Vailaau faʻapitoa

O le a le aoga o le taele mo le ola maloloina o le tagata: mea tau togafitiga ma le faʻasaina

O le falemaele ua lauiloa talu mai aso anamua e sili ona malosi.

Sa togafitia e le faamalolo o Kievan Rus le ate, o le gastrointestinal tract with a potion from it, o le edema ma le tino, na aveeseina ai le tele o gasegase, ma faaaoga ai foi mo faamaʻi toto.

O le vaovao, faʻaopopo i ona faʻamalologa ma lanu matagofie, e lauiloa ona aʻa aʻa.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i aoga ma mea leaga o le fugalaau o le ipu, o le sao o le aoina o mea aoga ma lona faʻaaogaina i vailaau masani.

E te iloa? O tala anamua na taʻua e uiga i elves, o ai i masina o Iulai ma se masina atoa e kuka e aunoa ma le mu o le elixir o le autalavou, ma faʻaogaina mo nei ipu auro o foliga lanu. Sa tuu i luga o amo, ina ia le maua ai le timu i totonu o le fualaau faasaina. I le taeao, o le vai na faguina ma aveeseina, ma tuu ai ni pusa auro e leai ni mea, lea, i lalo o le aafiaga o le susulu o le la ma le toega o le elixir magic, na liua i fugalaau matagofie.

Taʻeleʻele taele: faʻasologa o vailaʻau

O le eleele taʻele o se vao vavalalata o le aiga Buttercup, lea e masani ona tupu i totonu o le vao, e le masani ona totoina i togalaau. I tagata e taua foi o le "fulu", "tauaso o le po" po o le "trollius".

O le faʻaliliuga mulimuli e faʻatasi ma le igoa Latina igoa Trollius, lea e le o iai se faʻamatalaga se tasi. O nisi o tagata atamamai o loʻo faʻamalosi mai o le uiga o le uiga o le tala mai le upu Siamani tuai "polo", aua o tumutumu e aofia ai taʻaloga lapotopoto. O isi e fai mai o le vai taʻele o le fugalaau pele o trolls. O le gagana Rusia "bathing" e fesoʻotai ma se mea susu o le laau.

I le eria e tusa ma le 25 ituaiga o lenei aganuu. I se sili atu pe laʻititi foi, latou te ese i faailo mai fafo, ae foliga tutusa i le vailaʻau. E pei o le tele o patacups, frying contains alkaloids magnoflorin. Ua tumu i lalo eleele ma vaega pito i luga o le laau.

Sa maua e saienitisi ia flavonoids ma acino phenolcarboxylic i ona laulaau: n-coumaric, cypanic, ferulic. Orientin, carotene, xanthophyll, faʻapipiʻiina i le fugalaau. Sapronins e sili ona maualuga i aʻa, ma i fatu - lipase enzymes ma suauu manogi. E le gata i lea, o le tele o elemene, vitamini, vitexin, choline ma marmarins o loʻo maua i totonu o le vai o le aau.

Faamalologa o meatotino o le taʻele

O vailaʻau faʻapitoa e leʻi suʻesuʻeina ai le faʻamaloloina o foliga o lenei aganuu. E fiafia tagata faasaienitisi i lona aʻafiaga o antitumor, ae o le faiga o gaioiga o vailaau oona e lei suesueina i le faatinoga.

E ui lava i faamatalaga e uiga i le vevela o le mutia o le "fugalaau o trolls," e masani ona faʻaaogaina e tagata taʻalo teuteu ma mea manogi mai i le edema, fulafula, paʻu, maʻi o le ate ma le manava, manava. O le taʻavale o le feaveaʻi na faʻaaogaina i le togafitiga o le edema, faʻavauvau o le manstrual, scabies, epilepsy. Petal teas ua saunia mo togafitiga o scurvy ma gallbladder. Mai laulaʻau ma siama, veterinarians sauni teuteu mo le togafiti o le u.

E lapataʻi e le au togalaau ia aʻafiaga e ono aʻafia ai ogaoga faʻaleagaina i le totonugalemu o le tinoO le mea lea, e oʻo lava i togafitiga faʻale-aganuʻu, e faʻaaogaina ma le faʻaeteete le suauʻu taʻele.

E taua! Ae o le oona o aʻa o le suauu taʻele. E masani lava ona seasea ona faaaogaina mo togafitiga faafomaʻi.

Aoina mai, sauniuniga ma le teuina o mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi

I le vaomatua, e mafai ona e mauaina le "fugalaau o lapisi" i luga o laʻau susu i autafa o vaitafe ma vaitafe i eria ma se fesuiaiga o le tau. O le mea e masani ai, o le laau e maua i totonu o le vaomatua e fiafia tele. O nisi o ituaiga o papa na matuā faʻaitiitia ai le faitau aofaʻi, ma o se taunuuga na aofia ai i totonu o le Tusi Ulaula. Mo meafaitino e sili atu e sili atu le alu i le ogatotonu o Iulai, pe a ulu le laau i le vaega o le fugalaau. E mafai ona e aʻoina togalaau faʻamalolo luga o lanu samasama tetele po o molilea e ufitia ai le vao ma ufitia ai se mea manogi manaia. O le maualuga o le taʻele i totonu o punaoa faasaienisi o faamatalaga o le laau e eseese mai le 20 i le 100 cm.

O faʻamalolo faʻamalolo i taimi uma e tele faʻamalosia e mafai ona faʻafesoʻotaʻi lamatiaga faʻalesoifua maloloina i le tulaga o le aoina saʻo, teuina, sauniuniga ma le gaosiga. Faatasi ai ma le vai taʻele, faʻaeteete ma matua faʻaeteete, e tatau ona e i ai i se paluga, periwinkle, anemone, bath, buttercup, rosemary vine, muta muta, vao vao, cohosh uliuli, aniani Initia, laconose, hellebore.

O sea eseesega e mafua ona o tuutuuga o le tuputupu aʻe o le aganuu. O ona lau laau e saʻo, e pisi laula i luga. Lago le lanu lanu uliuli ma se lanu matagofie, vavae-tamatamailima, i luga o petioles umi. Laʻau o Basal e aoina i fafo. E tele fua. Uʻamea - faʻapuʻupuʻu uliuli po o le enaena uliuli.

O le fale talimalo e masani ona iloa e tagata nonofo i Europa, Sasaʻe Sasaʻe ma Siberia i le itu i mātū o le itu i matu, lea e tupu tele ai. O tagata poto masani o loʻo faʻamalosia le lapataiga pe a selesele mea e gaosia. Latou te fautuaina o ia e alu i nofoaga o le faʻaleleia malosi o lenei aganuu.

Ae ae e te lei filifilia se togalaau, ia mautinoa o le laau e te fiafia i ai e fetaui lelei ma le mea e selesele ai. Ia mautinoa o tagata ese e le o lavea faafuasei e tagata ese i totonu o le ato.

Afai muamua e te leʻi aoina mai lenei meafaitino, ave faʻatasi ma oe se tasi e iloa le taʻele o le taele. I le uma, o le mea sese e tupu mai i ni aʻafiaga ogaoga. O se vailaʻau faapena, i le mea e sili ona lelei, faʻaosofia ai se mea inu malosi i le tino.

Mo le sauniuniga o taʻau talafeagai, lau, fugalaau. O togafitiga ona o aʻa ona o lo latou tulaga oona e aloese mai i le au togafiti poto. A uma ona aoina uma vaega o seleselega e salalau i luga o se laupepa pepa poʻo se faʻamau o le ie mafiafia e faʻagogo i le natura. A maeʻa maeʻaeʻa le gaʻo, tuʻu i totonu o taga pepa poʻo atigipusa ma lafo atu i se nofoaga matutu lelei.

Aʻo le i faia ni vailaʻau mai se suʻe suʻe, ia siaki pe i ai ni iniseti po o ni manunuʻu iina, pe oi ai se manogi mai fafo i totonu o le tane e teu ai. O ia avanoa e matua faasaina mo le faʻaaoga atili.

E te iloa? O fatu o le laʻau a Asia na sau i Europa, faafetai i le saienitisi ma le tagata malaga Eric Laxman, o le na auina atu ia i latou se afifi mo lana paaga.

Faʻaaoga i vailaʻau faʻaleaganuʻu: togafitiga o le taele

E ui lava i aʻafiaga e fesootaʻi ma le afaina o le fuluina, ma le leai o se iloiloga o ona uiga e ala i togafitiga faʻale-aganuʻu, e tele suʻega mo faʻamaʻi eseese i tagata. E masani ona faʻaaoga e sauniuni ai mea mo le togafitiga o le afaina o le afaina, o le paʻu, o le pala, ma le vevela, faʻapea foi ma le faʻamalolo o le fulafula i fatu fatu ma angina. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga pe faʻapefea ona saunia togafitiga mai laau afu i tulaga taʻitasi taʻitasi.

Faʻamama

I le fale, o nei faʻamaʻi e togafitia i le taele ma le mama. Ina ia saunia le gauga, sasaa 1 le ipu vai inu ma le 1 sipunipuni o fugalaau mamago ma fufulu le paluga ile vevela vevela mo le 5 minute. Ona afifiina lea o le susu i se solo, ma agavale e faʻaoga lelei. E tasi le itula mulimuli ane, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau ma faʻaaoga i fafo.

O vaega o loʻo i luga o le vaovao o le a faʻamalolo ai le mumū ma le fulafula, lea o le a faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi. O ia ituaiga meainu po o le taele o loʻo fautuaina e oʻo atu i le 3-4 taimi i le aso i le taimi atoa o le faʻavavega o le faʻamaʻi.

Mo maʻi e faʻamalolo ai manuʻa

O suālaʻau ma isi faʻamaʻi manuʻa e masani ona togafitigaina e ala i le faʻaaogaina o laulaʻau fou. Ae afai o le maʻi na tupu i le taumalulu, a le mafai ona e maua le vailaau tatau, e mafai ona e faʻaaoga faʻafefeteina o masini matagogo.

Mo lana tapenapenaga, e 1 le sipuniti o lau malogo mago ua sasaa atu i le 1 ipu vai inu ma tuu mo le lua itula. Ona tatau loa lea ona fufulu le fualaau faasaina ma faʻaaogaina i le faʻala. Ia mautinoa e mafanafana le kulimi, a leai o le a faʻapupulaina le ala o le faʻamaʻi. Tui se manuʻa poʻo le kuka. E lelei tele le faia o manipulations faapena mo le po.

I mataupu na tupu ai le maʻi, e fautuaina e faʻaaoga suauu paʻu. O ona vaega o le a faʻaitiitia ai le afaina ma saofagā ai i le faʻamaloloina o manua, faʻapea foʻi ma le faʻasolosolo o mea mai le fao.

O le suauu e faia mai afu fou, lea e muaʻi fufulu ma le eleele i se mea itiiti e mafai. O le masini ua maeʻa faʻatasi ma soʻo se gaʻo i le ratio 1: 1. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga o le tuufaatasiga faaopoopo 1 teaspoon o le meli.

E te iloa? E faʻamalosia e le Caucasian ia tautotogo uma e lafoina i le aoina o tumutumu o vailaʻau o le vai taʻele. I le faiga malogo i le taumalulu e faʻapipiʻiina i latou i fala o manu, ma faʻaaoga foʻi mea manogi i ipu pateta.

Faatasi ai ma le fatu o le a tupu

Toto diuretic mai ipu taʻele e aoga i faʻamaʻi o le cardiovascular system e faʻafefe ai le fula.

I lea tulaga, e 1 le sipunipuni o laau mamago (o le aofaʻi o meaʻai fou e faaluaina) e faoa i le 350 ml o le vai inu, faʻafefiloi mo le itula ma inu ae leʻi fafaga faalua i le aso, 2 sipuni tele. Afai o le valevale ua faatoa amata, e mafai ona faʻaititia le dose i le 1 sipunipuni.

Ma le angina pectoris

Mo le togafitiga o le angina herbalists fautuaina e afua mai le 3 sipuni tele o le falai ma le 1 le ipu vai inu. O le faʻafefiloi e tatau ona tu mo le 3 itula, ona tatau lea ona faʻafefe. Ave le vailaʻau i totonu o le sipuni pusa tolu taimi i le aso, tusa lava po o le a le taumafataga.

Faatasi ai ma le maasiasi

Na o le tasi le sipuniti o fugalaau mamago e lava mo le kuka vailaau mo le vevesi. O mea laititi e tuʻuina atu ai se ipu vai inu ma faʻaaoga le masini e mafua ai le tusa o le itula, ona fufulu lea. O auala mo togafitiga faafomaʻi na faʻaalia i le tautala 50 ml 4 taimi i le aso.

Faatasi ai ma ni paʻu

Scabies ma isi faʻamaʻi faʻamuamati togafitiga masani e fautuaina e togafitia laititi o le taele. O le tulaga le masani ai pe a faʻaaogaina aʻa. E nutimomoia latou te maua le 1 sipunni o mea e masani ai, ona liligi lea o le 200 ml o le vai inu, ia faʻamalosi mo le 2 itula. E tatau ona fufulu le fuālaʻau sauni. E fautuaina e talia i totonu totonu o le 30 g 4 - 6 taimi i le aso, e fuafua i se faʻamaʻi pipisi. Ina ia faʻaleleia atili le taunuʻuga, mo le lelei o le tagofia o fualaau faasaina, e fautuaina e inu le oatmeal ma le meli pe a maeʻa.

O isi suʻega fautuaina isi togafitiga o paʻu na afaina i le teuteuina o le taʻele o le taele, o sauniuniga lea na matou taʻua i luga.

E taua! O le tele o vailaʻau faʻasaina mai le vai taʻele ma le sauniuniga le lelei o se fualaau faasaina e ono mafua ai le faaleagaina o faiʻai.

Contraindications

Talu ai ona e leʻi faamaonia e le saienisi le aafiaga faʻamalolo o se taele taʻele i luga o le tino o le tagata, o loʻo i ai faʻamaoniga mo tina maitaga, fafine i le taimi o le lactation, ma tamaiti. E faʻapea foʻi mai i togafitiga faʻapitoa o le aloese mai mea e 'aiʻese ma tagata e le faʻamaoni i vaega o vao.

Manatua e uiga i aʻafiaga le lelei o fualaau oona. Aua e te suʻeina oe lava pe o le a le ipu taʻele, oona pe leai. Faatasi ai ma sina mea itiiti o le soifua maloloina, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi agavaa mo se fesoasoani, aua e mafai ona e afaina oe lava i ni lagona lelei.