Laʻau

Aisea e le fuga ai le geranium ma le auala e toe faaleleia ai

O le Geranium ua talisapaia e faifeʻau ma faifaatoaga mo le tele o seneturi ona o le lalelei ma le umi o le vaitau, lea e amata mai ia Mati ia Novema (e mafai ona eseese ona o tulaga eseese o le siosiomaga, lelei o le tausiga o fugalaau, ma tulaga o le tau). Aisea e le fuga mai ai le keranium? Ina ia faʻaleleia le vave toto, e tatau ona e suʻesuʻe i tulafono o le tausiga ma fautuaga a le au faifaatoaga faʻapitoa oeo le a fesoasoani e faʻafetaui le mea i se taimi puupuu.

Ituaiga o geraniums

Geranium o se laau na aumai i Rusia mai Aferika i Saute. O lenei mea o loʻo faʻamatalaina atoatoa ai lona natura le lelei. I lona atunuu, o le tau e matua vevela lava, faatasi ai ma suiga tetele i le vevela ma matagi malosi.

I le taimi muamua, e tele ituaiga o geraniums, ae mulimuli ane, faʻaaogaina le auala o le faʻavasegaina, na atinaʻe ai e le au fai togalaau le tele o ituaiga eseese i ituaiga eseese o peduncles ma le matagofie o laʻau o petals.

Potu

O le ituaiga tagata sili ona lauiloa o le geranium mo le tuputupu ae o le aiga. Mai meaola uma - o le mea e sili ona lelei ma e mafai ona ola e le gata i totonu, ae i luga foi o le auala: i luga o se fugalaau, terrace, greenhouses ma moega.

Faʻaleaganuʻu agaifanua masani, o lona manogi e faʻafefe ai lago ma isi iniseti

Royal

O loʻo i ai se fugalaʻau paʻu, o se lautele lautele ma se tele o lauulu i totonu o le tulaga. E le pei o isi ituaiga o pelargonium, o le tupu e manaʻomia le tausiga faapitoa ma le gauai.

O le tele o fai togalaau o loʻo totoina ituaiga eseese o auala e faʻaola ai faʻamaʻi faʻasao i luga o le nofoaga

Amene

O le maualuga o le le mautonu e latalata i le potu, ae e i ai sina tulaga ese o le fausaga o le ala ma lala. E masani ona faʻaaogaina mo le totoina o laau toto, teuteuina greenhouses ma faʻatasi ai ma isi mea teuteu. O fugalaau e laiti, matagofie.

O le telefoni geranium o se mea e sili ona fiafia i ai tagata tusiata o le laufanua, faʻafeiloaʻi i ona foliga matagofie, e solo lelei atoatoa i fusiga puipui

Terry

E ese mai i isi ituaiga o geranium i le foliga ma le ituaiga o petals. Latou te fefefe i le paʻi. O lenei ituaiga e le fiafia i le susu - e mafai ona tupu ai se fugalaau.

Geranium e faʻamamaina le ea i totonu o le fale, faʻaleagaina siama faʻamaʻi, ei ai lona aʻafiaga o le phytoncidal

Pinkish

Pelargonium hybrids, e foliga mai o laititi rosa i foliga vaaia. E tupu manuia mai fatu ma fuga lelei i le tausaga muamua o le olaga.

O le aluga ulumatua ma lau ogo o geranium o le a fesoasoani e taulimaina le le mautonu.

Tulip-shaped

Fugalaau i totonu o le puipui o lenei ituaiga o geranium e sili atu nai lo isi. O fafo e pei o se fuga tulip ma o le mafuaʻaga lea ua i ai sona igoa.

Galu tipi ma le sukaranium o le a fesoasoani e tausia le paʻu talavou ma le mausali

Aisea e le fuga ai le geranium ma le mea e fai

E ui lava i lona natura le lelei, ae o le geranium e manaʻomia pea le tausisia o nisi o tuutuuga e tatau i le tagata e teuteu vine ona avatu ia te ia pe a manaʻo e maua le tele o fua. O mea e aafia ai lenei faagasologa e tatau ona suesueina.

Laʻau palapala

Geranium e fiafia i le saolotoga, eleele eleelea, ma pe afai o loʻo i ai le oʻoi le fafie, o le a avea ma mafuaʻaga autu mo le leai o lanu. Faʻaleleia eleele palapala mo geraniums:

  • 2 fasi fanua mai le togalaau;
  • 1 le oneone;
  • 1 vaega humus o soʻo se amataga.

Taua! Nai lo le humus, e mafai ona e faʻaaogaina se keke povi susu. I lenei tulaga, o le a maua e le laau le tele o meaʻai nai lo le humus paʻu ua faʻafefiloi ma le aofaiga atoa o eleele.

O se keke povi o loʻo tuʻu i le pito i lalo o le fagu ma faʻamalo, ma o le isi o loʻo ufiufi i le faʻafefiloi oneone ma eleele. O le keke o le a faʻafefe lelei le vai ma susū, o se taunuuga o le toe faafoi atu malie o le toe faafoi o vailaʻau faʻasaina mo meaai.

E le gata i lea, o le eleele atonu e le mafai ona faʻaaogaina ma faʻamalosia ona o le tolopoina o le toesea o se mea totoina o laau. E fautuaina le faʻafouina o le pito i luga o le palapala ia le itiiti ifo i le tasi i le tausaga.

Faʻaloloa alofilima

Afai o le fugalaau e tupu malosi i luga, ae e le amata ona fausia ia atigilima i soo se auala, o lona uiga o le tele o le ulo. E moni lava lenei mea i se laau totō e totoina mai fatu, aua e tatau ona amata le fugalaau i le tausaga muamua o le olaga o geraniums.

O le tino o le laau (gaʻo ma lala) e tupu i le tutusa ma aʻa. Ma o le fugalaau o le a faatoa amata lava pe a tumu le aʻa i le voluma atoa. Faaitiitia le tele o le fagu, totoina pe totoina ni vao i totonu o le ipu e tasi. I tulaga faigata, o le a le toe faʻalautele le pelargonium ma vave amata ona fuga.

Lafoaia le tuputupu ae lauusiusi

E fautuaina le suʻeina o le fugalaau i totonu o se tamai ulo ma le palapala eleelea.

A maeʻa le taumalulu, ia Fepuari po o Mati, e tatau ona tipi le laau e faʻaleleia ai le fugaina, aemaise lava pe a faʻamafiafia ma e le fuga le geranium, ae tupu tele. O gaioiga faifai pea o le pale ma le pine o le tele o laulaau ma laʻau e mafai. O lenei mea e maua ai se toomaga o meaʻai i le laau ma faʻaleleia ai le faʻavaeina o ponuncles.

Le malamalama e le lava

Geranium e faʻailoa e uiga i le malamalama. Ina ia mafai ai ona ola malosi ma foaʻi le lanu, e manaʻomia tele le susulu o le la. Afai o lau laau toto o loʻo i totonu o se nofoaga pogisa, faʻafeiloaʻi atu i le moli, ma o le a avatu ai ia te oe uluai oso.

Taua! E ui lava i le mea moni o le geranium e fiafia i le malamalama lelei, e le gafatia le susulu o le la, o le mea lea i le fale e fuga tele ai le laau nai lo le avanoa.

E ese le faʻasaina o le faʻatoʻaina o le tupu i luga o le auala ma ave i le faapaologa. O le foliga sili ona maaleale o le pelargonium - i le i ai o ata ma le vevela o le vevela, e mate.

Faʻainu malosi

O le kiona e le fuga pe a sasaa. O le faʻateleina o le suāvai e taʻitaʻi atu ai i le pala o aʻa ma puipuia ai meaʻai mai le oʻo atu i luga o le mama. O le mafuaaga lenei mo le leai o se fua.

E tatau ona faia le fuʻa pe afai ua mamago le pito i lalo. E le gata i lea, o le tele o le vai e le tatau ona sili atu i le 200 ml. E tatau foi ona e faatautaia i le tele o le ulo, 200 ml o le tau aofaʻi. Geranium foi e fiafia i vai malosi. E mafai ona sasaaina i le vai mai le tap e aunoa ma le faʻamautuina muamua ma faaopoopo mea e faamalulu ai.

Fiafia! Ina ia mafai ona ola vave le geranium, faaaoga le iodine masani. E faʻaitiitia le mataʻu i le lita o le vai, ae e le mafai ona sasaa atu le sili atu i le 50 ml o lenei fofo i se tasi o vai.

Fertilizer manaʻomia

E manaomia e le laau le laei pito i luga i le amataga o le vaitau tuputupu ae. O lenei taimi e faʻatasi ma le amataga o Mati, pe a oʻo mai le pelargonium i le ola pe a maeʻa le faʻailoga.

Fautuaina meaʻai mo mea taumafa:

  • Potassium
  • Vaʻalele;
  • Nitrogen

E manaʻomia le Nitrogen i ni vaega laiti. Faʻalogo lelei i lona faʻamaualuga i le faʻatau mai o fualaau faasaina. E le tatau ona sili atu i le 11%.

O fai togafiti poto e fautuaina le faʻaaogaina o fafie e fafaga ai geraniums. 1 le sipunipuni o le paʻu ua i ai i le tasi lita o le vai mo ni nai aso. A maeʻa le faʻamaligiina o le vai, ona faʻaopopoina lea o le vaifofo i le vai mo le fausiaina o le laau, 1 sipuni.

Taʻavale i le fale

Afai e le pasi lelei le vaitaimi malolo, o le a le totogo le geranium ia Mati. O le faʻamaʻaloga e masani lava ona faʻauʻuina o le faaiuga o Novema - o le amataga o Mati. I le taimi lea, o le laau ua i ai i se tulaga o le moe umi ma se faʻagesegese o le auala o faiga uma. E fautuaina le faia o ni tulaga faapitoa mo le geranium i nei masina: e le sili atu le vevela i le 10º-15ºС, ma mo le tele o ituaiga o geranium 12ºС.

O le taumalulu ma le vevela teuteuina o le laau o le a mautinoa ai lona fugalaau malosi i le isi vaitau.

Maʻi

O fua uma o loʻo faʻamalosia i luga o vaomatua o loʻo taua i luga e talafeagai naʻo le tulaga o le soifua maloloina atoatoa. Afai e maʻi le seedling, ona leai se suiga i tulaga o le siosiomaga o le a fesoasoani e ausia le mea e manaʻo ai.
O faailoga autu o le maʻi:

  • siakiina o lau;
  • o foliga vaaia o laulaau ile laulaau;
  • le foliga vaaia o le paʻu ma le paʻepaʻei luga o lala ma aʻa;
  • maʻi pipili, abrasions, ma isi.

Pe a aliali mai nei faailoga, e tatau ona malamalama i le mafuaʻaga o lo latou tupuga ma filifili togafitiga talafeagai e toe faʻafoisia ai le soifua maloloina o le fugalaau.
O faʻamaʻi pipisi e tolu ituaiga.

  • Faʻamaʻi
  • Vailaʻau
  • Fungal.

O le filifilia o le punavai o siama e matua faigofie lava - o faʻamaʻi taʻitasi e iai faʻamaoniga patino i ai.

  • Afai e matutu lau, o le leai lea o se vai inu. Ma afai e mamago fugalaau, o lanu uliuli ma le fulafula e foliga mai ia i latou - o se maʻi leaga. Faʻasaga ile 5% o vaifofo o le suavai o Bordeaux ma faʻamalo le eleele o le a fesoasoani e taulimaina ai le malie.

    O lanu grey i luga o laulaau ma fugalaau o geranium e tatau ona aveʻese vave

  • O foliga vaaia o le lanu mumu po o le lanu enaena i luga o laʻau e taʻu mai ai le afu. Ina ia faʻafetaia le faʻamaʻi, e manaʻomia ona e aveese vaega o maliu o le laau ma togafitia le geranium ma se filogide.

    O lenei faʻamaʻi e mafai ona iloa i ni mea mataʻutia i luga o laulaʻau.

  • Brown i le foliga o se tafatolu foliga mai o se taunuuga o se siama siama. O vaipanoa na aʻafia ma faʻamago ma faʻamago le laau atoa. Geranium e tatau ona totoina i eleele lelei, togafitia i le fungicide ma faʻafeinu i le taeao.

    O se vaega lapoa tafatolu e vaaia i luga o le pepa, e faʻaalia ai se siama siama.

  • O avega o siama faʻamaʻi o iniseti ia, latou te fufulu fugalaau ma fusi ai. O laulaau e ufiufi i namu ma laula, ona pauu ai lea. O le faʻaaogaina o fualaau oona, mataʻituina o le vevela ma le puleaina o le palapala ile oneone, puleaina o iniseti ma le aveeseina o laʻau ua faaleagaina o ni fua lelei ia e faʻafefe ai faʻamaʻi.

    seʻi vaʻagofie e faigofie ona iloa e sina tamai lanu malamalama i laulaau

Vitio: auala e faia ai le fugalaau geranium

Pelargonium o se fugalaau faigofie-tausi. E masani lava, na te tuuina mai le tele o ni paʻu, lea e suia ai le tasi i le isi ao tuputupu aʻe le vaitau. Afai e le fuga le laau, e tatau ona e gauai atu i le lelei o le eleele, matauina o tulafono o le tausiga ma faʻaleleia le vaʻaiga e ala i le teuteuina, laei talafeagai, faʻaleleia faʻaleleia ma faʻaleleia pea.