mamanu o masini e aofia ai se paipa o filifili eletise e 94 sootaga. E tuʻuina i luga o laau, ma o lenei vaega o loʻo faʻatūina i luga o le lua axes, lea e faʻapipiʻi. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le gaoioi o masini i le taimi o le suiga. O le malosi o le afi o le masini pateta, lea e faʻapipiʻi i le mea e mafai ona faʻaaogaina, suia ai le uiga o le manaʻoga i le taimi o le faʻaogaina o le motoblock.

O le tau o le manaʻoga e faʻafetaui e faʻaaoga ai le kesi. E mafai ona e faia mai le PTFE. Ua filifilia filifiliga e tusa ai ma uiga o le iunite autu.

E te iloa? O se tasi o uluai taavale afi sa tuuina atu i se tagatanuu Suetena o Konrad von Meyerburgh i le 1912 i lalo o le igoa Siemens Bodenfräse.

O le faapipiiina o pateta e foliga faapenei:

E faʻapefea ona faia ni mea faʻapipiʻi ma suʻeina oe lava

O se tasi o ituaiga o meafaigaluega na faʻaaogaina mo le uila afi o le tipi ma le suotosina, e mafai ona e fatuina i ou lava lima. O le tagata tipi e mafai ona e faʻagasolo le laulau i lalo o le suʻeina o vaituloto. E faʻaaogaina le suotosina mo le suotosinaina o le fanua. O fasi tipi e faʻaaogaina i luga o le eleele mama ma masani ona togafitia. E faʻaaogaina le suotosina ile eleele taupou.

O Mills e saogalemu i le galuega faafetai i se tagavai. Pe a taamilo le tagata savali i le aʻa poʻo le maʻa, e faʻapipiʻi e le 'au tipi le auala e pei o se uili afi. Afai e faʻamaʻo le tagata tipi, latou te pipii atu i le mea faʻalavelave, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le trick tilting.

E tuʻuina papa i luga o le pito i lalo o le tagata tipi. E faʻafeiloaʻiina i latou i itu eseese. E fesoasoani lenei mea i le tagata vaʻavaʻavaʻa ia ulu atu i le eleele. Mo knives e faʻaaoga ai le uʻamea. Le faia o isi vaega e faʻaaoga ai le sikuea St-25, St-20. E faigofie lava ona faʻaleleia.

E mafai foi ona e faia ma taina eleele i foliga o "alovaevae" o le sila. Faʻaaogaina pe a e galue faʻatasi ma le eleele mautu. Faʻamau i latou i luga o soʻo se motoblock.

"Goose vae" e faʻaaoga mo le suaina o le fanua mo pateta.

O le limite o le axis mo tagata e fa-laina mo le taina o le motoblock e 30 mm.

Gaosiga e suʻeina le suotosina

A e leʻi amata ona e faia se suotosina i ou lava lima, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa, aua o le gaosiga o le gaosiga e ono faigata.

O le faigofie ma sili ona talafeagai mo le amataina o se mamanu o le suotosina tasi. O le pito i luga o le mataupu o loʻo i ai se fulufulu gaugau, lea e mafai ai e oe ona faʻagasolo se paʻu o le eleele. O lenei iunite e talafeagai mo le togafitiga o palapala palapala.

E taua! Mulimuli i faatonuga uma i le fausiaina o le suotosina. O le itiiti ifo o le faʻamaoni o le a oʻo atu ai i faʻafitauli leaga aʻo galue ai ma ia.

O le faia o se suotosina o le a manaʻomia ai le sila ma le mafiafia o le 3-5 mm. Muamua, faia le plowshare, lea e tatau ona aveese. O le vaega o le vaega e taia i luga o le alofilima ma faʻamalosi. O le isi e fai se oval. Mo le avanoa, o se paipa ma le limeti o le 0.5 mita e faʻaaogaina. O puipui e tatau ona 5 mm le uumi. O le faʻaleleia o le kesi na vavae ese ai le faʻataʻitaʻiga i luga o le mea faigaluega, lea e faʻafeiloaʻi. I le faia o ni vaega se lua o le uamea ma le mafiafia o le 2-3 mm, latou te faia se tino o le suotosina, ona maeʻa lea o le masini atoa.

O lenei suotosina ua mamanuina mo le lūlūina ma le faʻaaogaina o le alalaupapa. O le suotosina e faʻapipiʻiina le poloka afi e ala i se uila. E tatau ona fetuutuunai le iunite ina ia faʻasaga le itu o le laufanua i le taimi o le taotoga i luga o le puipui. O le ploughshare e tatau ona faʻatulaga. O le masini o le suotosina e mafai ona faʻaaogaina e faʻatagaina ai oe e tuʻa ese le eleele i le tasi itu.

E te iloa? I le 1920 ma le 1930, i isi atunuʻu atiaʻe, e pei o Suiselani, Egelani ma Amerika, o uluaʻi poloka afi na tulaʻi mai, ae o le pito i luga o le lauiloa na oʻo mai i le taimi ua tuanaʻi.

Faʻasalalauga mo motoblock fai oe lava ia

Motoblock e faʻafaigofie le galuega pe a lūlūina le palapala, totoina ma selesele fua, ma e mafai foi ona sili atu i le 400 kilokalama o uta.

Soo se tagata faifaatoaga e masani ona manaʻomia le felauaiga o mea totō, ave otaota, mea faufale. O faʻamau i luga o moto, e pei o se taʻavale, o le a fesoasoani i lenei.

Matou te fautua atu e te faitau i faatonuga mo le faia o se taʻavale i ou lava lima.

Mo tagata amata, e sili ona lelei le tusia o se ata auiliili. O masini e tatau ona maua mai i le tele o itu, mo auiliiliga uma o le faʻailoga po o le uumi.

E taua! Aua o se nonoa poʻo se uili e manaʻomia se fuafuaga ese.

I le taimi nei, i lenei polokalame, e mafai ona tatou vaʻai faʻavaʻaiga le fua o le galuega ma faia se lisi o meafaitino ma meafaigaluega mo le faia o se taʻavale.

Manatu taua:

1. O a vaega autu o le a faʻafesoʻotaʻi le taavaletoso (fusi uʻamea poʻo le uʻamea);

2. Faʻafefea ona faʻaalia le gaioiga o le vaega liliu (tauaveina, toso, toso);

3. O le manaʻoga mo se tagata e tipi;

4. Pe ou te manaʻomia le tu uʻamea.

O le tele o le kata mo le motoblock e faalagolago i luga o le gafatia. O le maualuga o le tino o le tino o loʻo mulimuli mai: umi - 1.5 mita, lautele - 1.15 cm, maualuga - 28 cm. O lea loli e tu i le 2.5 pasene.

Vaega autu o taavale taʻavale:

  • sima uʻamea ma se mea faʻalagolago,
  • nofoa avetaʻavale
  • fausaga,
  • tino,
  • tasi pe lua fagu ma uili.
E sili atu le faʻalagolago le faʻatulagaina o mea e fai mai se alalaupapa metala. E tatau ona faia lelei le faʻaleleia, talu ai ona o le faʻavaa e maualuga lona aʻafiaga i le avega. O faʻaofuofu uʻamea ma se uili e faʻapipii i le faʻavaa. O le uili uili o loʻo faʻapipiʻiina i latou e ala i le uumi. Mo le tui, e mafai ona e ave se paʻu uamea ma le lapisi o le sili atu i le 3 cm, ae o uili i luga o le uʻamea e le tatau ona faʻalautele i tua atu o le paʻu o le tino lava ia.

E taua! E mafai foi ona faʻaaogaina se uila tuai e avea ma se au.

Malosiaga mo le tino e faia i pepa uʻamea poʻo laupapa. O le a sili ona lelei le faʻamalosia o tulimanu i pito uʻamea. O pito pito i luga o loʻo faʻamalosia ai auala poʻo ni 'ie silasila. I luga o le faʻavaa, o le tino e faʻaputu i le fesoasoani o ni faʻailoga laupapa se tolu i luga o pou na vaʻai i ai.

Talu ai ona o le taavaletoso o le a faʻatauina i luga o le faʻamaufaʻailoga, E tatau ona saunia le faʻamafanafana talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata sulu. Le pito i lalo o le faʻamafanafanaga - le axis. Faataamilo i luga o lana uila e lua. Ina ia aloese mai le faaleagaina o le fausaga, o le va i le va o bearings ua lubricauina. O le fafie e lafoina i totonu o le pito i luga o le pito i totonu o le tapu ma faʻapipiʻi i se mama faʻamau.

A maeʻa lena, matou te faʻaoga le nofoa mo le avetaavale ma faʻaeʻe uili. E le gata i lea, mo le faigofie, e mafai ona e faia le paʻu.

Faia oe faila mo le taʻavale moto e te faia oe lava ia

O le siaki o le siaki o le lona lua lona lua pe a uma le suotosina ma le lau. Na te seleseleina togalaau mo le totō ma moe i le latou mea totō pe a uma ona toto. Mo le gaosia o lenei iunite e te manaʻomia e filifili le ituaiga o apaau. O faila e tatau ona faia i le 2 mm pepa uʻamea. Atonu na latou punou ifo pito i lalo.

E taua! E tatau ona tutusa mea faʻapipiʻi. I le tulaga o asymmetric disks, o le fausaga o le a faʻafefe i le itu ma faʻalavelave ai le galuega.

Mo le faatulagaga o mamanu, e mafai ona e faʻaaogaina plowshares. E mafai ona e aveesea mai latou mai le vili, lea na faʻaaluina lona taimi.

O elemene e mafai ona faʻamalosi pe faʻafeiloaʻi. O fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi atu i le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi fetuunai O vaega autu o le meafaigaluega o: T-shaped leash, sikulini solo ma ato. Liliu mai i luga o le taamilosaga i luga o le itu i luga o le laina o le rotation o le vaʻa. Mo le motoblock faʻapipiʻi e faʻapipiʻi ai apaau.

I le gaosia ma le faʻapotopotoina o le iunite, e taua tele le faʻatusatusa o le fua ma le mamanu o le mauga. E lua ni filifiliga mo le fatuina o se mea e teu ai le laumei: faatasi ai ma le lautele poʻo le fesuiaʻi o lautele o apaʻau.

Ina ia faafaigofieina le galuega ma le iunite, e taua tele le saunia mo le faatulagaga o le amo. I le faagasologa o le faʻapipiʻiina o le fausaga, o le faʻaogaina o le uʻamea e aunoa ma se paʻu e faʻaaogaina i le kesi paʻu mo le faʻapipiʻiina o le iunite, o lona uiga, o le lalaga o le hili o loʻo faʻapipiʻiina i le faʻamau faʻatasi ma le fesoasoani a le puipui. Faʻapipiʻi le faʻatoʻa i totonu o le sikuea sikuea, ona pipiʻi lea i fafo mai fafo. Ua saunia le aufailautusi.

E te iloa? I le 1920 ma le 1930, i isi atunuʻu atiaʻe, e pei o Suiselani, Egelani ma Amerika, o uluaʻi poloka afi na tulaʻi mai, ae o le pito i luga o le lauiloa na oʻo mai i le taimi ua tuanaʻi.

E faʻapefea ona fai se suo kiona, faʻafeiloaʻi le tagata e taʻavale i le taumalulu

I le taumalulu, o le faamamaina o le kiona i se sulo masani e tele se taimi ma taumafaiga, i lenei tulaga E mafai ona e faʻaaogaina le afi afi.

Faʻaaogā le uʻamea e faʻaaogaina ai le tino o le paʻu o se suo kiona. Mo le faia o itu e faʻaaoga ai le plywood 10 mm le mafiafia. O le faʻavaa o loʻo faʻafeiloaʻi mai i se faʻamau uʻamea. O se paipa 40 mm o le ufiufi e faʻaaogaina e fai ai se auʻau, ma o se fao sikuea e faia mai se paipa 20 mm uʻamea. E ala mai i le felafolafoaiga a kerf e faʻamau ai le fagu uʻamea. O le taamilosaga o le lau - 120 i le 270 mm. O le suo ua mamanuina e faʻafesoʻotaʻi le kiona pe a suia le uʻamea.

Snow agai i le mata i lenei mamanu dvuhzakhodny auger. Fai mai le 10 mm moli le felaʻuaiga. E mafai ona e tipi ni mama se fa mai se lipine e tasi ma le afa mita. E mafai ona e faia lenei misa. O le limite o mama e tatau ona 28 cm.

O faʻamafaʻamea faʻafefiloi e faʻafefeteina i le paipa e faʻatasi ma papatusi. Mo le aʻa e ulufale ai i faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailogaina, e tatau ona faia ni paipa i pito ma e tatau ona taʻalo. A maeʻa lena, ona faʻaititia le paʻu o le lima. Mo se ki i lalo o le faʻailoga i le tasi itu o lenei pou, ua faia ai se togi.

E taua! E tatau ona tapunia faʻamau, aua leai se kiona e faatagaina i luga ia i latou.

O le mamanu e tatau ona tuʻuina i luga o le alofilima. E mafai ona faia i luga o laupapa ma faʻamau i luga o le paʻu paʻu. O lenei mea o le a maua ai le sili ona lelei i le kiona.

O le taʻavale faʻafefe o loʻo faia i paipa paipa paʻu paʻu palapala e le itiiti ifo i le 160 mm le lautele. E tatau ona faʻamau i le paipa o le toʻalaiti laʻitiiti. Faʻapipiʻi i le tino feʻaveaʻi. O se paipa o paipa vavalalata e faʻapipiʻi i le pa'ū, o le a taʻitaʻia le tafia o le kiona.

O le maualuga o le paʻu o le paʻu e tatau ona sili atu i le tele o le lager blade.. E le faʻatuai ai le alualu i luma o le kiona.

O lenei ituaiga o le faʻalogoina o le motoblock mo le vaitau taumalulu e mafai ai ona e galulue faatasi ma le iunite i soo se tau ma eleele.

Faʻataunuʻuina o le tagata faʻataunuʻuina o loʻo faia e aunoa ma le auai o tagata tomai faapitoa ma tau taua. O le tautau i luga o le savali e mafai ona faia e le lima. Afai e te faia mea uma i le mea tonu, ona faʻaaogaina lea o se faʻataʻavalega o loʻo faʻaaogaina mo le tele o fuafuaga.