Fualaau aina

O le taimi sili mo le totoina o fuamato toto i fanua tatala

O le tele o fai togalaau sa feagai ma se faafitauli ao latou totoina se ituaiga fou e faaaoga ai le mea tuai, ma i le faaiuga ua tele mea e manaomia. Ma o lenei mea e le o se mataupu o le masina o le masina po o le totoina o tomai, ae o eseesega i le va o ituaiga ma, o se tulafono, o le fesuisuiai o le tau. O le mea lea, i lenei tusiga o le a matou talanoa e uiga i le totoina o tamato i le eleele tatala, talanoa i le taimi o le totoina o ituaiga o vave amata, ma ia iloa pe mafai ona aʻafia le fua o le totoina o laau.

Tuutuuga mo le totoina o tamato e manaomia tomato mo se seleselega tele

E tusa lava po o le a le ituaiga, laʻau muamua po o le maualuga o le togavao, tamato e manaomia ai nisi tulaga tuputupu ae, lea e faalagolago ai le tetee atu i meaola faalafua ma faamaʻi, faapea foi ma le gaosiga ma le lelei o le fua.

Tatou amata i le vevela. Ina ia mafai ona totogo se tamato ma vave ona maua le lanu meamata, o le vevela i le lautele + 16-20 ° C e talafeagai. Mo le atinaʻe lelei o le fomaʻi manaʻomia se vevela ile 15 i le 35 ° C.

Malamalama O le malamalama e taua tele, aua o lona leai o se mea e taʻitaʻia ai le faʻalauteleina ma le faʻaleagaina o le pito i luga ole vaega o le tamato. Ina ia maua ni fua lelei, e tatau ona totō tomato i nofoaga tatala e sili ona susulu i le la.

Faʻamamaina o le ea ma le eleele. O le timu vevela e vave faʻapalapala le eleele ma faʻaitiitia le maualalo o le ea. O laau e le lagona "fiainu", o le eleele e tatau ona i ai i le 60-75%, ma le malulu o le ea - 45-60%. O le mea lea, e fautuaina e le gata ina suavai le tamato i aʻa, ae ia faʻapipiʻi foi se suauu i luga o poloka.

E mafai ona ola tumato e faaaoga ai le auala Terekhin, Maslov, hydroponics. O le taua o le galueaina o le fafagaina, sosolo ma mulching tomato i totonu o le kiona.

Fafaga. O mea uma o loʻo taua i luga o le a le fesoasoani i le faʻateleina o gaioiga pe a fai o le eleele i totonu o le nofoaga e le lelei. O le mea moni, e mafai ona e faia se vaega tupe ma aumai i le togalaau ma le chernozem, e ui i lea, o tamato e tasi e toso ese mai le eleele lafulemu i tausaga uma mo le tolu pe fa. O le mea lea, o le filifiliga silisili - fafaga.

E manaʻomia lou faia o fomaʻi faʻapitoa, lea e aofia ai le leona o le faʻamalama, potassium ma le vailaʻau. O elemene nei e fesoasoani uma i le tulaga o le saoasaoa o le tuputupu ae ma le faagasologa o le fetus. Afai e te totoina le pi i le fasi fanua, ona maeʻa lea o le paluga, faʻaaoga le pito i luga o le eleele faatasi ai ma le rhizome e faʻamafanafana ai le laufanua ma tamato. Laʻau e sili atu ona faʻasaina e fualaʻau lanu meamata nai lo le faʻamalosi.

E taua! I le tulaga o le faʻaaogaina o pulu i luga o laʻei, e tatau ona faʻaitiitia pe faʻaitiitia le gaʻo mai le fomaʻi, talu ai ona o laulaau, aʻa, aemaise lava o aʻa o loʻo i ai le tele o le vevela.

Aua nei galo e aveeseina pea vao mai le saite, e le gata "ave" meaʻai mai tamato, ae ia tosina mai ai foi ituaiga meaola faalafua eseese.

O afea e sili ona lelei e totō ai fatu o tamato i luga o le eleele

E le o se mea faalilolilo o le totoina o fatu o tamato, e faalagolago i le eseese ma le saoasaoa o le vevela, e faia i taimi eseese - e pei ona manaomia e le tulaga faapitoa. Ma afai e masani ona e totoina ituaiga vao tuai, ona e "faʻaaogaina" sili atu i le tasi le tausaga i le ogatotonu o le vaitau ma le vaitau o le vaitau. Ina ia aloese mai mea sese, saili le taimi e manaʻomia ai ituaiga eseese.

Toto tomato

O le amataina o le suʻeina po o fea ituaiga e manatu i ai vave. Mo vave tamato o ituaiga ia e amata ona fua mai muamua nai lo le 105 aso talu ona lulu. O lona uiga, ua mafai ona e faʻataunuʻu (e aunoa ma le kemisi ma le GMO) fuamato o fuamati, lea e faʻaoga uma mo salakeke ma mo le faʻasaoina po o le toe gaosia, ua leva i le amataga o le taumafanafana.

E taua! E i ai le tele o ituaiga o ituaiga e matutua i le itiiti ifo ma le 85 aso. A e faʻatau fatu o nei ituaiga, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete fautuaga i le afifi.
Pe a totō vave tōmato ile lauʻeleʻele?

O se tamato pe a uma ona toto i luga o laau e totogo i le 5-6 aso, o lona uiga o lenei vaitaimi e le faaopoopo i le numera atoa o aso o loo faailoaina i luga o le pusa. O le totoina o laau i le eleele tatala e manaomia i le 45-50 aso pe a uma le germination.

O le mea moni o le, e fuafua i le itulagi, o le vevela o le vevela o aso taitasi e eseese (o le vevela o le 13 ° C e talafeagai lelei mo laau), o le mea lea, e le talafeagai le faʻamaonia o aso tonu, talu ai e tasi i le tasi itu o le tau e mafai ona tuʻuina atu "mea e ofo ai".

O le mea lea, o le lūlūina o fualaau o meaʻai muamua e faʻaalu, seʻi oʻo i le vaiaso aʻo lumanaʻi fuafua i luga o le faamalama, o le mafanafana ma le vevela o le tau, ma i le po, e le pa'ū le mahana i lalo o le 10 ° C.

E taua! Aua e te mulimulitai i tala fatu e fai mai o le vave ona e totōina o tōmato i totonu o le eleele tatala, o le a vave ona selesele. Afai i le po, e paʻu le vevela i lalo ifo o le zero mo le itula, o le a faʻaitiitia atoa le fua.
E aliali mai e manaʻomia lou totoina o tamato ile laufanua ile taimi e le mafai ai ona toe foʻi mai ni pulu. Mo le itu i saute, o le vaitaimi lenei mai le aso 15 o Aperila i le aso 1 o Me, mo tamaiti mai le aso 1 o Me 1 ia Me 15. Afai e te le 100% mautinoa o le a le sau le malulu malulu, ona ufiufi lea o fualaau i le ata mo le po.

Totoga o le vaitau ogatotonu

Seʻi o tatou talanoa e uiga i le taimi e totō ai fatu o fualaau ogatotonu matua i totonu o le eleele avanoa. O fualaau ogatotonu o le vaitau e maua ai le fua pe a uma le 110-115 aso pe a uma le germination. O le mea lea, latou te manaʻomia se taimi tele e atiaʻe ai i le togalaau.

O nei ituaiga o tamato i le tele o tulaga e umi tele, o lona uiga latou te manaomia le tele o meaʻai ma le la. E tatau ona faʻafeiloaʻi fualaau i le eleele i le 55-60 aso pe a uma le germination. O le mafuaʻaga lea e faia ai le totoina o tamato faʻatoʻa totoina nai lo le vave totogo.

O le totōina o fatu o totogo totogo i totonu o le eleele e faia ia Me, mai le 1 i le 15 numera. Ae ui i lea, o na aso e talafeagai mo na o le itu i saute. Afai o loʻo e nofo i le vaeluagalemu, ona tatau lea ona e fufulu ese fualaau e leʻi muamua nai lo Iuni 1.

E taua! O le totogo mai o fatu o fualaau ogatotonu i totonu o le itu i matu o loʻo filifilia mulimuli ane, o lea e ono manaʻomia ai le taofi o le tuputupu aʻe o fualaau (vai itiiti, faʻaitiitia le vevela, faʻaaogaina le faʻatupulaia o fuataga).

Vaʻaia aso

Sei o tatou talanoa e uiga i le taimi e totō ai fualaʻau tuai o fualaʻau mama i luga o le eleele.

O fua o le vave taumafa, e pei o le vave ona matua, ua vaevaeina i ni vaega laiti: ua tuai ma ua matua tuai. O fua muamua i le 116-120 aso i le maea ai o le germination, o le lona lua o le a fiafia ia te oe i fualaau suamalie leai muamua i le 121 aso. E talafeagai le faʻafeiloaʻi o laau toto e tatala ai le eleele 70 aso pe a maeʻa fuālaau muamua, aua o nei ituaiga e umi se taimi e maua ai le lanu lanumeamata.

E taua! O le galueaiina o le tuai ma le tuai tele o ituaiga eseese e talafeagai mo le itu i saute, talu ai i le itu i matu o le numera o "aso mafanafana" e le lava e toe totoina ai fua.

O le totoina o tamato ua maeʻa i le eleele e ala i fualaau aina e mafai ona faia e faavae i luga o faʻamaumauga faʻamaumauga, o loʻo faʻamatalaina i le laulau i lalo. I le iloiloga o le laulau, e mafai ona tatou faaiʻuina, afai o oe, mo se faʻataʻitaʻiga, e te manaʻo e tupu se ituaiga tuai o le "Giraffe", lea e amata ona fua mai i le 140-160 aso i le maea ai o le mama muamua, ona tatau ai lea ona e ola i latitudes e fetaui ma le parakalafa 3 ma le 4.

O le toesea o le 70 aso, lea o le a ola ai fualaau aina i totonu o le kiona, o le numera e tasi e tumau, ma e le mafai ona mateina le amataga tonu o le faaupuga "mafanafana" ma lona iuga. O le mafuaʻaga lenei o le tupuina o tamato i latito latū e le aoga.

O le mea lea, o le taimi e totoina ai le totogo vave o fualaau mama i le laufanua avanoa e le mafai ona mateina, ma fuafua, e faasino i fuainumera. E mafai foi ona faʻaaogaina mo isi ituaiga, ae ui i lea, o loʻo sili atu ona aoga mo isi, talu ai o loo i ai pea le tatou "alalaupapa" mo le faʻaaogaina o le lanumeamata lanumeamata, o le matua ma le aoina o oloa maeʻa.

I le filifili ai e totoina tamato i luga o lau fuafuaga, ia e faamasani i ituaiga eseese: Raspberry Miracle, Katya, Maryina Roshcha, Pertsevidny, Honey Drop, Dubrava, Black Prince, De Barao, Heart Bullish, Lyana, Budenovka, Lautetele, Honey Honey, Novice, Batanya, Crimson Giant .

Tomato picking features

I le aʻoga e uiga i le taimi faatulagaina mo le totoina o ituaiga eseese, o le a matou talanoa e uiga i le auala ma le auala e totoina ai fatu o tamato eseese o loʻo matutua i totonu o eleele tatala.

E sili atu le faʻaleleia o le tau i se ao puaoa, pe a le la i fafo - faʻatali mo le afiafi. I le po o le a sili atu le malosi o le laau ma faʻafeiloaʻi lemu atu le susulu o ave o le la i le aso e sosoo ai.

E te iloa? Mo le taimi muamua na amata ai tomato i Europa i le ogatotonu o le 16 seneturi.

O le totoina o togalaau e faalagolago ile ituaiga tomato, lona maualuga ma le faʻavaivai. Po o le a lava toto laau ina ia latou le faalavelaveina le tasi i le isi:

  • O fualaau toto e maualalo le tuputupu ae ua totoina lelei e tusa ai ma le polokalame 50 × 50 cm.
  • Sredneroslye ituaiga o tamato e sili atu ona totoina 70 × 60 cm.
  • O fualaau o le vave toto e totoina vave e tusa ai ma le polokalame 70 × 70 cm.
I le taimi nei, a oʻo i le taimi e totō ai tamato i laufanua avanoa, e tatau ona e faia mea uma e tusa ai ma tulafono. O le mea moni e faapea o le tau le tatau, e mafai vave ona mate fua.

A o lei totoina fatu e tatau ona matua faasusuina. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e aveese mai tamato mai ipu e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.

O pupu mo le totoina o se tamato e tatau ona avea ma loloto o le bayonet spade. A o lei totoina faatumu i le vai i le pito i luga ma faatali seia oo ina susulu le susu ile eleele.

A uma ona saunia vaieli, e mafai ona toso mai ni laau i totonu o ipu ma faʻalanu loloto i le eleele.

E taua! Aua e te solia le lalolagi. E mafai ona oʻo atu i le oti o le aʻa.
Ia e tatau ona fufuluina aʻa i eleele. Ona faʻasalalauina lea o sina pulu lapoʻa i autafa ma toe faʻatumu le pu i le eleele, faʻafefe i lalo.

Soo se laau pe a uma ona totoina e tatau ona susu i le 1 lita o vai.

Ia mautinoa e faʻapipiʻi lata i laau taʻitasi. O le a aoga tele i le taimi mulimuli i le pusi.

Pepa e seti i le 45 cm le maualuga i tafatafa o le laititi, ma le 75 cm mo mea faʻaoga.

A maeʻa le gafa, e tatau ona ufiufi laau totino i se ata vali e puipuia ai mai le taʻavale ma le vaʻaia. E naʻo le taimi e maua ai le mafanafana o le tau i fafo, o le a maua aʻa i se nofoaga fou ma maua aʻa. Lavea fatu laau e oo atu i le 10 aso, i le taimi atoa lea e le mafai ona e faʻafeinu i tamato. A maeʻa le 10 aso e faʻataunuʻu le vai muamua.

E te iloa? O le tumato aupito sili ona tele e tusa ma le 2.9 kg ma ua tupu i Wisconsin, ISA.
E faʻamoemoe, mai lenei tusiga na mafai ai ona e iloa le taimi ma le auala e totoina ai tamato ma le tele o aso talu ona luluina e tatau ona toto i totonu o le eleele avanoa.